kardese dugunde ne takilir..

Çalıştığı halde çeyrek takmak bana tuhaf geliyor. El bile çeyrek getiriyor, yarım da takan varken...
Aile ilişkinize bağlı aslında. Kardeşe bilezikten aşağısı olmaz benim için hatta hediyelik bilezik bile değil, normal bilezik takılmalı. Erkek kardeşim daha öğrenci olduğu halde annemler onada bilezik alıp verdiler, bilezik taktı. Eşimin sadece 1 ablası bilezik taktı (o ablasına da eşim set takmıştı biz nişanlıyken), diğer ablası çöp takmadı, abisi de güya bilezik takacaktı düğün arefesi kavga çıkardı, birşey takılmadı. Hepsi evli. Misal eşimin tarafından birisi evlense tutup bilezik taktırmam, ama kardeşim evlense ona elbette takarız.

ben ablam zamanında küçüktüm. ablamaçeyrek takmıştım.
iki yeğenime doğunca çeyrek taktım. hastaneye gidip sünnet oldu geldi çeyrek taktım..
şimdi de elimden geldiğinde hediyeler vs vs..
ben evlenirsem ablam en fazla tam altın alır. fazlasını bekleyemem. üzülmem de.. maddi durumla ve aradaki ilişkiyle.. ablama kalsa kolundaki bileziği bile koşulsuz şartsız çıkarır verir ama bazende maddi şartlar :)

Bana beşi bir yerde taktı, eşime de cumhuriyet altını taktı.

Maddi durumunuza göre bakın ama kardeşten ötesi yok, yarım altın bence az olur.
Bir bilezik takın derin. Ablaya yakışan da o olur.

Bence de kesinlikle maddi olanaklarla da alakalı...
Kardeşe bilezik takmak yakışır tamam ama ben mesela kardeşime bilezik takamamıştım güzel bir künye taktım

görümce çeyrek taktı bize biz bilezik taktık.
Abim 5tane ata lira mı reşat mı neyse işte ondan taktı evlendiğinde bende o değerde bişey takıcam

bilezikten kastınız bu hediyelik bilezikler mi ama onlar hemencecik kırılıyor onlar kaç gramki. nekadar tutuyor mesela.
ben şahsen şuan kardeşim evlense (şuan durumum müsait) 30gr bilezik çok rahat takarım

Gucunuz neye yeterse o bence. Erkek kardesime esine bir burma takmistim, insallah yakin zamanda diger erkek kardesimde evlenecek, onunda esine bir burma bilezigi takarim. Ablam benim dugunumde banada bir burma bilezik takmisti. Baska kardesleriniz varmi bilmiyorum, en guzeli herkesin asagi yukari ayni hediyeyi takmasi bence.

bilezikten kastınız bu hediyelik bilezikler mi ama onlar hemencecik kırılıyor onlar kaç gramki. nekadar tutuyor mesela.
ben şahsen şuan kardeşim evlense (şuan durumum müsait) 30gr bilezik çok rahat takarım

Hediyelik bilezik ne ya? Dandik onlar, tel gibi birşey... Onu takacagına takma veya yarım altın tak.

Sonuçta o konu sahibinin küçük kardeşi, ilk atandıgında bir anda öyle ihtiyaclar cıkıyor ki, fazla birşey alamamıs olabilir.

Kardes candır hele senden kucukse daha da candır bılezık takılır hatta durumun varsa bilezıkler takılır ayyyy kıyamam benımde kardeslerım var gereksız duygu ygunlugu yasadım su an :) ozledım heralde

Valla bu işlerden pek anlamıyorum ama o benim kardeşim sonuçta.Paramın hepsini altına yatırıp takardım ona.Feda olsun.

Duruma bağlı olarak değişiyor bizde.
6 kızız biz. :)
Bekar, işi olmayan, ya da kazancı pek iyi olmayan kardeşim damada ayrı olmak üzere iki çeyrek takarken,
ben öğretmen olduğum için balayı hediye ettim (bilezik parası).

Bence durum varken kardeşe bilezikten aşağısı yakışmaz.

Bana kaynım o tel gibilerden taktı adı da bilezik taktı oldu sorma :)

Benim kardeşe bilezikten aşağısı olmaz dediğim en az 20 gramlıklar..

Annemle konustum bu durumu o da bir altın ve istersen bir de künye takarsin dedi kardeşime de sorucaz. Ben tekrar söylüyorum benim için dünya bir yana kardeşlerim bir yana. Kızımın doğum günü için bir günlüğüne 8 saatlik yoldan gelip gitmişti. Biz birbirimize tutkunuzdur. Orası apayrı birşey. Keşke su borç durumu olmasa ben set de takardim en agirindan bileziğini de ama şuan onu yapamadığim için ortasını bulmaya çalışıyorum ve sizlerden de bu konuda çok güzel fikirler geldi. Hepinize ayrı ayrı tesekkur ederim.

Doğru söylüyorsunuz. Bu bütçeyle de ilgili. İki ay once olsa set bile takardim. Ama şimdi çok yüklü bir ev taksidimiz var. O yüzden biraz daha ince eleyip sık dokumam gerekiyor.
Bileklik takabilirsin yada kolye eğer maddi imkan kısıtlı ise bilezik takılacak diye birşey yok maddi imkan neye el verirse o takılır.

Eğer durumun varsa bilezik tak derim ama durumun yoksa yarimda olur çeyrekte benim abimde ablamda çeyrek takmislardi ama bi miktarda para takmislardi

Ne çeyreği ne yarımı yahu bilezik tak kolye tak yarım altını fazla yakın olmayan akrabalar takar şaşırdım doğrusu söylediğinize

durum olsa herseyimi takardim dirsunuz ama kendinizle celisiyorsunuz.cunku;
"o bana clistigi halde ceyrek takti"diyorsunuz.yani bilincalti kirginsiniz(kirilmadim yazmissiniz ama)
o bekar yeni atanmis biri ,siz ise evli cocuklu birisiniz(yasit bile olsaniz)
kredi oduyosaniz oduyosunuz .omurde bir olan birsey icin borc harc edilir iyi birsey alinir.ceyrek ne ya?gercekten artik 7 kat ele takilan birsey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…