Kasada tartıştım

Farkında olmadan mesleğinizi ve zekanızı küçümsüyorsunuz, farkında mısınız?
Bütün gün para üstünü hesaplamaya çalışmak nedir? Az matematiği olan yapar bunu zaten. Aralarda 10 saniye başını kaldırıp sıra kimde, hoşgeldiniz, güle güle demekle para üstü yanlış hesaplanıyorsa vah ki ne vah.
Ondan sebep suratsız dediğim kasiyerler merhabama, kolay gelsinime cevap vermiyorlarmış :)

Kendiniz söylemişsiniz “bütün gün” diye. Empati yapıp ; sabah 8 ‘den akşam 22:00’ a kadar sürekli aynı şeyi yapıp birde üzerine farkında olmadığınız birşey için azar yediğinizi düşünün lütfen. Ben hiçbir mesleği hiç kimsenin zekasını kendim dahil küçümsemem. Sadece bazen ılımlı anlayışlı olmak gerekir. Her markette ayni değil.
“Vah ki ne vah “ dediğiniz konuyuda açıklayayım;hoşgeldiniz güle güle dahil kafayı kaldırıp 10 saniye bakmak bile zor bazen.( Benim çalıştığım yerde çalışanların bütün yemek kartları geçiyordu bunun için temizlik ve gıda ayrı geçiyordu üstelik 8 tane ayrı yemek kartı postu ve kağıt yemek kartları vardı (200 tl alışverişin 1 lira ile 10 liralarla toplandığını düşünün e birde bütün çalışanların aynı hafta içersinde hesaplarına para yattığını ve markette kasap reyonuna kadar sıra olduğunu düşün) bunu saymak zor değil elbette ama kafan kalkmıyor işte iş bu. Bazı insanlar içlenir bende o insanlardanım haksız yere söz işittiğim zaman üzülüyordum.
Allah kimseyi haksızlığa uğratmasın sadece zaafım olan bi konuydu yorumumu yaptım geçti farklı bakış açısı çünkü: Az matematiği olan yapar bunu zaten demenizede gerek yoktu ben kendimi küçümsemedim ama siz genelleme olarak küçümsemişsiniz :)

İnanın eleştiri ve kızma konusunda haksız değilim
Benim gittiğin saat sabahın erken saatiydi pek yoğun bir saat değildi kasiyer lakayt umursamazdı
Şuan çalıştığınız yerde herkes aynı tempoda aynı dürüstlükte mi çalışıyor
Olaya kendi açınızdan bakarak beni egoistlikle suçlamanız sizce doğru mu?
Benim egoist olduğumu nereden biliyorsunuz egoist olsam zaten sıramı öğrenciye vermezdim
Neyse sizin yorumunuzda olumsuz bir eleştiri olarak kalsın:))

Sen dün haberlerde izledin mi , sıravermedi diye adam oğlunu getirtip defalarca bıçaklaktırdı adamı , bu işler hiç belli olmaz.

Biri beni bıçaklayabilir diye haksızlığa ses çıkarmayalım mı napalım? İnsanları gereksiz yere korkutuyorsunuz.

Doğrudur :) kusura bakma öyle demek istemedim ama demiş bulundum. Zamanında üzüldüğüm bi konuydu genelledim bir anda

Az bile yapmışsın bence. O kadına da ağzının payını vermek lazımdı. Öyle yapınca terbiyesiz diyorlar ya cevabım hazır, terbiyeyi sizin gibi büyüklerimizden öğreniyoruz.!!

İyilikten maraz doğar. Ben bu tür şeyleri üniversitede aştım. Okul yolum istanbul trafiği 1bucuk saat sürüyordu. Işte otobüste teyzelere falan yer veriyordum 1 buçuk saat ayakta kalmayı göze alıp.
Bazen teyzeler benim yasimdaki çocuklarına geç sen otur diyordu Allahım o an sinirden ne hale geliyordum. ve daha kötüsü teyzelerin %80i pazarda iniyordu fatih çarşamba pazarı. Teyze gezmeye çıkıyor ben okula nasıl zoruma giderdi ayakta kalmak. Sonra vermedim zaten dizimde rahatsızlık çıktı. Ama iyilik yaparken çok dikkatli olmak gerek.

Son derece haklisiniz. Abarttiginizi soyleyenler de sira beklemeyi onemsemeyen insanlar herhalde. En basit hak yeme olayi bu. Bunu kucuk goren daha buyugunu de yapar. Benim hobim de dolmus sirasinda beklemeyenlerle tartismak

Yok zaten para ustunu hesaplamiyorlar kasalar gosteriyor ne kadar verecegini, sadece aldiginin ne kadar oldugunu bilmesi ve verecegi tutari saymasi gerek :))

Genelde yaşlılar hep böyle hep biz önce oturalim önce sira alalım saygı yok

ya ben de mağazadaydım geçen. bir çift duruyordu dedim ki yerimi tutabilirmisiniz şu tişörtü değiştirip gelicem hemen. gittim değiştim geldim çift aldıklarını geçirmiş ben de vereyim dedim. arkadan adamın biri. pardon ama yaptığınız cok ayıp beklemeden sıraya girmek ne dedi. had bildiriyor bana resmen. ben de dedim burası benm yerımdi az önceki beyefendiye söyledim size bişey kanıtlamak zorunda değilim dedi, hala uzatıyor falan bir görün. ay nasıl hoplattı sinirimi. görgüyü sizden öğrenecek değilim dedim çıktım.

Kadin zaten terbiyesiz o çok net ama göz göre göre haksızlığa ses çıkarmayan kasiyer esas suçlu burada bence.
Ben kesinlikle şikayet ederdim kasiyeri.
kafası dalgınn sadece otomatiğe bağlayıp kasadan geçirmeye odaklanmış bi anı olamaz mı? hem kasiyerin, müşterilerin sıralarına riayet etme, sııra kavgası yaptırmama gibi görevleri olduğunu sanmıyorum. hele ki asgari ücretli bir iş için esas suç ne esas suçlu ne ne kadar kasıntı sözler bunlar ya???? o kasadan o kadar kıymetli ne geçirtiyor olabiliriz? konu sahibesi bi de kızı tehdit etmişsin diyecek söz bulamıyorum

Öğrencilik zamanı 1.5yil boyunca kasiyerlik yaptım ondan gayet kendimden emin yazdım.
Tabi ki orada iki kadın birbirine girse kasiyer guvenligi çağıracak yapacak bir şeyi yok.
Ancak nasıl ki bankada veya hastanede sıra beklerken gorevliler dikkat ediyorsa bu kızda kibarca sıra hanımefendinin diyebilirdi .
Bunu demek için ceo maaşı filan almaya gerek yok.
Ha kadın gene dinlemezdi belki o ayrı ancak burada konu sahibi kasiyer de kendisini sallamadığı için ekstra sinirlenmiş.
Esas suçlu kasiyer dedim evet tekrar diyorum haksızlığı göre göre pişkince sessiz kalmış çünkü????

esas suç tehdittir ya eklemeden edemeyeceğim bir iş arkadaşıma kendine dikkat et dediğim için insan kaynaklarınca savunma yazdırtılmış biriyim. haksızlık değil ama bu tarz şeyler daha suç gibi görülüyor

Siz en doğrusunu yapmışsınız, birine iyilik edince herkes abanacak diye bir kaide yok
Böyle hak gören tiplere dersini vermek lazım... İçiniz rahat olsun

Burada kaç kişi aynı şekilde konuyu cevapladı
Olaylara kendi pencerenizden bakarak bu olayı değerlendirmek olmaz
Olay farklı kişiler farklı
Peki size soruyorum size yapılan bir haksızlığın nasıl önüne geçersiniz hep susarmısınız

Ne kadar çirkin davranıyorsunuz ekmek parasını kazanıyor diye bağırıyor etraftakileri manüpüle etmeye çalışıyor kadın

Şu lafa ifrit olduğum kadar başka hiçbir şeye olmuyorum galiba.
"İkmik pirisi" ... Ekmeğe gösterilen saygının en azından yarısı kadarı insana-cana gösterilse, ne dert kalacak ne tasa. Ama her bir hakkın üstünde ya "Ekmek parası", gir alın terinden çık fakir edebiyatından, sırana kaynak yapılsın, senin hakkın gasp edilsin, görevli sessiz sessiz izlesin, bir sen haksız ol, diğerleri haklı olsun, bir onların derdi ekmek parası çünkü senin evde para ağaçların var oradan topluyorsun.

İyi yapmışsınız, net anımsamıyorum ama benzer durumla karşılaşıp benzer tepkileri vermişliğim olmuştur illa.

susmam tabi ki ama haksızlık anlayışı farklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…