Kardeşimin Yks Puanı

Cherry, gayet güzel açıklamış. Ben de mühendis olarak şunu söyleyebilirim ki:
Bilgisayar, yazılım, elektronik ve haberleşme mühendisliklerinden biri tercih edilirse pişmanlik duyulmaz.
Endüttürü mühendisliği için sadece bunu bırakıyorum.

bilgisayar iyi bir ünide tutmuyor malesef.
itü elektrik ve makine şu an cepte.

bilgisayar iyi bir ünide tutmuyor malesef.
itü elektrik ve makine şu an cepte.
Şöyle bir durum da var. Öğrencilik hayatında kendini ne kadar gelistirirse o kadar iyi bir pozisyona gelir. Kaliteyi kendi yakalar. Mesela Gebze Teknik üni vs de iyi. Bu tarz teknik unilere de bakın derim. Buranın mezunları savunma sanayide iyi pozisyonlarda çalışma imkanı buluyorlar.

itü de mekatronik yok ytü de var.
ama anladığım üni önemli ve itü ytü de iyi.
o yüzden mekatroniği eledik gibi.

Yıldız tekniği geçin bence, dimdirekt İTÜ seçin diyorum. Okul çok önemli, hem eğitim açısından hem de sonraki hayatında prestij açısından. ITÜ gayet iyi bir yerde. ITüden neler geliyor??

İşte gerçek bir koçyiğit, işte liyakat, iste emek, işte cesaret

Tıp diş zor bölümler . Sevmeden yapılacak meslekler değil , diş bölümünde de işsizlik ve yığılma var . Kendi kliniğini açacak kadar maddiyat yoksa bi süre işsiz kalabilir. Tıp konusuna hiç değinmiyorum asla sevmeden yapılacak bi meslek değil, intiharlar oluyor ediyor hiç mi görmüyorsunuz da çocuğu zorluyorsunuz ? Bırakın istediğini yapsın. Vebaline girmeyin.

Benim kardeşimde 69k yaptı bir daha denicem dedi 30 k yaptı istediği mutlu yerde

Ya iyi giderse? Eğer kalırsa ödeme imkani asla yoksa zaten yazmaz.
Olasılık 50/50. Okula girecek kadar başarılı olabilir ama okulu bitirebilmek tamamen ayrı bir konu. Ben programlama derslerinden birisini 3. de verebilmistim, veremeseydim okuldan atılıyordum. Ortalamamda gayet iyiydi bu arada.
Ayrıca ailesinin durumu iyi olmayan ama sınavda yüksek derece yaptığı için burslu seçen çok çocuk var.

Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Muhendislik okumak istiyorsa tip ya da dis icin baski uygulamayin bence. Ben de universitesi sinavina girdigimde bana da tip baskisi yapmislardi cok fazla ama bende doktor olmazdi cok net biliyordum. Cok kavga ettik biz de. Bir de ben 6k yapmistim ona ragmen duzgun bir universitede olan tip bolumlerine yerlesmem bile cok sinirdaydi.
Discilik de guzel ama okumasi bile bir cok para gerektirecektir. Malzemeleri falan. Bunu aileniz karsilayabilecek mi?
Gunun sonunda kardesinizin ne istedigi onemli. Gunun minimum 8 saati bu isi yapacak. SEvdigi bir meslekte calismasi cok daha anlamli onun icin.
Ne muhendisligi istedigi de onemli. Devlet universitelerinin egitim dili turkce oluyor ve sadece 30% ingilizce oluyor. Bunun yerine full ingilizce olan bir universite onun icin en ideali olur, cunku bir de dil ogrenmek icin vakit harcamasi gerekecek. Bogazici o yuzden guzel bir secim gibi. Master yapmak isteyebilir, doktora yapmak isteyebilir, yurtdisinda devam etmek isteyebilir bunlarin hepsi icin dil gerekli ve mesleki dil gerekli.
Yalniz kardesinizin iyi dusunmesi lazim. Onumuzdeki seneye kalmasi demek zmaan ve para kaybi demek ayni zamanda. Bu durumda onumzdeki sene daha iyi yapabilecek mi yoksa ayni siralamada kalir mi onu iyi analiz etmesi lazim. Tabi surec icerisinde stresini de iyi yonetmesi lazim.

Benim kardeşim de 730.Olmuştu doktor olmak istemiyorum dedi. Avukat oldu. Çok memnun. Doktorlardan çok daha rahat şartlarda çok daha fazla kazanıyor şimdi iyi ki kendimi dinlemişim diyor

Okul kazanan okulu bitirir gibi bir iddiam olmadı zaten. Ailesinin durumu olmayıp özelde okumayı tercih edebilir. Bursunu kaybetmemek için çabalayacak o halde. İyi bir özelde okumanın çok avantaji var. Risk alabilir. Hiç olmazsa daha kötü bir devlete geçebilir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…