Kardeş/aile ev kavgası? Kim haklı sizce

nisa417

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2022
166
141
33
Merhaba hanımlar..
Ben öğretmenim kendim eşimden ayrılıyorum ailemle aynı şehirde kiraya çıkıyorum. Abim ailemle yaşıyor. Ailemin 2 evi var biri kirada. Şimdi sorun şu ki; ailem evlerden birini satıp yeni ev alacaklar ve o eve taşınacaklar. Diğer evde de abin otursun diyorlar. Dedim ama benim ne günahım var ben kirada oturuyorum aynı şehirde.. Abime evi bırakıyorsunuz. Abim evde tek yaşamak istiyormuş. Benim maddi durumum iyi olduğu için idare edebilirmişim. Ne yapalım senin kiranı mı ödeyelim diyorlar? Gel sen de bizimle otur diyorlar. Sizce haksızlık değil mi? Ben zaten hep kendim çalıştım didindim onlara hiç yük olmadım. Abim market işletiyor.. O da ailenin dükkanı. Sözde abim artık bütün gider geliri ödüyor borcu da o kapattı diye dükkan ona kaldı sesimi çıkarmadım. Abim bekar bu arada hiç evlenmedi..Ama şimdi evde o otursun deyince bozuldum. Bencilsin diyorlar.
Atladığım bir şey var mi var? Kırmadan yorumlarsanız çok sevinirim

Hayır yok haklısın. O evi kiraya verip gelen kirayı ikinize bölüştürmeleri bana en adil yol geldi bu durumda. Hem aile işletmesinde çalış. Hem baba evinde otur. Siz boşanmış bir kadın olarak pozitif ayrımcılık görmeniz gerekirken o görüyor.

Haklisiniz gayet ama ailenizin tasarrufu yine de,abiniz eve gelir getirdiği için muhtemelen ona biraz torpil geciyorlar. Sizde yanlarında oturun diye belkide yıldırma politikası uyguluyor da olabilirler bilemedim.
Evi kiraya verip kirayi abinizle size bölüştürebilirlerdi,abinizde kiralık bir eve cıkabilirdi kalanı karşilayip. Uygunu buydu illaki verilecekse.

Kiz cocuk / erkek cocuk ayrimi yapan aileleri anlamiyorum.

Daha fenasi, ise yaramaz evlatla hayirli evlat arasinda, ise yaramazi tercih edip yukseltenleri hic anlamiyorum.

Aileler cocuklarina ne kadar kotuluk yaptiklarini goremiyorlar mi? Cok uzuluyorum boyle durumlara.

Bu arada bence haklisiniz.

Yok abimin eve hiç geliri yok tam tersi abim onlardan geçiniyor. Geleni gideni derken eline 10-15 bin kalıyor. Eve en ufak bi geliri yok. Zaten bu yüzden kiraya çıkmıyor. Hep ailemi ; onun bunun babası oğluna ev aldı benim bir şeyim yok diye suçluyor. Erkek olduğu için evi olması gerekiyormuş. Bir arabası var başka birikimi yok. Ben kendi imkanlarımda ev aldım sadece bir de arabam var evlendikten sonra kaldı bana.. evim samsun da boş. Kiracı çıktı aidar vs hepsi bana kaldı. İşte hep kendi ayaklarım üzerinde durunca sen kazanıyorsun hallet diyorlar zoruma gidiyor

Dükkanı abiniz işletiyor. Peki babanız calışıyor mu. Abiniz dükkanın gelirinden ailenze veriyor mu? Bu iki ev alınırken kimin geliri ile alındı?
Eger tümden babanıza ait olup biriniz kira öderken biriniz o evde oturtuluyorsa haksızlık oldugu belli. Bunu yapan cok aile gördüm. Erlek oldugu için varlığını ona kullandıran cok aile var. Yapacak sey yok. Allah görüyor. Size bol kazanc versin kimseye muhtac etmesin insaallh.

Bencil olan da sen olmuşsun! Eee ogluscu aileler. Tavrını koy.

Babam da annem de çalışıyor. Dükkanın borçlarını abim kapattı ona itirazım yok emek verdi ama o dükkan açılırken aile dükkanı demişlerdi. Şimdi bir şey kalmıyor zaten abine anca yetiyor diyorlar. Tamam dedim üç kuruş para kalıyor zaten dedim. Evler zaten bizden önce alınmıştı. Bize bir şey olursa güzel olan evi sana bırakırız diyorlar. Öldükten sonrasının hesabını mı yapıcam. Abin evde tek otursun senin evin var onun kirasıyla geçin diyorlar. İyi de ben kendim didindim haksızlık gibi geliyor. Abim de konuşmuyor benimle para muhabbeti yapıyormuşu. Olay aynen bu

O zaman size marketten gelen gelirden her ay pay versinler .Neden ailenin bütün malından mülkünden abin faydalanıyormuş ?Resmen evlat ayrımı yapılıyor size.

Kendinize ait eviniz olduğunu yazdığınız mesajı okuyunca kadar fikrim; kiranızın yarısının abiniz tarafından karşılanması gerektiği yönündeydi.

Sizin kendinize ait eviniz olduğu için sanırım aileniz diğer evin kullanım hakkını abinize bırakmış.
Eşitlik gözetilmemiş ama iki kardeşin durumunu dikkate alarak kendilerince bir adalet tesis etmeye çalışmışlar sanırım.

Mal sahipleri hayatta, ev onların. Böyle takdir ediyorlarsa yapacak bir şey yok, yolunuza bakın.

Bencil olan da sen olmuşsun! Eee ogluscu aileler. Tavrını koy.
Babam beni anladı ama annem kendi evden taşınmak istediği için işine geliyor. Benim durumum var evet geçinirim bu yüzden bencillik mi ediyorum diye düşünüyorum. Abim de geçinir ama hazıra konmak istiyor

Aynen katılıyorum.

Evet aynen böyle öyle düşünüyorlar. Hep çalışıp kendim kazandığım için abimden daha iyi durumum diye.. ama hep öncelik o olup bana fikrim bile sorulmuyor. Rahatsız olacağım ne varmış ki? En azından kızım abinin durumu kötü nasıl yapalım diye sorabilirlerdi. Babam da bana hak verince abimle annem kızdılar

Babam benim bozulduğumu anlayınca abimin işi bozuldu ben kötü oldum şimdi

Sizin yorumunuza da katılıyorum. Konu sahibinin evi varsa, ebeveynlerin sorumluluğu da ağabeyde ise bu paylaşım makul olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…