Kardeşim ve karısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Başınız sağolsun sizin de.

anlatmak istediğim çok farklı elektracım :)
burada suçlanacak kişi gelin değil, erkek kardeş. o geline "git bak" diye söz geçirmek zorunda değil ancak "onlar benim annem babam, ben gidip bakarım, gerekirse bakıcı tutarım" demek zorunda.
çünkü sorumluluk onun.
benim gösterdiğim tepki gelin üzerinden yürünmesine.
elbette vicdanen bu durumda ilgilenmeli, gidip duramıyorsa da maddi destek olmalı. ama yapmıyorsa geline suç atmak bana tuhaf geliyor. burada erkek kendi anne babası için kendisi birşey yapmalı.

keza şunu da ekleyeyim, annem hastayken, teşhisinin bile konamadığı yarı baygın yattığı dönemde, işim nedeniyle günlerce hastaneye gidemediğim zamanlar oldu.
insanların şartları dışarıdan kolay eleştirilir. ama bazen yapmak istesen bile yapamadığın durumlar da olabilir.
bu gelin hanımın işi gücü nedir bilemem tekrar ediyorum burada yüklenilecek tek kişi erkek kardeştir.
kardeş çok istese kalkar gider annesine bakar.
bunun karısının sözünden çıkamamakla alakası yok bana göre.

Tabiki bakım gerektiğinde öncelik evlatlarındır ama olaylar duruma göre değerlendirilir. Kayınvalideden kötülük görmüş hiç bir fayda ve iyilik görmemiş geline kimse kv ne bak falan demez. Burda durumlar farklı. Genele göre değil de duruma göre yorum yapmak gerekiyor.

tamam ben de vicdanen yapılır dedim zaten kaç kez :)
ama kadın istemiyor. silah zoruyla mı bakacak ? kardeş zaten gönüllü değil. hadi diyelim karısından çekiniyor, ona söylemeden bile gelir ilgilenir çok istese. anlatmak istediğim bu.
asıl kabahat kardeşte, gelin ona göre daha arka sıralarda.
bu benim fikrim.
dediğim gibi ben olsam kötü davranan birine bile allah rızası için az da olsa birşey yapmak isterim, hele ki böyle bir hastalığın pençesindeyken. ama yapmak istemiyorsa da asıl kabahatli o olmamalı.
keza yurtdışındaki abla da ben uzağım diyip gelmiyormuş en son okuduğumda gördüğüm kadarıyla.
o abla için de aynı durum geçerli.

Ben senın kalbıni bılıyorum çiçeğim ben hanı aramamasına şaşırdım gel evımı temızle demesıne ayrı şaşırıyorum. Ne münasebet ben nıye annemı hastanede bırakıp sızın evınızın pisliğini temızliyım. Ya bırıktırıp eve harcama yapmazsınız her şeyı tek bı evlattan beklemek vıcdana sığmaz zaten en suçlu anne baba oğul yanı ben nıye maddı olarak onları kullanayım evımı yemeğimi yaptırıp çocuğa baktırıyım böyle şey mı olur.

Son düzenleme:

konu sahibi annesi olduğu ve hasta da olduğu için hassastır diye düşünerek o kısma girmedim. ama çevremden gözlemim aileler çocukları evlendikten sonra böyle sınırsız verici olunca çoğu zaman en başta kendi çocukları kıymet bilmiyor.
gelin şeyi bile düşünüyor olabilir, kocam gidip ilgilenmiyor öz annesiyle, e ben napayım.

ha konu sahibine gel evimi temizle vs, onlar ayrı konu. hiç oralara laf etmedim. benim yorumum sadece gelinden beklenti ile alakalı. yoksa o eve gel temizle falan tabi ki doğru değil. takıldığım; abla da erkek kardeşte sorumluluk almazken gelinin odak haline gelmesi.
yoksa insan yeri geliyor komşusuna bile refakat ediyor, bakımını sağlıyor.

astrojurnal valla kuzum bılmıyorum kendımı konu sahıbının yerıne koyunca kendımı kotu hıssettım ama ben erkek kardesıme falan böyle ezılmezdım annemı alır bakardım evınıde sattırır yakınıma alırdım. O zaman kardeşim bırıktırdığı paraları harcamamak ıcın bak nasıl temızlık yemek yapıyorlar bır de utanmadan koca yaşlı ınsanlar bunların fatura mutfak masraflarını oduyor. Üstüne fırça yıyorlar. Ezdırmezdım alırdım. Yanı sen ben olsak kadın kötü de olsa elımden gelmesede görümcemı ararım bı ıhtıyacı var mı göndereyım mı derım işten ızın alamasam zaten evde cocuğa kp bakıyorken bı ıkı saatte olsa iş çıkışı gıderdım. Izın alabılıyorsam kızından önce ben koşardım artık vıcdan kalmamış ama dedığın gıbı tabı yapmak zorunda değil ama herkes vıcdanının ekmeğini yer ben buna inanıyorum çiçeğim bız mı safız anlamadım gitti. Erkek kardeş paşa olmuş söylencek söz yok

bi yandan demek istediğim bu işte. o kadar ekmek elden su gölden yaşama alışmışlar ki tabi ki şu an herşeyi kendilerine hak görüyorlar.
açıkçası evlenmiş ve iki kişinin de çalıştığı bir durumda hakikaten banka borcu, vs gibi çok krizli durumlar olmadıkça bence aileler sürekli maddi destek vermemeli.
hani yemek vermek, çocuk bakmak başka. ama maddi durumu o iki kişi çözmek zorunda.
ben bu rahatlık yüzünden şimdi de böyle umursamaz olunduğunu düşünüyorum.

tabi ki aile dinamiklerini bilmiyoruz. bu nedenle detaylı daha fazla şey yazamam. sadece okuduklarımdan bu sonuca vardım.

Ben yurt dışında kı ablayıda yenı öğrendım ınsan bı maddı de olsa yardım eder ama dediğin gıbı ben de söyledım ya ne kadar çok verıcı olursan işte gün gelir böyle elden ayaktan düşersın ılk çelmeyı o evlat atıyor bende çok gördüm tabıbgenele bağlamıyorum ama yapan çok. Ben her zaman şuna ınanırım ılerde çocuğum olur okuturum evlencek yaşa mı geldı yetışemedığı yerde tabı yardımcı olcam ama ayakta durmayı öğrenmelerı ıcın her şeyı hazır onlerıne sunmam evlenmeyı bılıyorsa evını düğününü evını düzebılecekse olgunluğa ulaşmışsa buyur evlen derım. En kızdığım nokta hemen çocukların ustune evlerını mallarını yapmaları bırak sız ölünce zaten bölünür sonra evden bıle kovuluyorlar. Neyse astrocum kafam dün ki konudan sonra hala error

anneannemin kardeşinin kocası evi oğlunun üzerine yaptı.. oğlu onları evden attı. resmen sokakta kaldılar.
bizim ailenin yazılı olmayan kuralıdır o zaman beri, ölmeden evladına mal vermemek.

Gelininiz çok vicdansizca davranmış. Öncesinde kayinvalideye maddi manevi yük olmamış olsa yaptığı anlasilabilirdi. Ama bu durumda hiçbir şey yapamıyorsa çalışıyormuş bir temizlikçi tutabilir iyi niyet göstergesi olarak, yemek işlerini elinden geldiğince kendisi halledebilirdi. Sonrasında hiçbir yardım göstermeyeceğin bir insandan bu kadar yardımı kabul etmezsin azıcık onurun varsa. Bunun adı somurudur.

Şaka yaptık diyorlar şimdi de.Annemin yanında yapmayın ,morali bozulur istemiyolar beni diye düşünür diye çıkıştım.Ben azarlayınca sana şaka yaptık gel diye dedi babam.Anlamak güç

Aynı düşüncedeyim ama annem ve babam aunı düşüncede deil sanırım.Allah yüreğine merhamet versin ne diyeyim

Hastanede refakatçi olarak kalmasın tamam hadi de, ya hu annenizin sağlığı yerindeyken pişirdiği yemekleri işten gelip rahat rahat yerken iyi miydi?
Evin yemeğini yapsın bari insanlık adına, vefa adına. Temizliği için birini tutsun. Yazık

Ay lutfen sizin de bir aileniz oldugunu hatirlayin. Evet anneniz hasta, cok uzucu. Siz Zaten elinizden geleni yapiyorsunuz. Artik bir zahmet kardesiniz de gelininiz de ellerini tasin altinakoyacaklar. Ne demek yemek yapmaya firsat bulamiyormus? Calisan hicbir kadin yemegini kendisi yapmiyor mu? Gelin hanimin isi cok mu agir madende filan mi calisiyor? Boyle alistigi icin simdi bu is ona kalsin istemiyor cok bariz. Anneniz yatalak olsa diyecegim ki kadin tutun tum kardesler masrafi bolussun ama oyle bir durum da yok. Evin temizligi hijyenine dikkat edilmesi gerekiyordur o konuda destek verirsiniz tamam ama ben hcbsye elimi surmeyeyim tavri cok kirici gelinin.

Annenizin lösemi hastası olduğunu lütfen unutmayın anne hakkı ödenmez toprağını öptüğünüz zaman keşke demeyeceğiniz şekilde hareket edin boşverin onu bunu siz evlat olarak üzerinize düşeni yapın annenize bir şey olursa Allah gecinden versin vicdanınız rahat olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…