Farkında olmadan mesleğinizi ve zekanızı küçümsüyorsunuz, farkında mısınız?Tebrik ederim. Ne güzel kasiyere kızmışsınız iyi olmuş rahatlamışsınızdır.
Bu sıradaki kadın konusunda birşey diyemeyeceğim binbir türlü insan var hakkınızı aramak en güzeli...
Amma velakin kasiyere kızınca başınız göğe ermesin aman kasiyere kızdım diye. ( öğrencilik yıllarımda kasada çalıştım akşama kadar ayakta 12 saat sadece 1.5 saati molaydı h.sonları (koli taşımak yerleştirmek ve müdürün ezen egosu,iş çıkışı market temizlemede dahil) kasada açık çıkmasın param kesilmesin diye sadece para üzerine odaklıydım insanları takip edemiyorsun doğal olarak,binbir türlü insan var sırada bekleyenler kasiyere kızar bişey diyemezsin çalışmak zorundasındır. Kasadakine kızınca o insanların içinde rencide olduğunu unutamıyor üzülüyor bunu iyi biliyorum yazık çalışana)
Neyseki alnımın akıyla mezun oldum iyi bir işim varda siz ve sizin gibi egoistlerin bişey diyecekmi korkusunu yaşamıyorum çok şükür Rabbime.
Farkında olmadan mesleğinizi ve zekanızı küçümsüyorsunuz, farkında mısınız?
Bütün gün para üstünü hesaplamaya çalışmak nedir? Az matematiği olan yapar bunu zaten. Aralarda 10 saniye başını kaldırıp sıra kimde, hoşgeldiniz, güle güle demekle para üstü yanlış hesaplanıyorsa vah ki ne vah.
Ondan sebep suratsız dediğim kasiyerler merhabama, kolay gelsinime cevap vermiyorlarmış :)
İnanın eleştiri ve kızma konusunda haksız değilimKendiniz söylemişsiniz “bütün gün” diye. Empati yapıp ; sabah 8 ‘den akşam 22:00’ a kadar sürekli aynı şeyi yapıp birde üzerine farkında olmadığınız birşey için azar yediğinizi düşünün lütfen. Ben hiçbir mesleği hiç kimsenin zekasını kendim dahil küçümsemem. Sadece bazen ılımlı anlayışlı olmak gerekir. Her markette ayni değil.
“Vah ki ne vah “ dediğiniz konuyuda açıklayayım;hoşgeldiniz güle güle dahil kafayı kaldırıp 10 saniye bakmak bile zor bazen.( Benim çalıştığım yerde çalışanların bütün yemek kartları geçiyordu bunun için temizlik ve gıda ayrı geçiyordu üstelik 8 tane ayrı yemek kartı postu ve kağıt yemek kartları vardı (200 tl alışverişin 1 lira ile 10 liralarla toplandığını düşünün e birde bütün çalışanların aynı hafta içersinde hesaplarına para yattığını ve markette kasap reyonuna kadar sıra olduğunu düşün) bunu saymak zor değil elbette ama kafan kalkmıyor işte iş bu. Bazı insanlar içlenir bende o insanlardanım haksız yere söz işittiğim zaman üzülüyordum.
Allah kimseyi haksızlığa uğratmasın sadece zaafım olan bi konuydu yorumumu yaptım geçti farklı bakış açısı çünkü: Az matematiği olan yapar bunu zaten demenizede gerek yoktu ben kendimi küçümsemedim ama siz genelleme olarak küçümsemişsiniz :)
Sen dün haberlerde izledin mi , sıravermedi diye adam oğlunu getirtip defalarca bıçaklaktırdı adamı , bu işler hiç belli olmaz.
İnanın eleştiri ve kızma konusunda haksız değilim
Benim gittiğin saat sabahın erken saatiydi pek yoğun bir saat değildi kasiyer lakayt umursamazdı
Şuan çalıştığınız yerde herkes aynı tempoda aynı dürüstlükte mi çalışıyor
Olaya kendi açınızdan bakarak beni egoistlikle suçlamanız sizce doğru mu?
Benim egoist olduğumu nereden biliyorsunuz egoist olsam zaten sıramı öğrenciye vermezdim
Neyse sizin yorumunuzda olumsuz bir eleştiri olarak kalsın:))
Az bile yapmışsın bence. O kadına da ağzının payını vermek lazımdı. Öyle yapınca terbiyesiz diyorlar ya cevabım hazır, terbiyeyi sizin gibi büyüklerimizden öğreniyoruz.!!Selamlar
Bugün markete indim biraz alışveriş yaptım kasada beklerken bir baktım arkamda bir öğrenci bi meyve suyu kek almış benimde acelem pek yok
Sen geç dedim arkasında arkadaşı abla bende geçeyim mi dedi hadi sende geç dedim
Bir baktım kadının biri mazemelerini kasaya uzattı
Hoppp dedim ne oluyoruz
Nasıl ne oluyoruz kasadayım işte
Sıra benim dedim
Hiç dinlemedi kasaya uzattı mazamelerini
Kasiyerde kasadan geçirdi
Kasiyere kızdım sıra benim görüyorsun
Kasiyer sustu
Bu markette bu kadın benden önce çıkarsa seni şikayet ederim dedim
Ne kadar çirkin davranıyorsunuz ekmek parasını kazanıyor diye bağırıyor etraftakileri manüpüle etmeye çalışıyor kadın
Bilemiyceğim dedim
Arkadan boşver işimiz var dedi biri
Uzatmadan kasada işimi bitirip önce çıktım
Çok kızmıştım biraz abartmış olabilirmiyim karşıdakinin yaptığı saygısızca değil mi
Rica etse belki geç diyeceğim
Yok zaten para ustunu hesaplamiyorlar kasalar gosteriyor ne kadar verecegini, sadece aldiginin ne kadar oldugunu bilmesi ve verecegi tutari saymasi gerek :))Farkında olmadan mesleğinizi ve zekanızı küçümsüyorsunuz, farkında mısınız?
Bütün gün para üstünü hesaplamaya çalışmak nedir? Az matematiği olan yapar bunu zaten. Aralarda 10 saniye başını kaldırıp sıra kimde, hoşgeldiniz, güle güle demekle para üstü yanlış hesaplanıyorsa vah ki ne vah.
Ondan sebep suratsız dediğim kasiyerler merhabama, kolay gelsinime cevap vermiyorlarmış :)
Genelde yaşlılar hep böyle hep biz önce oturalim önce sira alalım saygı yokSelamlar
Bugün markete indim biraz alışveriş yaptım kasada beklerken bir baktım arkamda bir öğrenci bi meyve suyu kek almış benimde acelem pek yok
Sen geç dedim arkasında arkadaşı abla bende geçeyim mi dedi hadi sende geç dedim
Hoppp dedim ne oluyoruz
Sıra benim dedim
Kasiyer sustu
Ne kadar çirkin davranıyorsunuz ekmek parasını kazanıyor diye bağırıyor etraftakileri manüpüle etmeye çalışıyor kadın
Bilemiyceğim dedim
Çok kızmıştım biraz abartmış olabilirmiyim karşıdakinin yaptığı saygısızca değil mi
kafası dalgınn sadece otomatiğe bağlayıp kasadan geçirmeye odaklanmış bi anı olamaz mı? hem kasiyerin, müşterilerin sıralarına riayet etme, sııra kavgası yaptırmama gibi görevleri olduğunu sanmıyorum. hele ki asgari ücretli bir iş içinKadin zaten terbiyesiz o çok net ama göz göre göre haksızlığa ses çıkarmayan kasiyer esas suçlu burada bence.
Ben kesinlikle şikayet ederdim kasiyeri.
Öğrencilik zamanı 1.5yil boyunca kasiyerlik yaptım ondan gayet kendimden emin yazdım.kafası dalgınn sadece otomatiğe bağlayıp kasadan geçirmeye odaklanmış bi anı olamaz mı? hem kasiyerin, müşterilerin sıralarına riayet etme, sııra kavgası yaptırmama gibi görevleri olduğunu sanmıyorum. hele ki asgari ücretli bir iş içinesas suç ne esas suçlu ne ne kadar kasıntı sözler bunlar ya???? o kasadan o kadar kıymetli ne geçirtiyor olabiliriz? konu sahibesi bi de kızı tehdit etmişsin diyecek söz bulamıyorum
esas suç tehdittirÖğrencilik zamanı 1.5yil boyunca kasiyerlik yaptım ondan gayet kendimden emin yazdım.
Tabi ki orada iki kadın birbirine girse kasiyer guvenligi çağıracak yapacak bir şeyi yok.
Ancak nasıl ki bankada veya hastanede sıra beklerken gorevliler dikkat ediyorsa bu kızda kibarca sıra hanımefendinin diyebilirdi .
Bunu demek için ceo maaşı filan almaya gerek yok.
Ha kadın gene dinlemezdi belki o ayrı ancak burada konu sahibi kasiyer de kendisini sallamadığı için ekstra sinirlenmiş.
Esas suçlu kasiyer dedim evet tekrar diyorum haksızlığı göre göre pişkince sessiz kalmış çünkü????
Selamlar
Hoppp dedim ne oluyoruz
Sıra benim dedim
Kasiyer sustu
Bilemiyceğim dedim
Burada kaç kişi aynı şekilde konuyu cevapladıesas suç tehdittirya eklemeden edemeyeceğim bir iş arkadaşıma kendine dikkat et dediğim için insan kaynaklarınca savunma yazdırtılmış biriyim. haksızlık değil ama bu tarz şeyler daha suç gibi görülüyor
susmam tabi ki ama haksızlık anlayışı farklıBurada kaç kişi aynı şekilde konuyu cevapladı
Olaylara kendi pencerenizden bakarak bu olayı değerlendirmek olmaz
Olay farklı kişiler farklı
Peki size soruyorum size yapılan bir haksızlığın nasıl önüne geçersiniz hep susarmısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?