Katzi'nin Diyet Günlüğü

katzi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
1.240
1
66
Eskişehir
yani ne desem boş sevgili mercimekli köftelerim... artık utanıyorum vallahi siteye girmeye..
tam 1 yıldır kilo verme-diyet yapma çabaları içinde cebelleşiyorum. ama harbi cebelleşiyorum yani öyle böyle değil. yeni bi diyet öğren-başla-bitir-çıldır-krizlere gir-diyeti boz- ptesi yine başlarım bu son pizza de vs vs vs...
ama yok... olmuyor yani. son zamanlarda okuduğum kitaplar sayesinde iradesizim diyemiyorum kendime. en son şu dukan diyeti zımbırtısına daldım. yahu yok böyle bir şey! 5gün atak yaptım iyi hoş... ama 6.gün delirmiş gibi yiyeceklere saldırdım. ama delirmiş gibiydim görmeliydiniz... ben meyvesiz yaşayamam ki. türk kızıyım ben. benim ülkem sebze meyve bakımından zengin! kendimi manavın önünden geçerken sınırlayamam! pazara gitmeyi sebzeleri meyveleri görmeyi dolaba yerleştirmeyi seviyorum ben yahu!
ayrıca çektiğim kabızlık da cabası... yemin ediyorum yok böyle bişey yahu. o nasıl kabızlıktır anlatamam. içim kurumuş yeminle. çok zordu hanımlar çoook zaten 3 kilo verdim hemen arkasından 5 kilo aldım deli gibi yediğim için. doğru olan bu değil kesinlikle...
daha önce başka bir sitede günlük yazıyordum. o günlükte egzersizlerim, beslenme düzenim, okuduğum kitaplardan alıntılar ve diğer üyelere sorularım, günlük hayatta karşılaştığımız ufak tefek mutluluklar filan da vardı :) lakin kilitlendi. döndüm dolaştım geldim buraya :)
bu günlüğün açılışı ''bugün diyete başlıyorum'' düşüncesiyle ortaya çıkmadı. yani öyle kısa süreli bir günlük olmayacak. zaten bir süredir sağlıklı besleniyorum ve spor yapıyorum. neden bunları diğer kadınlarla paylaşmayayım ki diye düşünmemin sonucu ortaya çıktı yani. sizden tek isteğim beni yalnız bırakmamanız ve destek olmanız.
zaten çok seveceksiniz bu günlüğü. çok güzel ve eğlenceli bir şekilde süsleyeceğim çünkü :) egzersizlerle-beslenmeyle- hafif yemeklerle vs :)

şimdilik bu kadar. öpüyorum sizleri.

merhaba ballı lokmalarım.
okuldan geldim. acaip yorgun hissediyorum. az önce yemek yedim. ve regl olucam sanırım habire sivilce çıkarıyorum.
sabah 7.30 da uyandım güzel bir kahvaltı yaptım. ''doğru yenen bir öğün asla insana kendisini yorgun hissettirmez, ağırlık çöktürmez. yedikten 4-5 saat sonrasına kadar bile dinç bir şekilde olması gerekir insanın.'' okuduğum kitapta böyle diyor. bişeyleri doğru yapıp yapmadığımı bu mantıkla anlayabiliyorum. eğer ki yedikten sonra uykum gelip ağırlık çöküyorsa işte o zaman yanlış yapmışım demektir bazı şeyleri.

kahvaltıdan önce: sirkeli su
sabah kahvaltım: yumurta-1buçuk dilim esmer ekmek- domates-salatalık-maydonoz-1 parça ceviz- 4 yeşil zeytin-şekersiz sade kahve
ara öğün: 1 avuç mix kuruyemiş
öğle yemeği: çok bol sebzeli bulgur pilavı pişirdim. az yağlı. bol soğan-bol biber-pul biber-kekik filan koydum. biraz da acı yaptım. baharatlar metabolizmayı biraz hızlandırıyormuş çünkü. yanında da ayran içtim. salata malata yapamadım çünkü çok acıkmıştım gerçekten=/
akşam yemeğinde de güzel bir salata ve yoğurt yerim.
okuldan çıkınca da 1 saat yürüdüm. okula giderken mug a yeşilçay koyup gitmiştim. yudum yudum onu içtim okulda.
bugün biraz karbonhidrat fazla oldu gibi geldi bana sanki. neyse... ilk gün bugün:) zamanla oturur.

şuan acaip uykum var ve ağırlık bastı. bişeyleri yanlış yapmış olabilirim :)

sizlere diyet yolunda motivasyon sağlaması için ve bilinçaltı telkini için bir video önericem. bu videoyu günde 1 kez, 21 gün boyunca izleyin.

KİLO VERME TELKİNİ.mp4 - YouTube

Son düzenleme:
Merhaba canım.
Hayırlı olsun günlüğün :)
Bende şimdi öğle yemeğimi yedim ve uyku bastı. :)
Ama benim ki gerçekten uykusuzluktan. Biraz dinlenmezsem olmaz. Çünkü ders çalışamıyorum böyle.
Neysem..
Kaç kilosun ve yaşın?
Bir de şu telkin ne işe yaramakta?

tatlım bu telkin meselesi bilinçaltını harekete geçiriyor. ve sen ne kadar abur cubur sevsen de çok yemek istesen de bilinçaltına diyette oldugunu ve saglıklı beslendiğini yerleştirdiğin için hiiiç canın istemiyor.
23 yaşındayım 68.1 kiloyum
gözümdeki boyaları temizlemem gerek ama acaip üşeniyorum ben de.. biraz uzansam süper olucak aslında. sabah da erken uyandım zaten.

İzledim çok uzun sıkıldım.
Kilon çok değilmiş benim gibi
Şimdi bir kare çikolata yedim sadece bir :)
Bu bile gelişme aslında bir oturuşta koca paketi yemeden rahat etmeyen insandım.

Merhaba,günlüğün hayırlı olsun

ben de yaklaşık birkaç gündür yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum,öyle diyet gibi değil.sadece evde oturdukça fazla yediğimi ve kilo aldığımı farkettim.bu yüzden düzenli 3 öğün ve ara öğün yapıyorum.kilo verebilir miyim bilmiyorum ama en azından almam ve bu kiloda kalırım.bir de gün aşırı spor yapmaya çalışıyorum yaklaşık 20-30 dk bisiklet çeviriyorum ve antranörüm olan eşimin yap dediği bacak kol hareketleri 1.5 kiloluk ağırlıklar ile

bayıldım videoya katzi okurken sanki bütün yazdıkları gözümün önüne geldi
teşekkürler paylaşım için mutlaka deniyeceğim bunu

İzledim çok uzun sıkıldım.
Kilon çok değilmiş benim gibi
Şimdi bir kare çikolata yedim sadece bir :)
Bu bile gelişme aslında bir oturuşta koca paketi yemeden rahat etmeyen insandım.

aah aah o çikolatalar.. bende de pizza hastalığı var. çikolata aramam ama hamburger pizza dedin mi geberiyorum

saol canım benim. bence işe yarar. ben de spor olarak genelde 40 dk evde bisiklet-20 dakka da bi bölge çalıştırıyorum canım. zaten günde 1 saatten fazla spor zararlıymış. kortizol hormonu salgılıyormuş beden. ve bunu da depresyon olarak algılıyormuş. bu yüzden yağ yakımı duruyormuş ve yaptığımız şey sadece kendimizi yormaktan başka bir şey değilmiş. spor salonu üyeliğim devam ediyor 160tl verdim aylık. ben en çok ona acıyorum. ama gitmiyorum çünkü gidince cinnet geçirecek gibi oluyorum. hem çok uzun ve sıkıcı programlar yazıyorlar... hem de oranın gürültüsü beni öldürecek. ayrıca gittim mi giyin çıkar duş al derken orda taam 4-5 saatim geçiyor.
gel de delirme.
zaten önümüz kış. git gel yağmur çamur.. evde yapıyorum ben de işte.

bayıldım videoya katzi okurken sanki bütün yazdıkları gözümün önüne geldi
teşekkürler paylaşım için mutlaka deniyeceğim bunu

beğenmene çook sevindim tatlım. gerçekten işe yarıyor ya... günde 13 dakkacık çok bişey sayılmaz :) ben de izliyorum ve cidden izlemeye başladığımdan beri canım sadece deli gibi acıktığım zamanlarda pizza ve abur cubur çekiyor sadece.

ben en fazla 30dk çevirebildim,bu akşam 10dkcık yapabildim günüm günüme uymuyor,sen maşallah iyi yapıyorsun zaten 30dkdan sonra yağlar yanıyormuş doğru mu bilmiyorum spor salonu çok pahalıymış,ben daha önce hiç gitmedim ama eşim gidiyordu.o kendisi çalışıyordu bu işlerden anladığı için yardım almıyordu.dediğin gibi kış günü zor olur üşütürsün,havalar ısınınca gidebilirsin belki daha rahat olur.

ben de daha önce 6 sene fitness yapmıştım da.. aldım işte kilo depresyondan ilaçlardan, duygusal açlıktan filan...
12.dk dan sonra yanmaya başlıyor yağlar fıstığım. hatta şey yap... pedalları 90 saniye normal çevir arkasından 30 saniye sanki birinden kaçarmış gibi hızlı hızlı çevir. bu tek düze kardio yapmaktan çok daha iyi sonuçlar veriyor. interval kardio deniyor buna. bunu 21 dakika yapman yeterli. sonrasında da mekik çekersin, geriye tepik atarsın filan bildiğimiz klasik hareketleri yaparsın yani

günaydın ballı çerezlerim. sizin poponuzda pireler uçuşurken ben uyandım da kahvaltı bile yaptım. bu kadar erken uyanmaktan nefret ediyorum. deli mi öptü derler adama
burda kar yağmış dün gece. tabi ben uyuyor olduğumdan ancak sabah uyanınca haberim oldu

sabah kahvaltımı yazayım hemen.
1yumurta-4zeytin- maydonoz-biber-salatalık- 1parça ceviz- zar gibi incecik kestiğim 1 tadımlık peynir (peyniri çok seviyorum:2: )- şekersiz sade kahve

bir de malesef kullandığım antidepresanı içtim. bırakamıyorum resmen bağımlı oldum ilaca deliricem. yoksunluk belirtileri göstermeye başlamıştım çünkü. ayakta duramayacak kadar başım dönüyordu. gerçi artık haftada 1e düşürdüm.. bu bile devrim sayılır. iyi tarafından bakmak lazım.
allahtan bugün dersim yok. canım hiç istemiyordu zaten gitmek filan okula. okuldan nefret ediyorum:S düzenli olarak bi yere gitmekten nefret ediyorum aslında daha çok ama neyse...

kasımın 12sinden beri bir erkek arkadaşım var. çok iyi çok düzgün biri gerçekten. ama bir sorun var ki adam asker:S kıdemli üstçavuş kendisi ve gemide... anneme göre oldukça alt kademede biri kendisi... yani öyle bir küçümsedi ki anlatamam:S yükselemiycek, subay olsaymış şöle şöle olurmuş bilmem ne diye...
2 hafta seyire gidiyor 3 gün geliyor.. sonra yine 2 hafta seyir... ocak ayında başlayacak olan 6aylık bir seyiri var bi de... gidecek ve taaa ağustos başında dönecek.
annem başlamadan bitir bu ilişkiyi dedi. ne yapıcam bilemiyorum kafam karışık:26: aslında ben çok kötü şeyler yaşadım. yani gerçekten çok kötü şeyler yaşadım öyle böyle değil. o kadar kötü insanlardan sonra böyle birinin karşıma çıkması harika bişey. ve şükretmem gerek sanırım. ama yolunda gitmeyen bişeyler var ne olduğunu bilmiyorum.. fiziksel açıdan hiç uyumlu değiliz. ayrıca yakışıklı da bulmuyorum. ama kendimi güvende hissettiriyor sanırım...
bir de ailelerimiz uyumlu değil. bizimkiler hep üst düzey, yönetici,profosör, başbakanlıkta bilmem ne... onun ailesi ortaokul mezunu.
valla allak bullak oldum ne düşünüceğimi bile bilemiyorum... insanları bu şekilde yargılamak hiç hoş değil biliyorum. ama bazı şeyler olmazsa olmuyor işte.. o 2 yıllık mezunu bir de. ben üni okuyorum ve yüksek lisansa başlayacağım:S fikrinizi söyleyin bana :26::26::26::26::26::26:

bu da benden size hediye şarkı olsun
http://www.youtube.com/watch?v=GU4Y7S_Y6YM&feature=share

Son düzenleme:
saat 09:02

gerçekten çok kötüyüm. bunun diyetle bir alakası yok. gördüğünüz gibi zaten şok diyet yapmıyorum saglıklı besleniyorum. ama inanılmaz baş ağrım var ve midem kazınıyor... 1 küçük mandalina ve 1 fincan ayran içtim.. hala bir değişme yok.
midemin bulandığını hissediyorum. ve çok aç olduğumu hissediyorum. gerçi kahvaltıyı saat5de yapmıştım.
ayrıca sinirli ve gerginim.
canım çok sıkkın. kendimi iyi hissetmiyorum

Canım benim hoşgeldin öncelikle...Yediklerini yazmak gerçekten işe yarıyo.Diyet psikolojisinden ziyade kendine yemek yeme alışkanlığı edincem diye başlarsan emin ol sonu gelir.Burdaki arkadaşlarda sağolsunlar destek oluyo.Düzenli yaz ve burayı takip et bak kendindeki değişilkiği göreceksin sevgilerle...:)

tamam canım önerini dinlicem

Bu arada şarkı çok güzelmiş bayıldım

çok erken kalkmışsın yahu ben de bugün normalden 20dk erken kalktım,eşimi geçirdikten sonra 1 saat daha uyudum çok hainim peyniri çok az yiyorsun ya niye öyle? ben de severim ama öyle unutuyorum yemiyorum bazen.bugün ben de yumurta yedim,her gün yemiyorum sevmediğim için.börek vardı bir parça ondan yedim,küçük bir dilime de reçel sürdüm.tabi zeytin,domates,arada zeytin yağına bandım filan.çok mu yiyorum sence katzi :44::44:

umarım bir gün ilacı tamamen bırakırsın,bir şeye bağımlı olmak kötü bir his olsa gerek canım.

İlişkine gelince; kalbinin sesini dinle derler ya öyle yap.zaten güzellik,yakışıklılık geçici şeyler gerçekten kendini onun yanında mutlu,huzurlu hissetmen daha önemli.
eğitim durumu şu an problem olmasa da ilerde belki sorun yaratabilir en önemlisi de uzun süre işte olması,bu çok kötü :44: inan ben sabah gidip akşam üstü gelen eşimi bile o kdr çok özlüyorum ki 2 hafta veya 6 ay gitse ne yaparım bilmiyorum.ama işte çok sevince belki katlanılır bilemiyorum.2 hafta memleketime gittim nasıl gözüm arkada kaldı,nasıl özledim iple çektim onu tekrar görmeyi sen sevgini,ilerde olabilecekleri gözden geçirmelisin,böyle işte sen biliceksin ya annenin bişi demesi de kar etmez sen biliceksin katzi öpüyorum ben şimdi ders çalışmaya gidiyorum görüşürüzz

sen ne dersi çalışıyosun ki fıstığım? hem evlisin hem okuyo musun ? zor olmuyo mu?
cidden söylediklerine katılıyorum... 2 hafta yok.. 2 gün görüşüyoruz 2 hafta yine yok... 6ay olmayacak bi de işte.. zor yani yapamam ben. hele ki benim tipimde uçuk bi insan için. yani özlediğimde öyle özlüyorum ki kesip biçesim geliyo biraz fazla hissediyorum ben.
bir de aşık değilim ona. ama seviyorum işte. hiç heyecanlanmıyorum fakat. bana dokunduğunda filan öyle içim titremiyo. sadece dizine battaniye serip oturan nineler gibi sakin sakin seviyorum. hiç öpmek filan istemiyorum. içimden gelmiyo. gerçi benim kullandığım antidepresanlarla da ilgili olabilir bu durum. malum 1 bucuk senedir kullanıyorum içimi kuruttular sanırım yine sanırım yolunda gitmeyen bişeyler var :44:

yediklerin bana çok gibi gelmedi ya aslında. börek olayı pek hoşuma gitmedi ama oluversin o kadar. peyniri çok az yedim çünkü yediğim her lokma bişeyde kendimi acaip suçlu hissediyorum ve nefret ediyorum bu yüzden kendimden. sanki çok yiyomuşum gibi hissediyorum ne yersem yiyim...
ben küçükken babannemlerle birlikte yaşıyoduk. sabahları annem babam işe gidince dedem-babannem-ben kahvaltı yapardık kışın. evleri sobalıydı. sobanın üstünde ekmek kızartırdı. sonra tulum peyniri filan olurdu. böyle içinde kekik fesleğen vs vs... sonra hakiki tereyağı, hakiki zeytinyağı... mis gibiydi yaa.. kendi yaptığımız zeytinler. mis gibi kokulu çay. önce yağa banıp sonra peynire banardık o kızarmış ekmeği. sonra da 1 tane zeytin atardım ağzıma sonra da bi yudum çay. inanılmaz lezzetliydi. allahım harikaydı bee harikaa.. bi de dışarısı buz gibi sobalı oda nası sıcak böyle anlatamam. çok güzeldi

valla gözüm dönmüş vaziyette bugün. hani ipimi bi koparsam resmen anguslar gibi koşturcam yemeklere doğru da.. tutuyorum kendimi işte

öğle yemeğim:
2 yemek kaşığı bol sebzeli bulgur pilavı- 2 yemek kaşığı bol soganlı az yaglı nohut yemeği-1 bardak ayran-salata

öğle yemeğim:
2 yemek kaşığı bol sebzeli bulgur pilavı- 2 yemek kaşığı bol soganlı az yaglı nohut yemeği-1 bardak ayran-salata

benim yemek saatime daha 45 dakika var ama ahçı buğün haşlama var dedi çok sevindim.. Dün pizza vardı ve kendimi çok zor tuttum

canlarım... son zamanlarda ortaya çıkan protein ve yumurta çılgınlığını hepimiz biliyoruz.. yumurta artık aklandı üstelik. zararsız. lakin hangi durumda zararlı onu yazacağım. okuduğum kitapta bununla ilgili bir bölüm var ve önemli olduğunu düşünüyorum..

''yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında fazla katılaştırmadan düşük ısıda pişirilmeli. çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman sarısının etrafında yeşil-gri bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda un ufak olmaktadır. bu durumdaki yumurtalar artık yumurta değildir ve tadı tamamen değişmiştir. aşırı pişirme ve haşlanma sonucu doğallığını kaybeden yumurta içinde bol miktarda trans yağ meydana gelir. işte, asıl sağlığa zararlı olan bu kötü pişirilme sonucu ortaya çıkan trans yağlardır.''

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…