KARDEŞİM VE BİTMEYECEK ÇİLEM

Merabalar ,
kardeşim ile olan konularım malum eski konularda paylaşmıştım herşeyi ,yinede özet geçeyim istiyorum ben.Annem ve kardeşim beraber yaşıyor babam vefat etti 2,5 sene önce kardeşimde 2 sene önce boşandı .sorunlarımıza eklenerek devam eden bir konu var .O da kardeşimin işsiz olması her işi başarısızla sonuçlanması gibi,sürekli olarak maddi beklenti içinde bizden ,annemin durumu yok zaten olsa yapacak yeterki ayağa kalksın diye.Ben den yine istiyor geçen ay 5bin verdim iş yapıyordu olmadı tamam dedim kendi kendime olabilir diye eşim de ayrı yaptı benimkinden haberi yok olsa kıyamet kopar.Şimdi istediğini söyledim vermeyeceksin diyor bende vermek istemiyorum zaten ama o kadar arsız ve yuzsuzki anlatamam yaşamanız gerekir.Anneme anlatınca sessiz kalıyor o beni daha çok delirtiyor .Diyorumki anne evliiiğim sizin yuzunuzden etkileniyor aramı< bozuk diye anlatıyorum bu gidişle boşanıcaz (Allah Korusun) diyorum öylece dinliyor beni umurunda değil sanki yada ne düşünüyorlar bilmiyorum.Sürekli kafamda bu konular psikolojik olarak da iyi değilim tahammülüm yok hiçbir konuya çocuğum var 11 yaşında o da dayısını istemiyor evde bu konulardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdım .Geçen gün tavır yaptım diye 2 gün gelmedi beni kardeşimi istemekle suçluyor.sen olsan istermiydin dedim hep zararı var fayda beklentim yok kendim adına ama beniz bıraksın dedim sana yaptığını bana yapıyor diyorum öylece bakıyor bana boş boş anneme de üzülüyorum aramızda kalıyor.Ama ben yapmak zorunda değilim fazlasıyla yaptım herşeyi bunları saysam not mu aldınız dersiniz belki ama inanın ben tükendim artık.sizden akıl almak istiyorum kimseye diyemiyorum da artık kendimi enayi gibi hissediyorum ben ,son kez istiyorum diye msj atmış çarşamba günü nakit istiyemiyor telefon alalım hattından satalım diyor bana nakite çevirecek .kim ödeyecek taksitleri tabiki ben yaaa ben nasıl öderim imkanın varmı diye soran yok .Anneme dedim haberi yok ama olsa da birşry değişmeyecek demiyorki ablandan birşey isteme eşi ile arası bozuluyor bizim yüzümüzden demiyor.Ben nefret ediyorum kardeşimden ne yüzünü ne de sesini duymak istemiyorum .Gördüğüm gibi hastalanıyorum artık aradığı msj attığı zaman elim ayağım titriyor artık ne isteyecek diye .Eşim olmasa bana neler neler yapar da ondan biraz çekiniyorlar.Bende yemek içme yapıyorlar tm onda birşey demiyorum ama haftasonu kimsyi görmek istemiyorum ben bi rahat huzur versinler bana ama yok yok hepsini geçtim artık maddi olarak eni bana bıraksınlar .çok uzun olmuş kusura bakmayın karışıkda yazmış olabilirim .sinirlerim çok bozuk çünkü tedavi olmam şart .Pzt başlıyacak şimdi işten kaçta çıkacaksın AVM ye gidelim diye telefon almak için eşimde evden kovacam diyor
Tavrinizi net koyun alamam durumum yok diyin kuserse de rahat edersiniz esimin ailesinde de surekli böyle davranan biri olsa bende ayni tepkiyi veriridim esiniz hakli annenizle görüşmeye devam edebilrsiniz ama sizi sadece banka olarak goren bir kardes icin evliliginizi esinizi ve kendinizi cok fazla yipratmissiniz tek yapmanız gereken hayır demek ama sonuna kadar

Merabalar ,
kardeşim ile olan konularım malum eski konularda paylaşmıştım herşeyi ,yinede özet geçeyim istiyorum ben.Annem ve kardeşim beraber yaşıyor babam vefat etti 2,5 sene önce kardeşimde 2 sene önce boşandı .sorunlarımıza eklenerek devam eden bir konu var .O da kardeşimin işsiz olması her işi başarısızla sonuçlanması gibi,sürekli olarak maddi beklenti içinde bizden ,annemin durumu yok zaten olsa yapacak yeterki ayağa kalksın diye.Ben den yine istiyor geçen ay 5bin verdim iş yapıyordu olmadı tamam dedim kendi kendime olabilir diye eşim de ayrı yaptı benimkinden haberi yok olsa kıyamet kopar.Şimdi istediğini söyledim vermeyeceksin diyor bende vermek istemiyorum zaten ama o kadar arsız ve yuzsuzki anlatamam yaşamanız gerekir.Anneme anlatınca sessiz kalıyor o beni daha çok delirtiyor .Diyorumki anne evliiiğim sizin yuzunuzden etkileniyor aramı< bozuk diye anlatıyorum bu gidişle boşanıcaz (Allah Korusun) diyorum öylece dinliyor beni umurunda değil sanki yada ne düşünüyorlar bilmiyorum.Sürekli kafamda bu konular psikolojik olarak da iyi değilim tahammülüm yok hiçbir konuya çocuğum var 11 yaşında o da dayısını istemiyor evde bu konulardan dolayı ne yapacağımızı şaşırdım .Geçen gün tavır yaptım diye 2 gün gelmedi beni kardeşimi istemekle suçluyor.sen olsan istermiydin dedim hep zararı var fayda beklentim yok kendim adına ama beniz bıraksın dedim sana yaptığını bana yapıyor diyorum öylece bakıyor bana boş boş anneme de üzülüyorum aramızda kalıyor.Ama ben yapmak zorunda değilim fazlasıyla yaptım herşeyi bunları saysam not mu aldınız dersiniz belki ama inanın ben tükendim artık.sizden akıl almak istiyorum kimseye diyemiyorum da artık kendimi enayi gibi hissediyorum ben ,son kez istiyorum diye msj atmış çarşamba günü nakit istiyemiyor telefon alalım hattından satalım diyor bana nakite çevirecek .kim ödeyecek taksitleri tabiki ben yaaa ben nasıl öderim imkanın varmı diye soran yok .Anneme dedim haberi yok ama olsa da birşry değişmeyecek demiyorki ablandan birşey isteme eşi ile arası bozuluyor bizim yüzümüzden demiyor.Ben nefret ediyorum kardeşimden ne yüzünü ne de sesini duymak istemiyorum .Gördüğüm gibi hastalanıyorum artık aradığı msj attığı zaman elim ayağım titriyor artık ne isteyecek diye .Eşim olmasa bana neler neler yapar da ondan biraz çekiniyorlar.Bende yemek içme yapıyorlar tm onda birşey demiyorum ama haftasonu kimsyi görmek istemiyorum ben bi rahat huzur versinler bana ama yok yok hepsini geçtim artık maddi olarak eni bana bıraksınlar .çok uzun olmuş kusura bakmayın karışıkda yazmış olabilirim .sinirlerim çok bozuk çünkü tedavi olmam şart .Pzt başlıyacak şimdi işten kaçta çıkacaksın AVM ye gidelim diye telefon almak için eşimde evden kovacam diyor
Engelle bence

Sizin yerinizde olsam annemle de görüşmem.Annelerin görevi evlatlar arasında adaleti sağlamaktır.Sizi sömürmüş kardeşiniz,anneniz hala alıver yapıver diyor.Kendinizi ve evliliğinizi düşünün.Elinizden geleni yapmışsınız.Allah annenizin kalbine merhamet versin.İnsan biraz da kızını düşünüür

Kardesiniz hasta gibi sanki..bipolar bozukluğu hasta var tanıdığım onun davranışlarıyla uyumlu davranıyor.tedavidi şart.psikiyatriste götürün

hangi birini engellesem acaba annem aradı bugun alıver şuna telefon diyor bana
Kardesin muhtemelen iddaa, kumar tarzi seyler falan oynuyor. Alicaksin, satip 1 gunde harcayacak, sonra sen 2 sene odeyeceksin o telefonu. Annen boyle diyorsa annenle de gorusme bir sure. Rahatlari bozulsun bakalim. Belki hizaya gelirler.

Ailen inanilmaz bencil. Onceki konularina da baktim. Hayatinin ortasina coreklenmisler resmen. Boyle giderse esin senden bosanir.. Suan esinden cekinen kardesin, iste ozaman sana hayati zindan eder, bugunlerini mumla ararsin.

Yani şu forumda çok cevap yazmam ama inanın duramadım. vicdan iyidir ama vara yoğa vicdan yapmamak gerekir. sizden fazla miras alıp onu yiyen, evlenip eşine bile hayrı olmayıp o kişininde günahına giren, yuvam bozulacak dediğiniz halde umursamayan kişiler anne ve kardeş olmaz. bence artık kendinizi çocuğunuz ve cidden bu zamanda bulunamayacak kadar iyi olan (maşallah) eşinizi düşünmelisiniz. bu size asla bencilce gelmesin. çünkü onları yeterince düşünmüşsünüz. belli ki mirastan sizin akldığınız hakkı size fazla görüyorlar ve böyle üç-beş isteye isteye onu da elinizden almak istiyorlar. kardeşinizin düzeleceği yok bunu kabul edin ve ilişkinizi kesin. kendisini toparlayacak olan insan şimdiye kadar sizden tırtıkladığı paralarla toparlanırdı. belli ki o paralar iş kurmaya değil başka zevk ve eğlencelere gidiyor. belki de kumara bilemezsiniz. siz onu bu işler için finanse ediyorsunuz. çocuğunuzun ve eşinizin hakkınıza giriyorsunuz. anneniz tam bir evlat ayıran lütfen onun duygu sömürülerine izin vermeyin. hani size "sen de haklısın" diyordu. madem haklısınız neden arayıpta alıver telefonu diyor ya. ne münasebetle. oğlum şimdiye kadar aldığın paraları ne yaptın ablandan hala istemeye utanmıyor musun diyemiyor mu? size acımasız gelmesin anneniz de kardeşiniz de sizi ağır bir şekilde kullanıyor bunu tam olarak idrak edin ve lütfen şu gereksiz vicdan yapmayı bırakın. annenize hiç bir şey olmaz olsa da sizin suçunuz olmaz. herkes sizin yumuşak karnınızı öğrenmiş. kardeşiniz kendimi öldürürüm diyor annenin oğlum da oğlum diyor kusura bakmayın sizi düşündüğü yok. kocanızın yanında size hak veriyor gibi görünse de aslında zerre sizi umursamıyor. lütfen gözünüzü açın ve silkelenip kendinize gelin. kimsenin duygu sömürüsüne kanmayın. eşinizin sabrı sizin de psikolojiniz bitmeden.

Yani şu forumda çok cevap yazmam ama inanın duramadım. vicdan iyidir ama vara yoğa vicdan yapmamak gerekir. sizden fazla miras alıp onu yiyen, evlenip eşine bile hayrı olmayıp o kişininde günahına giren, yuvam bozulacak dediğiniz halde umursamayan kişiler anne ve kardeş olmaz. bence artık kendinizi çocuğunuz ve cidden bu zamanda bulunamayacak kadar iyi olan (maşallah) eşinizi düşünmelisiniz. bu size asla bencilce gelmesin. çünkü onları yeterince düşünmüşsünüz. belli ki mirastan sizin akldığınız hakkı size fazla görüyorlar ve böyle üç-beş isteye isteye onu da elinizden almak istiyorlar. kardeşinizin düzeleceği yok bunu kabul edin ve ilişkinizi kesin. kendisini toparlayacak olan insan şimdiye kadar sizden tırtıkladığı paralarla toparlanırdı. belli ki o paralar iş kurmaya değil başka zevk ve eğlencelere gidiyor. belki de kumara bilemezsiniz. siz onu bu işler için finanse ediyorsunuz. çocuğunuzun ve eşinizin hakkınıza giriyorsunuz. anneniz tam bir evlat ayıran lütfen onun duygu sömürülerine izin vermeyin. hani size "sen de haklısın" diyordu. madem haklısınız neden arayıpta alıver telefonu diyor ya. ne münasebetle. oğlum şimdiye kadar aldığın paraları ne yaptın ablandan hala istemeye utanmıyor musun diyemiyor mu? size acımasız gelmesin anneniz de kardeşiniz de sizi ağır bir şekilde kullanıyor bunu tam olarak idrak edin ve lütfen şu gereksiz vicdan yapmayı bırakın. annenize hiç bir şey olmaz olsa da sizin suçunuz olmaz. herkes sizin yumuşak karnınızı öğrenmiş. kardeşiniz kendimi öldürürüm diyor annenin oğlum da oğlum diyor kusura bakmayın sizi düşündüğü yok. kocanızın yanında size hak veriyor gibi görünse de aslında zerre sizi umursamıyor. lütfen gözünüzü açın ve silkelenip kendinize gelin. kimsenin duygu sömürüsüne kanmayın. eşinizin sabrı sizin de psikolojiniz bin

Hayatta biraz bencil olmayı öğrenmek gerekiyor .Malesef insanları mutlu edeceğiz diye kendimizden taviz veriyoruz.

iananın parayı nasıl bitrdi kime yedirdi bilmiyorum ama hep evde sokak yaşantısı yok alışveriş yok ama parada yok
Belli ki sizin bile bilmediğiniz gizli bir hayatı var. belki oyun oynuyo internetten satın alma yapıyor. veya şans oyunları oynuyor. bunlar için dışarı çıkması gerekmiyor hepsini evden tek tuşla halledebilir. şimdiye kadar (bence yanlış) vermişsiniz ama artık para falan vermeyin ve bu işi bitirin. ablamdır yeğenim eniştemdir deyip kapınıza hayır için gelecekse gelsin ama para vermeyin ve duygu sömürülerine kanmayın. aynı şekilde annenizinde size kendinizi suçlu hissettirecek davranışlarına kanmayın ve hiç duymayın. mesajlarını okumayın engelleyin arayıp soramasınlar. yanlış anlamayın yapar demiyorum ama siz para yok ama bize gel ye iç derseniz bunu da kötüye kullanabilir kardeşiniz. yine yapar demiyorum ama evinizden bir şeyler çalmaya kadar vardırabilir işi. alışmış kudurmuştan beterdir derler eskiler. doğrudur. bana da birileri iki ağlayıp duygu sömürüsü yaptığımda 3 bin 5 bin verse ben de bunu kaybetmek istemem.

Bakın benden demesi böyle yapmaya devam ederseniz kendi eşinizden ailenizden olacaksınız bunu demek çok zor olmamalı almıyorum sizin yüzünüzden boşanma aşamasındayım beni arayıp sormayın kendi bencilliğiniz beni bitirecek diyip engelleyeceksiniz gerekirse biraz da annenizle konusşmasınız zaman geçtikçe düzelir sonra

Bakın benden demesi böyle yapmaya devam ederseniz kendi eşinizden ailenizden olacaksınız bunu demek çok zor olmamalı almıyorum sizin yüzünüzden boşanma aşamasındayım beni arayıp sormayın kendi bencilliğiniz beni bitirecek diyip engelleyeceksiniz gerekirse biraz da annenizle konusşmasınız zaman geçtik
isterim başarılı olsun ama elimden gelenin çok fazlasını yaptım yeter artık

Vay be işsiz güçsüz adam bile hazır sigara içiyor demek...hem de utanmadan ablasına ödetiyor...biz iki çalışan karı koca kızımızın rızkıdır diye 2 yıldır sarma tütüne geçip tasarruf etmeyi seçtik,deli para biriktirdik 2 yılda... son zamlarla aylık en az 500-600 sigara parasını ödüyorsunuz, üstüne evinizde yiyip içiyor bir de nakit istiyor...insanda onur olmayınca demek böyle oluyor

Valla hayır demeyi beceremiyorsanız kendi ailenizden olursunuz. Net! Ayrıca kardeşiniz bir asalak, yalancı ve kişiliksiz. Anneniz de çok sıkıntılı bir karakter. Sen de haklısın demek “kardeşin haklı, ona oara yedirmelisin, onu şımartmalıyız” demektir. Sen de derken? Başka kim haklı mesela anne diyemediniz mi?

Merabalar ,
Bence bırakın eşiniz evden kovsun
Kardes de bir yere kadar. Eve buyur etmeyin cepten de engelleyin
Hattından tlf al onu satayım falan kısmı apayrı.
Para için yapmayacağı sey yok. Bunun bir tık sonrası dolandırıcılık. Lütfen gözünüzü dört acın.
Bi arkadasım İn da kayınbiraderi böyleydi. Ailede herkesidolandırmıştı. Allah uzak etsin.

Back
X