- 6 Ekim 2016
- 660
- 959
- 103
- Konu Sahibi ailedostu1
-
Dedikleriniz iyi hoş ama TR gerçekleri bundan çok uzak bence. Kadınlar çalışıp gelip evde de çalışıyor, kredi çekenler borç ödeyenler...Dışarıda yemek ya da dışarıdan söylemek maalesef herkesin imkanı dahilinde olmuyor.Ne abartmissiniz. Yapmiyorsa disarda yiyin veya disardan soyleyin. Biz haftasonlari ozellikle disarda yeriz veya hava soguk bugun mesela eve yemek soyledik.
Hafta icleri de 1 veya 2 gun filan disardan yeriz.
Esiniz yapmiyorsa onun yapmasi gereken gunler disardan yiyin. Ben calismiyorum ustelik, siz hem calisip hem 7 gun yemek yapiyorum diyorsunuz kendinizi rahat ettiremiyorsaniz niye calisiyorsunuz ki?
Galiba biraz dolmussunuz. Bu simdi kizartma yapmasi degil hiic yemek yapmamasindan kaynakli.Eşimle az önce kavga ettik.dedimki bana yardımcı ol hadi bugünlük yemeği yap dedim.surat 5 karış.nasil yapacam da edecem de söyleme söyleme alt tarafı kızartma yapacak.birbirimize girdik.bu sırada ayağımı vurdum sinirden kirikmi çıkık mi bilmiyorum.
Ailemi çağırıp bütün gemileri yakasım var.gidimmi bunu mu istiyosun dedi gidersen git tehdit etme beni dedim cıktı gitti.
Sinirim zipladi
HaklisinSorun yapmamasi değil.her seye bu şekilde surat yapması.yapacak .o çalısıysa ben de çalışıyorum.ben niye haftanın haftanın 7 günü yapıyorum.
Dedikleriniz iyi hoş ama TR gerçekleri bundan çok uzak bence. Kadınlar çalışıp gelip evde de çalışıyor, kredi çekenler borç ödeyenler...Dışarıda yemek ya da dışarıdan söylemek maalesef herkesin imkanı dahilinde olmuyor.
Bir not olarak ben kendi adıma çok sık dışarıda yemeği ya da dışarıdan pide, pizza, hamburger vb şeyler söylemeyi çok sağlıksız buluyorum.
Haftanin 3-4 gunu olmasa da 2 kisi calisiyor haftada 1 kerecik yenilebilir diye dusunmustum acikcasi dinlenme olsun diye.
Ayrica illa hamburger, pizza yemek gerekmiyor disardan diyince...
Temizlikle ilgili diyorsaniz ben bir sorun yaşamadim.
Bir yerde denk gelmiştim evliliklerde sözsüz anlaşma olurmuş. Evliğin ilk günleri tarafların yaptığı her şey bir anlasma gibiymiş. ilk kahvaltıyı hazırlayanın üzerine hayali bir mutfak görevi konması gibi çok mantıklı gelmişti . Çevremdeki çoğu erkekler de böyle mutfakta , aslında onlar için hiç zor olmayan bir şeyi bile ekstra külfet gibi görüyorlar.. Bu söz nasıl etkilediyse gittim ascı buldum ben de .Eşimle az önce kavga ettik.dedimki bana yardımcı ol hadi bugünlük yemeği yap dedim.surat 5 karış.nasil yapacam da edecem de söyleme söyleme alt tarafı kızartma yapacak.birbirimize girdik.bu sırada ayağımı vurdum sinirden kirikmi çıkık mi bilmiyorum.
Ailemi çağırıp bütün gemileri yakasım var.gidimmi bunu mu istiyosun dedi gidersen git tehdit etme beni dedim cıktı gitti.
Sinirim zipladi
Hani ne biliyim pek sıcak yemek olmuyor dışarıdan söyleyecek. En sağlıklısı ev yemeği bence vakit ve hal olsa da yapılabilse...
Ama cidden karı-koca çalışıp zor geçinen insanlar var, bunlar da çoğunlukta bence.
Belli ki ikinizde çalışan insanlarsınız ve çok yorgunsunuz.Eşimle az önce kavga ettik.dedimki bana yardımcı ol hadi bugünlük yemeği yap dedim.surat 5 karış.nasil yapacam da edecem de söyleme söyleme alt tarafı kızartma yapacak.birbirimize girdik.bu sırada ayağımı vurdum sinirden kirikmi çıkık mi bilmiyorum.
Sinirim zipladi
Daha ne yapsın helal olsun valla ben sokTabii ki, yardim etmeli ama etmediyi icin de ailemi cagirip gemileri filan yakmak abartmak deyil mi?
Sizi de anliyorum. Ben calismiyorum ama eşim hem cocukda, hem de ev islerinde yardim eder. Buzdolabinin icini siler, soylediyimde evleri supurup siler, mutfagin fayanslarini filan siler. Camasir, bulazik makinesi onda zaten. Camasir sermek toplamak, bulasik makinesi bosaltmak onun isi zaten. Yemek yapmaya usendiyimde de soylerim disardan siparis eder ve ya ona yaptiririm. Buna ragmen sen ban hoc bir seyde yardim etmiyorsun der trip atarim )))
Kocaniz yemek yapmak istemiyorsa sevdiyi bir seyi yaptirmaya calisin. Yaptiginda da övün gaza gelsin )))
Haklısınız. Siz de çalışıyorsunuz o da çalışıyor. Onunki yorgunluk da sizinki değil mi? Ama sizin hatanız da baştan adamı nazlandırmak. Şimdi yapmam diyince problem çıkıyor. En başta beraber mutfağa girseniz alışırdı. Ya da iş bölümü yapın. Atıyorum yemek bendeyse bulaşık sende, süpürme bendeyse silme sende gibi.Sorun yapmamasi değil.her seye bu şekilde surat yapması.yapacak .o çalısıysa ben de çalışıyorum.ben niye haftanın haftanın 7 günü yapıyorum.
En başta calismiyordum. Ilk evlendigimizde o yüzden geldiğinde yemek hazır olurdu.alisti tâbi bu duruma.bir de işten dönen eşi yemeksiz bırakmak istemem hiç.ama şimdi çok zorlaniyorum.Haklısınız. Siz de çalışıyorsunuz o da çalışıyor. Onunki yorgunluk da sizinki değil mi? Ama sizin hatanız da baştan adamı nazlandırmak. Şimdi yapmam diyince problem çıkıyor. En başta beraber mutfağa girseniz alışırdı. Ya da iş bölümü yapın. Atıyorum yemek bendeyse bulaşık sende, süpürme bendeyse silme sende gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?