Kardeşin ne getirmiş?

Kıskançlığı önlemenin tek yolu var oda bebegi büyük cocuktan kıskanmamak. Teması engellememek. Banada dediler hediye al götür hastahanede verirsin diye yapmadım.pedogaglarda önermiyor zaten.
Bunu okumuştum bende bebeği kıskanırsak zarar verecek diye daha çok dengesiz hale gelir durum bunu yapmam zaten sanırım. Hediye alınmasını mı yoksa kardeşin getirdi demeyi mi önermiyorlar

Sizde birazda olsa yaş farkı varmış belki anlaması çok daha kolay ya da kıskançlık durumu biraz daha zorlanıştır daha farkında sanki ama bakalım umarım bizde bir şekilde atlatırız belki kıskanmaz anlamaz ay bilemedim ya aşırı düşünceliyim sürekli düşünceden düşünceye gidiyorum.

Kıskançlık yaşandı mı peki? Sorun yaşadınız mı
masaallah hayir neredeyse hic yasamadik. bu bence biraz da size bagli. dengeyi saglamakla. esit degil adaletli davranmaniz gerekiyor. son zamanlarda sadece paylasim konusunda sikintimiz var ama o da yaslari geregi olagan. sen ablasin demedik hic taa ki o kendi diyene kadar. ikiz gibi buyuyorlar.

Bizim istediğimiz zamansa olursa 2. Bebiş oğlum 2.5 yaş civarında olacak.
Bize bu durum çok saçma geldi.
Yani herşeyin farkında olan bi çocuğu kandırmak.
Yalan sonuçta. Ve yalan söylemek kötü derken biz neden ona böyle bir yalan söyleyelim ki.
Sevgi dengesi önemli olan bence.
Ne kıskanacak diye küçüğü kenara atmak büyüğü aşırı şımartmak,
Nede ay ilgisiz kaldı diye büyüğe aşırı ilgi göstermek.

İkisine de dengeli bir sevgi.
Beraber.
Mesela aklıma gelen ufağı slinge takıp büyükle parkta oynamak gibi.

İnşallah bende sağlayabilirim hem ne yaşayacağız merak ediyorum hemde korkuyorum gelecekten. Birde bebeğin hareketli gazlı olması durumu vs derken korkuyorum

İnşallah bende sağlayabilirim hem ne yaşayacağız merak ediyorum hemde korkuyorum gelecekten. Birde bebeğin hareketli gazlı olması durumu vs derken korkuyorum ☺
korkmayin bol bol dua edin. akliniza ne geliyorsa ben allahim gazsiz olsun bile demistim. hamdolsun masaallah oyle de oldu.

ben ikiz arabasi aldim arkali onlu olanlardan. acayip isimize yaradi. parcalanip dagilana kadar kullandik. zaten 2. el almistik. simdi de iki puseti kablo tutucularla birbirine bagliyorum acil ve onemli bir isim varsa...

Bence ekstra bir sey yapmayin. Olayin dogalligi icin bu gerekli. Diger turlu hep hir caba harcayacaksiniz kardesini kabullesin diye. Boyle boyle cocugun bilincaltina normal olmayan seyler var mesaji gider. Herkes icin her sey ne madar normalse onun icin de oyle algilanir. Ben de 2 ay once dogum yaptım. Kizim 16 aylikti. Hastaneye gelince bak bu kardeşin, sen de ablasin dedik. Abartmadik olayi ama gormezden de gelmedik. Sonra merak etti sevmek istedi. Dokundurduk sevdirdik. Simdiye kadar da bir sorun yasamadik

İki çocuğunuza da aynı şekilde ilgi gösterin. Gelen misafirleri de uyarın. Sadece gidip bebeği sevmesinler. Büyük çocuğa da ilgi göstersinler.
şimdi yenidoğan bebeğe birsürü şey alınıyordur. Hediyeler de gelecek. Bence büyük çocuğa da siz bişeyler alın. Çocuklar oyuncakları çok seviyorlar. Mesela biriki yeni oyuncak alabilirsiniz. Ama kardeşin getirdi demek yerine ben sana aldım deseniz Daha doğru olur.
herzaman sözlü bir biçimde ve fiziksel bir biçimde öperek sarılarak sevginizi gösterin. Bebeğin ilk eve geldiği aylarda özellikle ihmal edilmemesine çok dikkat edin.
annelerin işi zor o loğusa halinizle bir de böyle uğraşacaksınız.

Hıım bu da mantıklı aslında yani ona bebekle ilgili görevler verip işin içine sokmak mantıklı olabilir
Hayır mantıksız. Bu sekilde kıskançlık tohumlari ekersiniz. Çocuğunuz henüz soyut düşünme beceresine sahip değil çünkü. Ikisine birden ayni anda ilgi verilse daha iyi. 2sine aynı anda banyo yaptirmak gibi..

Ben hediye aldım 6 yaşındaydı çok mutlu oldu kardeşinin getirmediğini biliyordu ama.

Bence boyle seylere hıc gerek yok evde kucuk bebekle ılgıleneceksınız mecburen sadece bu onu daha cok uzecek halıyle onunlada ılgılenmeyı artırrın sadece kardeslık bagı zaten ıcten gelenn bısey merak etmeyın hıcbısey yapmadan gelecek o bag zaten.

Sağlıkla gelsin bebeğiniz,gerisi su akar yolunu bulur misali ,düzen oturtursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…