kardese dugunde ne takilir..

abalm evlendiğinde üni.öğrencisiydim,annemlerin yardımıyla bir yüzük almıştım altın,hala çok severek takar ablam,anısı olan birşey olsun istemiştim.
ablam düğünümde set taktı bana da..
bence siz de hatırası olan birşey kalsın diyorsanız,güzel ,şık bir kolye veya bilekllik alabilrsiniz.

kendi kardeşimin düğününde bilezik taktık,kardeşim ve eşine saat aldık.
eşimin kardeşinin düğününde bilezik taktık.ama içime oturdu. çünkü kendisini biz okutmuştuk. ikizlerim olduğunda bir çeyrek taktı.kendisi kaç yıllık memurdu üstelik.evlenirken arabasını ve evini alıp evlendi.demek durumu varmış.

Bence de ilişkinize ve maddi durumunuza bağlı.ben ankastre şey almıştım ve eşimde düğünde bilezik taktı

bizdede bilezik takılır.ama senin kardeşin atanmış olmasına rağmen küçük taktıysa bilemedim şimdi.bence çok kalın olmayan yarım altın maliyetinde bir bilezik tak

Bilezik takmak gerek.
Kaynimin biri takmadi bilezik ama bana ama esime 5bin kredi cekip verdi ve kendisi odedi. Daha napsin? Belki biz de ona oyle yapariz.

ablam evlenirken ben öğrenciydim ve bir şey takmadım. ben evlenirken ablam beni kendisi kuyumcuya götürdü ve beğendiğim bileziği aldı. çok da pahalı bir şey idi. canım benim ya

Bilezik takılır Ben evli ablayım kardeşlerimin bir işi yoktu öğrencilerdi bana ellerinden geldiğince tam altın kolye falan yaptılar Allah razı olsun sakın yapmayın bile dedim yanımda olmaları yeterliydi sürekli etrafımdaydılar baş tacı yaptılar beni yarın bir gün evlenseler düşünmeden yaparım Rabbim imkan versinde bilezik ne ki herşeylerine yardımcı olmaya çalışırım

Ya hadi ele yapiliyorda kardese niye yapiyorsunuz? Bana ceyrek takmisti ne? Benim ablamda bana nisanda ceyrek takmisti dugunumde calismiyor diye bilezik parasini ben vermistim onu takmisti simdi evlenecek nisaninda bilezik taktim dugununde de butcemin yettigi kdr en iyisini ona en cok yarayacak olani takacagim. Kardessiniz sonucta ne gideri var bilirsiniz atandi da o para ona yetiyor muydu? Simdi siz evlisiniz maddi durumunuz bilezige yetiyorda yarim altin aliyorsaniz bence sizin ayibiniz olur.. Ben kv en cok bu konuda kizmistim oturup kagida yazmisti kim ne takti diye. Yapmayin allah askina simdi siz birine bilezik taktiniz diye o kisi varini yogunu verip borc alip size bilezik mi taksin. Belki imkani yok. Bence boyle seyler cok ayip.

Gucunuz neye yetiyorsa ve icinizden ne geliyorsa o,
Bu taki islerinden okdar sinir oluyorumki,insanlar borc veriyor birde havasini atiyorlar takarken.

Biz de benzer durumdayız. Ayda 4000 ev taksiti oduyoruz. Ve kiraydi bakıcıydi derken bu ara biraz sıkıntı yaşıyoruz.
Bence yuzuk takabilirsin ceyrekten biraz daha pahali hem de satwmayacagi bisey manevi degeri olur. Zaten yarin obur gun cocugu olunca teyze olarak yine takini hediyeni yaparsin.
Ablam dogumumda cocuguma harf takmisti nwkit de para vermisti . ben dunya kadar kiyafet almistim. Kendi annrm ve ablama dedim kiyafet almayim diye. Cocugum dokuz aylik halen kiyafet almiyorum oyle soyliyim.

Bebek konusu bambaşka birşey bir teyze olayım kimse tutamaz beni. :)benim kızıma annemler sürekli birşeyler alırlar. Bağlarımız çok kuvvetli. Ailemin de kardesimin de durumu çok iyi elhamdulillah. Bizim de durumumuz iyi ama bu aralar ev alma durumu olunca biraz sıkıntıyagiriliyor normal olarak. En iyisi yaza kadar para biriktirip daha fazlasını yapmaya çalışmak.

Vakit ayırıp cevap yazdığınız için tesekkur ederim. Ama sorumu o kadar yanlış anlamissiniz ki. Neyse yine de tesekkur ederim.[QUTE="Dudakpayi, post: 45425210, member: 564371"]Ya hadi ele yapiliyorda kardese niye yapiyorsunuz? Bana ceyrek takmisti ne? Benim ablamda bana nisanda ceyrek takmisti dugunumde calismiyor diye bilezik parasini ben vermistim onu takmisti simdi evlenecek nisaninda bilezik taktim dugununde de butcemin yettigi kdr en iyisini ona en cok yarayacak olani takacagim. Kardessiniz sonucta ne gideri var bilirsiniz atandi da o para ona yetiyor muydu? Simdi siz evlisiniz maddi durumunuz bilezige yetiyorda yarim altin aliyorsaniz bence sizin ayibiniz olur.. Ben kv en cok bu konuda kizmistim oturup kagida yazmisti kim ne takti diye. Yapmayin allah askina simdi siz birine bilezik taktiniz diye o kisi varini yogunu verip borc alip size bilezik mi taksin. Belki imkani yok. Bence boyle seyler cok ayip.[/QUOTE]

İlişkiye bağlı,
Ben abim evlense evine eşyasına muhakkak destek olurum, nişanında düğününde de özel bir şeyler takarım.
Kız kardeşim olsa bileklik gibi bir şeyler düşünürdüm.
Bu arada abim bana nişanımda yüzük almıştı, eşyalarımı hazırlarken sinema sistemi almıştı, düğünümde de yüklü bir para takmıştı.
Sonrasında da sürekli bir şeyler aldı hala alıyor.

O sizin in maddi durumunuza bakar

Biz eşimin ablasına birer bilezik takmıştık

Damada da altın takalım dedim eşim taktırmadı bana kalsa takardım

Elbisemi ucuz aldım tatilimi ucuz ayarladım ama takıya özendim

Mesela bizim kuzen tarifemiz yarım altın

Kuzenim evlenirken o fiyata bilezik aldım onu gönderdim

Yaza vakit var daha ayarlarsınız

durumları ihtiyaç olur satılır şeklinde ise satınca zarar etmeyecek bir şeyler alın yok anı olsun derseniz kolyeli küpeli bir şeyler de olur

Ben abilerim evlenirken küçüktüm ve hiçbirşey takmadim çocukları oldu onlarada birşey takmadim ama abilerim bana bilezik taktı ve çocuğuma da altın taktı şimdi onlarda bana mı takmasaydı. Kardeşlik bu maddiyatla ölçülmez bence

Maddi durumunuzla orantılı olan birşey. Kardeşlerim benden büyük oldukları için onlara bişey takamadım. Ama onların çocuklarına allah nasip ederse bilezik takarım. Onların bana ne taktıklarını hatırlamıyorum muhtemelen bilezik takmışlardır.

Kardesim yok ama kuzenlerim var, bizde besi bir yerde takilir, durumu olmayan 2,5luk altinlar var onlardan takar

vala söz konusu kardeşse o bana onu taktı ben ona ne takayım diye asla düşünmem.
bu yaz benim eşimin kardeşi evleniyor ona destek için hem bilezik takcaz hem bir beyaz eşyasını alcaz..
tabi maddi durum da önemli.. mali durumun yerinde ise kardeşine destek için bence yarım az kaçar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…