- 19 Nisan 2014
- 4.597
- 13.616
- 498
aynen öyle..
anne babaya asıl sorumluluk çocuklara aittir. damat ve gelinler elbette gönüllerinden gelen ölçüde yardımcı olurlar, olurlarsa en ala.
burada asıl kızılması gereken erkek kardeş. kızılma sebebi de eşine söz geçirememek vs değil, kesinlikle kendisinin sorumluluk almaması olmalı.
insanın annesinin hem de böyle ciddi şekilde hastalanması elbette yorucu ve üzücü bir süreç. ben de annemin hastalığını ve vefatını yaşamış biri olarak konu sahibinin üzüntüsünü anlıyorum. ancak nolursa olsun sapla samanı karıştırmamak gerekiyor.
Canım olay ne bılıyor musun konu sahıbı anneme baksın zorunda demiyor. Şöyle kardeşi ile gelını anne babasıyla altlı ustlu oturuyor. Bu kadın lösemı o haliyle her gun oğlunun gelinin evını temızlıyor yemeğini yapıyor çocuğuna bakıyor. Ustune evlerın faturaları yemeği şuyu buyuda anne baba ödüyor ıkı çalışanda bırıkım yapıyor. Bu kadın hastaneye gelıyor bakıyor gunlerce konu sahıbı dıyor kı ıster ıstemez bende çalışanım işimden ızın aldım çocuğum aılem var başka şehırden geldım bır gunde olsa izin alıp sen yoruldun bı gunde dınlen demeyı bırak aramamış hıc. Üstüne aranıyor gel evı temızle gelın çalışıyor annesının evı de değil bu ev gelde sınırlenme ama burda hata kımde anne babada dıyemıyorlar ben çocuk yemek temızlık yapıyorum ama bir elden düştüm aranmadım bıle oğlu zaten paşazade tek evlat kız ya her şey buna denılıyor. Bızım kızdığımız kadın kendı evını değil hanı bızde yapmak zorunda degıl dıyoruz ama bak oğluma yapıyor denılıyor yapıyırda o kadar ınsan çalışıp bu ışlerı kv ye yaptırmıyor ustune bır şey yapılmadığında koca ınsanlara fırça çekılıyor. Konu sahıbı alcak anne babasını yanına işte o zaman artık paralarını harcayıp hızmetcı tutarlar bu kadın benım annem hızmetcı bakıcı oldu değer görmedı dıyor haklı olarak hastaneden çıkıyor ıkı gun olmamış gel bak ee sız çalışıyorsunuz bu kadın çalışmıyor mu bakıcı tutmaya bıle utanmadan para ıstenıyor hem ye bırıktır ama barı evlatlık yapmıyorsun bu kadın her seyı yapıyır barı bakıcı tut o da yok e o zaman eşine bakıcı hızmetcı tut madem el kızı nıye her şey yaptırılıyor dımı.
Tabiki bakım gerektiğinde öncelik evlatlarındır ama olaylar duruma göre değerlendirilir. Kayınvalideden kötülük görmüş hiç bir fayda ve iyilik görmemiş geline kimse kv ne bak falan demez. Burda durumlar farklı. Genele göre değil de duruma göre yorum yapmak gerekiyor.anlatmak istediğim çok farklı elektracım :)
burada suçlanacak kişi gelin değil, erkek kardeş. o geline "git bak" diye söz geçirmek zorunda değil ancak "onlar benim annem babam, ben gidip bakarım, gerekirse bakıcı tutarım" demek zorunda.
çünkü sorumluluk onun.
benim gösterdiğim tepki gelin üzerinden yürünmesine.
elbette vicdanen bu durumda ilgilenmeli, gidip duramıyorsa da maddi destek olmalı. ama yapmıyorsa geline suç atmak bana tuhaf geliyor. burada erkek kendi anne babası için kendisi birşey yapmalı.
keza şunu da ekleyeyim, annem hastayken, teşhisinin bile konamadığı yarı baygın yattığı dönemde, işim nedeniyle günlerce hastaneye gidemediğim zamanlar oldu.
insanların şartları dışarıdan kolay eleştirilir. ama bazen yapmak istesen bile yapamadığın durumlar da olabilir.
bu gelin hanımın işi gücü nedir bilemem tekrar ediyorum burada yüklenilecek tek kişi erkek kardeştir.
kardeş çok istese kalkar gider annesine bakar.
bunun karısının sözünden çıkamamakla alakası yok bana göre.
Tabiki bakım gerektiğinde öncelik evlatlarındır ama olaylar duruma göre değerlendirilir. Kayınvalideden kötülük görmüş hiç bir fayda ve iyilik görmemiş geline kimse kv ne bak falan demez. Burda durumlar farklı. Genele göre değil de duruma göre yorum yapmak gerekiyor.
Ben senın kalbıni bılıyorum çiçeğim ben hanı aramamasına şaşırdım gel evımı temızle demesıne ayrı şaşırıyorum. Ne münasebet ben nıye annemı hastanede bırakıp sızın evınızın pisliğini temızliyım. Ya bırıktırıp eve harcama yapmazsınız her şeyı tek bı evlattan beklemek vıcdana sığmaz zaten en suçlu anne baba oğul yanı ben nıye maddı olarak onları kullanayım evımı yemeğimi yaptırıp çocuğa baktırıyım böyle şey mı olur.anlatmak istediğim çok farklı elektracım :)
burada suçlanacak kişi gelin değil, erkek kardeş. o geline "git bak" diye söz geçirmek zorunda değil ancak "onlar benim annem babam, ben gidip bakarım, gerekirse bakıcı tutarım" demek zorunda.
çünkü sorumluluk onun.
benim gösterdiğim tepki gelin üzerinden yürünmesine.
elbette vicdanen bu durumda ilgilenmeli, gidip duramıyorsa da maddi destek olmalı. ama yapmıyorsa geline suç atmak bana tuhaf geliyor. burada erkek kendi anne babası için kendisi birşey yapmalı.
keza şunu da ekleyeyim, annem hastayken, teşhisinin bile konamadığı yarı baygın yattığı dönemde, işim nedeniyle günlerce hastaneye gidemediğim zamanlar oldu.
insanların şartları dışarıdan kolay eleştirilir. ama bazen yapmak istesen bile yapamadığın durumlar da olabilir.
bu gelin hanımın işi gücü nedir bilemem tekrar ediyorum burada yüklenilecek tek kişi erkek kardeştir.
kardeş çok istese kalkar gider annesine bakar.
bunun karısının sözünden çıkamamakla alakası yok bana göre.
Ben senın kalbımı bılıyorum çiçeğim ben hanı aramamasına şaşırdım gel evımı temızle demesıne ayrı şaşırıyorum. Ne münasebet ben nıye annemı hastanede bırakıp sızın evınızın pisliğini temızliyım. Ya bırıktırıp eve harcama yapmazsınız her şeyı tek bı evlattan beklemek vıcdana sığmaz zaten en suçlu anne baba oğul yanı ben nıye maddı olarak onları kullanam evımı yemeğimi yaptırıp çocuğa baktırıyım böyle şey mı olur
astrojurnal valla kuzum bılmıyorum kendımı konu sahıbının yerıne koyunca kendımı kotu hıssettım ama ben erkek kardesıme falan böyle ezılmezdım annemı alır bakardım evınıde sattırır yakınıma alırdım. O zaman kardeşim bırıktırdığı paraları harcamamak ıcın bak nasıl temızlık yemek yapıyorlar bır de utanmadan koca yaşlı ınsanlar bunların fatura mutfak masraflarını oduyor. Üstüne fırça yıyorlar. Ezdırmezdım alırdım. Yanı sen ben olsak kadın kötü de olsa elımden gelmesede görümcemı ararım bı ıhtıyacı var mı göndereyım mı derım işten ızın alamasam zaten evde cocuğa kp bakıyorken bı ıkı saatte olsa iş çıkışı gıderdım. Izın alabılıyorsam kızından önce ben koşardım artık vıcdan kalmamış ama dedığın gıbı tabı yapmak zorunda değil ama herkes vıcdanının ekmeğini yer ben buna inanıyorum çiçeğim bız mı safız anlamadım gitti. Erkek kardeş paşa olmuş söylencek söz yok
Ben yurt dışında kı ablayıda yenı öğrendım ınsan bı maddı de olsa yardım eder ama dediğin gıbı ben de söyledım ya ne kadar çok verıcı olursan işte gün gelir böyle elden ayaktan düşersın ılk çelmeyı o evlat atıyor bende çok gördüm tabıbgenele bağlamıyorum ama yapan çok. Ben her zaman şuna ınanırım ılerde çocuğum olur okuturum evlencek yaşa mı geldı yetışemedığı yerde tabı yardımcı olcam ama ayakta durmayı öğrenmelerı ıcın her şeyı hazır onlerıne sunmam evlenmeyı bılıyorsa evını düğününü evını düzebılecekse olgunluğa ulaşmışsa buyur evlen derım. En kızdığım nokta hemen çocukların ustune evlerını mallarını yapmaları bırak sız ölünce zaten bölünür sonra evden bıle kovuluyorlar. Neyse astrocum kafam dün ki konudan sonra hala errorkonu sahibi annesi olduğu ve hasta da olduğu için hassastır diye düşünerek o kısma girmedim. ama çevremden gözlemim aileler çocukları evlendikten sonra böyle sınırsız verici olunca çoğu zaman en başta kendi çocukları kıymet bilmiyor.
gelin şeyi bile düşünüyor olabilir, kocam gidip ilgilenmiyor öz annesiyle, e ben napayım.
ha konu sahibine gel evimi temizle vs, onlar ayrı konu. hiç oralara laf etmedim. benim yorumum sadece gelinden beklenti ile alakalı. yoksa o eve gel temizle falan tabi ki doğru değil. takıldığım; abla da erkek kardeşte sorumluluk almazken gelinin odak haline gelmesi.
yoksa insan yeri geliyor komşusuna bile refakat ediyor, bakımını sağlıyor.
Ben yurt dışında kı ablayıda yenı öğrendım ınsan bı maddı de olsa yardım eder ama dediğin gıbı ben de söyledım ya ne kadar çok verıcı olursan işte gün gelir böyle elden ayaktan düşersın ılk çelmeyı o evlat atıyor bende çok gördüm tabıbgenele bağlamıyorum ama yapan çok. Ben her zaman şuna ınanırım ılerde çocuğum olur okuturum evlencek yetışemedığı yerde tabı yardımcı olcam ama ayakta durmayı öğrenmelerı ıcın her şeyı hazır onlerıne sunmam evlenmeyı bılıyorsa evını düğününü evını düzebılecekse olgunluğa ulaşmışsa buyur evlen derım. En kızdığım nokta hemen çocukların ustune evlerını mallarını yapmaları bırak sız ölünce zaten bölünür sonra evden bıle kovuluyorlar
Ayy çok kötü yaanneannemin kardeşinin kocası evi oğlunun üzerine yaptı.. oğlu onları evden attı. resmen sokakta kaldılar.
bizim ailenin yazılı olmayan kuralıdır o zaman beri, ölmeden evladına mal vermemek.
Şaka yaptık diyorlar şimdi de.Annemin yanında yapmayın ,morali bozulur istemiyolar beni diye düşünür diye çıkıştım.Ben azarlayınca sana şaka yaptık gel diye dedi babam.Anlamak güçTutacagin yardımcı kadın annene bakacak olsa birini tut ..yurt dışındaki kardesinde madem "uzaktayım gelemiyorum" diyor maddi olarak üstüne düşeni yapsın birlikte masrafı bolusun derim.Ama senin anlattigin duzenekte tuttuğun kadın iki gün sonra annene değil abinin evine,yemeğine ,çocuğuna bakıyor olacak bu çok belli ...bu durumda anneni yanına almandan başka çözüm gelmiyor aklıma.Bu seçeneği kabul etmiyorlarsa da hiç üzme kendini
Aynı düşüncedeyim ama annem ve babam aunı düşüncede deil sanırım.Allah yüreğine merhamet versin ne diyeyimAnneyi bakmayabilir ama o evde yaşayıp ne yemek ne temizlik yapmayan, babanın yaptığı yiyen abide karısı da kan emici pislikten başka bişey değildir. Gelin yapmaz etmez evet insan olan ve vicdanı olan yapar. Yorumlardan ve insanların bencilliğinden midem bulandı.
Ay lutfen sizin de bir aileniz oldugunu hatirlayin. Evet anneniz hasta, cok uzucu. Siz Zaten elinizden geleni yapiyorsunuz. Artik bir zahmet kardesiniz de gelininiz de ellerini tasin altinakoyacaklar. Ne demek yemek yapmaya firsat bulamiyormus? Calisan hicbir kadin yemegini kendisi yapmiyor mu? Gelin hanimin isi cok mu agir madende filan mi calisiyor? Boyle alistigi icin simdi bu is ona kalsin istemiyor cok bariz. Anneniz yatalak olsa diyecegim ki kadin tutun tum kardesler masrafi bolussun ama oyle bir durum da yok. Evin temizligi hijyenine dikkat edilmesi gerekiyordur o konuda destek verirsiniz tamam ama ben hcbsye elimi surmeyeyim tavri cok kirici gelinin.Hastaneden çıktık.Gayet iyi sonuçları.Anneme bana gidelim bende kal dedim kabul etmedi.Evime gideceğim diye turturdu.Tamam o zaman dedim ben evime döndüm annemi memlekete yolladım.Çıkalı iki gün oldu bu sefer buraya gel evde bak diyorlar.Yemeklerini babam yapıyormuş.İlla gel anana bak diyorlar.Hastanede ,evde hep benden bekliyorlar.İki gün ya iki gün.Gel diye tutturdular.Napıcamı bilemiyorum 24 ünde işbaşı yapana kadar gideceğim sanırım.Gelin hanımcığımız yemek yapmaya vakit bulamıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?