Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Bende olsam bozulurdum ama ablanız ve babanız daha da ayıp etmiş. Uyarılması gereken bence siz değilsiniz. Gruba attı ve siz cevap vermek zorunda değilsiniz.
Ayrıca hamile kalanları da anlamıyorum yaparken size mi soruyorlar da çocuğa isim falan soruyor.

Herkes aynı empati yeteneğine sahip olamıyor ve bunun için kardeşinize kırılmanız yersiz aslında. Evet ince düşünebilirdi. Düşünmemiş. Siz de onun düşüncesizliği diye düşünüp bu kadar takmamalısınız

İnşallah en yakın zamanda sizinde kucağınız dolar. Dualarım sizinle.
Konuya gelecek olur isek teyzem 8 kez tüp bebek yaptı tutmadı , bir defa tuttu oda 8 haftalık kalp atımı durduğu için kaybetti.
Ama kızımda da şimdi gene hamileyim oğlumda da aile grubumuzdan hep bebekle ya da kızımla ilgili bilgi isterler. Bende paylaşırım. Aldıklarımı ultrason görüntülerini göbüşümü fln. Teyzem ben paylaştıkça çok seviniyor hatta kızımı öyle çok seviyor ki anlatamam. Sanırım bu nedenle paylaşabiliyorum gönül rahatlığıyla. Ben paylaşmasam o istiyor.
Siz alıngansınız sanırım o nedenle üzülüyor olabilirsiniz bu durumda çok çok normal. Kardeşinizle bu durumu konuşsanız belki daha dikkatli olur oda.

bence ikiniz de haklısınız. sonuçta onun çocuğu oluyor sevincini ve heyecanını paylaşmak hakkı. siz de üzülmek de haklısınız.
bana göre ailede böyle bir sıkıntı olmasa bile hamilelik haberiyle beraber böyle paylaşımlar yapmak hoş değil.

Kardeşiniz bencil çocuk doğuracak diye buldumcuk olmuş siz ise fazla alıngansınız. Watsapp grubunda o kadar resim muhabbet dönüyor ve siz hiç birine yorum yapmayıp sadece okuyorsanız kıskandığınızı belli etmiş gibi oluyorsunuz.Hayatın en önemli kuralı ne biliyor musunuz:Kıskansanız bile belli etmeyeceksiniz.Mesela kardeşiniz çocuk sevincini size nispet yaparcasına paylaştığında siz de kıskansanız üzülseniz bile hiç belli etmeyerek yorumlar yapsaydınız hatta ne bileyim ufacık bir hediye alıp kardeşinize bebeğin ilk hediyesi teyzesinden olsun dedim diye watsapp grubuna resim atsaydınız inanın ki ailenizin diğer üyeleri kardeşinizin bu abartı sevincinden rahatsızlık duymaya bile başlarlardı.Şimdi siz kıskanç kardeşinin mutluluğunu çekemeyen konumuna düştünüz

Bence bencillik ediyorsunuz orası aile grubu sonuçta ailesiniz siz mutluluğunu paylaşmak istiyor sizinle gözünüze sokmuyor ki ailesiyle paylaşıyor. Şimdi korona da olduğu için karantina var insanlar evine gelip gitse gene gruptan o kadar paylaşım yapmazdı diye düşünüyorum.
Sizin bebeğiniz olunca paylaşacaksınız normal olacak ama kardeşiniz paylaşında anormal mi oluyor?
Bence hamile kardeşinizi üzmeyin bu düşüncelerinizle

Haklısın cnm.
Reklama cevirmemek gerek durumu.
Ayrıca emzik kıyafet ultrason görüntüsü paylasmayı ben çok saçma buluyorum.

Hele sen bı hamile kal ben sana kargo yapcam inan ki... Takipteyim seni

Bence biraz fazla alınganlık yapıyorsun. Elbette kolay değil zor psikolojik olarak etkilenmende normal.
Ama ekstra dikkat edilse falan insan daha da bozulmazmi. Ne güzel hersey normal gibi davranıyorlar. Ki zaten normal ..
Herşey gerçekten bebek değil . Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ancak olmuyorsa da eksik olduğunuzdan değildir. Vardır bi hayır vardır vakti zamani.
Ben sizin yerinizde olsam kardeşimin bebeğinı de çocuğum gibi düşünür maddi imkan varsa neler neler alırdım bende heyecanı yaşardım . Kardeşimin heycanina ortak olur ilerisi için antreman sayardim kendime tecrübeler edinirdim.
Yakın bi tanıdığımız vardı çocuk sahibi olmayı çok istiyordu olmadı bi türlü . O da çok alınıyordu herseyi üstüne alınıp kendini yıpratıyordu. 15 küsür yıl sonra kendiliğinden çocuğu oldu . Şuan diyorki çok şükür ama o psikoloji mantık işi değil keşke kendimi o kadar yipratmayıp o günlerinde tadını çıkarsaydım. Herşeyin vakti zamani var o zaman ani güzel yaşamak gerek diyo kendine kızıyor. Çok odaklanmakta iyi değil elinizden geleni yapın sonra bi Salın kendinizi odaklanmayın ondan da olmuyor çoğu zaman.
Rabbim inşallah en kisa zamanda hakkinizda hayırlı ise size de evlatlar nasip etsin . Herşey Güzel olur o güzel canınızi sıkmayın lütfen. Farklı bakış açılarından bakmaya çalışın. Ben inanıyorum olucak bebeğiniz o zaman keşke kendimi yipratmasaydim diyeceksiniz. Böyle çok kafaya takarak eşinizle de aranızda duygusal boşluklar olur . Ikinizde psikolojik olarak yara alırsınız.

Aynı benim eltim. Her gün ama hergün çocuğun fotoğraf ve vıdeolarını paylaşıyor 1 senedir. Hiç mi üşenmiyor anlamıyorum orasıda ayrı.
Benim arkadaşlar da öyle. Herşeye heryere nerdeyse hergün foto atıyorlar. Biri zaten her ay farklı konsept yapıyor, rakamlarla falan. Ama çocuk yetiştirme kitapları oku desen okumaz :)

Siz alingansiniz,
Ama ailenize karsi da alingan olmaya hakkiniz yok mu, yani komsu neden hamileligini gozume sokuyor konusu degil ki bu, kardesiniz sizin duygularinizi bile bile boyle mi davranmali. Ablaniz Babaniz sizi bu sebeple zorlamali mi. Ben cok acayip buldum hepsini.

Bence insanlar biraz iclerinde yasamalilar bazi sevinclerini. Bakin anneler gunu geliyor, baslayacak gosterisler, ama annesi olmayan veya kaybeden kisilerin cani yanacak. Bile bile insan uzmek de ne bileyim...

Ben alingan olmaya hakkiniz oldugunu dusunuyorum kisaca. Kendinizi nasil iyi hissedecekseniz oyle yapin.

Kardeşin daha düşünceli davranbilirdi ama düşünememiş diywlim..sizi çok iyi anlıyorum, kendinizi üzmeyin, dilerim en kısa zamanda Allah sizide sevindirsin

Ama o da kardeşiniz. Mutluluğunu paylaşmak istiyor bu doğal değil mi. Sizin içinde zor evet ama ben olsam kardeşim duygularını mutluluğunu sakınsa saklasa sanırım daha çok üzülürdüm. Çünkü benim çocuğumun olmaması onun suçu değil, onun sevincini heyecanını benle paylaşmasına engel olmamalı bu.
dediğiniz gibi anne yarısı olacaksınız, bence bu durumda içerlemeyin, sizde mutlu olduğunuzu belli edin. Cevap vermemeniz hoş olmamış.
Rabbim en kısa zamanda size de bu mutluluğu yaşatsın, tüm isteyenlere de

Canım bu tamamen karakter meselesi kardeşinin seni uzmek için paylasım yaptığına inanmıyorum. Bazı insanlar daha hassastır empati sahibidir ama sadece bazı insanlar.. Herkesden boyle bir olgunluk bekleyemeyiz. Onunda ilk bebegi içi içine sıgmıyordur eminim. O sana olamıyorsa sen ona karsı anlayıslı ol.
Benimde 6.5 yıldır olmuyor 3 negatif tedavim var.. Eltim benden once hamile kaldı inan ne sosyal medyasında ne de WhatsApp da paylasım yaptı. Ben sormadan kesinlikle birsey anlatmazdı. Beni kırmamak için cok dikkat etti ama paylasım yapsaydı da ben üzülmezdim. Onun adına cok sevinmiştim.
Gelinlerimizde benden sonra hamile kaldılar WhatsApp gruplarında sürekli paylasım yaptılar gebelikten itibaren evet üzüldüğüm zamanlar oldu ama onu sen cok iyi bilirsin kıskanmak degil bu sadece kendine üzülmek ama onun için sevinmek. Kendi geleceginden kaygı duyuyorsun. Bir yandan da o bebek gelecegi için cok mutlusun
Aslında bizede dua vesilesi oluyor Allah kakbi kırıkların duasını kabul edermiş o üzüldüğün anlarda cok dua et. Dualarımda sende varsın her zmn emin ol sabrın sonu selamettir. Allah bekletiyorsa daha da güzelleştiriyordur. Sen bebegin olana kadar maddi manevi hazırlık yap. Rabbim bu günlerin hürmetine mucizelerimizi gondersin inşallah

2 sene denemis ve sonunda hamile kalabilmiş ama sadece 5 ay sürmüş bir hamilelik ardindan , yaklaşık 3 ay sonra kardesimin esinin (onun da gebelik kaybı oldu ) ve kuzenimin esinin hamilelik haberlerini aldim. Ortak grubumuzdan paylaşımlar yapilmaya başlandı, kardesimin eşi cinsiyeti belli olunca bir paylasim yapmisti , kuzenimin eşi özel mesaj atarak kardesimin esine , (benden bahsederek )x abla üzülür diye ben cinsiyet paylasmak istemedim yazmis , bunu bana kardeşimin eşi söyledi.
Ince bir çizgi, yukarıda bahsettigim kardesimin eşi bebegini kaybettiğinde ben hamileydim ne ortak gruptan ne de özel olarak hic paylasim yapmadim bu süreçte onu uzmemek adına.
Sadece biraz daha özenli düşünüp ona göre hareket ederim kardesiniz yerinde olsam.

Sizi coook iyi anlıyorum benimde çocukların tedaviyle oldu şuan iki çocuğum var sizi haklı buldum kardeşiniz gözüne sokar gibi sürekli yazması çok ayıp çalıştığım kurumda bi arkadaşımda cocuk tedavisi görüyor ben onun yanında çocuklarımdan konuşmaya cekiniyorum biraz empati yapmak lazım size coook dua edicem Allah size en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin

Geçen seferde dedim bu seferde diyorum sen o aileden o ortamdan uzaklaş yoksa huzurun olmaz kardeşim

Üzgünüm ama haksızsınız. Eğer o sevincini yaşayamazsa ilk çocuğunda siz nasıl ilk çocuğunuzda sevincinizi yaşayacaksınız? "ilk çocuğum deli gibi sevineceğim, bu kadar zaman sonra çocuğum oldu. ben de kıyafeti atayım wp grubuna" mı diyeceksiniz yoksa "kardeşimin ilk çocuğu olduğunda onun sevinemsine izin vermedim bu mutluluğu içimde yaşayacağım" mı? Evet kardeşiniz ama onun da ilk çocuğu ve o da sevinçli o da mutlu. Başkasının mutluluğu ile mutlu olmanız gerekiyor.

Ben olsaydım bu kadar abartmazdım bunu en azından kardeşimin yerine koyardım kendimi. Biraz düşüncesizlik etmiş açıkçası. Tabiki sevinmeye hakkı var kimseye sevindi yada paylaşım yaptı diye birşey söylenemez ama azami yapılır bu kadar da dıdısının dıdısı emzik ultrason bilmem nesi... Allah hayırlı etsin ama biraz aiibartıyorlar bu işleri. Sosyal medyanın da suyunu çıkarıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…