Karşı apartman balkonunda ağlayan bebek

Bende anneyim bazen çocuğum gece terörü şeklinde ağlıyor, yani hiçbir şekilde susturamiyorum.

Balkona çıkarmayı da çözüm olarak denedim yalan değil ama susmayinca geri aldım , çünkü gece yankılanıyor sessizlikte.

Ben hak verdim konu sahibine, sonuçta susmuyorsa içeri alınmalı çocuk.

Valla çocuk ağlıyor , eşim komşuları düşünüyor. Salonda tutmaya çalışıyorum. En azından yatak odalarına cok ses gitmedigini umarak. Canım komşuların çok iyiler.

Benim kızimda çok ağlardı. Balkona cıkarmak aklıma gelmezdi ama gece yarısı çook arabaya atlayıp sokak sokak gezdiğim olurdu mahallede. Arabada uyurdu öyle getirirdim eve. Şu an 6 yaşına girecek hala arabada uyumaya bayılır.
Yapılabilecek birşey muhakkak vardır bu bebeğe de. Demekki balkona çıkarmak işe yaramıyor. Başka şeyler denemeliler. Ne de olsa ağlıyor balkona çıkalım da evdekiler uyusun diyemezler. Öyle birşey yok.
Siz de diğer komşularda haklısınız. Bende bebek büyüttüm,zor da bir bebekti ama kimseyi bu kadar rahatsız ettiğimi düşünmüyorum.
Gece yarısı az banyo yaptırmadım kızıma,gözümden uyku akarken onu uzun uzun yıkar,masaj yapar yorar uyuturdum
Bir ara gündüz çok uyuyup gece uyumamaya başladı,onda da önlemimi aldim hemen müdahale edip öğlen uykularını azalttım. Ayrıca herşeyi geçtim bebekler gece uykusunda gelişip büyüyorlar ,çok önemli yani gece uykusu. Nasıl müdahale etmeden saatlerce ağlatıyorlar. Anne diye ağladığına göre kolik olamaz zira en az 1 yaşında olmalı anne diyebilmek için. Dolayısıyla daha kolay adapte edilebilir uykuya 3 aylık bebeğe nazaran.

Bazı süper-zeka arkadaşlar yazmışlar."Siz de camlarınızı kapatın odanıza klima taktırın!"Ya konu sahibi mecbur mu her gece sabaha kadar bebeğin ağlamasını çekmeye,bebek sıcaktan bunalıyosa ailesi klima taktırsalar ya!Yani burada bence bebeğin ailesinin şu mantığı var ,biz uyumuyosak mahalleli de uyumasın.Bebeğin babası o çocuğu arabayla iki tur attırsa belki bebek sızıp uyuyacak ama yokk illa balkona o bebek çıkartılıp tüm insanlar uyandırılacak!

Evet siz uyuyamıyorsunuz.
Gerçekten ben de bekar ve çocuksuz iken aynı şekilde konu açabilirdim.
Hatta sizin yazdığınız gibi "ne düşüncesiz insanlar, etrafta hastası olan, başka çocuğu olanlar da var" derdim.

Ancak, kazın ayağı öyle değil...

Siz diyorsunuz ya 2'den 6'ya kadar, o anne nasıl perişandır biliyor musunuz?
Sizin duyduğunuz sadece bebeğin ağlaması, inan her gece böyleyse, o annenin psikolojisi yerlebir olmuştur.
Ya mama yapmaya uğraşır o ara, ya ne ile susturabilirim telaşı yaşar, anne - baba ve evin içinde bulunan her kim varsa hepsi taakkuzdadır.

2 sene susmadı benim oğlum.
Kolikti ve 2 sene ben doğru düzgün bir uyku uyumadım ilk oğlumda.
Allah kimseye yaşatmasın.
Ne yaşadığımı gören şahit olan insanlar da genelde "Allah sabır versin, gerçekten çok zor" dediler hep.

2 Sene sonra geçti.
Ama insandan da alıp götürüyor bazı şeyler.

Bence anlayışla yaklaşmaya çalışın böyle durumlara.
Bahsettiğiniz bir bebek, ne yapacaklar? Ağzını mı tıkayacaklar?
Bazı çocuklar malesef ki havasız ortamda duramaz, sizin yaptığınız da yanlışmış.
Yaz ortasında, ağlamaktan helak olmuş bir çocuğu, havasız bir ortamda bırakmak doğru değil.
Bi defa bebekler ağlarken terler! Hava almaları onların sakinleşmesine de yardımcı olur.

Konu sahibinin niye bu kadar üstüne gidilmiş anlamadım ki ?
Evet doğru söylüyor rahatsızlık veren kimse çözümü o bulacak öyle bişey olamaz bebek çocuk var diye kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip değil
Benim de 2 çocuğum var
Biri 15 günlük daha ağladığı an susmayacak ise pencere kapı kapatıp klima vantilatör vs açıyorum kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok..
Yukarıda 2 bebek var alt katmda bebek var ben umursamasam çocuklarım sabah a kadar ağlasa o çocuklar da benim çocukların sesine uyanıp ağlasa iyi mi olacak
Ya da karşı dairedeki zar zor uyuyan amcanın teyzenin gece uykusunu bölmem çok mu hoş?
Neyse konuya gelince Louder kibarca konuşabilirsiniz eminim sizi anlayışla karşılaşacaklar yeter ki sert olmayın

Bence konu burda bebeğin ağlaması değil, çoğu bebek nedensiz yere ağlıyor hele kolik bebeği yaşayan bilir ancak bebeğin ailesinin düşüncesizliği o bebeği alıp balkonda ağlatmak.İnsanlar uyuyo mu rahatsız mı oluyo umurlarında değil.Hani bebek balkona çıkınca biraz ağlayıp sussa tamam diyeceğim de saatlerce ağladığına göre demek ki bu da çözüm değil.

ahahahah isemeninde bedeli var. vallahi dgru

Sorun herkesin uslubu tabii ki her zamanki gibi
“Dogmasini ben mi istedim de bagirtisini cekiyorum?”
Bu uslubu kullanmasaniz sevgili konu sahibi o zaman daha anlayisli olurdu alacaginiz yorumlar. Asla haksiz degilsiniz,sonuna kadar haklisiniz ama kimsenin damarina basan yorumlar yapmayin bence. Bakin koskoca mahalle rahatsizmis,ama insanlar yarin baslarina daha beteri gelir diye susuyorlardir eminim ben size susun da demiyorum,sadece daha insani sekilde dusunun ve yazin bence. İs rutininizi anlatiyorsunuz ya, herkesin isi zor. Kimseye havadan para yagmiyor. Uykusuzsunuz anliyoruz sinirleriniz bozuk,ama biraz sakin. Alin kekinizi gidin o eve,konusun bakin anne neler soyleyecek. Belki siz de fikirlerinizi soylersiniz cocukla ilgili soyle yap boyle yap diye akil verirsiniz. Hem siz kurtulursunuz hem mahalleniz kurtulur

Birisinin özgürlük alanına başkası girdiği zaman o başkasının özgürlüğü biter. Dünya üzerinde en önemli genel geçer kural budur arkadaşlar.
Ben de anneyim ve geceleri oğlum çok ağladı ama ben kendi sıkıntımı başkaları çeksin diye çocuk yapmadım. ay annenin psikolojisi yok bilmem ne zıkkımı. yapmayın arkadaşlar çocuk mocuk.. sorumluluğunu tüm aleme yıkacaksanız, ben çekiyorum psikolojim ne halde biliyor musun diyecekseniz çocuk mocuk yapmayın bu kadar basit.
ben oğlum 3,5 aylıkken işe başladım kaç gece uyumadan işe geldim. bir gün de apartmanımdan veya çevreden rahatsız olduk bıdıbıdısı duymadım. bu millete yaranmak değil aynı saygıyı ben de beklediğimden. kimse kimsenin hayatını çocuğu ağlıyor bilmem ne diye rahatsız etme hakkına sahip değil.
biri demiş ki konu sahibine kapat camı evine klima taktır. bebeği balkona çıkaran aile taktırsın evine klimayı. o kadar bebek ağlıyorsa bir sorunu vardır doktora götürsünler. kolik çocuğu da sakinleştirmenin bir milyon şeklini sayabilirim tecrübe ile sabittir.
SAYGI hanımlar.. bakamayacağınız, sizin rahatınızın başkalarının rahatından önemli olduğu bebeler yapacaksanız doğurmayın. en azından kendiniz gibi bireyler ürememiş olur.
Gereksiz duyarlarınızla da gidin ötede oynayın.

iyi o zaman her çocuğu ağlayan çıkarsın balkona, tüm gürültüyü onlarla birlikte çekelim. konu sahibinin ne suçu var. çocuk demek ki balkonda da ağlıyor sonuçta, işe yarayan bi yöntem değil. eve de soksalar aynı hesap. 1 hafta idare edersin iki hafta idare edersin ama hastan vardır, çalışıyosundur, nereye kadar idare edeceksin.

konu sahibi güzellikle konuşmayı deneyin bence. yapılacak başka bişey yok gibi.

Ağlayan bir bebeğe sahip olan mı klima taktırıp camı pencereyi kapatıp içeri girmeli sizce yoksa sabaha kadar uyuyamayan tüm sokak mı? Bence ilki!

Annem hastalığından dolayı her gece vücuduna giren kramplarla kasılmalarla uyanırdı. saatlerce ona masaj yaptığımızı annemin de ağladığını inlediğini biliyorum. Bu süreçte komşulara ses gitmesin diye annemin odasını evin en dip odası olarak belirlemiştik. Bir tek yan komşumuzu rahatsız ettik sanırım. O da çok kibar bir şekilde dün gece ağlama sesleri duyduk diyip bi ihtiyacımız olup olmadığını sormuştu. Kimse zorunluluktan olan gürültüye bişey demez ki. Ama mesela evde koşan çocuğunuz varsa her yeri gerekirse 2 kat halı kaplamak durumundayız. Her akşam 4 saat ağlayan çocuğu balkona çıkarmanın da bi anlamı yok. Herkes çocuğu kendine yapıyor, ne diye benim çocuğumun eziyetini başkası da benle ortak olarak çeksin?
Evdeki kedim bile gece alt komşuyu rahatsız etmesin diye önlemimizi alıyoruz.

Annelik baskalarini rahatsiz etmek degildir.benimde 2 yasinda kizim var bebekken kolikti ve surekli aglardi.sirf yatak odamiz yan komsuyla bitisik diye alir salonda sakinlestirirdim.baskalarini rahatsiz etmek annelik degildir.evet cocuklar aglar bu normal ama kimse bizim cocugumuzun aglama sesini duymak zorunda degil.

Biraz anlayış yazanlara ,camını kapat yazanlara şok oldum gerçekten..
Zaten hanımefendi anlayıslı oldugunu söylemis onunda hastası varmıs ne olucak simdi?
Bende anne adayıyım büyük konusmak istemiyorum ama herkesi rahatsız edicek sekilde aglayan bebegimi sabahtan aksama balkonda tutamam..
Evet iç içe yaşıyoruz ve bebeği olanda diğerlerine anlayışlı olmak zorunda..hastası olan var,uyuyan var ,var da var..

Ok demek istedigini anladim ama.. illa balkonda mi olmasi gerekiyo? balkonda sussa anlarim. Zaten ole olsa bu konu acilmazdi. Zaten agliyosa surekli balkonda durup aglatmanin mantigi nedir? Evin icinde olsa daha az ses gider en azindan karsi apartmana, direkt komsular icin ayni seyi diyemiycem

Benim de erkek kardesim ilk 6 ay hic susmamisti,bebek demek ki balkonda da susmuyor farkli onlemler alabilirler tabi bu durumda arabalari var ise araba ile gezdirebilirler yok ise bebek arabasina koyup esiyle beraber gezdirebilirler kimi bebek arabada uyuyor sakinlesiyor.

Iyide senin cocuk susuyomus balkonda.. bununki susmuyomus..

O anne perisan diye tum mahalle perisan olmak zorunda degil, bu bencilliktir.
Ertesi gun isbasi yapan bankaci asker polis tornaci var ya..
Iki cocuk buyuttum,oglum kolikti, 6 ay agladi ama ben perisanim diye tum mahalleyi perisan etmedim.
Maddi gucune gore insan klima alir, vantilator alir, evin camlarini acar ama butun gece sokakta cocuk aglatilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…