- 27 Ekim 2017
- 3.831
- 15.818
- 208
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Cherry, gayet güzel açıklamış. Ben de mühendis olarak şunu söyleyebilirim ki:aslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
mühendis arkadaşlar gören olursa,
elektronik, endüstri,makine,mekatronik ne farkı var bunların çok bariz farklı mı birbirinden üç aşağı beş yukarı benzerlermi?
bilen aydınlatırsa sevinirim valla.
Kimseyi kırmak istemem tabiama bir de gerçek var ki bir ormanda tür olarak tek kral vardır, bizim ekosistemde de kral benim
Cherry, gayet güzel açıklamış. Ben de mühendis olarak şunu söyleyebilirim ki:
Bilgisayar, yazılım, elektronik ve haberleşme mühendisliklerinden biri tercih edilirse pişmanlik duyulmaz.
Endüttürü mühendisliği için sadece bunubırakıyorum.
iyide tutmuyor ne yapak
ankara üniversitesinde falan anca.
O öğrenci kızdı.Bence kız tavlamak ıcın sallamış, karizmatik gorunme cabası
Cok karizmatik geldın gozume bak Sımdı
Ne biçim İngilizce bılıyosundur sen
bilgisayar iyi bir ünide tutmuyor malesef.
itü elektrik ve makine şu an cepte.
Unv iyi olsun, teknik ünv olsun. Unv iyi olduktan sonra yazdıklarinın hepsi olur, hepsinin gideri var. Makine-mekatronik ikilisi de gayet olur.
Şöyle bir durum da var. Öğrencilik hayatında kendini ne kadar gelistirirse o kadar iyi bir pozisyona gelir. Kaliteyi kendi yakalar. Mesela Gebze Teknik üni vs de iyi. Bu tarz teknik unilere de bakın derim. Buranın mezunları savunma sanayide iyi pozisyonlarda çalışma imkanı buluyorlar.bilgisayar iyi bir ünide tutmuyor malesef.
itü elektrik ve makine şu an cepte.
itü de mekatronik yok ytü de var.
ama anladığım üni önemli ve itü ytü de iyi.
o yüzden mekatroniği eledik gibi.
itu ankara gazi vs yazsin, o kadar fark yok aralarinda benceSayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Benzer durumu biz de geçen sene kardeşimde yaşadık. O da geçen sene 7 bindeydi. Herkes zorlamasına rağmen tıp yazmadı. ODTÜ bilgisayar istiyordu. Bu sene 700 lerde geldi sıralaması. Kardeşiniz kendine inanıyorsa deneyebilir bence mezuna kalmaya
Hırslıysa bırakın zorla yazdirmayin puanı boşa dusmesinSayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
Benim kardeşimde 69k yaptı bir daha denicem dedi 30 k yaptı istediği mutlu yerdeTıp diş zor bölümler . Sevmeden yapılacak meslekler değil , diş bölümünde de işsizlik ve yığılma var . Kendi kliniğini açacak kadar maddiyat yoksa bi süre işsiz kalabilir. Tıp konusuna hiç değinmiyorum asla sevmeden yapılacak bi meslek değil, intiharlar oluyor ediyor hiç mi görmüyorsunuz da çocuğu zorluyorsunuz ? Bırakın istediğini yapsın. Vebaline girmeyin.
Olasılık 50/50. Okula girecek kadar başarılı olabilir ama okulu bitirebilmek tamamen ayrı bir konu. Ben programlama derslerinden birisini 3. de verebilmistim, veremeseydim okuldan atılıyordum. Ortalamamda gayet iyiydi bu arada.Ya iyi giderse? Eğer kalırsa ödeme imkani asla yoksa zaten yazmaz.
Muhendislik okumak istiyorsa tip ya da dis icin baski uygulamayin bence. Ben de universitesi sinavina girdigimde bana da tip baskisi yapmislardi cok fazla ama bende doktor olmazdi cok net biliyordum. Cok kavga ettik biz de. Bir de ben 6k yapmistim ona ragmen duzgun bir universitede olan tip bolumlerine yerlesmem bile cok sinirdaydi.Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
Ooooo buna psikolojisi bozulmuş insan nasıl mezun psikolojisini kaldıracakmış ?sürekli önümde 9k kişi var ben böyle yaşayamam falan diyor çok kötü yaptım diyor internette takıla takıla psikolojisi bozulmuş
Benim kardeşim de 730.Olmuştu doktor olmak istemiyorum dedi. Avukat oldu. Çok memnun. Doktorlardan çok daha rahat şartlarda çok daha fazla kazanıyor şimdi iyi ki kendimi dinlemişim diyorMuhendislik okumak istiyorsa tip ya da dis icin baski uygulamayin bence. Ben de universitesi sinavina girdigimde bana da tip baskisi yapmislardi cok fazla ama bende doktor olmazdi cok net biliyordum. Cok kavga ettik biz de. Bir de ben 6k yapmistim ona ragmen duzgun bir universitede olan tip bolumlerine yerlesmem bile cok sinirdaydi.
Discilik de guzel ama okumasi bile bir cok para gerektirecektir. Malzemeleri falan. Bunu aileniz karsilayabilecek mi?
Gunun sonunda kardesinizin ne istedigi onemli. Gunun minimum 8 saati bu isi yapacak. SEvdigi bir meslekte calismasi cok daha anlamli onun icin.
Ne muhendisligi istedigi de onemli. Devlet universitelerinin egitim dili turkce oluyor ve sadece 30% ingilizce oluyor. Bunun yerine full ingilizce olan bir universite onun icin en ideali olur, cunku bir de dil ogrenmek icin vakit harcamasi gerekecek. Bogazici o yuzden guzel bir secim gibi. Master yapmak isteyebilir, doktora yapmak isteyebilir, yurtdisinda devam etmek isteyebilir bunlarin hepsi icin dil gerekli ve mesleki dil gerekli.
Yalniz kardesinizin iyi dusunmesi lazim. Onumuzdeki seneye kalmasi demek zmaan ve para kaybi demek ayni zamanda. Bu durumda onumzdeki sene daha iyi yapabilecek mi yoksa ayni siralamada kalir mi onu iyi analiz etmesi lazim. Tabi surec icerisinde stresini de iyi yonetmesi lazim.
Okul kazanan okulu bitirir gibi bir iddiam olmadı zaten. Ailesinin durumu olmayıp özelde okumayı tercih edebilir. Bursunu kaybetmemek için çabalayacak o halde. İyi bir özelde okumanın çok avantaji var. Risk alabilir. Hiç olmazsa daha kötü bir devlete geçebilir zaten.Olasılık 50/50. Okula girecek kadar başarılı olabilir ama okulu bitirebilmek tamamen ayrı bir konu. Ben programlama derslerinden birisini 3. de verebilmistim, veremeseydim okuldan atılıyordum. Ortalamamda gayet iyiydi bu arada.
Ayrıca ailesinin durumu iyi olmayan ama sınavda yüksek derece yaptığı için burslu seçen çok çocuk var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?