- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Annem ve kiz kardesim köy gibi yerde yasamak istemiyo.Kiz kardesim para biriktirip ileride ceyiz almak istiyo.Babama hic acimiyorum ve sevmiyorum.Kucukken bize cok cektirdi.Onun yuzunden fakirlik icinde yasadim.Simdi hepimize cok iyi davraniyo.Ama hic birimizle arasinda sicaklik yok.Gerekmedikce konusmuyorum.Hicbiseyimi anlatmiyorum.dusun acile gidiyoruz ona soylemiyoruz.Dis ameliyati oldum soylemedim.Kpss kafama gore terih yapcam soylemicem.Mulakata girsem duyurmicam.Hak etmiyo hicbisey.Simdiye bizim bi suru ev arabamiz vardi.Hepsini yedi.kendi alamadi bizi kullanarak sahip olmaya calisiyo.Kenarda bir lira birikmisi bile yokken hemBabanın kendi kendine, böyle bir karar alabilme hakkı varsa ödemeye de gücü olması gerekir.
Hiç oralı olma. Zaten oldukça sorunlu bir baban vardı bildiğim kadarıyla.
Annen ve diğer kızkardeşin ne diyor?
ben kocaya gitcem çeyiz yapmam gerek diyin madem öyle bi konusma geçtiğinde. anca bundan anlarlar gibi geldiÖyle bisey zaten yokki.Bi tane alincak.O da onun ustune.erkekya.Valaha bi lira vermem banane.Neymis biz kocaya gitcekmisiz.Enayimiyim maasimin yarisini verim.Ögrenim borcumda var.Neyle evlencem ben
Yok defalarca terledik.Hatta gidip gelmiyoruz ama bizimkiler bi acayip.Yok kizim sizi dusunuyoruz derler.Bak ilerde zengin biri ciksa hepsi baski yapar bana evlen diye.Kendilerini bizden ustun goruyo.Ama bakalim mslegimi elime alim yuzlerine bakcam mi.Gerci o zaman hepsi hayirsiz dicek.Ama kimse demicek bu kizi babasi okutmadi kendi okudu demicek.Aksama kadar okulda ac kaldigim gunleri biliyorum ben.Meslege baslim okulda bakcam gozlemlicem kimin durumu kotu ona maddi yardim yapcam gizliden.Simdi bunlari anlatsam da babadir yapar atadir diyo hepsiPardon da bu cesareti nerden alıyorlar ? Bir kere hadlerini bildirirsen tekrarına yüzleri olmaz . Sınırların keskin olsun ,kimseye ezdirme kendini .başta erkek sevici ailene .çok üzülüyorum cinsiyet ayirimina dahil olan kardeşlere. .
Babam alirmis o zaman bizeben kocaya gitcem çeyiz yapmam gerek diyin madem öyle bi konusma geçtiğinde. anca bundan anlarlar gibi geldi
Bencede hayir de.İnsanlari resmen enayi yerine koyuyolar.Herkes ne yapiyosa kendi yapsin.Şimdi herkes bi sekilde calisiyo.Ben de calisinca ucumuzun toplam maasi baya yuksek oluyo.Ama babam bunu kullanarak bisey yapmaya calisiyo.Destek olun diyo.Babam borcu ödeme diyo.Devlet bisey yapamazmis.Bu kadar cahil bi insan.Cidden okumamis ve okumus insan fark ediyormus bunu anladim..kusura bakmasınlar sen onlara diyeceksinki siz hiç çocuklarımız evlilik yaşına geldi kıyıya köşeye birşeyler atmayı düşünmediniz mi? diyelim durumları yok herkes kendi yağında kavrulacak o zaman diyecek birşey yok. senin zaten borcun var onu ödeyeceğim ve çeyizim ve geleceğim için kendi adıma yatırım yapmalıyım diyeceksin. bunun için sana ve kız kardeşine destek olsunlar asıl. yarın kocanın elinemi bakacaksın yada abinin..... akrabalara gelince herkes kendi işine baksın boş beleş konuşmasınlar. borcu onlarmı ödeyecekmiş yarın sıkıntı çıkarsa sana onlarmı destek olacakmış. boş iişler bunlar önce can sonra canan ben bunu bilir bunu söylerim. bak bizim içinde akraba öyle söyledi eşimin kardeşine ev alıcakmışız ortak niye ben salakmıyım daha benim evim yok kiracıyım. direk mümkün değil ben 10 sene kirada oturacak değilim kusura bakmayın dedim. şimdide bize köyden ev alın siz gelin bizim evimizde oturun diyorlar. onada hayır dedim herkes kendi evinde otursun.
Bencede hayir de.İnsanlari resmen enayi yerine koyuyolar.Herkes ne yapiyosa kendi yapsin.Şimdi herkes bi sekilde calisiyo.Ben de calisinca ucumuzun toplam maasi baya yuksek oluyo.Ama babam bunu kullanarak bisey yapmaya calisiyo.Destek olun diyo.Babam borcu ödeme diyo.Devlet bisey yapamazmis.Bu kadar cahil bi insan.Cidden okumamis ve okumus insan fark ediyormus bunu anladim..
Ben senin basta dediklerini soyleyincw sivri dilli oluyorum.Babam hatta bana lakap takmis sivri diykusura bakmasınlar sen onlara diyeceksinki siz hiç çocuklarımız evlilik yaşına geldi kıyıya köşeye birşeyler atmayı düşünmediniz mi? diyelim durumları yok herkes kendi yağında kavrulacak o zaman diyecek birşey yok. senin zaten borcun var onu ödeyeceğim ve çeyizim ve geleceğim için kendi adıma yatırım yapmalıyım diyeceksin. bunun için sana ve kız kardeşine destek olsunlar asıl. yarın kocanın elinemi bakacaksın yada abinin..... akrabalara gelince herkes kendi işine baksın boş beleş konuşmasınlar. borcu onlarmı ödeyecekmiş yarın sıkıntı çıkarsa sana onlarmı destek olacakmış. boş iişler bunlar önce can sonra canan ben bunu bilir bunu söylerim. bak bizim içinde akraba öyle söyledi eşimin kardeşine ev alıcakmışız ortak niye ben salakmıyım daha benim evim yok kiracıyım. direk mümkün değil ben 10 sene kirada oturacak değilim kusura bakmayın dedim. şimdide bize köyden ev alın siz gelin bizim evimizde oturun diyorlar. onada hayır dedim herkes kendi evinde otursun.
Canim zaten kardesim araba alirken babam kiz kardesine kredi cek abine ver parayi falan kac kez dedi.araba aldiramadilar.Ben bu aileyle ortak bisey yapmak istemiyorumYok öyle bir dünya ...şiddetle karşı çıkmanı öneririm. Aksi halde borç batagindan kurtulamazsın. Bugün ev aldıran, yarın türlü bahanelerle araba aldırır . Sende ziyan ettiğin zamanın ve emeğinin ardından bakakalirsin . Ne malum dar gelirli bir adamla evlenmeyecegin?
öyle olmuyo malesef.. sana vereceği çeyiz parasını ogluna versin senden de bişey istemesin bence bişeyler yapmaya mecbur bırakılmaktan hiç hoşlanmıyorumBabam alirmis o zaman bize
.Evlenmesem bile öyle dicem artik
Onlar suan ceyiz falan dusunmuyo ki.Zamani gelince yapilirmis hersey.Onlara inat ise girmek istemiyorumöyle olmuyo malesef.. sana vereceği çeyiz parasını ogluna versin senden de bişey istemesin bence bişeyler yapmaya mecbur bırakılmaktan hiç hoşlanmıyorum
sizi nakit ihtiyacı için mi büyütmüşlerCanim zaten kardesim araba alirken babam kiz kardesine kredi cek abine ver parayi falan kac kez dedi.araba aldiramadilar.Ben bu aileyle ortak bisey yapmak istemiyorum
hani olurya eski den köylerde kıza mal verilmez hersey oglana .sacmalıga bakÖyle bisey zaten yokki.Bi tane alincak.O da onun ustune.erkekya.Valaha bi lira vermem banane.Neymis biz kocaya gitcekmisiz.Enayimiyim maasimin yarisini verim.Ögrenim borcumda var.Neyle evlencem ben
ben senin yerinde olcam evlenicem ben hazırlıklara başlayın derim. yarın öbür gün baba hadi dediğinde kızım yok ki olsa vermem mi der..Onlar suan ceyiz falan dusunmuyo ki.Zamani gelince yapilirmis hersey.Onlara inat ise girmek istemiyorum
Yok defalarca terledik.Hatta gidip gelmiyoruz ama bizimkiler bi acayip.Yok kizim sizi dusunuyoruz derler.Bak ilerde zengin biri ciksa hepsi baski yapar bana evlen diye.Kendilerini bizden ustun goruyo.Ama bakalim mslegimi elime alim yuzlerine bakcam mi.Gerci o zaman hepsi hayirsiz dicek.Ama kimse demicek bu kizi babasi okutmadi kendi okudu demicek.Aksama kadar okulda ac kaldigim gunleri biliyorum ben.Meslege baslim okulda bakcam gozlemlicem kimin durumu kotu ona maddi yardim yapcam gizliden.Simdi bunlari anlatsam da babadir yapar atadir diyo hepsi
Yapma zaten . Ne verirsen elinle , o gelir seninle derler ama bu ailen için geçerli değil .sürekli ver ver iligini kurutacaklar. ..evliyken bile yakanı birakacaklarini sanmam .şimdiden yok demeye alıştır kendini . Yarın basın ağrımasın. .Canim zaten kardesim araba alirken babam kiz kardesine kredi cek abine ver parayi falan kac kez dedi.araba aldiramadilar.Ben bu aileyle ortak bisey yapmak istemiyorum
Herkesin hayatina kimse karisamaz diycem artik.Benim hayatim ben karar verim ne yapcagima falan diycem.Dogru diyosun canimgerçekten çok üzücü ...kız evlatların bu kadar baskı altında bırakılması çok çirkin . Keşke bununla ilgili bir kanun çıksa ve özel haklar getirilse. . Tekrar söylüyorum "bak millet arkanızdan böyle böyle diyo " muhabbetlerine kulaklarını tıka. Bu sekilde asla mutlu olamazsın. He de geç ! Hatta zaman zaman sert çık ,sanane de ! Hayatını başkalarının yaşamasına izin verme ve bir an önce o evden kurtulmaya bak ..
Ben para vermiyorum suan.ama duzenli ise gir diye baski var.hayirsiz evladim herkes icin suanYapma zaten . Ne verirsen elinle , o gelir seninle derler ama bu ailen için geçerli değil .sürekli ver ver iligini kurutacaklar. ..evliyken bile yakanı birakacaklarini sanmam .şimdiden yok demeye alıştır kendini . Yarın basın ağrımasın. .
Oo o zaman hemen gelsin kim onlar der.Kardesim evlenmek istiyo erkek bakalim napcak ona.babamda para yok hicbirimize bisey yapamaz benceben senin yerinde olcam evlenicem ben hazırlıklara başlayın derim. yarın öbür gün baba hadi dediğinde kızım yok ki olsa vermem mi der..
bende babama kredi cektim ama ben kendi isteğimle çektim ihtiyacı vardı ben teklif ettim onlar söyleseydi belki o kadar istekle cekmezdim
sizi nakit ihtiyacı için mi büyütmüşlergeleceğe yarıtım olarak mı görüyolar bu ne böyle
o zaman boş keseden sallayıp umutlandırmasın sizi kendine güvenmeyende ev almasın zaten kimse kimseye para vermek zorunda değil ki 5 10 sene sonra kardesin kendi hayatını kurdugunda dönüp bakmaz bile sen ne haldesinOo o zaman hemen gelsin kim onlar der.Kardesim evlenmek istiyo erkek bakalim napcak ona.babamda para yok hicbirimize bisey yapamaz bence
akrabalara söylemesi kolaayy siz yardım edin de onlaradimi ama.Şuan herkes para bekliyo.Kimse 1lira vermez ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?