Kardeşimin Yks Puanı

eyorlamanı yerim

Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Farklı iyi üniversitelerin mühendislik bölümlerini yazsın. Muhtemelen hazırlık okur zaten , istiyorsa üniversite sınavına gene girsin seneye

Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Sevmediği bölümü neden okusun bırakın çocuğu yaaaaa ! Aileler çocuklarını.mutsuz etmekten vazgeçsin.

Mühendislik isteyen insana Tıp, Diş yazdırmak ne alaka? Yapamaz ki zaten. Birbirinden alakasız meslekler. Boğaziçi olmuyorsa bile yine iyi statülü üniversiteler yazabilir.

Herkes bir mühendislik önermiş. Ben de Yazılım Mühendisliği diyorum.
Kardeş hangi mühendisliği istiyor onu bilmiyoruz tabi, belki Gıda, Çevre mühendisliği diyordur

Dediğim gibi evrende tek bir kral vardır, o da bilgisayar mühendisliğidir.
Cherry'cim süper anlatmışsın. Bilgisayar Mühendisliğine asla lafım yok ama Türkiye'deki Bilgisayar Mühendisliği curriculumlarına baktığımda İnkılap Tarihi, Türk Dili Edebiyatı gibi dersler görmemle benim mühendislik hevesim yerlere inmişti. Tabi bütün mühendislik bölümleri için geçerlidir bu muhtemelen. Türkiye'de okumadığım için net bilmiyorum.

Ben elektronikçiyim. Elektronik haberleşme öneririm. Bilgisayar veya mekatronik de ama burda kişiye bağlı bence. İlgi ve yeteneğine göre ölçmeli.

Robotik ilgisi var ise elektronik, mekatronik veya bilgisayar fark etmez ama mekatronik öneririm. Yapay zeka ilgisi var ise bilgisayar veya elektronik haberleşme öneririm. Ben yazılımcı olacam, web-mobil uygulama yaparım diyorsa bilgisayar-yazılım mühendisliği. Siber güvenlik ilgisi var ise bilgisayar. Ama elektronik seviyesinde de siber güvenlik çalışılıyor mesela, bence çok ilgi çekici bir alan. Bu örnekte olduğu gibi alan odaklı araştırmak lazım bölümü seçmek için. İstediğim alanda uzmanlaşabilmek için hangi bölümü seçmeniyim diye sorması lazım.

İkinci olarak istediği alanın iş ilanlarına girip baksın. Tabi akademiden de devam edebilir. Ama iş ilanları da fikir verebilir. Sonuçta para kazanmak da bir motivasyon.

Son olarak mümkün mertebe köklü, teknik okullara girmekte fayda var. Oturmuş bir sistem, tecrübeli hocalar ve bir sürü kulüp ile kendisini geliştirebilir. Birkaç yıllık takımlara girip üst sınıftan arkadaşlar edinir, yarışmalara katılır. Bu şekilde staj veya işe girmek çok kolay oluyor.

Dip not olarak da sosyal ise biraz geek olsun ki ortalama yüksek ve üniversitedeyken bir şeyler yapmaya vakti olsun. Asosyal ise depresyona girmesin ve bir parça sosyal kalsın gerekirse ders çalışma grubu veya bir yarışma takımı falan olsun.

Konu sahibi kardeşinizi rahat bırakın. Kendi hayatı sonuçta. Kendine güveniyorsa mezuna kalsın. Mezun psikolojisi zor diyorlar. Ben göze alamamıştım. Yerinde olsam İTÜ ye giderdim. Geçiş falan oluyorsa yapardım çok istiyorsam. Ya da yüksek lisans yapardım Boğaziçinde. En olmadı içimde kalmasın diye gider kampüste gezerdim bir gün

Endüstri ye dair ben de bir şeyler yazdım ama sildim sonra Şiddetle katılıyorum size.

Bebişim, onları zannımca genel kültür diye koymuşlar, bir yıl Türkçe var diğer yıl da Tarih vardı. Kötü değildi dersler, tarih dersini veren prof. gerçekten İlber Ortaylı tadındaydı, dersi de sohbet tarzında işliyordu ve cidden zevk alıyordu herkes. Notlu ders değildi sanırsam seminer tarzındaydı, onca saat kafa patlattıktan sonra o hocanın sohbeti gayet iyi geliyordu

CocoParisien o dersler tüm lisans bölümlerinin alması gereken zorunlu derslerdir. Sadece 1. sınıfta oluyor. Bana sorarsanız aşırı gereksiz, çünkü ortaokul ve lisede zaten gördüğümüz dersler. Ortak ders olarak bir de bilgisayarla ilgili ders oluyor. Onda da excell kullanımı vb programların kullanımı kaba taslak gösteriliyor.

Sen kaç mezunusun? Ben lise 2016 çıkışlıyım. Sen benden büyüksün diye biliyorum. Eskiden daha iyiymiştir şimdi eğitim kalitesi yerlerde. Gittiğin üniversiteye ve hocalara göre de değişiyor biraz.

Okul kötü gider, bursu yanarsa ne yapacak eşimin yeğeni bilgisayar mühendisligi 1. Sınıf, alttan dersleri kaldı mesela.
Ailesinin durumu iyi olmayanlar için burs olayını çok sıkıntı görüyorum.

Hatırladığım kadarıyla yerleştirme sınavı sonucunda edinilen bursu, başarısızlığınızdan ötürü kaybetmiyorsunuz. Tabi eğitimin nominal süresini kapsıyor olabilir.

Süper anlatmışsınız bu arada. Tercih yapacak sayısalcı eşe dosta link atmalık.

Sen kaç mezunusun? Ben lise 2016 çıkışlıyım. Sen benden büyüksün diye biliyorum. Eskiden daha iyiymiştir şimdi eğitim kalitesi yerlerde. Gittiğin üniversiteye ve hocalara göre de değişiyor biraz.

Bunu cevaplamak zorunda mıyım şimdi

Bence kız tavlamak ıcın sallamış, karizmatik gorunme cabası

Bana da aşırı gereksiz geldi bu yüzden okumadım Belki yanlış hatırlıyorumdur ama sanki son sınıfta bile bazı saçma sapan dersler vardı.

Cok karizmatik geldın gozume bak Sımdı
Ne biçim İngilizce bılıyosundur sen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…