Kardeşimden nefret ediyorum :(

zeynep19032011

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
246
0
0
İzmir
merhaba . . ben 17 yaşımdayım, kardeşim 15 yaşında. onu hiç sevmiyorum:57:. suratsız, aksi, uyumsuz, kavgacı,iki yüzlü bir kız. bu yaşıma kadar hep saç başa kavga ettik. dayanılacak gibi değil. onunla aynı evde yaşamayan kimse anlamaz beni. bıktım ondan. psikiyatriye gittim antidepresan verdi artık sinirlenmiyorum daha fazla. aynı odayı paylaşıyoruz ve her gece müzik dinliyor uyuyamıyorum. sabah 8de uyanıp arkadaşlarıyla mesajlaşmaya başlıyor. tat tak tak telefonundan gelen sesler beni rahatsız ediyor:57: sanki benim uyuyup uyanacağım saati o belirliyor ya ne iğrenç durum....benim bu evden kurtulmam lazım. annem ve babamlada anlaşamıyorum kesinlikle. her görüşümüz farklı. hiçbir konuda birbirimize uyum sağlayamıyoruz. çok konuşuyolar daynamıyorum. bu kötü halim erkek arkadaşımıda etkiliyordu. onada kötü davranıyordum ailem yüzünden kıyamam... antidepresan saolsun artık erkek arkadaşımla çok iyi aramız. evdeki gerginliğimi ona yansıtmıyorum.:69:

seneye üniversite sınavına giricem. en iyisi şehir dışında bir okul kazanıp buradan uzaklaşmak ama okumak istediğim okul izmirde ve ben izmirde yaşıyorm:50:. ne yapacağımı bilmiyorm. dokuz eylül ünivrstesi güzel sanatlr fakültesne gtmek istiyorm. ben bucada oturuyorum okul narlıderede. acaba okulu kazanırsam narlıdereden ev mi tutmalıyım yada varsa yurtta mı kalmalıyım?. önerilerinizi bekliyorum lütfen . .:50::50::50:

Son düzenleme:
Cnm merqak ettim senin anlasabildigin biri varmi hayyaatta..insan annesi babsi kareesiyle anlasamazsa kusura bakma ama kimseyle anlasamaz gibi gelooo...yinede kolay glsin sana

Cnm merqak ettim senin anlasabildigin biri varmi hayyaatta..insan annesi babsi kareesiyle anlasamazsa kusura bakma ama kimseyle anlasamaz gibi gelooo...yinede kolay glsin sana

annem babam kardeşim ve kova burcu olan insanlar dışında herkesle anlaşıyorum. teşekkürler yorumunuz için

Aile içi sorunların var.Psikiyatriye gidiyorsun hop bir antidepresan bitti gitti.
Bu tarz tedavi öneren psikiyatristleri anlamıyorum.
Belki psikoloğa gitsen daha iyi olur.En azından kardeşin ve anne babanla da görüşüp aranızdaki sorunları çözmeye yardımcı olur.

canım bence sen bi yurtta kalda annenin ,babanın o sevmediğin kardeşinin kıymetini bir güzell anla:27:kimse sana annen babandan daha yakın olamaz şuan sana arkadaşların çok değerli geliodur amaaaa başına bir iş geldiğinde annen baban kadar kimsenin ilgisini çekmez emin ol:20:umarım başına bir iş gelmeden önce ailenin kıymetini anlayabilirsin..

üniversiteyi kazanıp evden gitmek çözüm değil..senin yanına hiçmi kalmaya gelmeyecekler yada görmeye..inan bu daha stres madem senin için..kendini bu kadar sıkma..sabır diliyorum sana..yani bu durumda ne yapılır ne denir bilemiyorum sabırlı ol..kırıcı olma sen onlar ailen nasılsa..

Aile içi sorunların var.Psikiyatriye gidiyorsun hop bir antidepresan bitti gitti.
Bu tarz tedavi öneren psikiyatristleri anlamıyorum.
Belki psikoloğa gitsen daha iyi olur.En azından kardeşin ve anne babanla da görüşüp aranızdaki sorunları çözmeye yardımcı olur.

aramızdaki sorunların çözüme ulaşacağını sanmıyorum. ne kadar sinirlenmesem o kadar üzerime geliyorlar. sürekli suratları asık. konuşulmuyor onlarla

Odalarınızı ayırmayı deneyin....
Bir müddet aynı evde bile olsanız fazla konuşmayın
Özleyin birbirinizi....

Anne baba herşeydir...
Şimdi herşeyi biz biliyoruz sanırız ama
Zamanla ailemizin aslında
Herşeyimiz olduğunu anlarız..

Odalarınızı ayırmayı deneyin....
Bir müddet aynı evde bile olsanız fazla konuşmayın
Özleyin birbirinizi....

Anne baba herşeydir...
Şimdi herşeyi biz biliyoruz sanırız ama
Zamanla ailemizin aslında
Herşeyimiz olduğunu anlarız..

malesef yerleşebileceğim başka bir odamız yok evde :50: olsa ne iyi olurdu. 1dk daha katlanmazdım ona

üniversiteyi kazanıp evden gitmek çözüm değil..senin yanına hiçmi kalmaya gelmeyecekler yada görmeye..inan bu daha stres madem senin için..kendini bu kadar sıkma..sabır diliyorum sana..yani bu durumda ne yapılır ne denir bilemiyorum sabırlı ol..kırıcı olma sen onlar ailen nasılsa..

ben onlarla hep iyi olmaya çalıştım. diğer aileler gibi olsunlar, mutlu olalım istedim. acaba bende mi bir problem var diye düşündüm durdum ama yokk. hep aynılar. annem bazen iyi davranmaya çalışıyor aşkım bitanem filan diyor gidip öpüyorum konuşuyoruz. ama o kadar yapmacık ki 2 dk sonra asık surat kavgacı bir kadın karşımda . . .

Yapma canım ya insan hiç kardeşinden nefret edermi :26: Anne babanlada olan anlaşmazlıklarını öne sürüp erkek arkadaşını etkilemen seni üzüyor.Bizde çocuk büyütüyoruz kınamıyorum yanlış anlama fakat düşündüklerin çok yanlış canım.Onlar senin herşeyin olmalı erkek arkadaşında kim oluyor daha yaşın çok genç bu gidecek belkide başkaları gelecek ama ya ailen.Nolur kıymetini bil onların heleki anne babana off!!! bile deme lütfen

Açıkcası erkek arkadaşının ailenden önce gelmesini yadırgadım, ailem yüzünden onu üzüyorum çok acı bi cümle bence. Senin şuanda yatıcak bi yerin varsa ve karnın toksa onlar sayesinde. sadece bu bile yeter ailene değer vermen için, katlanamıyorumda ne demek. Diyosun ya şehir dışına mı yerleşsem diye, ordada yine ailenin parasıyla geçiniceksin yaşıyacaksın doyucaksın. Nankörlük etme derim.. Kardeşine gelince o konuda haklı olabilirsin oda ikinizinse birbirinize uyum sağlamalısınız seni rahatsz etmeye hakkı yok.

selam canım senin yaşlarındayken aynı sorunları yaşardık bizde kardeşler arasında ama hep karşımızdakinin canımız olduğunu düşünür ve barışırdık.şimdi sen ergenlik çağındasın ve sana herşey kötü gelir ailenin kardeşlerinin akrabaların herkesin fikri kötü gelir.aynıı zamanda kardeşinde şuan ergenlik döneminde ve birbirinizi anlamamanız çok normal.ahkam kesmiyorum hepimiz aynı dönemden geçttik çünkü.o dönemde tahammülsüzlük hat safhada oluyor.sinek uçsa kızıyorsun.ama bence biraz daha olumlu olmayı denemelisin.çünkü unutmaki kardeşinde seni anlayabilecek dönemde değil.onunla konuşarak halledebilirsin.bence eğer kazanırsan yurtta kal yada ayrı eve çık ve hayatı öğren.nasıl insanlar var ne kadar kötü insanlar var göreceksin ve anlarsın ki o zaman aileden başka şu hayatta hiçbir şeyin yokkkk.tabi ki umarım hayat seni hep iyilerle karşılaştırsın.(buarada bende kova burcuyum şimdi sen benim fikirleri beğenmezsin:1:)

Selam canim,ailemizi secemeden geliyoruz bu dünyaya,sorunlar olabilir aile ici bu cok dogal birseydir,cünkü siz birbirinize en yakin olan kisilersiniz.

zor zamanlarinda emin ol ailen yaninda olacaktir,baska hic kimse olmasa bile.sinirlerine hakim olmaya calis tatlim,cünkü baze seyleri degistiremesen bile bari kendini harap etme.
tedaviye basvurman iyi,sinirli olmak inan bana sana zarar getirir,baskasina degil.

:70:

Yapma canım ya insan hiç kardeşinden nefret edermi :26: Anne babanlada olan anlaşmazlıklarını öne sürüp erkek arkadaşını etkilemen seni üzüyor.Bizde çocuk büyütüyoruz kınamıyorum yanlış anlama fakat düşündüklerin çok yanlış canım.Onlar senin herşeyin olmalı erkek arkadaşında kim oluyor daha yaşın çok genç bu gidecek belkide başkaları gelecek ama ya ailen.Nolur kıymetini bil onların heleki anne babana off!!! bile deme lütfen

anlamıyorlar beni hiç. anneme kalsa ben evden çıkmıcam onları dinlersem vay halime. tamam seni düşünüyor diyeceksiniz ama hiçte öyle değil. eğer beni düşünmek için bana çıkma dışarı diyorlarsa düşünmesinler beni. çok para harcıyormuşum öyle diyorlar. halbuki verecekleri günde 2 tl fazlasında gözüm yok. fazlasında gözüm olsada veremezler biliyorm. en azından kentkartımı doldurayım diyorum. 2 tl gözlerine batıyor. para yok veremiyoruz demiyorlar neymiş ben çok para harcıyormuşum. haksız mıyım?

çok yazık kardşnle anlaşamıyor olablirsin anlarım ailenle sorunlarn olur onuda anlarım ergen birisi şu dönemde ama buakadarıda fazla bence seni besleyip büyütmüşler bu günlere getirmişler sarfettiğin cümleler çok üzücü okula yerleştiğinde fln herhalde erkek arkadaşın bakçak sana öyle düşünüyorsun sevmediğin saygı duymadıgın ailenin sana bakmasınıda bekleme ozaman ergen kız:51:

Açıkcası erkek arkadaşının ailenden önce gelmesini yadırgadım, ailem yüzünden onu üzüyorum çok acı bi cümle bence. Senin şuanda yatıcak bi yerin varsa ve karnın toksa onlar sayesinde. sadece bu bile yeter ailene değer vermen için, katlanamıyorumda ne demek. Diyosun ya şehir dışına mı yerleşsem diye, ordada yine ailenin parasıyla geçiniceksin yaşıyacaksın doyucaksın. Nankörlük etme derim.. Kardeşine gelince o konuda haklı olabilirsin oda ikinizinse birbirinize uyum sağlamalısınız seni rahatsz etmeye hakkı yok.

ben erkek arkadaşımın ailemden önce gelmesini istememem ama gerçekten beni anlayamazsınız. ben sevgiyi erkek arkadaşımda ve ailesinde gördüm. onun annesinin bana davrandığı gibi annem bana hiç davranmadı.

anlamıyorlar beni hiç. anneme kalsa ben evden çıkmıcam onları dinlersem vay halime. tamam seni düşünüyor diyeceksiniz ama hiçte öyle değil. eğer beni düşünmek için bana çıkma dışarı diyorlarsa düşünmesinler beni. çok para harcıyormuşum öyle diyorlar. halbuki verecekleri günde 2 tl fazlasında gözüm yok. fazlasında gözüm olsada veremezler biliyorm. en azından kentkartımı doldurayım diyorum. 2 tl gözlerine batıyor. para yok veremiyoruz demiyorlar neymiş ben çok para harcıyormuşum. haksız mıyım?

tamamıyla sonuna kadar haksızsın :20:

çok yazık kardşnle anlaşamıyor olablirsin anlarım ailenle sorunlarn olur onuda anlarım ergen birisi şu dönemde ama buakadarıda fazla bence seni besleyip büyütmüşler bu günlere getirmişler sarfettiğin cümleler çok üzücü okula yerleştiğinde fln herhalde erkek arkadaşın bakçak sana öyle düşünüyorsun sevmediğin saygı duymadıgın ailenin sana bakmasınıda bekleme ozaman ergen kız:51:

anneliği babalığı sadece çocuğa bakmak olarak algılayan bir anne baba bakmasın zaten . 1 sene sonra onlara muhtaç olmam. üniversiteyi okurken aynı zamandada çalışırım.

Canım bunlar senin dilinle yaşadıklarınız annen alsa klavyeyi belki oda farklı şeyler söyleyecek.Ailenin maddi durumunu vs. onların yaklaşımlarınıda bilmiyoruz fakat her ne olursa olsun bu şekilde düşünme onlar için.Sende bir gün anne olunca bunlardan pişmanlık duyacaksın ama belki o gün çok geç olacak.

Back
X