Kardeşler arası ayrımcılık

Babanın kendi kendine, böyle bir karar alabilme hakkı varsa ödemeye de gücü olması gerekir.
Hiç oralı olma. Zaten oldukça sorunlu bir baban vardı bildiğim kadarıyla.
Annen ve diğer kızkardeşin ne diyor?
Annem ve kiz kardesim köy gibi yerde yasamak istemiyo.Kiz kardesim para biriktirip ileride ceyiz almak istiyo.Babama hic acimiyorum ve sevmiyorum.Kucukken bize cok cektirdi.Onun yuzunden fakirlik icinde yasadim.Simdi hepimize cok iyi davraniyo.Ama hic birimizle arasinda sicaklik yok.Gerekmedikce konusmuyorum.Hicbiseyimi anlatmiyorum.dusun acile gidiyoruz ona soylemiyoruz.Dis ameliyati oldum soylemedim.Kpss kafama gore terih yapcam soylemicem.Mulakata girsem duyurmicam.Hak etmiyo hicbisey.Simdiye bizim bi suru ev arabamiz vardi.Hepsini yedi.kendi alamadi bizi kullanarak sahip olmaya calisiyo.Kenarda bir lira birikmisi bile yokken hem

Öyle bisey zaten yokki.Bi tane alincak.O da onun ustune.erkekya.Valaha bi lira vermem banane.Neymis biz kocaya gitcekmisiz.Enayimiyim maasimin yarisini verim.Ögrenim borcumda var.Neyle evlencem ben
ben kocaya gitcem çeyiz yapmam gerek diyin madem öyle bi konusma geçtiğinde. anca bundan anlarlar gibi geldi

Yok defalarca terledik.Hatta gidip gelmiyoruz ama bizimkiler bi acayip.Yok kizim sizi dusunuyoruz derler.Bak ilerde zengin biri ciksa hepsi baski yapar bana evlen diye.Kendilerini bizden ustun goruyo.Ama bakalim mslegimi elime alim yuzlerine bakcam mi.Gerci o zaman hepsi hayirsiz dicek.Ama kimse demicek bu kizi babasi okutmadi kendi okudu demicek.Aksama kadar okulda ac kaldigim gunleri biliyorum ben.Meslege baslim okulda bakcam gozlemlicem kimin durumu kotu ona maddi yardim yapcam gizliden.Simdi bunlari anlatsam da babadir yapar atadir diyo hepsi

Bencede hayir de.İnsanlari resmen enayi yerine koyuyolar.Herkes ne yapiyosa kendi yapsin.Şimdi herkes bi sekilde calisiyo.Ben de calisinca ucumuzun toplam maasi baya yuksek oluyo.Ama babam bunu kullanarak bisey yapmaya calisiyo.Destek olun diyo.Babam borcu ödeme diyo.Devlet bisey yapamazmis.Bu kadar cahil bi insan.Cidden okumamis ve okumus insan fark ediyormus bunu anladim..

Ben senin basta dediklerini soyleyincw sivri dilli oluyorum.Babam hatta bana lakap takmis sivri diynla zaten tek kelime konusmuyorum.İyice kendinden sogutuyo.Hatta ilerde evlenim mutlu olursam bu aileye akrabalara bidaha gelmek istemiyorum

Canim zaten kardesim araba alirken babam kiz kardesine kredi cek abine ver parayi falan kac kez dedi.araba aldiramadilar.Ben bu aileyle ortak bisey yapmak istemiyorum

öyle olmuyo malesef.. sana vereceği çeyiz parasını ogluna versin senden de bişey istemesin bence bişeyler yapmaya mecbur bırakılmaktan hiç hoşlanmıyorum
Onlar suan ceyiz falan dusunmuyo ki.Zamani gelince yapilirmis hersey.Onlara inat ise girmek istemiyorum

Öyle bisey zaten yokki.Bi tane alincak.O da onun ustune.erkekya.Valaha bi lira vermem banane.Neymis biz kocaya gitcekmisiz.Enayimiyim maasimin yarisini verim.Ögrenim borcumda var.Neyle evlencem ben
hani olurya eski den köylerde kıza mal verilmez hersey oglana .sacmalıga bak

Onlar suan ceyiz falan dusunmuyo ki.Zamani gelince yapilirmis hersey.Onlara inat ise girmek istemiyorum
ben senin yerinde olcam evlenicem ben hazırlıklara başlayın derim. yarın öbür gün baba hadi dediğinde kızım yok ki olsa vermem mi der..
bende babama kredi cektim ama ben kendi isteğimle çektim ihtiyacı vardı ben teklif ettim onlar söyleseydi belki o kadar istekle cekmezdim

gerçekten çok üzücü ...kız evlatların bu kadar baskı altında bırakılması çok çirkin . Keşke bununla ilgili bir kanun çıksa ve özel haklar getirilse. . Tekrar söylüyorum "bak millet arkanızdan böyle böyle diyo " muhabbetlerine kulaklarını tıka. Bu sekilde asla mutlu olamazsın. He de geç ! Hatta zaman zaman sert çık ,sanane de ! Hayatını başkalarının yaşamasına izin verme ve bir an önce o evden kurtulmaya bak ..

Canim zaten kardesim araba alirken babam kiz kardesine kredi cek abine ver parayi falan kac kez dedi.araba aldiramadilar.Ben bu aileyle ortak bisey yapmak istemiyorum
Yapma zaten . Ne verirsen elinle , o gelir seninle derler ama bu ailen için geçerli değil .sürekli ver ver iligini kurutacaklar. ..evliyken bile yakanı birakacaklarini sanmam .şimdiden yok demeye alıştır kendini . Yarın basın ağrımasın. .

Herkesin hayatina kimse karisamaz diycem artik.Benim hayatim ben karar verim ne yapcagima falan diycem.Dogru diyosun canim

Ben para vermiyorum suan.ama duzenli ise gir diye baski var.hayirsiz evladim herkes icin suan

Oo o zaman hemen gelsin kim onlar der.Kardesim evlenmek istiyo erkek bakalim napcak ona.babamda para yok hicbirimize bisey yapamaz bence

Oo o zaman hemen gelsin kim onlar der.Kardesim evlenmek istiyo erkek bakalim napcak ona.babamda para yok hicbirimize bisey yapamaz bence
o zaman boş keseden sallayıp umutlandırmasın sizi kendine güvenmeyende ev almasın zaten kimse kimseye para vermek zorunda değil ki 5 10 sene sonra kardesin kendi hayatını kurdugunda dönüp bakmaz bile sen ne haldesin

dimi ama.Şuan herkes para bekliyo.Kimse 1lira vermez ama
akrabalara söylemesi kolaayy siz yardım edin de onlara
bnmde halam var öyle sen calışıyosun sen yap kardesine sunu yap babana para ver sun al bunu al. en son baban bekarken bilezik almıştı bnden onu öde dedi sende amcamın annemden aldıgı altınları ver dedim babane amcanın borcundn dedi o zaman banane babamın borcundan dedim üstüme yürüdüydü sinirden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…