Kardeşin ne getirmiş?

Bende buna inanıyorum eğer isterse insan her şeyi yapabilir evet çok zor olur ama düzen kalmadan güzel bir düzen kurulabilir

Kardeşi olunca 19 aylık olacak sanırım bizimde çok kıskanır gibi gelmiyor bana ama bilemiyorum işte yine de kurcakanoyır aklım hep bir çözüm arıyorum içimde. Denge kurmak yeterli olacak inşallah. Belki etkinlik vs ya da oyuncak bebek vs alınabilir oyalanması benim taklit ettiği için bu da faydalı olabilir bebekle benim ilgilendiğim gibi de ilgilenebilir çünkü baya taklit dönemindeyiz

18 aylikmis daha kuzucuk,
bosuna kafasini karistirmayin,
siz normal davranin, o da normal gorsun olaylari.

Allah kolaylik versin.

benimkiler arasinda 3 yas var, ben genelde sen de kucukken sana boyle yapiyordum, atiyorum seni de bu kadar kucukken emziriyordum, falan filan diye anlatiyorum.
Kendi bebeklik hikayesini dinlenmeyi cok seviyor zaten.

ama sizinki zaten sorgulama yasinda degil.

Ben ablama bisiklet almisim. Kardesin getirdi demisler.
Yapin bence:) biz bir zararını görmedik. Mutlu olsun çocuk. Nesi yanlis ki bunun?

*bizim de aramiz iki yastan az ,sizinki gibi
Her şeyden önemlisi denge kurmak sanırım ama bir bebek yemek takımı tarzı bir şeyler düşünüyorum ilgisi var çünkü

Kardeş künyesi nasıl bir şey peki yanş özel bir tasarım mı nedir tam

18 ayda çok fazla oyuncak bilinçleri olmuyor bence. Bakımına destek olması bağ sağlayabilir belki. Banyo yaptırırken ona da su döktürmek, bezini değiştirirken oyun yapmak falan gibi
Bu şekilde davranmamanızı öneririm konu sahibi. Bi ablanın görevi bunlar değil, bunlar kızınıza daha çok merkezin kardeşi olduğu hissini verir. Mümkün olduğunca abla sorumluluğu hissettirmeyin hatta ben sormadığı müddetce bebekle ilgili konuşulmaması taraftarıyım. Hediye konusunda da nazınızın geçtiği insanlara söyleyin bebeğe değil de kızınıza ufak tefek hediye getirsinler yada siz ufak tefek şeyler alıp gelenlere verin onu versinler. Bu hediye olayı biraz acılı oluyor gözlemlerime göre çünkü :)

Çok zor bir durum gerçekten Allah kimseye yaşatmasin kimsenin evladına dermansız dert vermesin rabbim benim mizacim biraz aceleci ve asabi malesef kendimi frenliyorum çok bunalınca odaya kapanıp agliyorum
Belki de hastalık durumunda böyle etkiledi sizi. Ben genel anlamda sabırlıyım sakinim sadece fazla düşünüyorum irdeliyorum kızlarımla olan her şeyi yorulup ağlıyorum sonra sağlıkla büyüsün ler inşallah

Evet çok anlayacak yaşta değil kızım belki sevmek isteyebilir kucağına isteyebilir sevecen bir çocuknama onun dışında anlayacak durumda değil belki ilgigisi çekecek bir oyuncak alabilirim günü doldurmak adına bebek geldiğinde ya düzen değişti dememesi için bir farklılık var dememek adına bu yapılabilir. Biraz daha düşüneceğim ama özel bir gayrete girmeyip sadece düzeni bozmamak denge kurmak adına tavırlarıma dikkat etmek lazım

Kızımın genelde evde hep görevi vardır yani her işin içindedir belki Bunun yaparsam kötü hşssetmeyebilir. Mesela yemek yapıyorum annecim çekmeceden kaşık alır mısın? Peçete verir misin havluyu alabilir miyim gibi gibi ya da temizlik yaparken sende burayı siler misin givi işin içine sokarım hep o yüzden belki kızım kardeşi konusunda istenenlere çok takılmayabilir ama baktım değişiyor halleri o zaman yapmam bunu. Keşke arkadaşlarım bunu düşünseler ben genelde düşünürüm ama eminim ki ben yakın bir arkadaşıma dahi söylesem bana aman yaaaa abartma yine bir sen doğurdun diyebilirler çünkü çoğu zaman onlardan farklı bir anneyim her şeyi düşünen kızmayan her ortamda önceliği kızına veren birisi olduğum için genelde bundan rahatsızlar ama bunu birkaç paket hediye alıp sana bunu getirmişler yapmayı düşünüyorum

Benim kızım 5 yaşındaydı kardeşi doğduğunda, aynı gün ona da hediye aldım. Kardeşin getirmiş diye değilde, abla olma hediyesi diyerek verdik. Sonuçta kızım içinde önemli bir gündü, duygusal karmaşa yaşadığı bir günü hediye ile daha pozitif hatırlamasını istedim.

16 ay var aralarinda asagi yukari hic oyle bisey yapmadim. gerek yok. normal karsila yeter.

Yapılmasında sakınca yok ama yapılmasa da çok şey kaybetmezsiniz....

Ben de bebek doğduğunda kızıma normalde aldıklarımdan daha ilgi çekici bir hediye almayı düşünüyorum.
O günü en azından güzel hatırlasın, aklında güzel kalsın.

Kıskançlığı önlemenin tek yolu var oda bebegi büyük cocuktan kıskanmamak. Teması engellememek. Banada dediler hediye al götür hastahanede verirsin diye yapmadım.pedogaglarda önermiyor zaten.

Ne kadar güzel olmuş bende kardeşin getirmiş değilde ilgisini çekecek bir hediye ile taçlandırabilirim hemde mutlu okur

Kızım 6 yaşındaydı oğlum doğduğunda.
Bende burda konu açmıştım hatta tavsiye edilmişti kardeşin getirdi diye sevdigi birşeyi alın diye banada.
O dönem karaoke mikrofon istiyordu kızım,onu aldım,hastanede vermiştim kardeşin getirdi diye.
Sevgi kabullenme konusuna etkisi oldu mu bilemem ama ilk sene pek sevmedi kardeşini zira uyuyup,ağlayan minik birşeydi,bu sene kızım 7 yaşında,oğlumda 14.5 aylık ve yeni yeni frekans tutturdular.
Oğlum ablasını okuldan alip gelince,eline topu alip gidip oyun halısına oturuyor,oynayacaklar diye. Onun peşinde yürüyor,sarılıyor falan,nereye giderse peşinden gidiyor,ne yiyorsa gidip ber ber diyip yemeye çalışıyor,kızımda bayılıyor onun bu hallerine.
Arada kıskançlık,huysuzluk oluyor ama dengeyi sağlamaya çalışıyorum. Oğluma birşey alınca kızima da alırim muhakkak ,7 yaşında şu an boynunda kehribar kolyesi var,bebekken takmadık,kardeş takıyor diye oda takıyor falan.
Sağlıkla kucağınıza alin bebeğinizi.
Size genel anlamda tek tavsiyem,dengeyi kurmaya çalışın,18 ay da küçük henüz,anlaması zor olabilir ama zamanla arkadaş gibi olacaklar,paylaşımları arttıkça daha güzel olacak herşey.
Kolaylıklar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…