Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Şimdi buraya o kadar çok yazdım ki çoğu kişi biliyor 12 yıl sonra tedavi ile anne olduğumu. Kardeşimin benden önce oldu bebeği. Ve ben benim yüzümden sevinçlerini yaşayamasalardı çok üzülürdüm. Ne güzel isim için sizlerin fikrini almışlar. Lütfen bu mutluluğu onların içinde bırakmayın. Allah tez zamanda inşallah sizede sağlıkla bebek verir. Peki o zaman da siz sevincinizi yaşarken, kardeşiniz için duygularınızı bastırabilecek misiniz? Sonuçta o da ilk defa anne olucak. Alınmayın lütfen. Evet sizi en iyi ben anlıyorum fakat ben, benim yüzümden kardeşimin üzülmesine, sevincini yaşayamamasına asla izin vermedim. Sizde vermeyin

Ama o zamanda "benim çocuğum olmuyor diye benden saklıyorlar" diye düşünüp üzülür sanıyorlar. Karşı taraf bu durumda nasıl davranacağını şaşırıyor.

Bende atanmak için çok bekledim çok istediğim birşeydi. Çevremde atananların hiçbirini kıskanmadım sadece imreniyordum ama benim için çok hassas bir konu olmasına rağmen sürekli iş yeri konularını dinlerdim. Size hak veriyorum o yüzden bu kıskanmak değilde kırılıyor insan azıcık dikkat bekliyor. Konuşulur elbet ama hergün hergün anlatılmaz. Ben şimdi atandım bana yapılanı baskasına asla yapmıyorum mesela

Sen haklısın. Senin yaşadıklarını yaşadım. İnan, benim hamile görmek çok acıtıyodu içimi. Ablm hamile kaldı bi garip hareketler. O ara düşük yapmıştım yine. Unutamıyorum. Gerçi Şimdi 4 çocuğum var. Sen haklısın. Bak seninde olacak gör. Şimdi sen onların mutluluğuna ortakolmaya çalış.

Insan bir konuya cok heveslenince hep ondan bahsetmek ister . Kardesinizde de boyle olmus.
Aile whatsapp grubunda cocuguna buldugu ismi paylasmis.
Sirf siz belki alinirsiniz diye bunlari konusmak icin sizin olmadiginiz ayri bir grup acsalar ve bunu ogrensniz daha uzucu olmaz mi?
Zaten karantinada, bir sosyal hayati yok. Her hastaneye gidisinde panik yasiyor,bebek endiselerinin yaninda virus endisesiyle doluyor, bulusup kafa dagitacagi bir ortam yok. Su zamnda bebek bekleyen herkes gibi aşırı stresli ve stresini bebek hakkinda konusarak atiyor. Onu da yapmasin , orta yerinden çatlasın mi kadin?
Ben kardesinizi suclu gormedim.
Insallah yarin bir gun siz anne olacaksiniz. O zaman siz de bir hevesle paylasmak isteyeceksiniz herkesle. Ozellikle de ailenizle. Cunku arkadas bugün dinler yarin dinler,ertesi gun içi kiyilir, 'iyi ki bir anne oldun. Cocugun da sandigin kadar ozel degil,cirkin siradan cocuk iste' diye dusunur,bıkar. Ama aile üyelerine gore o bebek cok ozel bir bebektir ve her an bebek hakkinda senin kadar hevesle konusabilirler. Benim de yegenim var. Guzelce sohbet edecek kadar buyuk degil . Yine de kamera aciyoruz ailecek,oooyle cocugu izliyoruz. "Bugun hamur yapmis hanimefendi" falan diye en gereksiz seyler bile sohbet konusu olabiliyor aksam yemeklerimizde.
Hem siz hamile kaldığınız zaman siz de bebek hakkinda hep konuşmak isteyeceksiniz. Ama belki bu surecte siz de hamile kalmayi cok isteyen/tedavi surecini sizden gizli yasayan insanlari uzeceksiniz.
Ya da kac yillik evlisiniz. Yeni gelinken/düğün arifesinde agzinizdan bu surec dişinda bir seyin cikmadigi bir donem olmustur eminim ki (olmayanina tanik olmadim. Cevremdeki yeni evli/evlilik arifesindeki insanlarin tek muhabbeti bu oluyor maalesef). Belki de sizin bu dugun muhabbetiniz evde kaldim diye uzulen, her gece "tanrim bana bir tane" diye dua eden, ya da sevdigine kavuşmamıs insanlari üzmüştür. Size yansitmiyor oluslari bir sey degistirmiyor. Siz o donem "etrafimda evlenmeyi isteyip evlenememis insanlar vardir belki, heyecanimi kendime saklayayim" dediniz mi? Tam tersi, evde kalmis , evliliginde yuzu gulmemis boşanmış , mutlulugu bulamayan bir suru kadina davetiye verip kinaniza çağırdınız. Belki de onlarin kalbini kırdınız.
Yani is ince dusunceye gelirse her an herkesin kalbi kirilabilir. Buna engel olamazsiniz ki. Cogu zaman farkinda bile olmazsiniz. Bence kardesiniz de farkinda degil, sizi bu kadar üzdüğünü .

Üzgünüm siz alıngansınız. Rabbim sizede nasip eder inşallah. İnsan hamile kalınca 7/24 bebekten ve bebekle ilgili şeylerden bahsediyor. Hele ilk çocuksa daha fena tutamıyor kendini. Ama sizde eğer çok üzülüyorsunuz gruptan çıkarsınız kardeşinizinde içinde uhte kalmasın sizinde canınız yanmasın. İster istemez sürekli bu muhabbetlere maruz kalacaksınız. Herşey gönlünüzce olsun bilirim nasıl bir duygu en hayırlısı olsun hakkınızda

Herkes icin zor bir durum,kardesiniz sevincini paylasmak istiyor ama siz onun sevinciyle mutsuz oluyorsunuz,Evet belki biraz daha ince dusunebilirdi ama onunkide ilk heves sevinçli, onada hak veririm,size de...Sizin icin dua edeceğim rabbim sizinde kucaginizi doldursun insallah.

Rabbim bu mübarek günlerde inşallah sana anneliği tattırır,benim 16 yıl çocuğum olmadı,kız kardeşim hamilelik haberini bana ağlayarak verdi,niye önce sana değilde bana nasip etti diye.Durumunuz ortada kız kardeşiniz bu kadarsa göze sokmasın,babanızın arayıp bu denli konuşmasıda çok abes geldi banaİnşallah sende en yakın zamanda hamilelik haberini paylaşırsın

Ben tedavi görürken herkese dedim ki. Lütfen hamile kalırsanız benden duygularınızı, sak Tam da anlatmak istediklerimi yazmıssınız. Noktasına, virgülüne kadar imzamı atarım. Bende yukardaki yorumumda bunları demek istedim.

Ben tedavi görürken herkese dedim ki. Lütfen hamile kalırsanız benden duygularınızı saklamayın. Bu benim imtihanım. Mutluluğunuzu doya doya yaşayın yoksa ben asıl buna üzülürüm.

Ben tedavi görürken herkese dedim ki. Lütfen hamile kalırsanız benden duygularınızı saklamayın. Bu benim imtihanım. Mutluluğunuzu doya doya yaşayın yoksa ben asıl buna üzülürüm.
Çok olgun davranış ama bazen hükmedemiyor insan duygularına. Ben 20 li yaşlarımdaydım hükmedemedim. Bilmiyorum belkş eşim çok bebek seviyor diye daha çokmüzülmüştüm. Şimdi anlamlandırmak zor. Velhasıl 2 taraf içinde zor bir durum oluşuyor.

Evet 2 taraf için cidden zor. Umarım tez zamanda seninde, isteyen herkesin de sağlıklı bir bebeği olur.

Görümcemin çocuğu olmuyordu 5 yıllık evli idi hamile olduğumu öğrendiğimde asla yanında konuşmadım öncelikle diğer görümceme sordum sence arayıp söyleyeyim mi yoksa senden mi duysa daha ıyi olur diye. Sonrasında kardesi söyledi yengem hamile diye beni aradı tebrik etti çok mutlu olduğunu söyledi. Bende xx abla sen koyar mısın ismi ni dedim ve tabiî çok mutlu oldu onun istediği ismi koyduk ilk çocuğuma . Şimdi 1 kızı oldu çok şükür. Bence sende de alınganlık var ailende de az düşüncesizlik var. Grupta paylaştığı için değil ama seni arayıp hesap sordukları için.

Kardeşinizin neyi ne için yaptığını en iyi siz bilirsiniz. Sizce bilerek mi yapıyor yoksa düşünemiyor mu? Bunun cevabını kendi içinizde bulacaksınız.
Böyle durumlarda açıkçası yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal oluyor. Sevincini paylaşmaktan imtina etseydi bu sefer de benim ona haset ettiğimi düşündü diyecektiniz belki de. İnsan gerçekten nasıl davranacağını bilemiyor bazen.

Bir insanın ailesiyle bebek haberini paylasmak kadar normal bir davranısı olamaz. Ablamın hamileliginde bebek isimlerinden tutun, milyon tane sey icin baktık birlikte beraber. Tabiki ailesine anlatacak soracak fikir danısacak, bunda anormal olan nedir? Siz eger, bu durumdan dolayı hassas oldugunuzu belli ettiyseniz ve buna ragmen yapıyorsa art niyet vardır ama sanmıyorum, gecmis iliskinizde aranızda cekememezlik, kıskanclık, kopukluk olduysa farklı tabi. Bu noktada karsı taraftan kıskanc olarak algılanan kisi siz olursunuz ama. O sizin kardesiniz, acık acık oyle sürekli paylasınca kötü hissettiginizi söyleyin.
biraz siz de alıngan olmussunuz gibi geldi bana.

Kardeşinizin yerinde olsam öyle her şeyi gruba atmam. Fikir almak istiyorsa da anneize ozeldn yazabilirdi. Biraz düşünceli olsaydı keşke
Yıllar önce oda arkadaşımın annesı vefat etmişti. Onun yanında konuşurken annemden bahsetmezdim. Bsy anlatacak olurdum annem şöyle yapardı diyecek olurdum söyleyeceğim dilimin ucunda da olsa demezdim.

dr lar bana çoçuk konusunda izin vermiyorlardı.ömür boyu çoçuk sahibi olamayağı düşündüğüm zamanlarda kardeşim hamile kaldı.ben üzülmüyeyim diye üç ay gizlemiş.o kadar üzüldüm ki. bence konu sahibi destek alsın. çoçuk meselesi onu yıpratmaya başlamış.belkide bu yüzden tedavileri olumlu olmuyor. kardeşin sizinle paylaşmayıpta ne yapsın.iyi günde kötü günde.aile demek paylaşmak demek. verecek olan rabbim. bana nasip ettiyse herkese nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…