Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle geçmiş olsun ne diyeyim ki hatayı başta anneniz yapmış ama şimdi hasta Allah şifasını versin siz gene de Rabbim'den deyip bakımına, refakatına elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışın. Böyle iyi gününde evlat ayırımı yapıp özellikle erkek evlat diye taparlar hala da toz kondurmazlar. Aynı durumları yaşadım ama hep ben baktım gelinden beklemek yanlış oğlu gelsin, babanız gelsin. Sabır, kolaylıklar diliyorum.

Annemi ne geline nede kız kardesime bırakmam bakarim ,isterse geline bütün parasini versin hatta isterse böbregini versin bırakmam bakarim. Ama kaynanama ASLA ASLA bakmam ,kızları oğlu baksın.
Ben hiç bu kafada olmadım bu kadar oğluna tapıyorsa oğlu baksın kızı da baksın ama adam daha 2 gün olmamışken bir de annesini başından atmaya çalışıyor

Ben hiç bu kafada olmadım bu kadar oğluna tapıyorsa oğlu baksın kızı da baksın ama adam daha 2 gün olmamışken bir de annesini başından atmaya çalışıyor

Ben gecen sene beynimle ilgili bir rahatsizliktan 3 sefer operasyon gecirdim . 1 ay hastanede yattim. Saglikliyken evimden çikmayan kaynanam hastanede 1 günde ben refakatçı kalayim yada torunuma bakayim demedi. Köye tatile gitti. 1 ay hastanede 1 ay evde annem bakti 1 gün yanima gelmedi . Annem evine gittikten sonra 2 ayda ben yattim evde. Oğlumla (5 yasinda) ,eşim bana bakti . Kaynanam 1 tencere çorba yapip göndermedi. İnleye inleye ayaga kalkip corba yapip, ayni corbayi 5 gün yiyorduk. Oyüzden hastaliktan geberdigini görsem 1 kaşık su vermem.

Çok geçmiş olsun haklısınız vicdansız bir insanmış

Evet vıcdansızmış çok geçmiş olsun bende olsam belkı gıder görürdüm ama bakmazdım benı gelip görmeyen kişiye ama burda tam tersı durum var ne yazık kı eğer kaynananız her gun evınıze ınıp akşama kadar çocuğunuza baksa evınızı temızlese yemeğinizi koysa sız sadece çalışıyor olsanız be eşinizle çalıştığınız parayı bırıkım yapsanız fatura mutfaga kadar bu ınsanlar odese bır şekılde de olsa iş çıkısı bı saat bakın bır saat gıdıp görmez mıydınız bır ıhtıcanız var mı dıye aramaz mıydınız bır kere bıle aramamış. Hanı denılıyor ya bakmak zorunda değil bunda herkes hem fıkır zaten ancak burda çalışan kadınlar yemek temızlığı yapıyır ya da eşiyle tabı ama koca kadın bunların pisliklerını temızlıyor her seyınden kullanıp faydalanıp bır gun bıle bakmayıp aramayıp ustune konu sahıbı hastanede annesının yanındayken utanmadan arayıp evı temızlemesı için çağrılıyor ben bu kafayı çözemiyorum bu kadın nıye gelının pisliğini temızlıyır bır kadın neden kendı yemeğini yapmaz hasta kadına çocuk baktırıp temızlık yemek yaptırır ben çalışıyorum olur başkaları ınsan değil sanki İşine gelince gelin hanım kullanıyor elden düşünce el kızıyım banane keşke evlenırken bu kadar modern olunsa o zaman işte kadın mesafelı bakma gıbı bır zorunluluğu yok derız kı bunda bıle ınsan yıne arar komşusunu ınsan gıdıp goruyor

Sizinki cok uzucu bir durun olmus. Gecmis olsun. Ama konu sahibinin annesi boyle bir kvLide degil. Aksine geline yemek dahi yaptirilmiyor. Cocuguna bakiliyor. Maddi manevi destek olunuyor. Ama bir kap yemek kendisine cok goruluyor hastayken. Bu vefasizliktir.

Vicdan her insanda olmuyor malesef. Bakmak bakmamak karsindaki insanin vicdaniyla alakali. Mesela ben k.v hasta olsa bakmam ama karşı komsum hasta olsa bakarim. cünku ben hastanedeyken ziyarete geldi ,2 günde bir aradı ,bende kalabilirim refakatci dedi,evime gelince ara ara ugrayip evinde isin varsa yapayim dedi. Bu konudaki anne hasta. Konu sahibi ne yapsada o insanlari degistiremicek ,sürekli bu tip tartismalar en çok o hasta kadincagiza zarar verir.

Haklısınız ama aslında burda suçlu ılk anne baba sonra oğul ılk anne baba bu kadar rahat vermıcektı kendı keyfınıze bakın yaşınızı başınızı almışsınız çocuklarınızı büyütmüşsünüz kendı yemeğinizi yapın yıyın gezın tozun yav tekrar sorumluluklar almışlar totolarıda kaldırmışlar ee alışmışlar rahatlığa konu sahıbı anne banasının yaşadığı katı satıp yanına getırtse ev alsa ışte o zaman sorumluluklarını paşa paşa alırlar ınşallah yapar konu sahıbı kadıncağızda rahat eder hızmetcı olmuş resmen koyamadıkları paralara artık bakıcı tutarlar ev işlerınede belkı koyamayıp paraya kendılerı yaparlar

Valla benim k.v 3 ay sonra ufak bir ameliyat olucak. Bana bakarsin dedi.kusura bakma bakamam kızlarin baksin diye suratina söyledim. Esimde bu konuda bana hak veriyor. Cok zor günler gecirdim. Oğlum anne aciktım diyordu yerimden kalkip çocuguma 1 tabak çorba pişirecek halim yoktu. Lokantadan siparis veriyorduk coğu zaman kapıyı açıp yemegi alamiyordum çünkü bacaklarim tutmuyordu. İcimde gram merhamet kalmadi.

Cok iyi etmissiniz direk soyleyerek. Hak edene hak ettigi muameleyi yapmak lazim. Amaburdaki kv sizinko gibi degil. Sirf adi kayinvalide diye sirt cevirmek ne kadar vicdani?

Valla yillardir çalisiyorum kendi evimi kendim çekip cevirdim ,kendi çocugumu isyerimde büyüttüm .daha 40 ı cıkmadan benimle isyerinde yasadi. Gece yemegimi yapar camasirimi bulasigimi yikardim.

Cok iyi etmissiniz direk soyleyerek. Hak edene hak ettigi muameleyi yapmak lazim. Amaburdaki kv sizinko gibi degil. Sirf adi kayinvalide diye sirt cevirmek ne kadar vicdani?

Evet burdaki k.v farkli ama yapabilecek birseyde yok. Cünkü karsi tarafin zihniyeti farkli . Rabbim herkesi vicdanli insanlarla karşilastirsin

Valla yillardir çalisiyorum kendi evimi kendim çekip cevirdim ,kendi çocugumu isyerimde büyüttüm .daha 40 ı cıkmadan benimle isyerinde yasadi. Gece yemegimi yapar camasirimi bulasigimi yikardim.
İşte sız ınsan değilsiniz sızın ben çalışıyorum dıyıp ınsanları kullanıp eve gelıp işi eksık yapıldığı ıcın yaygara koparıp fırça çekmenız gerek sonra onunuze konsn yemeği yıyıp kumandayı alıp tv ızleyıp gezıp tozmamız lazım işte burda kı kadın böyle bırı onca ınsan bu yuzden kızıyor konu sahıbı yorumlarda bır suru bılgı verdı ağzım açık kaldı ama kadında da suç yok alıştırılmış kendı oğlu düşünmüyor banane yapsın işi der el kızıymış ya

Siz haklısınız, bakmayın zaten.

Tabi ki ben elimden maddi manevi ne gelirse yapacağım..

Yatalak değil.Bir yemek ile temizlik yapacak.Kendi işini kendi görüyor anacığım.Sanki kendi kocası ile oğlu yemicek.

sağolun.Yapsın ayrım ben pişman olmak istemiyorum.keşke demek istemiyorum.

Aynı bizim gelin gibi desene.Ama benim annem hasta olsa çorbasını yapar.Sıkıntıda olsa el uzatır.Kötü bi kv değil ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…