Kardeşler arası ayrımcılık

Kiz kardesim okumuyo calisiy ceyiz hesabi falan acmak istedi.Babam yok aceelesimi var hallederim ben o zaman diyo.Ben kardesimede diyorum verme biriktir diye.Ama babam her ay kizin basinda.Suan onla ugrasiyo.Bana aylarca calis dedi bakti kpssde kararliyim suan ses etmiyo.Ama yok ev alalim hepiniz ise girin diyo simdide.Sizinkilerde cok ayip etmis.Ona ne yapiliyosa size de yapilmali bence.Ama erkek diye yuceltiyolar iste

Babamla zaten konusmuyorum.Atanayim insallah erkek arkadasim diyo birlikte gideriz sana tutariz evini yardimci olurum diyo.Babami falan goturmek istemiorum.Kardesim falan hep beraber gidip halletmek istiyoruz herseyi

Beyefendi azıcık adam olsun gitsin çabalasın kendi evini kendisi alsın,adam olmak sadece cinsiyetle alakalı bir durum değil. Babanıza zaten söylenecek söz bulamıyorum sakın bu oyuna gelmeyin cidden ayıp,onların size yardım etmeleri gerekirken eşşek kadar herifin evini mi alacaksınız?! Yeni devirde bütün yükü kadınlara yüklemek çok moda oldu,eskiden kız diye ezilen evlatlarından artık biricik oğullarına ev alsınlar diye medet umuyorlar,çok ironik.

aaaa öyle şeymi olur? senden medet umacaklarına erkek kardeşin bak adı üstünde erkek bir zahmet alsın evini. sen kendi borcunu öde kendine yatırım yap. Allah korusun dünyanın bin bir türlü hali var. sen kız çocuğusun senin ayakalrının üstünde durman,kendini güvenceye alman gerek. sen ve kız kardeşinin üstlerini titreyeceklerine nasıl bir mantıkla bunu düşünmüşler. yarın anan baban ölse erkek kardeşin sana arkasını dönse ne yapacaksın evsiz barksız. sen kendine al yatırım yap. borçalrını öde,para biriktirebildiğin kadar biriktir. en kıymetli zamanlar bunlar. hastalık olur,felaket olur herşey olabilir kendini al sağlama. öyle ortak ev falanda olmaz. anladığım kardeşini evlendirecekler erkek tarafıyız birşeyler yapmalıyız çocuklar çalışıyor başlasınlar yatırıma diye düşünmüşler bence. sakın ha sakın.....

Tabi alirken ogluma alirim demiyolar.Ama ona aliyolar.Babamlar zaten bu saatten sonra ev alamaz tek emekli maasiyla.Yok ben calissamda kendim icin biseyler yapmayi dusunuyorum

Baban ve Baskı yapan akrabaların ödesin ev borcunu . Bir ev alalım ama 3 kardeşin de hakkı olsun demek yerine, sadece ç*kü var diye erkek çocuğun üstüne yapmak çok büyük haksızlık ve ayıp !

Babamla birlikte 4yerden para geliyo.E akrabalar babama diyo ki birlik olun ev alim.ama dusunmuyolarki hepimiz evlencek yasa geldik.Dugun paramiz falan yok hicbirimizin.Kardesim araba aldi ev almanin yollarini ariyolar.İste onlarin zihniyetine gore babamla annem baska koye yerlescek.O evd ekardesim oturcak.Biz kocaya gitcez.evlenmezsekte kardesimin evinde siginti gibi yasariz artik.Ya dusuncesi bile kotu.İnsani enayi yerine koyuyolar

Baban ve Baskı yapan akrabaların ödesin ev borcunu . Bir ev alalım ama 3 kardeşin de hakkı olsun demek yerine, sadece ç*kü var diye erkek çocuğun üstüne yapmak çok büyük haksızlık ve ayıp !
İste ben kalkip buni desem dusuncesiz bencil oluorum.Neymis kocam bana alirmis ev.Erkek oldugu icin karsiina o bakcagi icin evinin olmasi lazim diye dusunuyolar

Bizim akrabalarin baskisi bitmez.Tasinin,evlenin,eve para verin, sunu yapin bunu yapin.Her zaman nasihat herseye laf

İste ben kalkip buni desem dusuncesiz bencil oluorum.Neymis kocam bana alirmis ev.Erkek oldugu icin karsiina o bakcagi icin evinin olmasi lazim diye dusunuyolar
Yok öyle bir dünya ...şiddetle karşı çıkmanı öneririm. Aksi halde borç batagindan kurtulamazsın. Bugün ev aldıran, yarın türlü bahanelerle araba aldırır . Sende ziyan ettiğin zamanın ve emeğinin ardından bakakalirsin . Ne malum dar gelirli bir adamla evlenmeyecegin?

kusura bakmasınlar sen onlara diyeceksinki siz hiç çocuklarımız evlilik yaşına geldi kıyıya köşeye birşeyler atmayı düşünmediniz mi? diyelim durumları yok herkes kendi yağında kavrulacak o zaman diyecek birşey yok. senin zaten borcun var onu ödeyeceğim ve çeyizim ve geleceğim için kendi adıma yatırım yapmalıyım diyeceksin. bunun için sana ve kız kardeşine destek olsunlar asıl. yarın kocanın elinemi bakacaksın yada abinin..... akrabalara gelince herkes kendi işine baksın boş beleş konuşmasınlar. borcu onlarmı ödeyecekmiş yarın sıkıntı çıkarsa sana onlarmı destek olacakmış. boş iişler bunlar önce can sonra canan ben bunu bilir bunu söylerim. bak bizim içinde akraba öyle söyledi eşimin kardeşine ev alıcakmışız ortak niye ben salakmıyım daha benim evim yok kiracıyım. direk mümkün değil ben 10 sene kirada oturacak değilim kusura bakmayın dedim. şimdide bize köyden ev alın siz gelin bizim evimizde oturun diyorlar. onada hayır dedim herkes kendi evinde otursun.

Bizim akrabalarin baskisi bitmez.Tasinin,evlenin,eve para verin, sunu yapin bunu yapin.Her zaman nasihat herseye laf
Pardon da bu cesareti nerden alıyorlar ? Bir kere hadlerini bildirirsen tekrarına yüzleri olmaz . Sınırların keskin olsun ,kimseye ezdirme kendini .başta erkek sevici ailene .çok üzülüyorum cinsiyet ayirimina dahil olan kardeşlere. .

Babanın kendi kendine, böyle bir karar alabilme hakkı varsa ödemeye de gücü olması gerekir.
Hiç oralı olma. Zaten oldukça sorunlu bir baban vardı bildiğim kadarıyla.
Annen ve diğer kızkardeşin ne diyor?

E madem sen evlenince kocan alacaksa evi o zaman erkek kardeşinde başka birinin kocası olacağına göre kendi alnası gerekmiyor mu bunu sorun ailenize.. Oh ne güzel dünya be erkek çocukmuş oh sen al evi sonra oğlumun evi var hadi ordan.. Sakın kuruş verme..

Ben ortak tapu bile istemiyorum.Emin ol ortak olsada satilan parayi ilerde alir babam.Ya da gene kardesim oturur sadece ev ustumuze olur.Aileyle ortak bisey yapilmaz bu saatten sonra.babam alamadi tek basina.simdi bizim sayemizde almak istiyo

Yani canım kendine almak istese bir derece. Dersin babamdır, bunca yıl baktı büyüttü başını sokacak bir evi olsun yaşlılığında kira derdi olmasın. Kendine yetsin vs diye kardeşler bir araya gelelim babamıza ev alalım. Bu öylede değil abi ev ne alaka.

Sözde hepimiz oturcaz.Ama şimdi olmasada ileride ev onun olcak.Bizi hic dusunmuyolar

Girme o topa. Iyi niyet gormuyorum. Kardeşler arasi ayrimcilim degil bu cinsiyet ayrimlicigi. Lanet olasi zihniyetler.
Yok karismsm.Ama amcam yengem falan her geldiginde yok birlesin alin bi tane ev, baban alamaz tek basina diyo.Hadi alamaz tamamda niye gidip o cocugun ustune yapiyosun.Ama kiz erkek hepsi ayni kafada.Amcamin kizlari da ayni seyleri soyluyo

Yok vermek istemiyorum.Universite öncesi o kadar para verdim lafi bile acilmiyo.Arkamdan hayirsiz falan derlersede desinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…