kardese dugunde ne takilir..

Aslında ben de kardeşime sorsam mi diye düşünmeye başladım şimdi.az çok neyi isteyip istemeyeceğini biliyorum ama en azından aldığım şey ise yaramış olur.

Aslında karşılaştırmak hoş değil ama. KKardeşimben evlenirken aatanmıştıve cçalışıyordu ben de su an çalışıyorum çok sukur. O o zaman çeyrek taktı ama ben hiç kırılmadim. Ama ben şimdi ceyrekten fazlasını yapmak istiyorumama ne yapmam gerektiğine karar veremiyorum. Çok güzel fikirler verdiler arkadaşlar saolsunlar.
Ben evlenirken kardesim hicbir sey takmamisti ogrenciydi, ben onun dugununde butun imkanlarimi zorladim. Bu tarz durumlarda hele ki aile sozkonusuysa onun ne taktigini onemsemeden imkaninizin yettiginin en iyisini yapmalisiniz diye dusunuyorum.

Kardeşin çalışıyordu ve çeyrek taktı? Bana garip geldi doğrusu.. Ben abimin düğününde öğrenci idim hiçbişey takmadım o bana düğünümde kendini baya zorlayan bir bilezik taktı ( zorladığını kendisinden değil sevgili gelinimizin sıradanlaşmış patavatsızlığından öğrendim )
Kuzene falan çeyrek takarız biz ama kardeş için garip olmuş.. Sizin kırgınlığınız falan yoksa ben de bilezik derim yine de

Yöreden yöreye değişir makbulü bileziktir her yöreye cub diye oturur

kardeşim evlenirken ben bekardım çalışıyordum ama annem bir bilezik taktı ben bişey takmadım kaçarak evlendi zaten annem bir bilezik yeter demişti ben evlenirken o bana hem nişanda hem düğünde yarım altın taktı ben düğünden sonra ona geri verdim durumu yoktu çünkü onun parasını yiyemezdim kardeşler arasında lafı olmaz durumun iyiyse yap diğilse yapabildiğini yap siz kardeşsiniz ötesi yok allah mutlu etsin ( normal şartlarda bilezik yakışır orası ayrı eşim ve kardeşi birbirlerine bilezik yaptılar)

Bende onun ne taktigini onemsemm onun ne durumda oldugunu bilemm sonucta kardes el gubi degil kiyasa kiyas yapuym obana bi ceyrek takti bende ona takiym .durumm neye musaitse fazlasiyla takarim ben kiz kardesime 20 grbilezik taktim erkk kardesimede aynisini yapcm keske olsada daha fazla sey yapsm

Bide ben ev hanimiym esimin sayesinde yapiym calisan olsam dusunemeym bile.ama yinede bilemm aile yakinligi herkeste ayni derece degil oyuzdn fikirler degisebilir

="biyoistt, post: 45417758, member: 742363"]Arkadaşlar yaza kızkardeşimin düğünü var. Ve ben ona düğünde ne takmam gerektiğine karar veremedim o benim dugunumde atanmıştı ve çalışıyordu ve çeyrek altın takmıştı. Ben de öğretmenim çeyrek takmiycam ama yarım altın az mi olur ya da genellikle evli abla ne takar bir fikir verirseniz çok sevinirim.[/QUOTE]
Cumhuriyet takılır yada kolye altin

Bnmde ablamn bebeği olck bnde ona ne takılır diye dsunuyorum :) Cumhuriyet takılır bnce kardese

Kardesine sorabilirsin ev eşyasi isterse alirsin bilezik parasi kadar.
Kardesinin herşeyi varsa tabiki bilezik münasiptir.
Zaten calisan bir hanimmişsin zorlanmassin herhalde.

Kiz kardese insan ne takicam diye mi dusunur. Bilezik takilir tabiki bunun hesabina girmeyin hic bence. Ben calismadigim halde bilezik taktim yengelerime

Benim bildiğim kardeşe bilezik takılır.

Elınden gelen neyse ıcınden gelen neyse onu takmalısın. Ben kardesımn nısanında ceyrk dugununde 20 gr bılzk takacagım.

Nişanında 1 yarım, düğününde 2 yarım (birini eşim birini ben) taktık. Aynı paraya bilezik de alınabilirdi ama düğün sonrası paraya ihtiyaçları olacaktı. Bu sebeple zarar etmesinler diye bilezik almadık. Çeyizine de yardım etmiştim imkanlar doğrultusunda.

Ben erkek kardesim evlendiginde 20 gr bilezik nisaninda da kunye takmistim hatta kendi kolumdaki bilezigimi bozdurup onun parasiyla almistim durumumda oyle ahim sahim olmamasina ragmen ama bn cok istemistim kardesime bilezik takmayi oyuzden tabi siz farkli dusunuyo olabilirsiniz

Ben iki abinde evlenirken eşim bilezik taktı durumumuz iyi diye bebeğim olduğunda biri çeyrek taktı diğeride hediye gönderdi eşim birşey demedi ama ben çok mahçup oldum bu duruma maddi durumları kötü değil sonuçta. Ama o sana ne taktıysa aynısını tak çünkü insan böyle şeyleri dert ediyor. Yrn bebeğin olacak o sana ne aldı sen ona be aldın sünnet olacak yine öyle kafana takmak istemiyorsan ne geldiyse o. Ben abim evleniyor tabiki en iyisi olacak diye en iyisini takmak istedim ama bir çeyrek bile göremedim karşılık göremediğimden değil. Sonuçta insanın en sıkışık olduğu zamanlar yeni evli olduğu ve yeni doğum yaptığı zaman beni düşünüp iyi birşey takmasını isterdim.

ins kiymetiniz biliniyodur.cok fedakarsiniz.herkes yapmiyor artik bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…