KARDEŞİM VE BİTMEYECEK ÇİLEM

Canım valla hazır bahanesini bulmuşken küsüver annene de sen onunla ilgilen anne ben başımın çaresine bakarım de gelip gelip seni Üzmesin gerekirse ona da küs biraz rahatlarsın anlarlar seni kullanamayacaklarını
Sen hayatının bu döneminde karar aldın aldın
Eşim ve çocuklarım da hep verici alttan alan biri olmanı bekliyor sonra onları idare ediyosun bizi de ediver modunda oluyorlar
Kararlı ol

dün annem aramış eşimi o da veremeyeceğimizi söylemiş.Akşam annem ayarlayamamış mı dedi üstüne bide bende eşime yan odadaydım msj attım bir süre sonra odaya geldi .Bizden ona bir kuruş yok senide düşürdüğü hallere bak ben damadın olarak çok üzülüyorum sana onun umurunda değilsin dedi yapma etme bizide batıracak seni batırdı dedi.Birşeye ihtiyacın varsa söyle alayım yedireyim vallahi helali hoş olsun sen annemizsin ama oğluna zerre işlemez artık ben her ay yada 2 ayda bir 5 bin vermek zorundamıyız haraçmı veriyoruz vs vs saydı tabi benim düştüğüm durumu demiyorum bile artık

2 ayda bir 5000 cok buyuk rakam. Girsin markete, benzinciye, kuryelige. Her insan is yapmayi beceremez. Bazilari calisan olmaya daha uygundur.
Ha calisir da yetmez, destek olursunuz sizi de bunaltmaz. Ama suan resmen kangren.

Kumar oynuyor o bence. Annesiyle yasıyor yiyip içiyor neye bu kadar para gitmiş ki. 1 evi satmış yemiş yetmemiş hala yüzsüzce ver de ver diyor. Alışmış çünkü arkamı toplayan enayi ablam var diyor. Allah ıslah etsin onu.

Rahat olup önüme bakmak istiyorum ama hep bir imaa içinde kalıyorum .Dün akşam eve geldim annem ile aynı anda içeri girdik evine kadar gigip gelmiş kardeşm gün boyunca gelmemiş merak edip eve gitmiş .Yemek yerken diyorki annem evde yatıyor komalık gibi ded. bana .Anne ne yapabilirm bilmiyormuydu vermeyeceğimi ben ona yaparım veririm demedim kendini şartlandırmış o jadar benim tarafımdan para alacağına
Annen halen beklenti içinde seni manipüle etmeye çalışıyor kusura bakmasın oğul onun oğlu kendisi çeksin derdini çilesini senin görevin değil kardeşe annelik yapmam bence biraz annen ile görüşme.
Çünkü kardeşin annenin eseri o alıştırmış

Rahat olup önüme bakmak istiyorum ama hep bir imaa içinde kalıyorum .Dün akşam eve geldim annem ile aynı anda içeri girdik evine kadar gigip gelmiş kardeşm gün boyunca gelmemiş merak edip eve gitmiş .Yemek yerken diyorki annem evde yatıyor komalık gibi ded. bana .Anne ne yapabilirm bilmiyormuydu vermeyeceğimi ben ona yaparım veririm demedim kendini şartlandırmış o jadar benim tarafımdan para alacağına
İşsizlikten tembellikten evde malak gibi yatmanın adı komalık gibi yatmak mı olmuş? Valla bazen keşke biz de işi gücü bırakıp evde yatabilsek diyoruz ama bize bakacak müsait bir enayi bulamadığımız için hasta da olsak yorgun da olsak eşek gibi kalkıp her sabah işe gidiyoruz deseydin annene...özrü kabahatinden büyük imalar niye yıldiriyor ki seni? Ver cevabını , sen sustukça haklı bulurlar kendilerini

Ne kadar yoktan anlamayan insanlar yahu, pes.

Bir de niye anne sürekli sizin evde? Hala çocuğa bakıyorsa önce bir bakıcı ayarlayıp uzaklastırın evden, çocuğunuza baktığı için bu hakkı kendinde buluyor siz de hizmetim görülüyor diye yapılanlara ses edemiyorsunuz belli ki...siz böyle al gülüm ver gülüm davranırken eşiniz de arada kalıyor. Kardesinize yedirdiginiz parayla bakıcı tutun, annenize minnet etmeyin

Merabalar ,
kardeşim ile olan konularım malum eski konularda paylaşmıştım herşeyi ,yinede özet geçeyim istiyorum ben.Annem ve kardeşim beraber yaşıyor babam vefat etti 2,5 sene önce kardeşimde 2 sene önce boşandı .sorunlarımıza eklenerek devam eden bir konu var .O da kardeşimin işsiz olması her işi başarısızla sonuçlanması gibi,sürekli olarak maddi beklenti içinde bizden ,annemin durumu yok zaten olsa yapacak yeterki ayağa kalksın diye.Ben den yine istiyor geçen ay 5bin verdim iş yapıyordu olmadı tamam dedim kendi kendime olabilir diye eşim de ayrı yaptı benimkinden haberi yok olsa kıyamet kopar.Şimdi istediğini söyledim vermeyeceksin diyor bende vermek istemiyorum zaten ama o kadar arsız ve yuzsuzki anlatamam yaşamanız gerekir.Anneme anlatınca sessiz kalıyor o beni daha çok delirtiyor .Diyorumki anne evliiiğim sizin yuzunuzden etkileniyor aramı< bozuk diye anlatıyorum bu gidişle boşanıcaz (Allah Korusun) diyorum öylece dinliyor beni umurunda değil sanki yada ne düşünüyorlar bilmiyorum.Sürekli kafamda bu konular psikolojik olarak da iyi değilim tahammülüm yok hiçbir konuya çocuğum var 11 yaşında o da dayısını istemiyor evde bu konulardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdım .Geçen gün tavır yaptım diye 2 gün gelmedi beni kardeşimi istemekle suçluyor.sen olsan istermiydin dedim hep zararı var fayda beklentim yok kendim adına ama beniz bıraksın dedim sana yaptığını bana yapıyor diyorum öylece bakıyor bana boş boş anneme de üzülüyorum aramızda kalıyor.Ama ben yapmak zorunda değilim fazlasıyla yaptım herşeyi bunları saysam not mu aldınız dersiniz belki ama inanın ben tükendim artık.sizden akıl almak istiyorum kimseye diyemiyorum da artık kendimi enayi gibi hissediyorum ben ,son kez istiyorum diye msj atmış çarşamba günü nakit istiyemiyor telefon alalım hattından satalım diyor bana nakite çevirecek .kim ödeyecek taksitleri tabiki ben yaaa ben nasıl öderim imkanın varmı diye soran yok .Anneme dedim haberi yok ama olsa da birşry değişmeyecek demiyorki ablandan birşey isteme eşi ile arası bozuluyor bizim yüzümüzden demiyor.Ben nefret ediyorum kardeşimden ne yüzünü ne de sesini duymak istemiyorum .Gördüğüm gibi hastalanıyorum artık aradığı msj attığı zaman elim ayağım titriyor artık ne isteyecek diye .Eşim olmasa bana neler neler yapar da ondan biraz çekiniyorlar.Bende yemek içme yapıyorlar tm onda birşey demiyorum ama haftasonu kimsyi görmek istemiyorum ben bi rahat huzur versinler bana ama yok yok hepsini geçtim artık maddi olarak eni bana bıraksınlar .çok uzun olmuş kusura bakmayın karışıkda yazmış olabilirim .sinirlerim çok bozuk çünkü tedavi olmam şart .Pzt başlıyacak şimdi işten kaçta çıkacaksın AVM ye gidelim diye telefon almak için eşimde evden kovacam diyor
Benimde kardeşimin maddi durumunu dert etmem ile bir sıkıntım vardı hesabını vs bilmiyor çünkü. Ama senin kardeşin çok affedersin asalak gibi olmuş bildiğin kullanıyor bunu. Gerçekten büyük sorun kardeş yani at atılamaz sat satılamaz. Araya mesafe koymak en iyisi. Allah sabır versin size 🙏

bizde biliyoruz eve alınacak biri değil ama arada annem olunca ister istemez biraz farklı işliyor işte maalesef
Çok fazla bahanelere sığınıyorsunuz. İnsan kendi hayatının kontrolünü bu kadar salmamalı. Burda kaç kişi söylemiş eşine çocuğuna haksızlık ediyorsun diye ama bence boş. Harekete geçecek biri imajı çizmiyorsunuz burda. Ne diyeyim Allah eşiniz ve çocuğunuzun yardımcısı olsun. Sizden umut yok.

İşsizlikten tembellikten evde malak gibi yatmanın adı komalık gibi yatmak mı olmuş? Valla bazen keşke biz de işi gücü bırakıp evde yatabilsek diyoruz ama bize bakacak müsait bir enayi bulamadığımız için hasta da olsak yorgun da olsak eşek gibi kalkıp her sabah işe gidiyoruz deseydin annene...özrü kabahatinden büyük imalar niye yıldiriyor ki seni? Ver cevabını , sen sustukça haklı bulurlar kendilerini
Muhteşem bir yorum :KK9::KK9::KK9::KK9:

Bakın yaşamayan bilmez, ben birebir yaşıyorum bunu annem yüzünden. Annemde kardeşini sizin gibi tepesine çıkarmış, hala tepemizdeler. Siz buna dur demezseniz, çocuklarınıza bile tebelleş olacaklar. Benim teyzemin çocukları bile bizim tepemizdeler şu anda.

Bir de niye anne sürekli sizin evde? Hala çocuğa bakıyorsa önce bir bakıcı ayarlayıp uzaklastırın evden, çocuğunuza baktığı için bu hakkı kendinde buluyor siz de hizmetim görülüyor diye yapılanlara ses edemiyorsunuz belli ki...siz böyle al gülüm ver gülüm davranırken eşiniz de arada kalıyor. Kardesinize yedirdiginiz parayla bakıcı tutun, annenize minnet etmeyin
bakıcılık gibi bir durum söz konusu değil oğlum 11 yaşında hizmetime gelince de asla bir işimi yapmaz yapmasın da zaten hiç beklentim olmadı bu konuda ben yapıyorum çok şükür sadece yemeği yapar Allah razı olsun ,ama yemekte yapayacağım bir şey değil yaparım onuda olduğu kadar

bakıcılık gibi bir durum söz konusu değil oğlum 11 yaşında hizmetime gelince de asla bir işimi yapmaz yapmasın da zaten hiç beklentim olmadı bu konuda ben yapıyorum çok şükür sadece yemeği yapar Allah razı olsun ,ama yemekte yapayacağım bir şey değil yaparım onuda olduğu kadar
E niye sürekli sizde yiyip içiyorlar? Anneniz evi barkı olmasına rağmen sürekli sizinle kalıyor gibi zaten... Erkeğin annesi kardeşi şunları yapsa burda linç ederdik o adamı, basiretsiz, sorumsuz,ailesine sahip çıkamıyor, anasına bağımlı diye, siz niye eşinize çocuğunuza reva görüyorsunuz bu hayatı? Açık konuşayım eşinizin yerinde kim olsa çoktan çocuğunu alıp ayrılırdı sizden, belki doğru olan da bu, siz de anne ve kardesinizle dilediginiz gibi yaşarsınız böylece, herkes mutlu olur

Son düzenleme:
Anneniz çocuğu başına bela olmasın diye tüm olan biteni çelik gibi bir sükunetle izliyor ve izlemeye de devam edecektir çünkü çaresi yok. Bu tür insanlar arkasını toplayan birilerini buldukça sorumsuz davranmaya devam eder. O yüzden daha da geç kalmadan ikisiyle de ilişkiyi kesin.

Annenizin de kardesinizden aşağı kalır yanı yok kusura bakmayın, çocuğunuz büyümüş, ihtiyaçlik bir durumunuz yok her gün neden sizin evinizde, gerçekten eşiniz çok iyi. Anneniz evinde otursun, siz isterseniz akşam yemeği için oraya giderdiniz.
Madem oğlunun haline o kadar üzülmüş niye evde yalnız bırakıp size geliyor ki tekrar evde oğlunun başında otursaydi anneniz, tek amacı size duygu sömürüsü yapmak yoksa umrunda değil sizin eşinizle araniz bozulmuş, çocuğunuz tavır koymuş tek derdi oğlu.
Annenizin oğlunu düşündüğü kadar sizde kendi oğlunuzu düşünün. Kardesiniz çocuk sahibi yetişkin bir birey, bi zahmet maddi sorunlarıyla kendi ilgilensin

Evde malak gibi yatacağına iş arasın. Ay anneniz de çok kötü biri kusura bakmayın. Siz göremiyorsunuz. Umrunda değilsiniz. Gelip gidip duygu sömürüsü yapıyor çok kıymetli asalak oğulcağızı için. Ayrıca annenize sen ne istersen sana alırız ama oğluna kuruş yok derseniz kendine aldırıp oğluna verir. Gönderin size ana olmayan kadını oğlunun yanına. Siz mi kurtaracaksınız duygusal bağın da bu kadarı fazla. Akraba diye ilişkilere fazla anlam yüklemeyin. Annenizi de evinize almayın. Bu nedir ya. Valla sinir oldum. Siz de ne kadar çok kendinizi kullandırtma meraklısıymışsınız. Yani bu kadarına da pesssss. Daha da annenizin konuşmasına izin veriyorsanız size de müstehak ne diyeyim. Anne bir daha ağzını açma bu adamla ilgili acacaksan da gelme yanıma diyemediniz mi? Nedir bu pısırıklık ya? Sizin sayenizde asalak olmuş o adam da.

Benimde kardeşimin maddi durumunu dert etmem ile bir sıkıntım vardı hesabını vs bilmiyor çünkü. Ama senin kardeşin çok affedersin asalak gibi olmuş bildiğin kullanıyor bunu. Gerçekten büyük sorun kardeş yani at atılamaz sat satılamaz. Araya mesafe koymak en iyisi. Allah sabır versin size 🙏
Valla atsan da atılır satsan da satılır. Böyle tiplere mesafe koyamazsın. Kesip atacaksın. Yüzsüz, pişkin, ısrarcı insanlara mesafe yaramaz. Hele ki konu sahibi gibisini bulmuşlarsa.

Back
X