Kardeşim ve ailem ile imtihanım..

Ilk mesaji okudugumda sizi zaten hakli bulmustum. Keske kardesinizin hamile kaldiginda soyledigini konunuza ekleseydiniz boylece yorum yapacak arkadaslaradaha yardimci olurdunuz. Bir insan kardesinin niyetini anlar diye dusunurken bir uyenin kardesinizin hamilelik haberini nasil verdigini hatirlattigini duydum.

Ailenize karsi tepkinizde cok haklisiniz. Kardesinizde ailenizde cok ayip etmisler size karsi. Rabbim insallah en kisa zamanda hayurli zamanda duymayi nasip etsin. Size dua edicem.

Dilerim Allah' tan sağlıklı ,sihhatlli ikiz annesi ol.Üzülme demek kolay ama sabret,dua et.Kendini dinleme,kafanda kurup, düşünüp üzme kendini.Sadece biraz daha zaman.İnaniyorum sende tadicaksin bu duyguyu.Su an çok kızgın ve kırgın olabilirsin.Bu inan çok normal.Bir süre görüşme kardesinle.Sonra bahar gelicek yeniden.Acacak dallarında tomurcuklar🥰

Sizi hatırlıyorum sanki, kendi koyacağınız ismi kardeşiniz koymuş daha önce de okumuştum, kavuştunuz sanırım yavrunuza nickinizin altında öyle yazıyor. Sağlıkla büyüsün çok sevindim 😍🌹
Evet tesekkur ederim, cok sukur kavustum 5 yilin sonunda. İki aylik olduk bile🙏 Allah isteyen herkese nasip etsin diye dua ediyorum her kucagima aldigimda🙂❣️

Merhaba arkadaşlar..
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Malesef ki 6. Haftada bebeği kaybettik düştü..
Ailem ve kardeşim bugün ki paylaşımından sonra açtım ağzımı yumdum gözümü..
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..
Yazıklar olsun çok üzgünüm çok...
Yaşadıklarına ciddi anlamda üzüldüm biraz da kendi durumumla bağdaştırdım. Ben de sana maruz kaldığım şeyleri anlatmıştım hatırlarsın belki. Bazen bunı yapanlar en yakının da olsa daha fazla yıpranmamak için mesafe koyup tavrını göstereceksin arkadaşım. Yoksa sen naif naif alttan aldıkça demeyip kendi kabuğuna çekildikçe seni aptal sanıyorlar. Allah vicdan merhamet versin ıslah etsin onları ne diyeyim 😔

Bence abartıyorsunuz siz üzülüyorsunuz tamam zor bi durum ancak onun mutluluğunu yaşamaya hakkı yok mu ? Çok bencilce bi düşünce cidden iyi niyetli biri sizin gibi düşünmez

Okumadınız sanırım...???
Benim 2 negatif tüp bebek sonrası 3. Tedaviye başlayacaktım ki adetim gecikti normal yolla hamile kaldım...
Bugün yeni doğmuş bir bebek resmi paylaştı kardeşim ve ailem yine yorum yaptı.. ve ben onlara merhamet ve empati yoksunusunuz dedim çıktım gruptan... hepsi arıyor açmıyorum ailem bile acıma saygı duymuyor..

Okumadınız sanırım...???
Düşük yaptığınızı okumamıştım çok geçmiş olsun o zaman yorumum için kusura bakmayın lütfen 😔

Yaşadıklarına ciddi anlamda üzüldüm biraz da kendi durumumla bağdaştırdım. Ben de sana maruz kaldığım şeyleri anlatmıştım hatırlarsın belki. Bazen bunı yapanlar en yakının da olsa daha fazla yıpranmamak için mesafe koyup tavrını göstereceksin arkadaşım. Yoksa sen naif naif alttan aldıkça demeyip kendi kabuğuna çekildikçe seni aptal sanıyorlar. Allah vicdan merhamet versin ıslah etsin onları ne diyeyim 😔

Aynen öyle canım.. çıktım gruptan zaten sanırım en doğrusu bu herkes için...

Düşük yaptığım halde paylaşım yapmaya devam ettiler bende çıktım gruptan...
Sanırım herkes için en doğrusu bu beni anlamayan bir ailem var malesef...
Cnm ailen de olsa bence onlardan uzaklaşman lazım gerçekten hatalarını anlamalilar artik.. Dua et bol bol rabbim saglikla hayırlı evlat nasip etsin sana..

bir süre görüşmeyin, okurken sinir oldum kardeşinize de onu uyarmayan annenize de
kürtaj için çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sizin de bir evladınız olur
kürtaj olmasaydı kardeşiniz mutluluğunu paylaşmış diyebilirdim ama kürtaj bence çok yıkıcı ve önemli bir olay. Tanımadığımız insanlar bile empati gösterirken.. ailenizin tepkisi.. çok ayıp ya

Aynen öyle canım.. çıktım gruptan zaten sanırım en doğrusu bu herkes için...
Elbette bugünler geçecek ve sen de kuzunu kucağına alacaksın eve sağlıklı bir bebek götürebileceksin ama ailenin bu dönemdeki tavrını nasıl silebileceksin. Daha fazla maruz kalmamak adına çıkmakla çok iyi yapmışsın

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Sen alıngan davranmışsın ilk başta ama son olaydan sonra onlrın biraz daha hassas davranması lazımdı. Yani son durumda sen haklı durumdasın. Bebeğin için çok üzgünüm.. umarım hayırlı zamanda olur,hayırlısıysa olur. Ama şöylede bi şey var bu tavırla gidersen kıskandığını bile düşünebilirler birz kendini kontrol etmeli ve toparlamalısın ✋

Merhaba arkadaşlar..
İnsanlar evlatlarının kardeşlerinin acilarından beslenir oldu.arkadas arkadaşın, kardes kardeşin üzüntüsünden eksikliklerinden kendine teselli çıkartmakta ..vay arkadas.Allah herkesin gönlüne göre versin

İki tarafta kendince haklı. Ama canı yanan tarafa biraz daha hassas yaklaşmalı. Kardeşiniz genç düşünememiş olabilir. Ablayıda geçtim burda anneniz müdehale etmeliydi duruma. Diğerlerini uyarıp sizin bu kadar hassas olduğunuz konuda denge sağlamalıydı.
Bu acıyı çok yakınımdan biliyorum. Hani yeni bir ortamda sorarlar ya. Çocuk var mı? Aaa niye olmadı yazık. Şunu yaptın mı? Bunu denedin mi? Böyle soranlarla onun adına kavga etmişliğim var.
Eltlerin savaşı diye bir film var. Seyrettiniz mi bilmiyorum. Bahsettiğim yakınımla gittik. Filmde eltilerden birinin çocuğu olmuyor. Film bu ya dalga geçiliyor. Film bitene kadar ecel terleri döktüm. Acaba üzüldü mü diye. Komedi filmi ama ben için için ağladım. Sizi teselli edeceğime size dert anlatyorum.
Allahım inşallah hayırlı haberlerinizi verirsiniz burda. Allah gönlünüze göre versin. En kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin.
Boşverin kimin ne paylaştığını. Siz paylaşacağınız güzel anları düşünün. İsim olarakta kucağınıza aldığınız an içinizden ne geçiyorsa onu koyun. Sizi gözümde canlandırmaya çalışınca kucağınızda pembiş tatlı kıvır kıvır saçlı bir kız bebek görüyorum.

Merhaba arkadaşlar..
Herkese hayırlı ramazanlar iyi günler diliyorum..
Biliyorum yine bi kaçı yine mi sen ISSIZZ yine mi bebek derdin diyeceksiniz ama lütfen bana yardım edin fikirlere cok ihtiyacım var..
Ben 8 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor..
2 negatif tüp bebek deneyimim var...
Asıl konuya gelelim...
Kardeşim hamile..
Kardeşimi duyduğum da icime müthiş bir ferahlik geldi dedim allahın nasibi olunca bebek de geliyormuş..
Teyze olacaktım anne yarısı..
Benim 3. Tüp bebek tedavim nisan daydı korona dan dolayı iptal oldu...
Içim buruk bi yandan da vardır bir hayır muhakkak vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır diyorum...
Benim bebek sınavım yetmiyormuş gibi kardeşim her gün aile whup indan foto gönderiyor... ultrason görüntüsü.. emzik.. kiyafet... vs vs
Benim durumumu bildigi halde böyle yapması normal mı yoksa ben mi çok alınganım farklı dünyada yasıyorum.. Bugün de iki isim bulmuş bebeğimizin ismi sizce hangisi olsun diyor grupta hepsi yorum yaptı ben hic bir şey yazmadım.. her gün her gün yeter artık dedim..
Ablam özelden msj attı kız soru soruyor neden cvp vermedin diye.. sonra gitmiş babama anlatmış babam beni aradı...
Aynen söyle diyor..
ISSIZZ allah ona nasip etmiş evlat oda bizim evladımız.. sen alıngansın çocuk mutluluğunu paylaşmasın mı.. belkide allah zamanı gelince sanada nasip edecek o ne yazmışsa o olur..
Ailem de kardeşim de mi bi problem var yoksa bende mi Bi problem var nolur açıklayın..
Dışardan birinin fikrine ihtiyacım var.. mutluluğu böyle çocuğu olmayan birinin gözüne soka soka yaşamak normal bişey mi gerçekten???

Bu arada benim için dua eder misin lütfen bu mübarek günler de çok ihtiyacım var...

Güncel:

Merhaba arkadaşlar..
Rabbim size hayırlı saglıklı evlat nasıp etsın.Ablamda ılk gebelıgı dıs gebelık 2. Gebelıgındede 4. Haftada bebeğin kalp atısı durmuştu.Çıkmanız en guzelı olmuş oradan

Allah tez zamanda kucağınızı doldursun inşallah. Ailenizin davranışı gerçekten çok yaralayıcı. İmkanınız varsa bir süre eşinizle sakin bir yere kafa dinlemeye gidin bence, ortam değişiklikleri bu durumlarda iyi geliyor insanın ruhuna.

Bende 3. Çocuğuma hamileyken 9 haftalık kalbi durdu. Kayınvalidem arayıp 4 yaşındaki çocuğuma “annenin karnındaki bebek nerde hahaha” dedi neye uğradığımı şaşırdım. Kaybımdan 1 hafta sonra düşüğüm devam ederken eltim bana bebek kıyafetleri, çocuk resimleri gönderip Allah bize de nasip etsin yazıyordu (benim 2 onun 1 çocuğu var zaten). Maalesef kimse kimsenin acısını anlamıyor.

İnsanlar malesef bazen bizi en acıtan yerden vururlar bilerek veya bilmeyerek...Ama aileniz olduğu için art niyet hiç sezmedim.Sizi üzmek istemezler sanırım neden istesinler ki?Bu derece kafaya taktığınızı bilmiyorlardır belki bile bile bu kadar göze sokulmaz çünkü...

Back
X