Karmakarışık duygular yaşıyorum..

JES

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2018
17.081
96.792
598
31
Merhaba kızlar. Belki konularımı hatırlayan vardır.
Ben kısaca tek cümle ile özet geçeyim. Benim için dünya üzerindeki cehennem ne diye sorsalar annem ve kardeşlerimle yaşadığım kötü günlerdi derim. (Umarım daha kötüleri olmaz)Ayrıntıya boğmak istemiyorum konuyu yorumlarda soruları cevaplandırabilirim. Evleneli 2 yıl oldu bu süre zarfında kimseyle sorun yaşamadım tabi. Sebebi kendimi uzak tutmaktı. Neyse bu süre zarfında sadece aramak için arıyor konuşup kapatıyordum.
Bu sabah aramış 3 defa uzak bir şehirde yaşıyor. Normalde 3 defa aramaz. Aradım ne oldu dedim kötü birşey yok değil mi dedim. Zaten sesinden sanki dünya başına yıkılmış işte ben hastayım işim allah’a kalmış doktor ilaç verdi işe yaramıyor vs dünya dolusu sıkıntısını dile getirdi. Bu arada bu sorunu 1 aydır var midesi karnı yanıyor birde iştahı yok. Neyse bu 1 aylık süre zarfında iki kardeşim de yanına gitti geldi bayramda da ordaydılar. Öncesinde de gittiler. Baya kaldılar. Anne dedim senin bu şikayetler ne zaman başladı kızlar oradayken niye söylemedin ki seni götürüp iyice muayene ettirseydiler ilaç serum bağlatsaydılar. İlk söylediği şey ne bileyim demedim işte. Ben de sinirlendim ama sustum. Hayatın onlar için koşturup kendini heba etmekle geçti bırak onlar da çabalasın dedim. Koca kadınlar yorulacak mıydı dedim. Kıyamıyor yanına gelmişler sadece güler yüz görsünler istiyor. Sinirlendim yumruk sıktım ama yine de hastadır diye birşey demedim. Kendini toparla biraz güçlü ol bende birçok sorunla boğuşuyorum ama psikolojimi sağlam tutmaya zorluyorum dedim. Dıgerlerını de ara konuş akıl akıldan üstündür bakalım ne diyor onlar dedim. Sonra kapattık. Ben binlerce km uzaktayım ve neşesini keyfini paylaşmak için asla beni aramayan, maddi manevi birikimini her türlü desteğini diğer çocuklarına veren annem koca derdini yükünü omuzuma bırakıyor. Arkadaşlar ben annemin hastalanmasına da beni aramasına da kızmadım insanız kimin ne yaşayacağı bilinmez. Ben sadece bu durumda bile neden diğerlerinin derdi başından aşkın diyerek rahatlarını bozmayıp, doğurmak dışında emek sarf etmediği beni böyle bir yükün altında ezip yine görmezden gelmesine vicdanımı sorgulatmasına kızıyorum. Bilmiyorum anlatamıyorum belki ama öyle işte.

Beklenti içine girmemiş bence anneniz sadece sıkıntısını paylaşmış gibi görünüyor

Reactions: JES
Bir annenin ayrımcılık yapması çok kötü birşey Söylenecek en doğru şeyleri söylemişsiniz yanındaki kızlarına söyleyebilirdi onlar da ilgilenebilirdi koskoca insanlar bi hastaneye gidemiyorlar mı?

Beklenti içine girmemiş bence anneniz sadece sıkıntısını paylaşmış gibi görünüyor
Hayır onu tanıdığım için diyorum zaten. Beklenti içinde onun için çabalamamı herşeyi halletmemi kendimden vermemi istiyoe daha önceleri olduğu gibi. Ve finalde yapmasaydın lafını, bir çıkarı olmasa annemizle ilgilenmezdi vs gibi şehirli cümleler işiterek tekrar elimden geleni yapmamı..

Ayrımcılığın dibini yaşadım iliklerime kadar nefret ettirdiler beni yaşamaktan ama pes etmedim. Evet sözcükleri seçerek konuştum zaten. İlgilenirler zaten de söylemeyip hizmet edip memnun etmeye çabaladığı için onlarda pek ilişmemiş. Hastaneye gitti bir iki defa netice yok diyor. Demekki yanlış bölüme gitmişsin geldiklerinde deseydin ya seni götürsünler. Susuyor. Tabi tatile geldiler zahmet vermek istemedi.

Bende yaşadım bu durumu benim annemde hep kızkardeşimi över onu pohpohlar o da kendini birşey sanmaya başladı bana karşı terbiyesizleşti ve ukalalaştı bende aynı evin içinde muhattap bile olmuyorum ikisiyle de(annemin de dengesiz tavırları var) neyseki evlenmişsiniz kendi ailenizi kurmuşsunuz tabi anneniz üzülüyosunuz yine de bende öyleyim kardeşlerinize durumu anlatın bence

Kardeşlerim insan olsa anlatırdım da beni ilgilendirmez. Arayıp annelerini öğrensinler

Ben sizin neye kırıldığınızı anlayabiliyorum. Konu anne olduğu için insan öyle kolay kolay rest çekemiyor, idare etmeye çalışıyor olabildiğince. Denk gelirseniz götürürsünüz şimdilik yapacak bir şey yok. Umarım ciddi bir şeyi yoktur ama hem belki bu aralarda hastaneye gitmemesi onun için de daha iyidir malum pandemi var. Genel hali böyleyse hiç kendinizi boşuna üzmeyin.

Reactions: JES
Son 1 ayda oldu ama bunu kimseye paylaşmayıp yanına gelene bile gıkını çıkarmayıp bana söylenmesi canımı sıktı. Umarım ciddi birşey yoktur olsa da ben en son sahneye çıkacağım. Anne olunca rest çekilmiyor ne kadar can acıtsa da haklısınız

Bazı anneler bi çocuklarını kurban olarak seçiyor niyeyse. Ben artık sorgulamamayı ve takmamayı deniyorum. Söylemesi kolay uygulamak zor biliyorum ama hayat boyu sürecek bir çatışma bu sonuçta. Kendinizi en az zararla kurtarmaya bakın.

Eşim de sizin gibi düşünüyor. Muzkad bu böyle devam edecek bugün geçse 5 yıl sonra da böyle olacak. Sen üstüne düşeni yapmalısın. Neticede annen diyor. Bende kullanılan olmadan kendimden vermeden üstüme düşeni yapacağım. Kardeş sayımız çok herkes ne kadar taşın altına elini koyarsa bende o kadar koyarım. O taşı annemin sadece benim omuzlarıma yıkmasına izin vermeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…