- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bana da bu yönden ters geldi aslında yani sonuçta bebek getirmeyecek onu biz alacağız kızımı genelde kandırmadık bu da benim düşünmeme sebep oldu ya da oynaması için o sırada farklı bir oyuncak mı getirsek dedim sonra acaba bebek geldi bak bana aldılar mı der ya da ne der ne hisseder bilemiyorumPedagoglar çocuğu kandırmayın diyor ben hiç birşey almadım aralarında güzel önemli olan çocuğu dışlamamak severken onuda katmak
Hıım bu da mantıklı aslında yani ona bebekle ilgili görevler verip işin içine sokmak mantıklı olabilir18 ayda çok fazla oyuncak bilinçleri olmuyor bence. Bakımına destek olması bağ sağlayabilir belki. Banyo yaptırırken ona da su döktürmek, bezini değiştirirken oyun yapmak falan gibi
Başaçıkabilieim bu durumla kendime güveniyorum. 18 aydır kızıma düşünmeden davrandığım pek olmadı.18aylık bebeğe
Buşekilde davranmanız
Ne fark edecek
Önemli olan ikisi arasındaki dengeyi surdurebilmeniz
Yaş aralığı az umarım basacikabilirsin
Doğal akışında yaşayın sadece üzerine çok düşmeyin birde anlamadan da olsa zarar verir muhakkak çünkü küçük azarlayıp itip kakmayın devamı kendiliğinden oturuyorBana da bu yönden ters geldi aslında yani sonuçta bebek getirmeyecek onu biz alacağız kızımı genelde kandırmadık bu da benim düşünmeme sebep oldu ya da oynaması için o sırada farklı bir oyuncak mı getirsek dedim sonra acaba bebek geldi bak bana aldılar mı der ya da ne der ne hisseder bilemiyorum
Yani çok anlamayacak belki arada kızım kardeş olacak vs gelir karnımı sever vs ama dahası yok tabi haklı olarak çok küçük çünkü.Zaten bebeğin kendisinin gelmesi en büyük hediye aslında ...Tabi benim oğlum 7 yaşında ve kardeşini dört gözle bekliyor .Sizinki daha küçükmüş anlayacağını sanmıyorum. Hiç uğraştığınıza değmez.
Ben karnim büyüdüğünde söyledim oğlum 4.5 yaşındaydı. Bana kilo mu aldin anne demeye başlamıştı:) yok dedim bak 3 kisiyiz bir de küçük bebegimiz olacak. Yolu yarıladık su zaman doğacak dedim. Doktora gidip geldikçe bahsettim olan biteni. Doktor karnima bakti kardesini gördü vs. Sonra hareketlenip hissedilir ve hatta görülür vaziyette surekli çağırdım anlattim. O da konusmaya heveslendi. Beni duydu bak tepki verdi diyordu. Sonra sonra o da büyüyor doğmasına az kaldı dedim. Doğum yaklaştıkça bir gun hastaneye gidecegiz ve bize kardesini verecekler dedim. Cok heyecanlıydı. Hastaneye büyük oğlum da geldi. Heyecanla bekledi ama beni ameliyat önlügüyle görünce endiselendi ben o gelene kadar odadan cikarim diyordum tam o sirada geldiler yakalandim tabiri caizse. Endiselendigini uzun bir süre dile getirdi. Nasil cıktı karnindan diyince gobegimden parmağını uzatti artik gelmek istiyordu doktorlar yardim etti dedim. Halâbu yalani nasil uydurduguma ben de inanamiyorum. Simdi her gün okula gidip geldikce seni cok özledim, sen benim canimsin, canim kardesim dedigini duydukça mutlu oluyorum.Kızlar doğuma az kaldı. Kızım 18 aylık gelen bebeği kabullenmesi için vs bebeği gördüğünde bak kardeşim ne getirmiş der gibi güzel bir oyuncak al vs diyenler oldu aklıma yatmayan yerleri var bu durumum fikir almak istiyorum yani yapılmalı mı böyle bir şey. Mantıklı da geliyor gelmiyor da. Kardeşi arasında bir bağ vs kurmak için baştan itibaren ne yapmak lazım
Tabiki böyle bir şey mümkün bile değil. Kızımı nasıl azarlarım neden yani. Çok iğrenç bir durum bu en sevmediğim hatta nefret ettiğim insan tipi anne tipidir o sırf yorulduğu için bile çocuğunu iten kakan azarlayan insanlar gördüm çevremde sadece yorulduğu için yapanlar ya da rahat edemediği için bu benlik bir durum değil zaten. Başlangıçta ailem yanımda olacak bebeği emzirip belli ihtiyaçları sevgi sarılma karşılayıp çoğunlukla kızıma yönelmeyi planlıyorum etkinlikler bakıyorum hatta buara normalden fazla ilgisini çeker diye belkş bu oyuncak iyi mi olur dedim ama gerek yok bir o kadar daDoğal akışında yaşayın sadece üzerine çok düşmeyin birde anlamadan da olsa zarar verir muhakkak çünkü küçük azarlayıp itip kakmayın devamı kendiliğinden oturuyor
Ya ne kadae güzel ama buu duygulandım sanki. Kızım daha çok küçük biliyorum ki anlamıyor ama ben çoğu zaman bir bebek gelecek çok küçük olacak benim kızımın kardeşi dimi diyorum heeee diyor karnımı Ayyy dşye seviyor şuan hatta çoğu zaman öpüyor ay bak hareket etti diyorum koşup gelip sarılıyor he anlıyor mı belki hayır ama bir zemin olur belki dedim Çünkü şuan taklit ediyor bolca zaten. Umarım kızlarım çok güzel kardeş arkadaş olurlar ne güzel siz başarmışsınızBen karnim büyüdüğünde söyledim oğlum 4.5 yaşındaydı. Bana kilo mu aldin anne demeye başlamıştı:) yok dedim bak 3 kisiyiz bir de küçük bebegimiz olacak. Yolu yarıladık su zaman doğacak dedim. Doktora gidip geldikçe bahsettim olan biteni. Doktor karnima bakti kardesini gördü vs. Sonra hareketlenip hissedilir ve hatta görülür vaziyette surekli çağırdım anlattim. O da konusmaya heveslendi. Beni duydu bak tepki verdi diyordu. Sonra sonra o da büyüyor doğmasına az kaldı dedim. Doğum yaklaştıkça bir gun hastaneye gidecegiz ve bize kardesini verecekler dedim. Cok heyecanlıydı. Hastaneye büyük oğlum da geldi. Heyecanla bekledi ama beni ameliyat önlügüyle görünce endiselendi ben o gelene kadar odadan cikarim diyordum tam o sirada geldiler yakalandim tabiri caizse. Endiselendigini uzun bir süre dile getirdi. Nasil cıktı karnindan diyince gobegimden parmağını uzatti artik gelmek istiyordu doktorlar yardim etti dedim. Halâbu yalani nasil uydurduguma ben de inanamiyorum. Simdi her gün okula gidip geldikce seni cok özledim, sen benim canimsin, canim kardesim dedigini duydukça mutlu oluyorum.
Canım böyle beylik lafları şimdiden etme bence çünkü iki çocuk zor benim oğlum 3yasindaydi hemde senin kızın daha da küçük artın ailen yanında ne güzel benim yardım edenim hiç yoktu eşim işten gelince ediyordu birtek bebeğini bi kenara bırakıp büyüğe yönelmek bana yanlış geliyor ben bebeği yanımızda alıp öyle etkinlik yaptırdım oyuncaklarla oynarkende öyle yaptım keza şuan 10.5 aylık oğlum ve 4yasindaki oğlum birlikte zaman geçiriyorlar kendi yaşlarına göre birlikte oynuyorlar ama iki çocuk gerçekten zor ben yapmam diye birşey deme bence büyük lokma ye büyük konuşma demişler inşallah ikisinede çok güzel yetersinTabiki böyle bir şey mümkün bile değil. Kızımı nasıl azarlarım neden yani. Çok iğrenç bir durum bu en sevmediğim hatta nefret ettiğim insan tipi anne tipidir o sırf yorulduğu için bile çocuğunu iten kakan azarlayan insanlar gördüm çevremde sadece yorulduğu için yapanlar ya da rahat edemediği için bu benlik bir durum değil zaten. Başlangıçta ailem yanımda olacak bebeği emzirip belli ihtiyaçları sevgi sarılma karşılayıp çoğunlukla kızıma yönelmeyi planlıyorum etkinlikler bakıyorum hatta buara normalden fazla ilgisini çeker diye belkş bu oyuncak iyi mi olur dedim ama gerek yok bir o kadar da
Peki siz almadan yanasınız sanırım dimi yanlış anlamadıysamBenim erkek kardeşim bana 2. 5 yaşındayken bir erkek bebek getirmiş.
Neredeyse kendi boyutunda bir erkek bebek.
40 sene önce nerden nasıl buldu bizimkiler tartışılır ama o bebek hala benim evimin baş köşesindedir.
Tabii ki kardeşimin biberonumı, emziğini az kaçırmamışım. Bir bebeğe kanacak değilim ya
Şaka bir yana... Ben eski bir anneyim ve psikoloji her gün başka bir şey söylese de, ben biraz daha gelenekselciyim sanırım.
Amin inşallah teşekkür ederim bu da bir seçenek aslında hatta belki güzel bile olabilir. Belki rica edemem ama kızıma ben alabilirimBence kardeşin sana ne getirmiş değil de, bebeğe doğum hediyesi için hediye gelirse, rica edin bebeğe değil de, kardeşine getirsinler.
Yada sizde bir kaç paket hazırlayın, sana da abla oldun diye hediye getiriyorlar dersiniz
Sağlıkla doğsun, güle güle büyüsün inşallah
Alabiliyorsanız alın bencede benim oğlum gelen paketlere ne aldınız bana diye baktı hep bizim hep hastanelerde geçti alamadık bizAmin inşallah teşekkür ederim bu da bir seçenek aslında hatta belki güzel bile olabilir. Belki rica edemem ama kızıma ben alabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?