KARDEŞİM VE BİTMEYECEK ÇİLEM

Yani şu forumda çok cevap yazmam ama inanın duramadım. vicdan iyidir ama vara yoğa vicdan yapmamak gerekir. sizden fazla miras alıp onu yiyen, evlenip eşine bile hayrı olmayıp o kişininde günahına giren, yuvam bozulacak dediğiniz halde umursamayan kişiler anne ve kardeş olmaz. bence artık kendinizi çocuğunuz ve cidden bu zamanda bulunamayacak kadar iyi olan (maşallah) eşinizi düşünmelisiniz. bu size asla bencilce gelmesin. çünkü onları yeterince düşünmüşsünüz. belli ki mirastan sizin akldığınız hakkı size fazla görüyorlar ve böyle üç-beş isteye isteye onu da elinizden almak istiyorlar. kardeşinizin düzeleceği yok bunu kabul edin ve ilişkinizi kesin. kendisini toparlayacak olan insan şimdiye kadar sizden tırtıkladığı paralarla toparlanırdı. belli ki o paralar iş kurmaya değil başka zevk ve eğlencelere gidiyor. belki de kumara bilemezsiniz. siz onu bu işler için finanse ediyorsunuz. çocuğunuzun ve eşinizin hakkınıza giriyorsunuz. anneniz tam bir evlat ayıran lütfen onun duygu sömürülerine izin vermeyin. hani size "sen de haklısın" diyordu. madem haklısınız neden arayıpta alıver telefonu diyor ya. ne münasebetle. oğlum şimdiye kadar aldığın paraları ne yaptın ablandan hala istemeye utanmıyor musun diyemiyor mu? size acımasız gelmesin anneniz de kardeşiniz de sizi ağır bir şekilde kullanıyor bunu tam olarak idrak edin ve lütfen şu gereksiz vicdan yapmayı bırakın. annenize hiç bir şey olmaz olsa da sizin suçunuz olmaz. herkes sizin yumuşak karnınızı öğrenmiş. kardeşiniz kendimi öldürürüm diyor annenin oğlum da oğlum diyor kusura bakmayın sizi düşündüğü yok. kocanızın yanında size hak veriyor gibi görünse de aslında zerre sizi umursamıyor. lütfen gözünüzü açın ve silkelenip kendinize gelin. kimsenin duygu sömürüsüne kanmayın. eşinizin sabrı sizin de psikolojiniz bitmeden
Haklısınız ben annem diyip saygısızlık yapmak istemiyorum ama yok boşa konuşuyoruz sanki
Bugün annem eşimi Aramış ağlamış o da dedi veremeyeceğimi söyledim .akşam geldim işten suratı asık hiç oralı olmadım yanı yemek yedik oturdum eşimle biraz hadi ayıp olmasın diye yanına gittim,baktım yanıma geldi ayarlamamış mı diyor yok dedim sonra bana ayarlayamazmısın dedi
Hayır anne yok valla bittim ben dedim sonra eşim geldi anneme dedi bir sürü
Şey ve hepsinde haklı adam senin ihtiyacın ne varsa söyle alayım alalım ama oğlun için
Artık kuruş yok dedi

Haklısınız ben annem diyip saygısızlık yapmak istemiyorum ama yok boşa konuşuyoruz sanki
Bugün annem eşimi Aramış ağlamış o da dedi veremeyeceğimi söyledim .akşam geldim işten suratı asık hiç oralı olmadım yanı yemek yedik oturdum eşimle biraz hadi ayıp olmasın diye yanına gittim,baktım yanıma geldi ayarlamamış mı diyor yok dedim sonra bana ayarlayamazmısın dedi
Şey ve hepsinde haklı adam senin ihtiyacın ne varsa söyle alayım alalım ama oğlun için
Artık kuruş yok dedi

Su anneni gönder evinden, huzurundan yuvandan kiymetli olamaz herhalde.
Oglusunun cebine iki kurus girsin diye yuvanin yikilmasina sebep olup göz yumacak resmen.

Msj attı akşam 7 de bende yardımcı olamayacağımı yazdım bana destek ol son defa bir de sen vurma filan gibi cümlelerle cvp verdi intiharın eşindeyim dedi kendi cezamı kendim vericam demiş.paranı kime yedirdiysen desteğini versin dedim bende
Sonra anneme söyledim kriz geçirir gibi oldum eşimde ebdeydi oda karıştı olaya anneme dedi sen başımın üstünde yerin var biryere gitmiyorsun bizimlesin ama o gelmeyecek artık bu eve böyle yaptıkça yer yok oma dedi gelsin yesin içsin sigarasını da alayım ama bu kadar daha yok verdiği açıklarını kapatamadık diye söyledi anneme.hangi birinize üzüleyim sende haklısın diyor bana ama o da evlat bende şaşırdım kaldım dedi😞
Koca da saf biraz hala gelsin yesin içsin sigarasını alayım diyor. Eve sokulacak insan değil kardeşiniz. Ve hatta anneniz. Gönderin gitsinler. Belki de ev var diye anne minnet yaptırmaya bile çalışıyor. Kıza miras düşmez kafasındaysa.

Artık kuruş yok dedi

Bu anlattıklarınızdan zaten annenizin gerçekte derdinin ne olduğu anlaşılıyor. Onun derdi sizin yuvanız yıkılırmış huzurunuz bozulurmuş değil. tek derdi oğlu. oğulcuğunun yüzü asılmasın yeter ki. annenize açıkça"eve gelip huzurumu kaçıracaksan gelme" deyin. cidden yapın bunu imkanınız varsa uzaklaşın onlardan. en sonunda bu kadar ısrar kıyamet sizin pes etmenize ve lanet olsun bu defa da verelim kurtulalım demenize sebep olabilir. o yüzden bıçak gibi kesmek gerek.

Siz net tavrınızı koymadığınız sürece daha çok başınız ağrır.
Anneniz sessiz kaldığına göre sizden yardım bekliyor.
Eşinizle aranızın bozulmasına bile kayıtsız.
Kesinlikle böyle kişilere yardım etmemek lazım onların iyiliği için.

Koca da saf biraz hala gelsin yesin içsin sigarasını alayım diyor. Eve sokulacak insan değil kardeşiniz. Ve hatta anneniz. Gönderin gitsinler. Belki de ev var diye anne minnet yaptırmaya bile çalışıyor. Kıza miras düşmez kafasındaysa.
bizde biliyoruz eve alınacak biri değil ama arada annem olunca ister istemez biraz farklı işliyor işte maalesef

Siz net tavrınızı koymadığınız sürece daha çok başınız ağrır.
Anneniz sessiz kaldığına göre sizden yardım bekliyor.
Eşinizle aranızın bozulmasına bile kayıtsız.
Kesinlikle böyle kişilere yardım etmemek lazım onların iyiliği için.
evet yardım bekliyor nerdeyse dilenecek bana allahım çaresizlik ne kötüymüş annemin gözünde sesinde gördüm bunu ama yapacak birşeyim yok

Artık kuruş yok dedi
tam yazacaktım eşiniz söylensin olmazsa diye
onun sonrasında da istediler mi para inşallah istememişler isteseler de siz vermemişsinizdir
yoksa bunun sonu gelmez

evet yardım bekliyor nerdeyse dilenecek bana allahım çaresizlik ne kötüymüş annemin gözünde sesinde gördüm bunu ama yapacak birşeyim yok
Benzer kafada bir aileyi yenilerde silmiş biri olarak çok iyi anlıyorum sizi...anneniz çaresiz filan değil, oğlu için duygu sömürüsü yaparak sizi yok sayıyor, üstelik sizin kaybınızın oğlunuzun kazancından büyük olduğu bir konuda yapıyor bunu, lütfen sıyırın kendinizi o aileden, sonra çok pişman olursunuz

tam yazacaktım eşiniz söylensin olmazsa diye
onun sonrasında da istediler mi para inşallah istememişler isteseler de siz vermemişsinizdir
yoksa bunun sonu gelmez
dün annem aramış eşimi o da veremeyeceğimizi söylemiş.Akşam annem ayarlayamamış mı dedi üstüne bide bende eşime yan odadaydım msj attım bir süre sonra odaya geldi .Bizden ona bir kuruş yok senide düşürdüğü hallere bak ben damadın olarak çok üzülüyorum sana onun umurunda değilsin dedi yapma etme bizide batıracak seni batırdı dedi.Birşeye ihtiyacın varsa söyle alayım yedireyim vallahi helali hoş olsun sen annemizsin ama oğluna zerre işlemez artık ben her ay yada 2 ayda bir 5 bin vermek zorundamıyız haraçmı veriyoruz vs vs saydı tabi benim düştüğüm durumu demiyorum bile artık

Tek suçlu sizsiniz anneden medet ummussunuzcama kazık kadar herifsin ben sana daha ne para vericem diywmiyosaniz sorun sizde

Benzer kafada bir aileyi yenilerde silmiş biri olarak çok iyi anlıyorum sizi...anneniz çaresiz filan değil, oğlu için duygu sömürüsü yaparak sizi yok sayıyor, üstelik sizin kaybınızın oğlunuzun kazancından büyük olduğu bir konuda yapıyor bunu, lütfen sıyırın kendinizi o aileden, sonra çok pişman olursunuz
nasıl başardınız benmi cesaretsizim anlamıyorum kızıyorum kendime çok

Tek suçlu sizsiniz anneden medet ummussunuzcama kazık kadar herifsin ben sana daha ne para vericem diywmiyosaniz sorun sizde
çok dedim ama ele güne rezil olmasın istedim,benimde sınırlarım bu kadar bitti yani, ilerde evladıma ne cevap veririm ben sen benim geleceğimi düşünmemişsin diyecek haklı olarak bende oğlumu düşünmek zorundayım anne olarak anlasa bunu

çok dedim ama ele güne rezil olmasın istedim,benimde sınırlarım bu kadar bitti yani, ilerde evladıma ne cevap veririm ben sen benim geleceğimi düşünmemişsin diyecek haklı olarak bende oğlumu düşünmek zorundayım anne olarak anlasa bunu
Milletin ne düşündüğünü çok taktiginizda hayır demeyi bilmiyosunuz zaten. Allah korusun benim böyle para yediren bı kocam olsa boşamak isterdim siz o kocayı öpün başınıza koyun. Sanırım yıllar önce de konu acmissiniz e ne yapicaginizi herkes söylemiş artık harekete geçme vakti

Hani cem yılmaz diyor ya"kaynımda da var" aynı anne ve kardeşten bende de var
Geçmişe bakınca ne enayiymişim diyorum. Annem düpedüz hem ablama hem abime annelik yaptırdı bana hatta kendisine bile hala da devam etmek istiyor.
Altı üstü iki yıl çocuğuma baktı yıllardır onun borcunu ödetmeye çalışıyor bana annem de
Ufacık bir Örnek vereyim size aralarında kavga edince abim diyo kardeşime gider orda yaşarım annem diyonkızıma gider yaşarım sonuç abim bir kaç krez geldi en sonunda ikisine de söyledim madem geçinemiyosunuz ayrı evde yaşayın beni bulaştırmayın diye
Hiçbirimiz ailemizi seçip de gelemiyoruz dünyaya malesef onun için kaderi sorgulayıp ümitsizliğe düşmeden ilginizi ve sevginizi eşiniz ve çocuğunuza odaklayıp hayatınıza devam edin bence
Sizi anlıyorum anneniz ve kardeşinizin normal insanlar gibi çok basit bir şekilde kendi sorumluluklarını almayı bekliyorsunuz
Beklemeyin beklentiye girmeyin değişmeleri çok zor. Sadece sizinle olan ilişkilerinin sımırlarını koyup korumaya çalışın
Daraltmayın kendinizi çok şükür ki sizi anlayacak bir eşiniz var lütfen onu da evliliğinizi de yıpratmayın devam etse de evliliğiniz bu yaşanmışlıklar hasar bırakır ilişkinizde
Siz kararlı olun ki hem eşiniz ve çocuğunuz kendilerine verdiğiniz değeri de görsünler
Artık annenizde size hergün gelip durmasın lütfen aile olamazsınız yoksa
Para konusunu açmıyorum bile tabi ki yok diyeceksiniz çocuğunuzun rızkıhem de siz o parayı kazanmak için birilerinin ağız kokusunu çekmiyomusumuz kolay mı kazanılıyor sonuçta bi zahmet kardeşiniz de birilerine aman deyip para kazanmayı öğrensin
Kusura bakmayın çok uzun oldu ama
Bir de terapistim hayır diyemeyenler için " hayır dşyebilme sanatı " ve " sınırlar" kitabını önermişti bi okuyun faydası olur diye düşünüyorum
Nefes alın rahatlayın hayat sizin başkaları manipüle etmesin

Geçmişe bakınca ne enayiymişim diyorum. Annem düpedüz hem ablama hem abime annelik yaptırdı bana hatta kendisine bile hala da devam etmek istiyor.
Altı üstü iki yıl çocuğuma baktı yıllardır onun borcunu ödetmeye çalışıyor bana annem de
Ufacık bir Örnek vereyim size aralarında kavga edince abim diyo kardeşime gider orda yaşarım annem diyonkızıma gider yaşarım sonuç abim bir kaç krez geldi en sonunda ikisine de söyledim madem geçinemiyosunuz ayrı evde yaşayın beni bulaştırmayın diye
Hiçbirimiz ailemizi seçip de gelemiyoruz dünyaya malesef onun için kaderi sorgulayıp ümitsizliğe düşmeden ilginizi ve sevginizi eşiniz ve çocuğunuza odaklayıp hayatınıza devam edin bence
Sizi anlıyorum anneniz ve kardeşinizin normal insanlar gibi çok basit bir şekilde kendi sorumluluklarını almayı bekliyorsunuz
Beklemeyin beklentiye girmeyin değişmeleri çok zor. Sadece sizinle olan ilişkilerinin sımırlarını koyup korumaya çalışın
Daraltmayın kendinizi çok şükür ki sizi anlayacak bir eşiniz var lütfen onu da evliliğinizi de yıpratmayın devam etse de evliliğiniz bu yaşanmışlıklar hasar bırakır ilişkinizde
Siz kararlı olun ki hem eşiniz ve çocuğunuz kendilerine verdiğiniz değeri de görsünler
Para konusunu açmıyorum bile tabi ki yok diyeceksiniz çocuğunuzun rızkıhem de siz o parayı kazanmak için birilerinin ağız kokusunu çekmiyomusumuz kolay mı kazanılıyor sonuçta bi zahmet kardeşiniz de birilerine aman deyip para kazanmayı öğrensin
Bir de terapistim hayır diyemeyenler için " hayır dşyebilme sanatı " ve " sınırlar" kitabını önermişti bi okuyun faydası olur diye düşünüyorum
Nefes alın rahatlayın hayat sizin başkaları manipüle etmesin
kitabı alıcam etkisi olur sanıırm davranışlarıma tavsiyeniz için teşekkür ederim

Nefes alın rahatlayın hayat sizin başkaları manipüle
Rahat olup önüme bakmak istiyorum ama hep bir imaa içinde kalıyorum .Dün akşam eve geldim annem ile aynı anda içeri girdik evine kadar gigip gelmiş kardeşm gün boyunca gelmemiş merak edip eve gitmiş .Yemek yerken diyorki annem evde yatıyor komalık gibi ded. bana .Anne ne yapabilirm bilmiyormuydu vermeyeceğimi ben ona yaparım veririm demedim kendini şartlandırmış o jadar benim tarafımdan para alacağına

Back
X