Kardeşimin Yaptıkları

Harleyqueen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
41
16
3
40
Arkadaşlar facebook tan erkek kardeşimin kız arkadaşı bana ulaştı. Konuşmamız gerek diye numarasını verdi ben de aradım. Kardeşimin çok kötü şeyler yaptığını söyledi. Kardeşim şu an yurt dışında erasmus programı için. Orda alkol ve kokain aldığını kızlarla çok yakın olduğunu söyledi. 2 yıl önce kardeşim yaz okulu için bir şehre gitmişti. Orda da 5 gün boyunca yabancı bir kadınla otelde kalmış. Kadın kardeşimin çıplak resimlerini bu kiza atmış. Bu durumu kız öğrenince aldatıldığı için sorun yaşamışlar. Kardeşimin okuduğu şehirde de ara ara esrar ve alkol aldığını söyledi. Böyle biriyle ben artık birlikte olmam. Ama sizin nasıl insanlar olduğunuzu bildiğim için siz de oğlunuzun gerçek yüzünü görün istedim dedi. Ben ona sigarayı bıraktırdım ama uzakta çok kotu seyler yapıyo dedi. Buraya kadarki kısmını ben annem ve iki kızkardesim biliyoruz. Bilmeleri gerekir bu kadar ciddi iddialar neticesinde. Kardeşimle biz hiç yüz göz olmadık bize karşı saygısızlığı olmasa da çok ketumdur. Tabiiki çok sert bir şekilde kızdık annem haric ( annem kızı çok ciddiye almak istemedi ama çok üzüldü ). O da gelmiyor um yurt disinda kalayım bari diye, blöf yaptı bence. Kiz ile biraz daha konuşunca ben kardeşiniz için çok şey yaptım. Ona bekaretimi verdim dedi. İyice üzüldüm mahvoldum. Alkol kokain evlilik dışı ilişki bütün bunlar bana da aileme de o kadar ters durumlar ki. Kardeşimden bu kadarını hiç ama hiç ummazdim. Kardeşim de kızın son dediğini doğruladı. Kendisini bize rezil etti diye ölsem de onunla evlenmem artık diyor. Şu an evlenmeleri çok saçma ama. Ne olacak bütün bunlar nasıl düzelecek bilmiyorum. Kokain falan kullanmadım diyor. Biz ailece sigara bile içmeyiz. Bir erkek kardeşim içerdi. O da bıraktı diye çok sevinmiştik. Ne yapsam bilemedim. Lütfen akıl verin. Evlilik dışı iliski olsa ne olur ki falan tarzı teraneler olmasın lütfen. Ahlaken de hukuken de dinen de evlilik bir değerdir.

Siz ne yapmayi düşünüyorsunuz? Kokain batagina batan maalesef kurtulamiyor. Allah yardim etsin. Bir sekilde Turkiyeye gelmesini ve tedavi olmasini sağlayın.

Elinizde kanitlar da varsa ciddi bir sekilde konusmaniz lazim tedavi olmasi konusunda, zorlayın bence... Bu çok çok ciddi bir durum geçmiş olsun şimdiden.

kardeşiniz reşit siz en fazla tavsiyede bulunanilirsiniz

Ne yapmayi dusunuyorsunuz?
Kiz da istemiyor ama neden ailesine herseyi soyluyor anlamadim eger kardesiniz bagimliysa yardim etmeniz lazim ama belki de kiz aldatilma acisindan dolayi iftira atiyor olabilir. Olayin gercek yuzunu bilmek gerek.

Uyuşturucu vs kullandıgına dair test filan yaptırın eğer öyleyse şimdiden önlem alın bir gencin de kaybolup gitmesine çok üzülürüm ki dayımı malesef bu tarz sebeplerden kaybettiğim için içimde bir yaradır. Lütfeeen kardeşinize yardımcı olun. Yanında olun. Yurtdısından gelsin egtımıne burda devam etsin en azndan gözününzn önnde olur. İstemediği bir evliliğe de zorlamayın lütfen ortada bir durum var ise zorla yapılan bir durum yok. İki yetişkin insan yaptıklarnın farkındalardır. Sonucta evliliklerde bitiyor.

Eğer uyuşturucu alışkanlığı varsa çok ciddi bir durum.bundan kurtulması icin elinizden ne geliyorsa yapmanız lazım.oncelikle bundan emin olun ve kurtulması için uğraşın.

Uyuşturucu kullandığına emin misiniz kızın kanıtı var mı?Yani benim de erasmusa giden arkadaşlarımın çoğu denemişler ama hiçbiri bağımlı değil.Magic mushroom falan kullanmıştır maksimum diye düşünüyorum.Onaylamıyorum tabi ama bu yönden korkmanıza gerek yok bence.
Ben kızı pek masum bulmadım.Yani size ben böyle biriyle olmam demiş ama bekaretimi verdim falan demesi düşündürdü beni.Sizin desteğinizi istiyor gibi kibarca.Bu anlamda yüz vermeyin.Sizin hayat görüşünüze uymuyor belki ama kardeşinizin hayatına göre normal belli ki bu tarz durumlar.Bırakın o karar versin.
Ben abartılacak bişey görmedim inanın çocuğa fazla tepki vermişsiniz kızın intikam için söylediği o kadar belli ki.Yerinizde olsam kıza ağzının payını verirdim yanlış davranmışsınız.

Kızla olan ilişkisi bambaşka bişey, evet evlilik dışı ilişki tasvip etmiyorum sonra hep kadınlar mağdur oluyor, dini boyutuna girmicem. Ama bir hata yaptı diye , başka kadınlarla yatan, uyuşturucu, kokain alan bir adamla evlenmeli diye düşünmeyin. Evlenmemeli, o kız kardeşinizin yaptıklarını unutmaz asla güvenemez ne kadar düzelsede hep acaba olur kafasında. Siz kardeşinize odaklanın hatalarını tekrarlamaması, kendini toplarlaması için elinizden neler gelir ona bakın.

Önce iddiaların doğruluğundan emin olmak lazım. Türkiye'ye gelip tedavi olmasını sağlamalısınız ama koca adam zorla da olmaz ki

Madde kullanımı burdaki tek problem,o kızcagız ne yasadıysa zorla yaşamadı ,sonuçlarını dusunmeliydi bu konuda yapabileceginiz bi sey yok bence.

Madde bagımlılıgı bi kereden bi sey olmaz yeaa /korkuyo musun yoksa / biz ictik,bak hicbi sey olmadı ... diyen arkadaslar yuzunden gelisiyor cogu zaman.

Belki sadece bi kez denedi,belki hala kullanıyo bilmiyosunuz, her halukarda zor bi durum ,soylediginiz her yanlış,kırıcı söz kardesinizi hata yapmaya itebilir,nasıl davranmanız gerektigi konusunda yardım almalısınız.

Madde bağımlılığı varsa sorun odur ama bir kere denedi ise çok da aileden koparmamalı

Evet cinsellik, alkol sorun değil

Kardeşiniz de olsa sizinle aynı dini ya da ahlaki hassasiyete sahip olmak zorunda değil

Hukuki olarak da iki yetişkinin birlikte olmasında bir sakınca yok ki

Back
X