kardese dugunde ne takilir..

Paraya bakat durumum yoksa en az yarım olurdu heralde durum varsa bilezikleri dizerdim evlenmek zor geçinmek daha zor yardım olur ama kardeşim bana bunu taktı falan filan diyede düşünmezdim garip geldi

Yazılanları okuyunca gerçekten ucuza gitmisim dedim :) işin esprisi bir yana ben başta da belirttim o ne takarsa ben de onu takayim mi diye sormadim ki herkes bunu çok garipsemis. Sadece siz sormadan belirttim. Ben daha fazlasını yapacağım ama ne yapabilirim diye sordum. Nisanında kimse birşey takması ben yine altın taktim. Ben kendi düğününde hep fedakarlık yaptım. Annem künye takicam sana dedi ben durumumuz çok iyi olmasına rağmen masraf olmasın diye 120 liralık gümüş bilekli aldım anne bunu takk diye. Evlendim yine de ellerini vermediler benden allah razı olsun yine bizim için çalışıyorlar hepimizin birer evi olsun diye. Lütfen kısasa kısas yaptığımı dusunmeyin ben kardeşim için hep en iyisini isterim tabiki. Bana yapilmayanlari annem kız kardeşime de yapmayı istemedi ayrımcılık olmasın dedi ama ben direttim o zamanki şartlar başka şimdiki başka ona en iyisi olsun diye uğraştı ve hala da uğraşıyorum.

Ablam ceyrek takmisti evini buyutmustu cok borcluydu. Bir abim ata sltin bir abim de bilesik takmisti.

Bizde kardeşe takı takılmaz, her şeyi yapılır
Ablamla iki kardeşimize de öyle yaptık
Eşya, çeyiz, giyim, ne ihtiyaç varsa yaptık, kardeşten sakınılmaz bizde
Düğün içinde kuyumcuya birlikte gittik, beğendikleri , takabilecekleri şeyleri seçtiler biri günlük bir set seçti, diğeri de bilezik aldık. İkisinin düğününden sonrada epey bir süre borç ödedik ama olsun kardeş bu, başka kimimiz var ki o kadar yakın

Peki ya kardesı hıc bısey takmıyorsa calıstıgı halde daha sonra bızler ona ne takmalıyız ?

Ben künye takmıştım bugün düğün olsa durumum daha iyi bilezik takarim

yaa hazır konunun üzerine denk gelmişim benimde erkek arkadışım kardeşine damatlık ve çamaşır makinesi almış bilezikte taksam mı ki diyo. bende tak diyom ama çocukta durum kalmadı iyce karar veremiyo

Doğru söylüyorsunuz. Bu bütçeyle de ilgili. İki ay once olsa set bile takardim. Ama şimdi çok yüklü bir ev taksidimiz var. O yüzden biraz daha ince eleyip sık dokumam gerekiyor.
Aynen öyle canım, asıl değerli olanı iyi abla kardeş olabilmek.

o atanmışken size çeyrek taktıysa sizde ona yarım takın bence...sonuçta o çalışıodu...

Valla benim kardeşim evlenseydi ben bilezik takardım yakışanı o bence

Kardeşinin borcu filan varsa, altını bozacaksa, senin de durumun iyiyse bozulunca değer kaybetmeyen birşey takarsın. Yok eğer bozmayacaksa hatırası olacak olan birşey takarsın. Ben bileklik takmıştım mesela, şimdi de kardeşim hemen her gün onu kullanıyor :)

Şimdi atanmış üstelik çalışıyordu ve size çeyrek taktı ben buna takıldım açıkçası !!!

Sorunuza gelince doğalı durum iyi ise tam veya bilezik takmak olabilir

Kız kardeşin dediğin gibi atanmamış o zaman hem o bana ne taktıysa bende ona onu takayım olayı aile içinde olmaz. Erkek kardeşim evlenecek bu yaz o bana ince bir bileklik takmıştı ben nişanda kıza bileklik düğünde de bilezik takıcam. Ayrıca eşim kardeşime bir yarım takacak.

Aynı fikirdeyim.
Burada yazan bazı yorumları ağzım açık şekilde okuyorum.

Yok benim düğününde o atanmıştı. 6 aydır çalışıyordu. Ben de ona çeyrek takayim mi diye sormadim ki genelde ne takılır kız kardeşe diye sordum. Çeyrek taktiğini söyledim çünkü arkadaşların sirabilecegini tahmin ettim. Önceden söyleyim dedim

Yok borçları olmayacak o konuda sanslilar hatta şimdi düğünden önce araba alacak elinde parası var. Ben de hatıra olabilecek birşey almayı düşünüyorum açıkçası ayriyeten tam altın da takariz.

kendi düğünümde kardeşim para kazanmasına ragmen 11 gr bileziğim vardı bekarken aldıgım onu verdim onu taktı ,10 yıllık evliyim eşim halaa o taktı zannediyor, bizde kendinin düğününe bilezik taktık hediyelik bileziklerden ,

sende ona hediyelik bilezik tak kendi utansın gerçi benimki utanmadı ama

Bilezik takar yani o ne takarsa taksın bekarmış ve kardeşin yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…