Kardeşimin eşi ile yapacağımız konuşma

İşte o yüzden boşanma, tekrar düşün, çocugunu düşün gibi şeyler söylemeyeceğim. Net kararınızı verin, nasıl mutlu bir çocuk büyütebilecekseniz öyle yapın diyeceğim.
Kesinlikle en doğrusu bu . Kendileri versinler kararlarıni . Herkes içinde hayırlısı olur umarım ...

Anlattığınız kadarıyla bu 2.boşanma aşamasına gelmeleri. Demek ki bu sefer de bir şekilde vazgeçse yine aynı noktaya gelecek. Boşanma konularında (iğrenç bir zamanlama ile boşanan bir anne babanın evladı olarak) ne kadar erken boşanılırsa çocuk için o kadar iyi diye düşünenlerdenim. İnsanlar ayrı ayrı iyi anne baba olabilirler ancak iyi eş olamadıkları zaman mutsuz anne ve baba oluyorlar. Bu çocuğun psikolojisine çok daha büyük zarar veriyor.
Sadece dinleyin. Her ne karar verirse versin yanında olacağınızı ve elinizden ne gelirse destek olacağınızı belirtin. Çok iyi düşünüp karar vermesini ve ondan sonra istediğini yapmasını söyleyebilirsiniz. Ancak bunun dışında söyleceğiniz her söz boşa olacak. Üstelik boşanmaktan şimdi vazgeçer ve bir süre sonra tekrar boşanacağım derse, sizin vazgeçitdiğinizi söyleyip suçlama ihtimali de var

Haklarında hayırlısı olsun ama dilerim boşanmazlar bebişe üzülürüm ve çocukluklarından beri beraberler diyormuşsunuz yazık olur yani ikisinede onca emek. Bence biraz daha ikisinin birbirine tölerans göstermeli lazım, gelininiz evet aile tabiki önemli ama bence bu hem kadın hem erkek için evlenince eşler her zaman daha ön planda olmalı. Gel gelelim ki bu gelinin babası vefat etmiş dediniz,zaten ailesine çok düşkün olan bi kız,kardeşiniz bence bu konu hakkında biraz geri çeksin kendini daha anlayışlı olsun çünkü gelin daha çok vicdan yapıcak annesine babası vefat ettiği için annesini yalnız görür daha çok yanında olmak isteyebilir kardeşiniz çok üstelerse yine çatışabilirler. Gelininize de dengeyi ayarlamayı söylersiniz uygun bir dille,yuvasına sarılmasını. +psikolog gelin için iyi olabilir ilaç falan yazarlar daha rahat hisseder kendini, kardeşiniz çok fevri sinirli ise o da gitmeli bence belki ikisinede bi faydası dokunur umarım güzel şeyler olur

Kardeşinizin bencil ve kinci olduğunu söylemişsiniz ama bencilliği ve kinciliği nedir tam olarak somut bir örnek var mı? Buradan bakılınca gelin daha bencil geldi bana. Annem babam işim önce gelir demeler falan çok yersiz. Gelin henüz anne babadan kopamamış, mutsuz olduğu bir evlilikte tüp bebekle çocuk sahibi olmuş ve çocuğa ulaşınca da boşanacağım diye tutturmuş. Bunlardan öte bencillik yok bence.

Buradan şu sonuç çıkıyor.
Yengeniz abinizden çocuğu ayırarak intikam almaya çalışıyor.
Sen bana evlilikte kötü davrandin sende bunun bedelini çocuktan ayrılarak odeyeceksin demek istemis.
Alt metin bu.
Harcanan çocuk orası ayrı bir konu.

babasını kaybetmiş lohusa depresyonuda var eşiyle de sorun yaşıyor onun için hayat şuan çok zor birde siz ikna etmeye çalışarak iyilik yapmıyorsunuz baskı altında hisseder ... aile terapistine gitmeleri gerek yine de yok gitmeyeceğim diyorsa kendisinin bileceği iş bu arada siz gelinle değil kardeşinizle konuşup ona yuvanı kurtar birlikte aile terapistine gidin en azından son kez de olsa mücadelenizi verin çözebileceğinizi düşünüyorum demeniz lazım yani siz oğlunuzla konuşun ,kardeşiniz mücadele etsin onun evliliği. birde annenize gelme demesine rağmen( sırf kardeşiniz gel dedi diye) annenizin gitmesi yanlış kızı ezmiş oluyor orada kayınvalidenizle görüşmek istemeseniz çıkıp gelse ne dersiniz sizinle konuşmak istemiş sadece . saygı duymanız gerekti

İki insanim evinin içi bu. Neler yaşandığını bilemezsiniz. Zaten ana babalara gıcık olunmuş bı de siz akıl verir gibi konuşmaya niyetlenirseniz iyice gıcık olurlar. Azıcık su evliliklerin dışında durun salın gençleri. Kardeşinizin yakışıklı olduğunu niye belirttiğiniz anlamadım. Elini sallasa ellisi diye mi?

Ben açıkçası objektif olduğunuzu düşünmüyorum ilk boşanma aşamasında geline kardeşimi biliyordun demişsiniz. Kardeşiniz de kadını biliyor anne babaya düşkün olduğunu açıkça beyan etmiş ve şimdiye kadar gizlememiş değişirim söyle böyle dememiş. Kardeşiniz bir süre sonra geride kalmayı kabullenemedi bence.
Gelin hanımın annesinin bir saygısızlığı yoksa kardeşinizin yaptığı tavır aşırı gereksiz. Bide kadın sizin annenizle ilgili konuşacak gelmesin diye rica da bulunmuş bay bilmiş kardeşiniz o kısmı da es geçiyor.
Ben kardeşinizi sorunlu gördüm açıkçası mesajlardan bana geçen duygu bu
Çocuk içinde yine sadece geline yapmasaydı demişsiniz ama kardeşiniz de salak değil ya evde birşeylerin yolunda gitmediğini biliyordur ama o da tedaviye tamam demiş ve çocuk olmuş. Bence çocuğu kullanan kardeşiniz sandı ki çocuk olursa kadın kendine düşkün olur ama işler umduğu gibi olmamış.
Not : tüm mesajları okumadım okuduğum kadarıyla düşündüklerim bunlar

Abi gelinin annesini sevmiyormuş baba öldükten sonra dırdır ediyorsa birde gelin loğusa filan derken iyice abiden uzaklaşmış olabilir.
Yani bugun ki olaydan yola çıkarak değil ama yılların birikimi olarak gelinin bu kararı aldığını düşünüyorum.Çünkü dediğinize göre hep eski konuları açtı demişsiniz.Demek ki unutamıyor gelin doldu taştı artık.

Yani kardeşiniz ne güzel işin içinden sıyrılmış.
Buradaki tüm gelinlerde kayınvalideleriyle hep sohbet muhabbet ettikleri için kv evlerinden çıkmıyorlar.

Anne kız beraber yaşarız diye plan yapıyorlar gibi geldi. Böyle anneler kızı evli kalsın da istemez, kızı bakacak ona çünkü. gelin koca derdi çekmeyecek, anne de yalnız kalmamış olacak. Annenin geliri var mı?

Kerseşime daha önce benim için önce annem babam sonra işim sonra evliliğim demiş.
Şu cümleyi bilip de insan niye evlenir? Açık açık söylemiş kadın evlenmeden önce. Laf olsun diye evlilik yapmış gelininiz.
Siz hakem olmayın uzman yardımı alırlarsa alsınlar yoksa kendileri bilir.

Karı koca arasına girilmez siz dinleyin karar sizin biz her kararınıza saygı duyacagız ama çocugunuzu düşünüp öyle bir karar verin ki çocuk mutsuz olmasın diyin
.

Anneniz neden torununu görmeye gitmedi ?

Dün de önce annem çocugum sonra iş sonra ev dedi benim yanımda
Ya hu çocuk olduktan sonra herkesten önce gelir. Resmen bağımlı annesine gelininiz. Hayır bari kocanı da ikinci sıraya koy adamı işten sonraya koyuyor cidden sinir bozucu bir tavır

Tabi dinliyorum kardeşimi. Onu da kesinlikle haksız bulmuyor, yanlışsın demiyorum. Ama daha fazla empati yapmaya yönlendirmeye çalışıyorum.
Fazla empati yapıyorsunuz gelininizin gözü çok çok açık. O nasıl önce annem diyorsa sizde önce kardeşim deyin artık.

Zamanında da babam ve kocam arasında denge kuramıyorum, babam ölüp gidecek ne kadar yaşayacağı belli değil onunla olmak istiyorum dedi.
Gelin kocasını hiç benimsememiş ki. Kocasını kaybetmekten hiç korkmamış.
Belki abartılı bulacaksınız ama gelin sevdiği için değil, anne babası evlendiğini görsün diye evlenmiş bile olabilir. Ve çocuk da onlar torun sevsin diye yapılmış olabilir. Şimdi annesi yalnız kaldı diye üzülüyor. Ve çocuğuyla 7/24 oyalansın diye boşanmak istiyor bence. Gelin kardeşinizden daha bencil gibi. Kardeşiniz bir şeyler yaşadığı ve bildiği için tepkili.
Gelin annesinin etkisiyle hareket ediyor olabilir. Çocuğu alamazsın, sen git desin kardeşiniz. Gelinin gerçek yüzü ortaya çıkar.

bana biri çocuğu alamazsın sen git dese vahşi hayvan gibi parçalarım gerçek yüz öyle çıkmaz ... bu yıkıcılık, gider ayak arkadan vurmak olur o... ne olursa olsun ne anneye ne babaya çocuğu bırak git denmez çocuğu karıştırmamak lazım

Çünkü gelin gerçekten bencil ve annesinin lafıyla hareket eden bir kukla gibi geldi bana. Yani çocuk babasından ayrı kalacak, eşimin ailesi çocuktan mahrum olacak diye düşünmüyor. Varsa yoksa annesinin huzuru. O yüzden bu kadına bence çocuk verilmemeli.
Tabii bu tamamen varsayım.

gelin zaten ben benncilim önceliklerim bu işine gelirse demiş en baştan adamda bunu kabul ederek evlenmiş kızda adamın bencil olduğunu biliyordu çocukluktan beri görüşüyorlar birbirlerinin kanını bilirler bugün olan birşey değil ki ezelden beri böyleler... yılların birikimi üstelik kadın lohusa ve babası ölmüş depresyonda bu süreçte erkeğe çok iş düşüyor belli ki destek olmamış bencil olduğundan kızda yıkım olmuş ... zaten öyle olur durulur durulur bir anda patlanır o mesele

annesine düşkün diye kadının elinden çocuğumu alacaksınız peeeessss alkışlıyorum depresyonda ve babasını kaybetmil lohusa kadının elinden çocuğu alın birda intihara meyil etsin kafayı yesin

çok ağır bu çok ağır kimse böyle olmamalı bunu yapan hırsına yenik düşen babalara neler söylüyoryz burada sizin gibi naif bir insandan bunu duyduğuma çok şaşırdım

Yanlış anlamadıysam, babasını yeni kaybetmemiş üzerinden zaman geçmiş gibi. Gerçi siz yazınca emin olamadım şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…