Kardeşim kendinden 5 yaş büyük kıza aşık

Hem kiz nerdeyse benim yasimda diyorsunuz hem de yasiyla ilgili olmadik hakaretler ediyorsunuz. O degil de kiz bile sizden kucuk. Kim bilir siz zamaninda ne haltlar yedinizde simdi kizda

12 sene önce "aileye uygun bulunmayan" bir gelin adayı idim I istanbulian87

Arkamdan neler konuşuldu çoğunu bilmiyorum....

Bildiğim , aaaa oğlum o kız senden büyük(10 ay) ... o kız şehir dışında yalnız yaşamış... bla bla bla .

Bunlarıda evlendikten çok sonra duydum .

Çünkü benim gördüğüm , ilk tanışmaya geldiklerinden itaberen "aman bu aileyi kaçırmayalım " kafasında insanlardı. Kişisel kanaatimde benim onlardan farklı büyümem , zaman içinde aile fertlerinden bir çoğunun çok işine yaradı .

İnsanlar , kendi yaşantılarını , ailelerini , örf adet inançlarını ... kusursuz görür genelde . Mazbut ve muhafazakar hayatlarına bir zeval gelecek diye ödleri kopar ya da sabahlar olmasın tarzında hayatları prangalanacakmış gibi korkarlar . Herkes dengini ister .

Belki haklıdırlar da . Orası beni bağlamaz.

Ama bildiğim bir şey var ki , kimsenin kimseyi hiç bir kriterden dolayı yargılama hakkı yok!

Kardeşini biraz rahat bırakın .

Kıza karşı ön yargılarınızı yıkın . Kalp kırıcı bir tarzınız var . Akım derken bokum diyen bir ifade şekliniz .

30 yaşında psikolojik danışmanlık yapan bir kadına da ben öğretmeyeyim bunları di mi ?

İnsanlara " iyi "bakın .Bu kadar nefret ve ayrımcılık bir halta yaramıyor ne bu dünyada ne öteki dünyada ....

Kisi kendinden bilir isi.
Hanimefendiyle birlikte olduysa bu beyefendi ile ortak kararlaridir merak etmeyin.
Bes yas belki fazka gibi görünebilir de sizin dediginiz gibi kiz kocaya muhtac değil merak etmeyin.
Siz de bir çıtır bulun da evlenin bari.
Bu nasil bir bakis acisi.
Birakin belki evlenmek istemeyecekler bile.
Anlasamayip ayrilacaklar neyin derdindesiniz. Kocaman insanlar..

Senin niye evde kaldığın belli oldu bu kafayla hiç Bi erkeği elde edemezsin ztn

olsun 5 yaş fazla değil mutlularsa kardesini mulu edebiliyorsa yaş önemli değil.kardesinden kücük olup ömür boyu mutsuz olsa hergün kadın beynini yese dahamı iyi olurdu.yapmayın allah askına neden sizin sectiğiniz biriyle olsun kı seviyo demekki he ortada çıkar falan varsa zaten ilişki yürümez zamana bırakın sakın kardesınızle kavga etmeyin onu kaybedersınız

kardeşiniz has altından kadın tüüü kaka kardeşinizi yoldan çıkaran kötü kadın. bence haddiniz değil karışmak sizi ilgilendiren birşey yok ister birlikte olurlar isterse evlenirler siz ise dha en başından kk da şikayet edilen görümcelerden olmaya başlamış hatta geçmişsiniz bile

22 yasindaki adama cocuk dedin ya helal olsun.
ne yasamis gordun mu? yaninda miydin yasarken? en tehlikeli insan tipisin. hayatimda senin gibi bir arkadasim olmasini asla istemem.
umarim evlenmezler unarim kiz senin kardesinden ayrilir da senin gibi dedikoducu ve onyargiki bir insanla muatap olmak zorunda kalmaz...

Kardeşin o kızdan ayrılırsa ben düşerim peşine . Offf ne kizdiririm sizi var ya acayip istedim şimdi .
Hemen çocuğu da yaparım senle annen kriz gecirirken Gülerim bi tanışalim mi

akıl istemek hiç tanımadığı bi kızı yaşından ve yaşam şeklinden do
Kızla yatmasını bilecek kadar olgun kardeşiniz. Tabi sizin zihniyetinize göre kız aklını çelmiştir çocukcağızın.
Ne kadar sığ düşüncelere sahipsiniz.
Annemin arkadaşı da oğluna böyle yapmıştı. Aynı durum vardı onlarda da. Hem anne hem abla yedi bitirdi çocuğu. Sonunda zorla nişanladılar. Çocuk nişana gelmedi. Davetlilere bir yalan uydurdular. Ama anne-kız pes etmedi zorla evlendirdiler. Sonra ne mi oldu? Çocuk kadından vazgeçmedi, eşini aldattı. Hem de alenen. 30 yaşına gelmeden, kavuşmalarına izin verilmeyen kadınla birlikte olup evine dönerken kaza geçirdi ve öldü. Her daim üzgündü. Sonradan öğrendik ki evlendiği kızla da evlilik ilişkisi olmamış.
Dünyayı ben yarattım, ben en iyisini bilirim, karşıdaki kötüdür zihniyetinde olan sizler yüzünden ne kadar mutsuz hayatlar oluyor.

ön yargılı olmayın biraz fırsat verin belki seviceksiniz ama tepkili olursanız kardeşinizi karşıya itersiniz

Kardeşinizin üstüne ne kadar giderseniz o kıza daha çok bağlanır akışına bırakın kaderde varsa olur siz istediğiniz kadar engel olun yoksa zaten zaman la biter

27 yasinda bir genc kiz nasil son cikis kapisi olarka kardesinizi gorebilir?
Sende 30 yasindaymissin.
Sende baskasinimi son cikis kapisi goreceksin. Yani. Anlatamadim ama 27 30 yas illa birilerini cikis kapisi gormek değildir. Bende 31 yasinda evlendim esimden 3 4 ay buyugum.

Belkide gercekten seviyor olabilecegi akliniza gelmiyor mu?
Belki sende senden kucuk birine asik olacaksin ve sevdiginin ailesi bak 30 yasian gelmis bizim oglana kancayi takmis dese nekadar hosuna gider?
Biraz empati kurmak gerek.

On yargili olmayi secmektense neden kizi tanimaya calismiyorsunuz?
Belki kardesin ona layik degil?
Belki 27 ama 23 24 yasinda gosteriyor? Kardesin oylede asik olmus olabilir.

Bence önce kizi tanimaya calisin. Sonra karar verin. Gerci kardesiniz vermis kararini gibi. Taktir ettim. Bazi 30 40 yasindaki adamlar bile sevdiğine boyle sahip cikmiyor. Annesi bacisi ne derse pesinden gidiyor. Guya sevdigini ortada birakiyor.

"yaptığı çok yanlış çünkü" yazmışsınız ya işte biz de sayfalardır çokk yanlış bir durumun olmadığını anlatıyoruz

doğru ve yanlış mutlak değildir

o çocuk dediğiniz kardeşiniz de bir birey ve onun doğrusu ile sizin ya da benim doğrum farklı olabilir

biz ailecek o kızı almayız istemeyiz vs yi geçin

kim kimi alıyor, istiyor

kimse de eşinin ailesine meraklı değil

o eşinin ailesi op kadar hayatımdaki yeri

istemezlerse kendileri bilir o onların sorunu der geçerim

çevreye ne deriz vs yazmışsınız çevreye ne

hem millet kızın yaşını daha önceki ilişkilerini vs nereden bilecek

tek sıkıntı, evde oturtup hükmedilecek bir gelin potansiyeli yok kızda anneniz de siz de bu nedenle sinir krizi geçiriyorsunuz hayalleriniz yıkılmış

küçük prens kendi kolonisini kurmak istiyor

öyle bir yazmışsınız ki sanki kardeşin 22 yaşında kız 50 yaşında gibi ikiside genç ne var büyültükcek

benzer durum benim arkadasimin da basina geldi. KIZI istemediler baskasi ile evlendirdiler. cocuk iliskiye girmeyi birak elini bile surmemis bir yil dolmadan bosandilar simdi evlendiler 2 cocuklari oldu. kpederi kvalidesi kizin agzinin icine bakiyor okadar seviyor kiymet veriyorlar.
yine bi akrabamiza aynen bole ailemize uymaz diye sevdigi KIZI almadilar baskasiyla evlendirdiler. sonucta evlendirdikleri kiz hem esinin hem de esinin abisinin dayagina dayanamadi el kadar kiz bebegini birakti gitti. kiz simdi 18 19 yasinda okumadi internette tanistigi biriyle kacti gitti. sonra geri donmus o ailesine hicbirseyi yakistirmayan adam ev tutmus is vermis kactigi cocuga. bazen ssevgiye engel olmamak lazim. kelebek etkisi gibi gelecek nesilleri bile etkiliyor.

Bizdede var aynisi
Benimde kardesim kendinden 4 yas buyuk bi kizla cikiyo 3 yildir
oda evlenmek istiyo neler demedik neler yapmadik
kiz ailemize uygun degil kendinede uygun degil ama asik oldugu icin gozu gormuyor
bide sevgili olduklari tarihi koluna dovme yaptirmis dahada kuplere bindik ama ne yazr akacak kan damarda durmaz
Allah'a havale ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…