- 12 Nisan 2012
- 5.497
- 8.327
- 398
İyi geceler kızlar, öncelikle kafayı yemek üzere olduğumu ve sinirlerimin çok bozuk olduğunu belirteyim. Saçmalarsam kusuruma bakmayın.
Karşı apartmanımızda bir bebek var, çocuk gece 2'den sabah 6'ya kadar aralıksız ağlıyor ve ailesi ne yazık ki çocuğu balkonda tutuyor. Balkonda annesinin, anneannesinin vb. kucağında ve biz hiçbir şekilde UYUYAMIYORUZ.
Yan odada bebek ağlıyor gibi şu an, hatta baş ucumuzda. Benim annem hasta, ilaçlarla uyuyan bir insan, kendimi boşverdim artık. Benim de yeğenim geldi geçenlerde, hatta konu açtım, kolik diye. Sabahlara kadar ağlıyordu biz bu sıcaklarda kapıyı pencereyi kapatıp bakıyorduk ses gitmesin diye.
Bu nasıl bir düşüncesizlik ya? İşimiz var gücümüz var hadi işi gücü geçtim bu sokakta nice hasta insan vardır okulu olan küçük çocuk vardır. Minik masumun günahı yok, diyeceğim de yok, elbet ağlar çocuktur ama bu ailenin yüzünden uykusuz kalan çocuklar, yaşlılar ne olacak?
Bu konuda ne yapayım sizce? Yüzlerini bile bilmiyorum bu insanların, sadece geceleri balkonda gölgelerini görüyorum. Tanımam etmem. Siz olsanız ne yaparsınız? Uykusuzluktan beynim kulaklarımdan akıyor artık.
ahahahah isemeninde bedeli var. vallahi dgruSu an burada Saat 4 20, bebegim agliyor bir saattir. Kulaklarim dayanamadi oturma odasinda gectim TV actim az dinlenecegim. Uyuyali zaten dort Saat oldu onda da mememi tirnaklariyla cimdikliyor ancak oyle susuyor. Sussun diye saatlerce meme oynattim esime gore buna alistirdigim icin sucluyum. Bir bucuk senedir uyumuyorum.bazen Boyle canim cok yaniyor memem cok aciyor dayanamiyorum. bacagim ugustu baskidan. Surekli tatli yiyorum kendimi rahatlamak icin. Iki bucuk Saat sonra buyuk kizimi hazirlamam lazim. Genelde sabaha karsi uyuyunca insan kalkamiyor yedide yataktan.
Yalniz bir anneyim, Sabah olunca bir Saat uyuyim sen oyala diyebilecek kimsem yok.
Alt ve ust katimdaki komsulardan acaba ne küfür yedim diye dusunuyorum bebegim agladikca.
Millet rahat uyusun diye bir senedir memelerimi tirlakliyor bu cocuk. Göz yunuyorum. Bu zevkinden mahrum kaldigi an agliyor bu sefer de komsular uyaniyordur. Oyle Boyle aglama degil, tekme yiyorum kollarim bebegim surekli yatakta duzeltmekten agriyor. Aylarca Turlu Turlu agri cektim , cekiyorum.
Yanimda su an, TV bakiyor Ben mememi dinlendiriyorum bu sekilde. Beynim zonkluyor, gece tuvaletim gelse cocugu esime emanet etmek zorundayim pesimden agliyor ciglik cigliga, isemenin de bir bedeli var.
Bir bebek kolay buyumuyor yani. Ben gideyim de dondurma yiyeyim cikolata bitti onunla idere ediyorum. Neyse konu neydi unuttum. Kulaklarim ugulduyor
Ağlayan bir bebeğe sahip olan mı klima taktırıp camı pencereyi kapatıp içeri girmeli sizce yoksa sabaha kadar uyuyamayan tüm sokak mı? Bence ilki!Havanın kaç derece olduğunun farkındasınız ve çocuğun içeri sokulup camı pencereyi kapatıp ağlatılması mı çözümünüz? Yani rahatsız olan sizsiniz. Annenize de geçmiş olsun. Klima taktırın bence. Önce kendi önleminizi alın, sonra başkasından fedakarlık bekleyin. Yeğeninize de üzüldüm. Camı pencereyi kapatırsanız bu sıcakta bebek ancak ağlamaktan yorulup susar.
Annelik baskalarini rahatsiz etmek degildir.benimde 2 yasinda kizim var bebekken kolikti ve surekli aglardi.sirf yatak odamiz yan komsuyla bitisik diye alir salonda sakinlestirirdim.baskalarini rahatsiz etmek annelik degildir.evet cocuklar aglar bu normal ama kimse bizim cocugumuzun aglama sesini duymak zorunda degil.Evli degilsiniz sanirim anne de degilseniz anlayamazsiniz...eminim annesi de cok rahatsiz dir ama iki cocuk annesi olarak cocuk hele bebek buyutmek hic kolay degil grcekten cok zor..uyumayan aglayan bir bebegi uyutmak susturmak imkansiz bazen.kapayin caminizi uyuyun..anne olunca cok iyi anlayacaksiniz eminolun..
Ok demek istedigini anladim ama.. illa balkonda mi olmasi gerekiyo? balkonda sussa anlarim. Zaten ole olsa bu konu acilmazdi. Zaten agliyosa surekli balkonda durup aglatmanin mantigi nedir? Evin icinde olsa daha az ses gider en azindan karsi apartmana, direkt komsular icin ayni seyi diyemiycemEvli degilsiniz sanirim anne de degilseniz anlayamazsiniz...eminim annesi de cok rahatsiz dir ama iki cocuk annesi olarak cocuk hele bebek buyutmek hic kolay degil grcekten cok zor..uyumayan aglayan bir bebegi uyutmak susturmak imkansiz bazen.kapayin caminizi uyuyun..anne olunca cok iyi anlayacaksiniz eminolun..
Iyide senin cocuk susuyomus balkonda.. bununki susmuyomus..Valla bizde gaz sancısı çekiyoruz ve balkona çıktığımız an susuyor mecbur balkonda yaşar olduk halı kilim attık yapacak bişey yok çocuğa ne yapabilir ki veya bebeğe susmuyor gaz sancısı yaşayan bebekler biraz anlayışşş!! Bizde yaşadık üst komşumun kızı gece yorulmadan uyumazdı korıdorun bir başından diğer başına bisikletini sürerdi sabah 5 de kalkardık eşimle annesi durumu izah ettiğinde kusura bakmayın dediğinde ne kusuru bebek napabilirsin demiştim şimdi mecbur balkondayız çocuk İHH dediğinde komşular kafasını çevirip ters ters bakıyor ne yapabilir ???
Çatlıyor çocuk eve girdiğimizde saatlerce odaya kapatıp gözlerinden yaş gelene kadar ağlamasınamı izin veriyim balkona çıkartıp rahatlatıyımı ??
Evet siz uyuyamıyorsunuz.
Gerçekten ben de bekar ve çocuksuz iken aynı şekilde konu açabilirdim.
Hatta sizin yazdığınız gibi "ne düşüncesiz insanlar, etrafta hastası olan, başka çocuğu olanlar da var" derdim.
Ancak, kazın ayağı öyle değil...
Siz diyorsunuz ya 2'den 6'ya kadar, o anne nasıl perişandır biliyor musunuz?
Sizin duyduğunuz sadece bebeğin ağlaması, inan her gece böyleyse, o annenin psikolojisi yerlebir olmuştur.
Ya mama yapmaya uğraşır o ara, ya ne ile susturabilirim telaşı yaşar, anne - baba ve evin içinde bulunan her kim varsa hepsi taakkuzdadır.
2 sene susmadı benim oğlum.
Kolikti ve 2 sene ben doğru düzgün bir uyku uyumadım ilk oğlumda.
Allah kimseye yaşatmasın.
Ne yaşadığımı gören şahit olan insanlar da genelde "Allah sabır versin, gerçekten çok zor" dediler hep.
2 Sene sonra geçti.
Ama insandan da alıp götürüyor bazı şeyler.
Bence anlayışla yaklaşmaya çalışın böyle durumlara.
Bahsettiğiniz bir bebek, ne yapacaklar? Ağzını mı tıkayacaklar?
Bazı çocuklar malesef ki havasız ortamda duramaz, sizin yaptığınız da yanlışmış.
Yaz ortasında, ağlamaktan helak olmuş bir çocuğu, havasız bir ortamda bırakmak doğru değil.
Bi defa bebekler ağlarken terler! Hava almaları onların sakinleşmesine de yardımcı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?