Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Bende sizin düşüncenizi yanlış buluyorum 8 yıldır biz bu bebeği bekledik ve düştü siz birinin cenazesi varken karşına geçip oynuyor musunuz? Bu kadar mı empati yoksunusunuz?
Bikac hafta dikkat edemezlermi hasas bir dönemdeyiz ve ben düşük yaptığım bir hafta sonra kardeşim sağ olsun hamilelik uyuyamıyorum bu gece yine diye msj attı gruba lütfen empati ye davet ediyorum sizi...?

Ah ISSIZZ çok üzüldüm ailenin böyle davranmasına.
Biz de toplasan adam gibi 5-6 aydır dikkat ediyoruz olmadı. Kısa bir süre ama insan her ay regl zamanı yıpranıyor.
En yakın arkadaşım hamile, bana sürekli bebeğini anlatıyor. Onda bile buruluyorum. Kıskançlık değil bu, haset de değil.
Ama insan düşünüyor.
Bu kadar empati yoksunu olamazlar.
Şok oldum, bahsettiğin kişiler anne baba kardeş. En yakınların.
Hadi kendi çocuğunu geçtim, sen bebeğini kaybetmişken ne akla hizmet elalemin çocuğunu paylaşıyorlar.

Tamamen kötü niyetliler. Allah bunun hesabını sorar diye de mi korkmuyorlar?

Açmadınız değil mi telefonlarını?

peki hamilelik duygularını kimle paylaşsın kardeşiniz siz üzülceksnz die herşeyden mahrummu olsun o da hamile olduğuna üzülsün mü? tamam biraz dikkat edebilir ama siz de çok fazla şey beklemeyin

Hamilelik duyguları neyse de..
Son yorumları okumadınız sanırım...
ISSIZZ bebeğini kaybettikten sonra kardeşi grupta başka bebek fotoğrafları paylaşmış
Bakın kendi bebeği veya kendi hamileliği değil.
2 negatif tüp bebek üzerine doğal yolla hamile kalıp bebeğini kaybeden ablasının acısının olduğu bir zamanda başka başka bebek fotoğrafları paylaşmış.
Bu iyi niyet mi sizce?

Ah ISSIZZ çok üzüldüm ailenin böyle davranmasına.
Biz de toplasan adam gibi 5-6 aydır dikkat ediyoruz olmadı. Kısa bir süre ama insan her ay regl zamanı yıpranıyor.
En yakın arkadaşım hamile, bana sürekli bebeğini anlatıyor. Onda bile buruluyorum. Kıskançlık değil bu, haset de değil.
Ama insan düşünüyor.
Bu kadar empati yoksunu olamazlar.
Şok oldum, bahsettiğin kişiler anne baba kardeş. En yakınların.
Hadi kendi çocuğunu geçtim, sen bebeğini kaybetmişken ne akla hizmet elalemin çocuğunu paylaşıyorlar.

Tamamen kötü niyetliler. Allah bunun hesabını sorar diye de mi korkmuyorlar?

Açmadınız değil mi telefonlarını?

Hayır canım görüşmeyi düşünmüyorum...
Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem en kötü günüm de bile böyle davranan aileyi ben napayım gerek yok...

Hamilelik duyguları neyse de..
Son yorumları okumadınız sanırım...
ISSIZZ bebeğini kaybettikten sonra kardeşi grupta başka bebek fotoğrafları paylaşmış
Bakın kendi bebeği veya kendi hamileliği değil.
2 negatif tüp bebek üzerine doğal yolla hamile kalıp bebeğini kaybeden ablasının acısının olduğu bir zamanda başka başka bebek fotoğrafları paylaşmış.
Bu iyi niyet mi sizce?

siz de benmkini tam okumadınız sanırım ben bebeğinizi kaybedene kadar haksızsnz dedm zaten.

siz de benmkini tam okumadınız sanırım ben bebeğinizi kaybedene kadar haksızsnz dedm zaten.

Alıntıladığım yorumunuz bu:

peki hamilelik duygularını kimle paylaşsın kardeşiniz siz üzülceksnz die herşeyden mahrummu olsun o da hamile olduğuna üzülsün mü? tamam biraz dikkat edebilir ama siz de çok fazla şey beklemeyin

Bu yorumda bebeğinizi kaybedene kadar diye bir ifade yok. Başka yorumunuzda varsa bilemem. Ama ben başka yorumunuzu değil bunu alıntıladım.

kardeşi yahu en azindan ablam incinir üzülür diye paylaşım yapmayabilir herkez her yerden zıplayıp bide hesaba çekiyo niye yorum yapmadin diye.konu sahibi zaten kardesim hamile diye üzüldüm demiyorki ona yapilana üzülüyor sinirlerim bozuldu valla yazmadan duramiyom.

Bende sizin düşüncenizi yanlış buluyorum 8 yıldır biz bu bebeği bekledik ve düştü siz birinin cenazesi varken karşına geçip oynuyor musunuz? Bu kadar mı empati yoksunusunuz?
Bikac hafta dikkat edemezlermi hasas bir dönemdeyiz ve ben düşük yaptığım bir hafta sonra kardeşim sağ olsun hamilelik uyuyamıyorum bu gece yine diye msj attı gruba lütfen empati ye davet ediyorum sizi...?

Öncelikle 6 haftalık embriyoyu cenzaze olarak görmüyorum ben. Karşısına geçip oymamak örneği de çok alakasız. Siz beni değil kendi ailenizi empatiye davet edin madem böyle düşünüyorsunuz. Ek olarak sizin doğrunuz bu benim doğrum bu. Aynı düşünmüyoruz diye neden empati yoksunu oluyorum? Sizin gibi düşünmeyen herkesi itham edecekseniz binlerce üyenin olduğu bir forum sitesine konu açmasaydınız keşke.

Sizin ablanız kıskanıyor olabilir ben tüp bebek hastasıyım ve tüp bebeği yaşayan bilir nasıl zor bir tedavi.. tabiki sevindim kardeşime hatta Eşimde dedikki nihayet kucağımiza alıp sevebilecegimiz bir bebek olacak...
Ama kendisi ısrarla en kötü günümde bile bu kadın ne düşünüyor diye hiç düşünmeden bebek kıyafeti vs vs paylaştı.. bir gün hiç unutmuyorum tüp bebek tedavim ertelendi ve ben 5 yıldır sakladığım bebek kiyafetlerini çöpe atmak istedim eşim engel oldu.. aynı gün aksamı kardeşim bebek kıyafeti paylaştı ve ailem de ayyy minnacik ayyy çok tatlı.. yazdı... lütfen biraz empati...

dediğm gibi ben bebeğinizi kaybettıkten sonra sizi haklı gördüm ve bence bi süre uzak durun kendinizi üzmemek için daha iyi olur

Kardeşinizde mutluluğunu paylaşmak istiyor olabilir.Ama grupta siz olduğunuz halde biraz gereksiz bir şekilde abartmış
Biz 4 kız kardeşiz çok şükür hepimizin 2şer 3 er çocuğu var 3 numara hep derki," Allahımıza şükürler olsun Çocuklarımızı da yeğenlerimizi de birbirimizin yanında doya doya sevebiliyoruz birimizin çocuğu olmasa napardık hiç bir mutluluğumuzu paylaşamazdık "
Kardeşlik budur işte varken bile yokluğu düşünüp şükretmek
Eşten dosttan bu nezaketi bekleyemeyiz ama kardeşten anadan babadan bekleyebiliriz
Ben tepkinizi haklı buldum.Çok paylaşmak istiyorsa ayrı bir grup kurup ordan paylaşsaydı
Bizi ,acımızı kardeşimizde anlamayacaksa kim anlayacak

Ben size çok hak verdim. Ama sizin de bebeğimiz kursa siz de bu davranışları yapmayın. Bir arkadaşım vardı. O da çok hassastı bu konuda. Ama kendi cocougu olunca kızdığı het şeyi kendi de yaptı. Empatiyi unuttu

Ben size çok hak verdim. Ama sizin de bebeğimiz kursa siz de bu davranışları yapmayın. Bir arkadaşım vardı. O da çok hassastı bu konuda. Ama kendi cocougu olunca kızdığı het şeyi kendi de yaptı. Empatiyi unuttu
Yeminim var bu konuda onlara nasıl hamilelik yaşanır öğreteceğim allahın izniyle inşallah..
Bir arkadaşım var 15 yıl sonra 3. Tüp bebek tedavisinde çocuğu oldu ve hiç bir yerde paylaşmadı dediki ISSIZZ bizim gıbı birileri bi yerde muhakkak vardır ve görüp içinin burkulmasini istemem.. budur incelik her insanın acısına saygı duyulur...

Siz üzüntünüzü paylaşmak istiyor olabilirsiniz ama Kardeşinize mutluluğunu paylaşmak istiyor olabilir.
O da heyecanlı olabilir, o da bekledi belki.
Bir de düştükten hemen sonra paylaşsa anlarım tepkinizde haklısınız ama düşüğünüzün üzerinden 3 4 hafta geçmiş.
Evet siz hassassınız ama insanlar sizin kadar hassas olmayabilir. Hareketlerinden rahatsız oluyorsanız iletişimi kesin gitsin. İnanın zor değil.
Bir de bu bebek işi strese, düşünmeye gelemeyen şeyler.
Siz çok fazla kasıyorsun uz, çok fazla stres yapıyorsunuz. Biraz rahat bırakın kendinizi, konularının hemen hemen hepsi bununla ilgili. Tüp bebekte bile stres moral çok önemli. Kendinize zarar.
Kabul edin, evet teavisiz olmayacak, o zamana kadar bekleyeceğim ağlamayacağım diyin. Rahat olun.
Geçmiş olsun, Allah sağlıkla sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Ramazanda fakirlere nispet olmasın diye çok yemek fotosu atmamaya çalışılırken kardeşinizin yaptığı çok ayıp. 😡

Üstelik herkesle paylaştığı hesabı da değil aile arasındaki whatsapp grubuna atmış, sizin okuyacağınızı da biliyor.

İlişkinizi bir süre soğutmanızı öneririm, burunları sürtülsün.

Öncelikle 6 haftalık embriyoyu cenzaze olarak görmüyorum ben. Karşısına geçip oymamak örneği de çok alakasız. Siz beni değil kendi ailenizi empatiye davet edin madem böyle düşünüyorsunuz. Ek olarak sizin doğrunuz bu benim doğrum bu. Aynı düşünmüyoruz diye neden empati yoksunu oluyorum? Sizin gibi düşünmeyen herkesi itham edecekseniz binlerce üyenin olduğu bir forum sitesine konu açmasaydınız keşke.

Ne kadar acımasız bir kadınsınız.

Yalnız aynı düşündüğünuz zaman empati değil sempati duymuş oluyorsunuz. Empati zaten karşı tarafın gözüyle olaylara bakıp, değerlendirebilmek. Yani empati yapmak için aynı düşünceye sahip olmak gerekmiyor

Ne kadar kötü bir insansınız siz ya insanların acıları ile besleniyorsunuz.. sanırım bizim aile ile akraba sınız bu kadar kötü ve anlayışsız olduğunuza göre.. evladın altı haftasıda ayı da aynı acıdır evlat peygamber sınavıdır...
Allah sizi evlat ile sınamasın ne diyeyim...yazık

Empati zaten başkasının doğrusunu da kendi şartları içinde değerlendirip anlayabilmektir. Ben de düşük yaptım diyorsunuz ama çocuğunuz olmuş. 8 yıldır çocuk için uğraşan yeni düşük yapmış biriyle sizin kaybınız aynı nasıl olsun? Üstüne bi de aileden vuruyorsunuz, haklı çıkmak için bu kadar kırıcı olmaya değmez inanın. Hiçbirimizin elinde senet yok çocuklarımıza, ailemize dair. Empati o yüzden azıcık lazım.

Ne kadar kötü bir insansınız siz ya insanların acıları ile besleniyorsunuz.. sanırım bizim aile ile akraba sınız bu kadar kötü ve anlayışsız olduğunuza göre.. evladın altı haftasıda ayı da aynı acıdır evlat peygamber sınavıdır...
Allah sizi evlat ile sınamasın ne diyeyim...yazık

Bıktım gerçekten bu sitede kendi yorumuna karşıt gelince veya istediği gibi yorum gelmeyince karşısındakine hakaret etme hakkını kendinde gören insanlardan. Beni ne kadar tanıyorsunuz da hakkımda bu şekilde konuşma haddi buluyorsunuz kendinizde? Mesajınızı şikayet ettim bilginiz olsun.
Okuduğunuzu anlayamamışsınız ben orda acı ile ilgili tek bir cümle yazmadım. 6 haftalık embriyo cenaze değildir dedim ki arkasındayım hala. Açıp bakarsanın cenazenin kefenlenip tabuta konmuş insan ölüsü demek olduğunu görürsünüz. Zor bir durumu kendiniz için iyice zorlaştırıyorsunuz bu şekilde dramın dozunu artırarak, gerçekten size üzüldüm. Sağlıklı bir psikoloji gebelik için önemlidir, önce psikolojinizi düzeltin

Son düzenleme:
Back
X