Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah. Ailenizin davranışı gerçekten çok yaralayıcı. İmkanınız varsa bir süre eşinizle sakin bir yere kafa dinlemeye gidin bence, ortam değişiklikleri bu durumlarda iyi geliyor insanın ruhuna.

Bende 3. Çocuğuma hamileyken 9 haftalık kalbi durdu. Kayınvalidem arayıp 4 yaşındaki çocuğuma “annenin karnındaki bebek nerde hahaha” dedi neye uğradığımı şaşırdım. Kaybımdan 1 hafta sonra düşüğüm devam ederken eltim bana bebek kıyafetleri, çocuk resimleri gönderip Allah bize de nasip etsin yazıyordu (benim 2 onun 1 çocuğu var zaten). Maalesef kimse kimsenin acısını anlamıyor.
İkiside kötülükle söylemiş...Ama neden...Rabbim vicdan merhamet versin...

Yenidoğan bebek fotoğrafı dediğiniz yeğenini değil değil mi? Tanımadığınız bir bebek?
Ayıp etmişler gerçekten ama yeğeninizd yenidoğan diyorsanız siz de çok ilginçsiniz

Hadi resim atıyor, isim soruyor vs de sizi arayıp neden cevap vermiyorsun demek ne? Üstüne arayıp bi fırça atmadıkları kalmış, düşük gerçekten çok zor bir psikoloji hele de sizin durumunuzda..

Acınızı, üzüntünüzü anlıyorum. Ben de iki düşük yaşadım ne kadar zor olduğunu biliyorum. Sizi üzen, empati kuramayan insanlarla ne kadar yakın olursanız olun görüşmeyin bu süreçte. Biraz dinlenin, kendinizi toparlayın. Allahım inşallah sizin de kucağınızı evlatla doldursun, sizi tanımıyorum ama yürekten istiyorum bunu🙏

Yenidoğan bebek fotoğrafı dediğiniz yeğenini değil değil mi? Tanımadığınız bir bebek?
Ayıp etmişler gerçekten ama yeğeninizd yenidoğan diyorsanız siz de çok ilginçsiniz
Bi akrabamızın bebeği ve altına da şu yorumlar yazıldı ayyy çok tatlı ayyy maşallah gözlere bak açık bide ayyy minnacık yerim..

Bi akrabamızın bebeği ve altına da şu yorumlar yazıldı ayyy çok tatlı ayyy maşallah gözlere bak açık bide ayyy minnacık yerim..
Biraz aşırı tepkiler veriyorsunuz. Aileniz de düşüncesiz. Ama bebeklerden kaçamazsınız bir ömür. Tüm konularınız bunun üzerine. Kendinize yazık ediyorsunuz. Biraz sakinleşmeniz lazım

Biraz aşırı tepkiler veriyorsunuz. Aileniz de düşüncesiz. Ama bebeklerden kaçamazsınız bir ömür. Tüm konularınız bunun üzerine. Kendinize yazık ediyorsunuz. Biraz sakinleşmeniz lazım
Tepkileri aşırı değil o yollardan geçen benzer şeylere maruz kalan biriyim ve profesyonel destek alıyorum inanın psikologum da hatta psikiyatristm de ne yorum yaptı biliyor musunuZ? Manyak mı onlar bu ne vicdansızlık demişti🙈

Tepkileri aşırı değil o yollardan geçen benzer şeylere maruz kalan biriyim ve profesyonel destek alıyorum inanın psikologum da hatta psikiyatristm de ne yorum yaptı biliyor musunuZ? Manyak mı onlar bu ne vicdansızlık demişti🙈
Tüm konuları benzer ama.
Yani evet ailesi ayıp ediyor.
Ama konu sahibi de bu konuda aşırı. Fazla tepkiler veriyor. Kendine yazık ediyor. Hayatta hiç bir şeyi bu kadar takıntı etmemek gerekli

Tüm konuları benzer ama.
Yani evet ailesi ayıp ediyor.
Ama konu sahibi de bu konuda aşırı. Fazla tepkiler veriyor. Kendine yazık ediyor. Hayatta hiç bir şeyi bu kadar takıntı etmemek gerekli
Elbette takıntı etmemek gerekiyor ancak dönem dönem hassas olduğumuz şeyler olabilir bunda da bizi en iyi anlaması gereken alttan alması gereken kişiler yakın çevremiz olan ailemiz. Söz konusu tüp bebek tedavisi bilmiyorum biliyor musunuz ancak olay tamamen kadın üzerinden dönüyor alınan hormonal ilaçların haddi hesabı yok. Pms döneminde işlenen suçların kadınlar için hafifletici unsuru olduğu bile kabul edilen yerler varken... bu yaşadığı resmen kadının kadına olan şiddeti.

Çok üzüldüm bende yeni hamileyim üzülme desekde insanın içi yanıyor dua edicem sana Rabbım kucağını boş bırakmasın inşallah biran önce senin güzel haberlerini bekliyorum canım benim 🤲🤲🤲

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...
senin adına çok üzüldüm canim bebeğinde olur inşallah ama ailenin yaptiklarina daha cok üzüldüm.lutfen seni uzen strese sokan herşeyden uzak durr.stres gebeliğe bi engel.su yaşadığın durum içinde alinganliktan çok algida secici oluyo insan baktigi heryerde bebek duydugu hersey bebek sesiyken senin tavrın çok normal.tedavi olmadan gebe kalmana cok sevindim tekrardan olacak inşallah ben inaniyorum ama moralini yüksek tut.

En başından itibaren siz haklısınız. Elbette kardeşiniz paylaşacak, aileniz de sevinecek ama sizi sürekli cevap vermeniz için taciz etmeleri çok yanlış. Sessiz kalma hakkınıza saygılı olmaları gerekirdi. Ve bu şekilde davrandıkları için kardeşiniz adına sevinecekseniz de sevinemez duruma gelmişsiniz. Bazı anne babalar kendi elleriyle kardeşleri birbirine düşman ediyor. Yazık..

Yaşasın mutluluğunu da ablanın olduğu grupta mı yaşamak zorunda
katılıyorum size.benim eşimin bi arkadasi var 10 yili geckindir evliler cocuklari olmuyo bizimde 2 evladimiz var inanin ona bu konu hakkinda hicbisey sormuyorum onu incitmek istemiyorum.eltisi sürekli cocuklarinin fotolarini koyar bi şeyler yazar bende ona çok kızıyorum insanlar bencil olmamalı ya veren Allah almasinida bilir.cocuklarimiz bize emanet onlarin sahibi biz degiliz.

Odak noktanızı benim bebeğim olmuyordan ne güzel bir yeğenim oluyora çevirseniz mesele kalmayacak bence ortada. Ben sizi haklı bulamadım bunu ilk bebeğinde düşük yapmış bir insan olarak söylüyorum. Benim acım, benim üzüntüm beni ilgilendirir. Kimseye mutluluğunu yaşama, benimle paylaşma demeye hakkım olduğunu düşünmüyorum, aklıma bile gelmez.

Odak noktanızı benim bebeğim olmuyordan ne güzel bir yeğenim oluyora çevirseniz mesele kalmayacak bence ortada. Ben sizi haklı bulamadım bunu ilk bebeğinde düşük yapmış bir insan olarak söylüyorum. Benim acım, benim üzüntüm beni ilgilendirir. Kimseye mutluluğunu yaşama, benimle paylaşma demeye hakkım olduğunu düşünmüyorum, aklıma bile gelmez.

Bende sizin düşüncenizi yanlış buluyorum 8 yıldır biz bu bebeği bekledik ve düştü siz birinin cenazesi varken karşına geçip oynuyor musunuz? Bu kadar mı empati yoksunusunuz?
Bikac hafta dikkat edemezlermi hasas bir dönemdeyiz ve ben düşük yaptığım bir hafta sonra kardeşim sağ olsun hamilelik uyuyamıyorum bu gece yine diye msj attı gruba lütfen empati ye davet ediyorum sizi...?

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...

bebeğinizi kaybettikten sonra evet haklısınız ama öncesnde gereksiz alıngansınız diyecektim kusura bakmayın . belki siz başkalarının mutlulğu ile mutlu olmayı öğrenirseniz Allah size daha güzel kapılar açar.

Benim ablamda benden 4 ay sonra evlendi. ben ondan önce evlendim diye resmen düğün günümü bile bana zehir etti sonra eşiyle zaten çok problemleri olmasına karşın onda hiçbi problem bulmayıp her zaman bizim mutluluklarımzda bizi suçlayıp resmen zehir ediyor şuan ben de hamileyim kendisi değil resmen sevinmedi bile. o benm düğünümde ağlatmasına rağmen ben onunknde kendimi parçaladım resmen belki pişman olur die şimdi de bebekte resmen umursamıyo ve kendi arkadaşlarının bebek haberlerinde ve evliliklernde o kadar uğraşıp hediyelere boğarken insann kendi kardeşini kıskanması yanlış bence

Bende sizin düşüncenizi yanlış buluyorum 8 yıldır biz bu bebeği bekledik ve düştü siz birinin cenazesi varken karşına geçip oynuyor musunuz? Bu kadar mı empati yoksunusunuz?
Bikac hafta dikkat edemezlermi hasas bir dönemdeyiz ve ben düşük yaptığım bir hafta sonra kardeşim sağ olsun hamilelik uyuyamıyorum bu gece yine diye msj attı gruba lütfen empati ye davet ediyorum sizi...?

peki hamilelik duygularını kimle paylaşsın kardeşiniz siz üzülceksnz die herşeyden mahrummu olsun o da hamile olduğuna üzülsün mü? tamam biraz dikkat edebilir ama siz de çok fazla şey beklemeyin

bebeğinizi kaybettikten sonra evet haklısınız ama öncesnde gereksiz alıngansınız diyecektim kusura bakmayın . belki siz başkalarının mutlulğu ile mutlu olmayı öğrenirseniz Allah size daha güzel kapılar açar.

Benim ablamda benden 4 ay sonra evlendi. ben ondan önce evlendim diye resmen düğün günümü bile bana zehir etti sonra eşiyle zaten çok problemleri olmasına karşın onda hiçbi problem bulmayıp her zaman bizim mutluluklarımzda bizi suçlayıp resmen zehir ediyor şuan ben de hamileyim kendisi değil resmen sevinmedi bile. o benm düğünümde ağlatmasına rağmen ben onunknde kendimi parçaladım resmen belki pişman olur die şimdi de bebekte resmen umursamıyo ve kendi arkadaşlarının bebek haberlerinde ve evliliklernde o kadar uğraşıp hediyelere boğarken insann kendi kardeşini kıskanması yanlış bence

Sizin ablanız kıskanıyor olabilir ben tüp bebek hastasıyım ve tüp bebeği yaşayan bilir nasıl zor bir tedavi.. tabiki sevindim kardeşime hatta Eşimde dedikki nihayet kucağımiza alıp sevebilecegimiz bir bebek olacak...
Ama kendisi ısrarla en kötü günümde bile bu kadın ne düşünüyor diye hiç düşünmeden bebek kıyafeti vs vs paylaştı.. bir gün hiç unutmuyorum tüp bebek tedavim ertelendi ve ben 5 yıldır sakladığım bebek kiyafetlerini çöpe atmak istedim eşim engel oldu.. aynı gün aksamı kardeşim bebek kıyafeti paylaştı ve ailem de ayyy minnacik ayyy çok tatlı.. yazdı... lütfen biraz empati...

Back
X