Kavga ettik

Bence tek sorun yemeğe yardım etmemesi değil. Başka başka büyüklü küçüklü birşeyler birikmiş yemek konusunda patlamış. İnsana karşısındaki batınca küçük konular büyüyebiliyor. Ve olay başlangıç konusundan sapıp ego savaşına dönüyor.
Konu sahibi biraz anlayış, yardım beklemiş karşısında da odunca bir tepki alınca olay sapmış. Ama son söylenecek söze getirmemek lazım yine de. Giderim git bitsin boşanalım sözleri sık sık söylenince iş çirkinleşiyor. Yüz göz olmak dedikleri şey var ya o hiç iyi olmuyor. Son raddeye getirmemek gerek.

Dedikleriniz iyi hoş ama TR gerçekleri bundan çok uzak bence. Kadınlar çalışıp gelip evde de çalışıyor, kredi çekenler borç ödeyenler...Dışarıda yemek ya da dışarıdan söylemek maalesef herkesin imkanı dahilinde olmuyor.

Bir not olarak ben kendi adıma çok sık dışarıda yemeği ya da dışarıdan pide, pizza, hamburger vb şeyler söylemeyi çok sağlıksız buluyorum.

Galiba biraz dolmussunuz. Bu simdi kizartma yapmasi degil hiic yemek yapmamasindan kaynakli.
Calisan bayansaniz çok haklisiniz

E yapmayin siz de
Kavga cikararak kimseye is yaptiramazsiniz
Esiniz size sunu yap bunu yap dese inadina yapmamalisiniz zaten

Bir de erkege kizartma yaptirmak cok utopik olmus. Hani baska yemek deseniz tamam da. Cok nadir erkek kizartma isini temiz ve muntazam yapar,yaptiktan sonra tum mutfagi temizler. Baska is rica etseydiniz keske. Bir evi supursun silsin. Wc banyo ovsun mesela
Siz de yemegi yapin.

Aileleri isin icine katma olayina gelince
Cok itici
Bu kocayi size aileniz bulmadiysa,ya da sizi ona onun ailesi bulmadiysa kimse sizi dinlemek zorunda degil. Biri bana oglun kizartma yapmadi dese az yiyeydin evladim yiye yiye sismissin derim kimse kusura bakmasin.

Anlıyorum ki bir seylere dolmussunuz artık. Ama ailelik mevzu değil. Gelip soracaklar siz de patates kızartmadı ondan ayrılacağım, diyemezsiniz. Aileler artık dönüşü yoksa dahil edilir. Sinirleriniz yatisinca etraflıca düşüncelerinizi ifade edin. Trip atıp kavga ederek istediğimizi yaptıramayız. Daha çok kavgadan başka bir şeye yaramıyor bu.

Haftanin 3-4 gunu olmasa da 2 kisi calisiyor haftada 1 kerecik yenilebilir diye dusunmustum acikcasi dinlenme olsun diye.

Ayrica illa hamburger, pizza yemek gerekmiyor disardan diyince...
Temizlikle ilgili diyorsaniz ben bir sorun yaşamadim.

Haftanin 3-4 gunu olmasa da 2 kisi calisiyor haftada 1 kerecik yenilebilir diye dusunmustum acikcasi dinlenme olsun diye.

Ayrica illa hamburger, pizza yemek gerekmiyor disardan diyince...
Temizlikle ilgili diyorsaniz ben bir sorun yaşamadim.

Hani ne biliyim pek sıcak yemek olmuyor dışarıdan söyleyecek. En sağlıklısı ev yemeği bence vakit ve hal olsa da yapılabilse...
Ama cidden karı-koca çalışıp zor geçinen insanlar var, bunlar da çoğunlukta bence.

Valahi ben eşimin mutfağa girmesini istemem erkekler çok dağınık oluyor her tarafı batırıyor allah aşkına birşey de bildikleri yok onların yaptığı işten ne çıkar ?? Tamam erkekle kadın eşit ama bazı şeyleri kadınlar daha iyi yapar bazı şeyleri erkekler bu kadar üstelemenize hiç gerek yok bence abartmışsınız

Bir yerde denk gelmiştim evliliklerde sözsüz anlaşma olurmuş. Evliğin ilk günleri tarafların yaptığı her şey bir anlasma gibiymiş. ilk kahvaltıyı hazırlayanın üzerine hayali bir mutfak görevi konması gibi çok mantıklı gelmişti . Çevremdeki çoğu erkekler de böyle mutfakta , aslında onlar için hiç zor olmayan bir şeyi bile ekstra külfet gibi görüyorlar.. Bu söz nasıl etkilediyse gittim ascı buldum ben de . üzüldüm kavga etmenize bence mutfakta gereksiz bile olsa küçük görevler vererek mutfagın ondan cokta uzak bir yer olmadıgını hissetirin. Kavonoz acmaya çağırıp hiç anlamadan yemeğe yetişmesi için salata kesmesi gibi çaktırmadan o mesajı almalı kavga ile çözülemiyor malesef ben bu taktiğin cok faydasını gördüm . sözsüz anlasma !:)

Az önce eşimle yemek yaptım sabahla kahvaltı da hamur kızarttık . Onu kızartırken kavga çıktı yağ yandı yanmadı şöyle böyle meselesine . Erkekler yapmasınlar bence . Az önce zor temizledim mutfağa yerlere bile etin yağını sıçrattı tavayı yakacaktık ağlamayacaktım neredeyse

Benim vaktim var ama acayip useniyorum hergun hergun yapmaya. Birgun yaptigim ertesi gune kalinca da yenmiyor. Ugrasamiyorum ama evde yaptigim gunler de var illa ki mecbur yapiyorum.

Yemeğe yeteneği yoksa yemek yapmak zorunda değil ki. Erkekler kadınlar gibi ultra paket yetiştirilmiyor maalesef. Başka bir iş istemek yerine hemen aileyi katmışsınız ortaya. Boşu boşuna yüz göz olmuşsunuz.

Benim ex este boyleydi benim calistigimi hicbizaman kabullenemedi hizmetcisi muamalesi yapti bana sonucta kurtuluyorum ama suc bizde biz alistiriyoruz bidaha evlenirsem yemek fln yok hizmetcilikten oje surmeye vaktik olmuyodu sonra gozu disarda... yapmayin ac yatsin.. suan sus kopegi gibi suslendim oturuyorum evimde yasasin bekarlik

Belli ki ikinizde çalışan insanlarsınız ve çok yorgunsunuz.
Birbirinizi incitmeyin koyun çayı çıkarın kahvaltilikları kahvaltı yapın. Zeytin -peynir-ekmek kafi..

Olan olmuş artık eşiniz gelince üstüne gitmeyin.İncir çekirdeğini doldurmayacak bir münakaşa ...
Her atismada da babayı çağırmak, hadi git demek olmaz.Evliliğinizin temellerini sarsmayın.

Daha ne yapsın helal olsun valla ben sok

Sorun yapmamasi değil.her seye bu şekilde surat yapması.yapacak .o çalısıysa ben de çalışıyorum.ben niye haftanın haftanın 7 günü yapıyorum.
Haklısınız. Siz de çalışıyorsunuz o da çalışıyor. Onunki yorgunluk da sizinki değil mi? Ama sizin hatanız da baştan adamı nazlandırmak. Şimdi yapmam diyince problem çıkıyor. En başta beraber mutfağa girseniz alışırdı. Ya da iş bölümü yapın. Atıyorum yemek bendeyse bulaşık sende, süpürme bendeyse silme sende gibi.

En başta calismiyordum. Ilk evlendigimizde o yüzden geldiğinde yemek hazır olurdu.alisti tâbi bu duruma.bir de işten dönen eşi yemeksiz bırakmak istemem hiç.ama şimdi çok zorlaniyorum.

Aman yapmasinlar Allah razi olsun benimki surekli yapiyo ama hele kizartma olunca o dolaplarin hali o camlar sanki yagi alip dokmussun yapma cik diyorum yok bu gun benden diye diye her pazar mutfakta hastayken falan iyide normalde istemiyorum sonra temizligi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…