Kardeş/aile ev kavgası? Kim haklı sizce

Çok haklısınız evlat ayrımı yapılmış gibi oluyor şuan size de destek olmaları gerekir hele ki herseylerine siz koşuyormuşsunuz zaten dükkan abinizde ev de abide o zman diğer evi de size vermeleri gerekir şuan oturmasaniz da. Böyle yaparak kardeşler arası da bozuluyor. Benim anneannemler de dayıma yardım eder hep ev yaptırdılar arsa aldılar tarla aldılar 2 motor 2 araba dayım seneler içinde kat kat zengin oldu dedem anneannem yaşlandı şimdi herseylerine annem koşar ama anneme 50 lira vermezler yani bizlere de vermediler bisey ama dayımın çocuklarını dedem okuttu hep şimdi de yaslandilar dayım gelip bakmaz hele eşi asla bakmaz annem temizliklerini yapar yemeklerini banyolarıni 2 ev arasında gidip gelir yani. Diyeceğim şu siz tepki koymazsanız daha neler verirler abinize ama nasıl tepki koyulur böyle bir durumda tabi onu da bilemem anneme ben diyorum sen kendini yıpratıyorsun 2 ev arasında diye ama annem de kendi annesine dayanamiyor sonuçta olsun kızım anne babam onlar da diyor varsın öyle yapsınlar diyor

Maalesef yok.. neden dönmezsiniz ben de dönmek istemezdim ama babam burda ol dedi.
Burda ol diyen babanızın size pek faydası olmamış.
Öğretmen iseniz ve çalışıyorsanız kendinizi geçindirirsiniz bence gözetim altında olmaktan iyidir. Ailenizi bilmiyorum ama aman kızım boşandın oraya gitme şunla görüşme bunu yapma diye karışırlarsa canınız sıkılır

Yarın yaşlanınca da o bakar ozmn
Bizm sadece bir evimix var annem abime vercekmiş.
Beni evlendirmiş küçüğüde okutmuş ona bişey yapmamış
Abime feda olsunda ortada bırakılmış gibi hissediyorum bende

Yarın yaşlanınca da o bakar ozmn
Bizm sadece bir evimix var annem abime vercekmiş.
Beni evlendirmiş küçüğüde okutmuş ona bişey yapmamış
Abime feda olsunda ortada bırakılmış gibi hissediyorum bende
Evlense de okusa da insanın her ihtimale karşı bence aileden kalacak bir odaya ihtiyacı oluyor eğer imkan varsa biz de 3 kardesiz 2 katlı evi var annemlerin 1 katını erkek kardeşime verirler kesin bizimkilerde de erkek kız ayrımı yapılır ama ben bir katını da kız kardeşimle bana verin derim memleketimize geldigimizde gidip kalacağımız bir yerimiz olsun en azndan

üzgünüm ama haklısınız keşke haklı olmadığınız bir konu olsaydı. ne güzel hem aile dükkanını isletsin hem evde otursun eee ben? ister istemez bunu diyor insan. tek evlatları o muymuş?Bir srkadasimin da ailesi oğulları evlenirken ev verdiler araba verdiler kıza gelince lolokiz da çok bozuldu ama napayim ailem dedi... bence mesafe koyup tepkinizi göstermelisiniz. ben ayrımcılığa gelemem evlatlarım arasında da asla yapmayacağım insallah

Siz dua edin yeni ev için sizden para istemesinler. Böyle de bencil duruyor aileniz. İlerde abiniz bütün malı mülkü yer, sonra hepsi birden size yamanır. En iyisi komple uzak kalmak

Ben demiyorum annem yırtınmasın diye.sadece basına kakarım belki

Haksizlik veya degil mal ana babanizin mali. Yasadigi muddetce diledigi sekilde verir veristirir, satip parasini kendi yemis farz edin. Oyle de yapabilir o zaman niye yedin bize vermedin mi diyeceksiniz? Sizin emek vermediginiz hicbir mala mulke tamah etmeyin. Abiniz ediyorsa bu onun sorunu. Maddi durumunuzu kosullarinizi kendiniz belirleyin ana babaniz abiniz bile olsa birinden beklentiniz oldugu surece hayattan memnun olamazsiniz. He gun sonunda sizden maddi manevi bir beklentileri olursa o zaman siz de durum kosullar ne kadar elverirse o kadarini yapar kendinizi paralamazsiniz. Ben kardesle para pul yuzunden yuz goz olunmasini tasvip etmiyorum, edene saygim sonsuz. Babamin cok sukur bir miktar mali mulku var ama benim icin bir anlami onemi yok. Beni kendi kazandigim kendi harcadigim baglar. Dilerse hepsini bir kardesime hibe eder dilerse satip savar dunyayi gezer. He Allah gecinden versin tabi ama olumden sonra mirasci olarak sakli payinizin pesine dusebilirsiniz. Kanunun verdigi yetkiye bir sozum yok.

Hatta büyüyünce ana babasına bakmayan çocukların sayısı azımsanamayacak kadar çok. Hiç doğurmamanız da bir seçenek
İnsan çocuğu kendisine baksın diye yapmıyor. İstediği için yapıyor. Ama bir çok insan ikinci çocuğu sadece ilk çocukları yalnız kalmasın diye yapıyor( hepsi demiyorum bakın). Sadece son bir ayda bile en az 5 bu tarz konu okuduk. Oğlum yalnız büyümesin diye kardeş yapmanın saçmalığını anlatıyorum burada. Ama siz okuduğunuzu yanlış anladınız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…