kardese dugunde ne takilir..

Ben evlenirken kardesim hicbir sey takmamisti ogrenciydi, ben onun dugununde butun imkanlarimi zorladim. Bu tarz durumlarda hele ki aile sozkonusuysa onun ne taktigini onemsemeden imkaninizin yettiginin en iyisini yapmalisiniz diye dusunuyorum.

Benim kardeşim okuduğu için boşa masraf yapma dedim ama içinde geldi ve ay yıldızlı altın kolye aldı, çok da severek takıyorum:)

Bizde de genelde kardeş bilezik takar. Ben evlenecek olsam abilerim bilezik takar kesinlikle. Okuduğum zamanlar kuzenim evlenmişti ailem bilezik takmıştı bende altın takmıştım Yakınız diye.

Benim kızkardeşim evlendi, bilezik taktım, daha aşağısını düşünemezdim bile..

Ama eşimin ailesi,samimiyetleri farklı.. O da beni bağlamaz.. Herkesin kendi görgüsü, değerleri, yaşayışları farklı

Benim de gonlumden gecen bilezikti aslinda. Eşim tarafında da bizde de ilk evlenen biz olduğumuz için bu işleri pek bilmiyoruz açıkçası. Kız kardeşim çeyrek taktı ama bindallimi o aldı mesela. O zaman hiç aklıma gelmemişti. Yanı para koruduğundan falan değil eli aciktir. Ama şimdi sıra bize gelince afalladim. Ne yapmamız gerek evli bir abla olarak diye. Kunyeyi de düşünmüyor değilim aslında. Hem de hatıra olur. Eşim yarım takariz diyor ben biz ablayiz yyarım az diyorum. Bir orta yol bulamadik. Ama gorundugu kadarıyla çoğunuz bilezik tkmissiniz. Kız kardeşim çalıştığı için eşyalarının çoğunu aldı bir yemek takımı kalmıştı onu da babam almak istedi.

bizde ya çeyizinden böyle ağır bi ihtiyacı karşılanır,
eğer ihtiyaç yoksa bilezik takılır.

Bilezik olmasi şart değil,

Kullanabileceği küpe, bileklik yada kolye gibi
Birsey olabilir.

Sırf adı bilezik olsun diye gidip
İncecik bilezikler alınıyor.

Onlar satarken hiç para etmiyor.
Ama takan için hava oluyor işte, bilezik taktım diye.
Böyle takilacagina yarım altını tercih ederim.

bir de şöyle bir durum var kkızkkardeşim taki takmyi hiçsevmez hHDİ kunyeyi falan taksin ama bileziği takmaz. Bana da cok takıldı ama onlarıkimse kkolunda bir daha gormedi. Ben de bilezik yerine tam altın taksam. En azından dediğinizgibi bozdururken daha az değer kaybeder. Ya da bir yarım ve bir de künye alsam. Aslında durumumuz iyi çok sukur. Ama ev taksitine girdik bütün plnlar alt ust oldu.

O size ceyrek taktiysa butcenizi zorlayarak bilezik takmaya calismaniza gerek yok ben ablama dugununde altin kolye takmistim severek kullaniyor ceyrek yada yarim altin herneyse harcanip gidiyor ama kolye bileklik gibi seyler hatira olarak kullanilabilir ben evlenecegim zamanda ablam ne istersin diye sormustu bende kolye dedim hatira olarak takarim dedim 5 yillik evliyim suanda boynumda severek kullaniyorum. Neye karar verdiniz?

Zaten dandik bilezikler direk elden çıkarılıyor, kullanan sayısı çok azdır.
Ben kendi adıma hiç görmedim bilezik takan.
300 liralık bilezik 150 ye zor gidiyor. Paso zarar :)

Dediginiz bana göre çok mantıklı.

Benimde kız kardeşim ben evlenirken
Öğrenciydi.
Annem onun adına da bilezik almak istedi ama ben istemedim.
Bir tane spor bir bileklik aldık. Ben seçtim.
Onu taktı.
Hala da saat yada deri bir bilekligin yaninda kullanıyorum.

Kardeşe bilezik takılır

Gücünüz neye yetiyorsa onu takin. Evlerinin eksigi varsa bu parada olabilir. Herkes icin kardesi ozeldir. Ama gercekci olmak gerekirse oz kardeslerimiz icin oyle důsünür öyle yapmak isteriz. Kayinimiz veya görümcemiz evlenecek olsa herkes daha az takma ihtiyaci goruyor. Ben cevremde oyle goruyorum ve yasadim.

Insan kardesime ne takayim diye dusunur mu yahu
Cok garip geldi bana ..
Ben borca harca girerim yine de alabilecegimin en iyisini en pahalisini alirim ..
Cebimde 50 lira varsa 40 ini veririm ..
Safim galiba
Siz yonca falan takin ..
Akliniz kalmaz

Herkesin bütçesi aynı değilki canım, bence böyle şeyin genellemesi olamaz.
Biz eşim ve iki oğlum kızkardeşime 4 tane 3lü burma bilezik taktık.

Son ifadeleriniz çok kırıcı. Tabi ki kardeşimden birşey sakinmiyorum. Ne zaman neye ihtiyacı olsa yanındayım. Ayni sekilde o da benim. Ama düğün başka birşey. Ben de en iyisini yapmak isterim ama en iyinin sınırı yok işte. İnsan içine çıkıyorsunuz orda ve adet nedir ne takılır diye soruyorum ben garip bulmuyorum açıkçası.
Insan kardesime ne takayim diye dusunur mu yahu
Cok garip geldi bana ..
Ben borca harca girerim yine de alabilecegimin en iyisini en pahalisini alirim ..
Cebimde 50 lira varsa 40 ini veririm ..
Safim galiba
Siz yonca falan takin ..
Akliniz kalmaz

Doğru söylüyorsunuz. Bu bütçeyle de ilgili. İki ay once olsa set bile takardim. Ama şimdi çok yüklü bir ev taksidimiz var. O yüzden biraz daha ince eleyip sık dokumam gerekiyor.
Herkesin bütçesi aynı değilki canım, bence böyle şeyin genellemesi olamaz.
Biz eşim ve iki oğlum kızkardeşime 4 tane 3lü burma bilezik taktık.

Ben eşitlikten yanayım bu konuda. Eşime de dedim benim kardeşlerime ne yapıldıysa seninkine de o yapılacak diye. Ev eksiği için sonra da birseyler yapabilirim. Kardesimle aramda bir yas var beraber buyuduk. Kiyafetlerimiz kitaplarimiz hepsini beraber kullndik. Ben kendime ne aliyorsam bir tane de ona aldim o da ayni sekilde. Ama dugun soz konusu olunca insan icine cikiliyor. Ne uygundur ne degildir insan bu islerin acemisi olunca zor oluyor.a

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…