Durumunuza üzüldüm.Böyle bir kv olsa ,bende beklemem.Anne, kadına bi kaşık su vermedin ne bekliyosun derim.Ama öyle değil ki benim melek annem.Sürekli azarlarlar karılı kocalı.Gık demez onlara.Biz duyarsak müdahele ederiz ne azarlıyorsunuz diye.Yine de büyütmezler,boşver derler.Rabbim vicdanlı gelin, hayırlı evlat versin.Valla benim k.v 3 ay sonra ufak bir ameliyat olucak. Bana bakarsin dedi.kusura bakma bakamam kızlarin baksin diye suratina söyledim. Esimde bu konuda bana hak veriyor. Cok zor günler gecirdim. Oğlum anne aciktım diyordu yerimden kalkip çocuguma 1 tabak çorba pişirecek halim yoktu. Lokantadan siparis veriyorduk coğu zaman kapıyı açıp yemegi alamiyordum çünkü bacaklarim tutmuyordu. İcimde gram merhamet kalmadi.
Benim kardeşim onun ailesine hizmet ediyor ama.Cinsiyetçilik mi??? ev temizliği ve yemeği ataerkil toplumlarda hatta anaerkillerde bile kadın yapmaz mı!!!Sizin gibi sığ insanlar modernlik kisvesi altında büyüğe hizmet etmeyi entrika sayıyor.Yazık çok yazık...El kızından hizmet mi bekliyorsunuz? Abiniz evlatlık mi bu arada? Cinsiyetciliginiz batsın yıl olmuş 2020 hala gelinlere entrika yapma peşindesiniz.
Hiçbir cumlenizden hiçbir anlam birbiriyle örtüşmüyor şuan. Saricaginiz ilk kişi gelin değil abiniz olmalıydı. Kolay gelsinBenim kardeşim onun ailesine hizmet ediyor ama.Cinsiyetçilik mi??? ev temizliği ve yemeği ataerkil toplumlarda hatta anaerkillerde bile kadın yapmaz mı!!!Sizin gibi sığ insanlar modernlik kisvesi altında büyüğe hizmet etmeyi entrika sayıyor.Yazık çok yazık...
Allah şifa versin. Herkesin bir ailesi var o halde herkes kendi ailesine bakmalı. Gelin bakmak zorunda değil. Bir probleminiz varsa muhattabınız kardeşiniz, gelin değil. Bide çalışıyormuş üstelik. Zor durumdaysanız bakıcı tutabilirsiniz. Temizlik kısmında takılı kaldım. Gelin sizi kendi evinin temizliği için mi çağırdı yoksa annenizin öz bakım temizliği için mi ? orayı anlayamadım. Eğer evinin temizliği içinse tabiki saçma. Yemekleride babam yapıyor demişsiniz bu nasıl iş şaka gibi. O halde böyle iş bilmez birinden neden bu kadar beklentiye giriyorsunuz ? Yapamayacağı aşikar... nasıl güveneceksiniz ? Anneniz belki sizin yanınızda daha rahat hissediyor ? Annen yapmış, gelin yapmamış o onların arasındaki mevzu sizi ilgilendirmez. Belki gelin istemiyordu bazı şeyleri, anneniz fazla müdahil oluyordu falan bilemeyiz aralarında nasıl bir ilişki vardı o yüzden böyle yaptı yapmadı mevzuları havada kalıyor bana göre. Zaten anneniz toz kondurmuyormuş... geline takmayı bırakmalısınız.
Ben babaniza da ayrica sasirdim. Karisi hastanede yatiyor kendisi evde yemek yapma derdine dusmus. Kardesiniz isten izin alip gelemiyorsa babanizla donusumlu bakin,bakici da tutun evi de temizlesin. İsleri siz zorlastiriyorsunuz sonra da geline patliyorsunuz,yanlis,bunun annenize faydasi yok
Canım şöyle ben konuyu başından berı takıp ettım konu sahıbı kendını anlatamıyor ne yazık kı kendısıylede konuştum havada kalan kısımları burda hata anne babada en son oğul nıye çünkü el benek gül bebek yapmışlar karsısındakıler rahatlığa alışmış ee evladı düşünmüyor başkası banane der zıraEn mantıklı yorumlardan biri sanırım. Banada bir şeyler ters geldi konuda. Baba mı gelinin yemeğini yapıyormuş, konu sahibini kendi evinin temizliğinemi çağırıyormuş... durum böyleyse zaten o gelin hasta bir insanada bakamaz ki. Bunu bilen biri böyle bir beklentiyede girmez. Kaldı ki çalışıyormuş. Baştan beri her şeye susan bir gelin mi var acaba. Belki gelin istemiyordu bu kadar şeyi ama aile çok müdahale ediyordu... çünkü sağlıklı bir insan çalışıyor olsa bile bu kadar salamaz yani imkansız. Buna evlilik denmez.
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz belli ki.Yavaş yavaş okuyunuz.Abim değil ,küçüğüm olur kendisi.Ona sarmadığı mı nerden çıkardınız?Gelinler kayınvalide olmuş kvler gelin derdi annem.devir değişmiş cidden.Bozulmuş demek daha doğru.Büyüğe, hele o büyük ,vefalı biriyse hizmet etmek ne gelinin ne de oğlun yük olarak göreceği bişey olamaz.oluyorsa buna kaypaklık,haddini bilmezlik,zavallılık denir.Hiçbir cumlenizden hiçbir anlam birbiriyle örtüşmüyor şuan. Saricaginiz ilk kişi gelin değil abiniz olmalıydı. Kolay gelsin
Tabi haklısınız.Onun annesinin.abisinin karısının doktor işleri hep kardeşimin elinden geçti.İstanbul,Ankara gezdi doktor doktor.Bir kadın baba evinden çıkınca onun ailesi yeni kurduğu yuva kusura bakmayon.Benim kardeşim yaparken iyi ona gelince çok zor gel vicdan ,hopla vicdan,hooop kaç vicdanVicdansa gelinede vicdan. Hasta bakmak o kadar kolay bir iş değil. Burada sorumluluk çocuklara ait. Herkesin bir ailesi var, gelininde var...
Oylesi gelse nolur kadincagizla ilgilenmez bile.Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.Ben bayramı hastanede geçirdim.Annem hasta olduğu için ona refakat ediyorum.9 gündür hastanedeyim lösemi olduğu için penceresi sabit ve dışarı çıkılmaya izin verilemeyn bir hastane odasındayız.Oğlumu ve eşimi evde bıraktım geldim.Çocuk babayla işe gidiyor.Annem kardeşimle yaşıyor yeme içmeleri aynı yatmadan yatmaya evlerine çıkıyorlar.Bugüne kadar annem hep erkek kardeşime çalıştı ,evine, eşyasına, çocuğunun özel okul masraflarını vs herşeye destek oldu.Kardeşimin çocuğunu büyüttü falan.Şimdi biraznda hanımım gelsin refakat etsin diyorum yok işten izin alamıyormuş,işten çıkarırlarmış,mırın kırın ediyorlar.Etinden sütünden faydalandılar kadın hasta olunca enteresan tavırlar.Kadın yemeklerini yapıyordu artık yapamıyo gelin hanım elini sürmüyor babam yapmaya çalışıyor.Temizliklerini de yapmıyormuş,bana gel yap diyorlar.Bana annene bakmaya gel deyip duruyorlar.9 gündür hastanedyiz birgün aradı.Ama hala anneö ona toz kondırmuyor.Bizim yaptığımızı gözü görmüyor bende haliyle kızıyorum.Şimdi size şunu sormak istiyorum perşembe refakatçi değişimi olacak ısrar mı edeyim mi gelsinler diye boşver deyip bekleyim mi?
Şöyle ki...Sabah 7 de çıkar kendisi.Akşam 7 de gelir.Kardeşim Erken çık iki saat kessin parandan der kabul etmez.eve erken gelmek istemez.Kendi evini b...k götürğyor oralı değil.hoş beni hiç ilgilendirnez.Aşağıda annemin orda yer içer evlerine çıkarlar.Sabah erken gittiği için yemek falan olmax evde,akşamda çok yorgundur zaten.Muhasebeci kendisi.Evde torun var,kemo almadan önce annem var.ne yiyecekler annem tarif eder babam pişirir akşama utanmadan yer.Annemin orda yer içer ama temizşliğine el sürmez.Her ctesi kardeşim temizlemeye çalışır.Mutfak yağ içinde gel bu hafta gezme planı yapmayın mutfağı silelim derim oralı olmaz bende kızdım ellemedim,baazaların altlarını falan ,yastıkları yorganları hep ben pakladım geçen yaz yine duramadım..Bu senede gidip yine temizleyecekmişim.Ben annemin evini temizlersem gelin hanımcık ve kardrşimin aşağıda işi ne!!!işine gelirse harika yapar.Sadece annemin dairesini değil kendininkini de sallıyor emin olun.Çünkü hafta sonu gezmek istiyor.Değişik bir kadın ,başlarda böyle deildi son 2 yıldır böyle. Valla anlatılmaz yaşanır.En mantıklı yorumlardan biri sanırım. Banada bir şeyler ters geldi konuda. Baba mı gelinin yemeğini yapıyormuş, konu sahibini kendi evinin temizliğinemi çağırıyormuş... durum böyleyse zaten o gelin hasta bir insanada bakamaz ki. Bunu bilen biri böyle bir beklentiyede girmez. Kaldı ki çalışıyormuş. Baştan beri her şeye susan bir gelin mi var acaba. Belki gelin istemiyordu bu kadar şeyi ama aile çok müdahale ediyordu... çünkü sağlıklı bir insan çalışıyor olsa bile bu kadar salamaz yani imkansız. Buna evlilik denmez.
Tabi haklısınız.Onun annesinin.abisinin karısının doktor işleri hep kardeşimin elinden geçti.İstanbul,Ankara gezdi doktor doktor.Bir kadın baba evinden çıkınca onun ailesi yeni kurduğu yuva kusura bakmayon.Benim kardeşim yaparken iyi ona gelince çok zor gel vicdan ,hopla vicdan,hooop kaç vicdan
Ben annemin evini temizlersem gelin hanımcık ve kardrşimin aşağıda işi ne!!!
Başkası derken.Dış kapıdan bahsetmiyoruz.Baştan beri söylüyorum onubsonları okuyup öncesini değerlendiremezsiniz.Bir kadın saadece kocasıyla drğil ailesi ile de evlenir.Bu drğiştiremeyeceğiniz bi gerçek.Ben onun hiçbişeyi olmaya aday değilm .siz o cümleyi kendi adıma yaptığım bir değerlenfirme olarak görmeyin.Her işi kadın yapar demedim yemek ve temizlik vurgusu yaptım.Gidip inşaat işçisi olsun demedim.Kardeşim hanımın yapması gereken işkeri yapıyor zaten.Bizimkiler anaerkil.Anamız işten gelince tv izlemek ister.Ben her işimi kendim yapıyorum zaten.Annemede teklifimi sundum gelsin pırıl pırıl bakarım kadın ve kadın olarakSize ne başkasının vicdanından. Siz kendi vicdanınıza bakın. Madem öyle o halde ben annemi kimseye bırakmam, kendim bakarım niye diyemiyorsunuz. Bir kadın baba evinden çıkınca yeni ailesi kurduğu yuva derken siz o cümleyi çok yanlış anlamışsınız sanırım... evet kendi ailesi olur ama çekirdek ailesi yani eşi ve çocukları. Siz olmuyorsunuz yani. Yukarda da her işi kadın yapar ataerkilde de anaerkilde de böyledir gibisinden değişik bir cümle kurmuştunuz. Zihniyetiniz yanlış bir kere, algılarınız çarpık onu belirteyim önce. Madem her işi kadın yapar kardeşinizdende bir şey beklemeyeceksiniz, illa bir kadın yapacaksa o da siz oluyorsunuz bu durumda
Gelin çalışıyormuş ve yemek yemeye geliyor diye evin temizliğini, annenizin bakımını beklemek ölçülü bir beklenti değil. Keyfinden yemiyor, çalıştığı için. Bundan sonrada yemesin. Kendi evinin temizliği ise tabiki dört dörtlük olamaz çalışan bir insan için. Ve tabiki yine çalıştığı için yemek yapmaya, temizliğe doğru düzgün vakit bulamayan bir insan hasta bakımını hiç yapamaz.
Bizde çalışıyoz ama evimizi b..k götürmüyor.insanın kendine saygısı olmalı.gelmesin efenim ona inme kendi yağında kavrul,ben gelir annemin evini temizlerim dedim.olmazz diyen kendisi.Kocası paraya ihtiyaç yok çalışma diyor.Evde sıkılıyormuş kum çakıl satan bi yerde 20 adamla çalışıyor.
İhtiyaç olursa gidersiniz ama.Bunu drmeniz bile yeter.Başka ildeyim.kardeşim trombosit ve kan ihtiyacı oluyor diye dışarıda kalmak istiyor.Onca hakkı geçmiş.Elimden geleni yaparım dese ölür mü!!!Burada yanlış anlaşılan durum şu:
Kayınvalide evlatlarına yardımcı olabilir, erkek kadar kız çocuk farketmez. Yanlarında kalır çocuklarına bakar. Bu kayinvalidenin sorumluluğu asla ama asla değildir. İyiliginden gelmiş bakmıştır.
O kadar iyiliğini gördüğü birine de insan yedi kat yabancı olsa gider bakar. Bu da iyilik gereğidir.
Sorumluluk kısmına gelince. Her anne baba kendi çocuğundan sorumludur. Doğururken anam babam bakar zaten yine doguramaz.
Aileden biri hastalandığında da elin kızı oğlu gidip de bakmaz. Bir anne baba hastaysa 1. Sorumluluk evlatlarindadir. (Kız ya da erkek farketmez) 1. Sorumluluk sahiplerinden biri gelin değildir ya hu değildir.
Ha şayet kızları yoktur, başka sehirdedir. Kadının oğlu çalışıyordur e gelinde elbette gider bakar. Ama o isinden izin alsın demek çok mantiksizca. Oğlu izin alsın gitsin baksın.
Kayinvalidemi çok severim. Allah elden ayaktan düşürmesin, bana hakkıda çok geçmiştir ihtiyacı olduğu her an zevkle yanında olurum. Ama bu karşılıklı iyiliktedir.
Kayınvalidem hastaydı ben de eşim de çalışıyorduk. Eşim izin alıp yanına gidip herşeyiyle ilgilendi. Ben değil! Bu fark nasıl anlaşılmıyor anlamıyorum.
Annem Allah korusun hasta olsa gelinimize ay azıcık da sen bak demem asla. Benim annem o yahu. Benim ve kardeşlerimin. Kocamın ya da gelinin damadın değil. Ha mecburiyet olur hepsi canla başla yardım eder.
İnşallah artık anlaşılmıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?