Kayın validem ve ısrarcılığı

Merhabalar eşimle 2 senedir tanışıyoruz. 1 yıldır evliyiz. Eşimle görüşürken ailesiylede görüşüyordum. Tanısma asamasında Bana her zaman evimin ayrı olacağını söylediler. Neyse evlendik. Evlendiğim günden bu yana annesi bi kez yalnız bırakmadı . Her sabah erkenden arayıp kahvaltıya çağırdı. Gece 12 ye kadar onlarda oturduk. Yatmadan yatmaya eve geldik. Evimde vakit geçirmek istediğimi defalarca söyledim. Kayın validem yılmak bilmedi halen ısrarla hergün çağırıyor. Bu konudan dolayı 2 kez büyük kavga çıktı . Kadın yine anlamadı. Eşimin maaşı normal. Mutfak masrafı tek olsun istiyor kayın validem. Üstelik bana sürekli baskı yaptı çalışmam konusunda. Oğlum tek maaşlı evi geçindiremez diye. Bende patladım. Madem oğlun evi geçindiremeyecekti o zaman niye evlendirdiniz dedim. Yurt dışında yaşıyorum. Temizlik işine başladım. Buraya geldim geleli elime tek kuruş para vermediler. Kazancımda eşimin hesabına gidiyor. Kaynanam düğünde takılan takılarıma el koydu vermedi. Yaptığı haksızlık yetmiyormuş gibi hergün çağırıyor. Ben evine gitmeyince işini yapmıyor. Bi ara akşam 6 da gittim evine , akşama kadar işi duruyor benim gelmemi bekliyor. Ben gitmezsem o bize geliyor. İşim var bugun gelemem dediğimde bu seferde saat başı arıyor. İşin bitmedimi ne zaman bitecek diye. Sürekli kontrol ediyor. Herseye karısıyor. Geçim korkusuyla cocuk yapmamı istemiyor. Aman aman çocuk yapmayın önce birikim yapın sonra cocuk diyor. 30 yasına gelmişim daha ne kadar bekleyecem. Üstelik kendilerinin maddi durumu oldukça iyi. İyi olduğu halde herseyde cimrilik yapıyor. Akşam yemeğini kahvaltıyı orda yediğimde sofradan aç kalkıyorum. Azıcık yemek yapıyor kuşun yiyeceği kadar. Artık canıma tak etti yardım edin bana . Gidecek yerimde yok. Ne annem ne babam var kimsem yok. Evde kaldığım günler yada misafirim olduğu günler kalan yemekler alıp evine götürüyor. Yarına gelin bizde yiyin diye. Eşimle aramda kaç kez kavga çıktı, kaç kez boşanma aşamasına geldik. Hatta annesi kaç kez bu sebepten dolayı kavgamıza şahit oldu. Hiç çözüm üretmeye çalışmadı. Hatta eşime dediki boşa bunu, sal gitsin dedi. Kaç kez tartıştınız sürekli kavga ediyorsunuz anlaşamıyorsunuz dedi. Bende dedim ki biz iyi anlaşıyoruz tek sorun size hergün gelmek biz bu yüzden tartışıyoruz dedim. Hiç demiyorki siz mutlu olun yeter, bana gelip gitmek sıkıntıysa kendi evinde otur demiyor. Boşa gitsin diyor. Bende dedimki ben namussuzluk yapmadım, yüz kızartıcı suç işlemedim, boşanmayı gerektirecek gerekçe ne dedim. Yardım edin bıktım yemin ederim. Hergün çağıyor gitmek istemediğimi bildiği halde.
Esin arkanda değilse annesi haklı boşa gitsin...

Çalışıyorum ben temizliğe gidiyorum hafta içi 5 gün. Eşime dedimki , aşkım ben zaten enerjimi harcayıp geliyorum, yorgun yorgun geliyorum, birde kendi evimin temizliğine koşturuyom dedim. Annen akşama kadar evde kendi işini neden yapmıyorda beni bekliyor, yaptığı insanlığa sığarmı ben hizmetçi miyim dedim. Zaten temizliğe gidiyorum, eve gelince evde de iş yapıyorum, birde annenin mi işini yapayım dedim. Böyle şeye Allahta razı olmaz kulda razı olmaz dedim
Onu dedim bunu dedim, bırakın bunları.

Gitmeyin evine kayınvalidenizin, gittiğinizde de temizlik falan yapmayın. Ağır olacak ama köle misiniz siz?

Ben gitmiyorum, yapmıyorum deyin bakalım o birbirmizi çok seviyoruz dediğiniz eşiniz ne tepki verecek.

Eşiniz sizi sevse şu şartlarda sizi annesinin evine sürükleyip orada hizmetçi gibi iş yapmanıza göz yummazdi. Kandırmayın kendinizi seviyor beni diye.

Çok sinirlendim bu konuya cidden, bu kadar pasif olmayın.

2 gün önce konusmus annesiyle, eşimin ilk maaşı gelince eve alışveriş yapacağız bundan sonra kendi evimizde vakit geçireceğiz demiş. Annen ne dedi dedim. Sesini çıkarmadı dedi. Ben oraya gitmesem o çıkıp çıkıp geliyor bok var sanki
Yüz verme uzak dur

Konu sahibi ısrarla kocasının ne dediğini ve neden kendisinin inatla gitmeye devam ettiğini anlatmıyor.
Hayatınıza devam edin siz aynı şekilde
Biz bir şey yapamayız.
Kaç yere yanıt verdim okumadınız galiba. Eşim annesine , hanımın ilk maaşı geldiğinde eve alışveriş yapacağız bundan sonra kendi evimizde kalacagız demiş. Oraya sürekli gitmem, evde yiyecek bişey yok , kaynanamla yeme içme beraber. Ama evlendiğim güne kadar yeme içme bir olacak demediler . Evim ayrı diye biliyordum. Başta konuşulacak konuları söylemediler. Evlendikten sonra çıktı bu olay

Eşimi seviyorum çünkü. Oda beni seviyor. Aşık olarak evlendik. Eşimle aramda bi problem yok tek sorun annesi.
Iyi ki seviyormuş sevmese ne yapacaktı acaba? Kaynananın iki lafından biri boşatırım, seni çok seven kocan da ağzını açıp bakıyor öyle. Sen kimi boşatıyorsun diyemiyor? Bu adamın sizi sevdiğine nasıl inanabiliyorsunuz?
Alla eşime gereken herseyi söyledim. Ben senden çok annenle vakit geçiriyorum, senli mi evliyim annenlemi dedim. Kaynanamı koca bildiğim falan yok. Kadın çok anlayışsız , haksız, adaletsiz biri. Kocamın tepkisi, bi tarafta annem diger tarafta karım arada kalıyorum dedi. Bende arada kalacak durum yok benim evim ayrı, evi ayrı olanın hergün kaynanada ne işi var dedim
Işte kocanın tepkisi yok. Ben arada kalıyorum ne yapayım bir tepki değil. Annemdir idare et, ne yaparsa çek diyor hal diliyle. Elin kızını nikahına aldıysa sahip çıkacak. Boşatırım deyip durmak kolay mı ya? Duyduğun şeyin ağırlığının farkında mısın? Kaynanamın ağzından böyle bir kelam çıksa bana söylediği son söz olur. Bir daha ne ölüsüne ne ölüme.
Siz hala gidip geliyorsunuz. Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymaz. Bu lafları yemek için mi gidiyorsunuz oraya? Gitmeyin. 50 kere söylenmiş. Bunun başka yolu yok. Gitmeyeceksiniz, asla görüşmeyeceksiniz.
Yok gitmem lazım diyorsanız da lafı yeyip oturun, boşuna kavga etmeyin çünkü kavgayla çözülmez.

Onu dedim bunu dedim, bırakın bunları.

Gitmeyin evine kayınvalidenizin, gittiğinizde de temizlik falan yapmayın. Ağır olacak ama köle misiniz siz?

Ben gitmiyorum, yapmıyorum deyin bakalım o birbirmizi çok seviyoruz dediğiniz eşiniz ne tepki verecek.

Eşiniz sizi sevse şu şartlarda sizi annesinin evine sürükleyip orada hizmetçi gibi iş yapmanıza göz yummazdi. Kandırmayın kendinizi seviyor beni diye.

Çok sinirlendim bu konuya cidden, bu kadar pasif olmayın.
Zaten yapmıyorum artık. Akşam yemeğine bi kaç saat kala gidiyorum. Yemekten sonrada kendi evimize geçiyoruz

2 gün önce konusmus annesiyle, eşimin ilk maaşı gelince eve alışveriş yapacağız bundan sonra kendi evimizde vakit geçireceğiz demiş. Annen ne dedi dedim. Sesini çıkarmadı dedi. Ben oraya gitmesem o çıkıp çıkıp geliyor bok var sanki

Onu da desin annesine. Süreklü gelme desin. Burda senin annesiyle konuşman ya da eşine söylemen olayı çözmez. Eşin annesine sınır koyacak

Iyi ki seviyormuş sevmese ne yapacaktı acaba? Kaynananın iki lafından biri boşatırım, seni çok seven kocan da ağzını açıp bakıyor öyle. Sen kimi boşatıyorsun diyemiyor? Bu adamın sizi sevdiğine nasıl inanabiliyorsunuz?

Işte kocanın tepkisi yok. Ben arada kalıyorum ne yapayım bir tepki değil. Annemdir idare et, ne yaparsa çek diyor hal diliyle. Elin kızını nikahına aldıysa sahip çıkacak. Boşatırım deyip durmak kolay mı ya? Duyduğun şeyin ağırlığının farkında mısın? Kaynanamın ağzından böyle bir kelam çıksa bana söylediği son söz olur. Bir daha ne ölüsüne ne ölüme.
Siz hala gidip geliyorsunuz. Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymaz. Bu lafları yemek için mi gidiyorsunuz oraya? Gitmeyin. 50 kere söylenmiş. Bunun başka yolu yok. Gitmeyeceksiniz, asla görüşmeyeceksiniz.
Yok gitmem lazım diyorsanız da lafı yeyip oturun, boşuna kavga etmeyin çünkü kavgayla çözülmez.
Dediğim gübi ilk maaşım gelene kadar sabır. Çünkü evde yiyecek yemek yapacak bişey yok.sonra eve alışveriş yapacam. Çağırısa eve alışveriş yaptım yemeğim var . Bundan sonra ben kendi evimde yiyip içececem gelemem diyecem

Kaç yere yanıt verdim okumadınız galiba. Eşim annesine , hanımın ilk maaşı geldiğinde eve alışveriş yapacağız bundan sonra kendi evimizde kalacagız demiş. Oraya sürekli gitmem, evde yiyecek bişey yok , kaynanamla yeme içme beraber. Ama evlendiğim güne kadar yeme içme bir olacak demediler . Evim ayrı diye biliyordum. Başta konuşulacak konuları söylemediler. Evlendikten sonra çıktı bu olay
Iste baştan esinize posta koyacaktiniz
Eve ne lazimsa liste yapıp bunları al bundan sonra annene gitmiyoruz diyecektiniz
Neden esiniz annesine hesap veriyor bi de neden detayli aciklama yapıyor esimin maaşını alinca evde yiyeceğiz diye?
Bundan sonra basinin caresine bak biz evimizde yiyeceğiz nokta
Esiniz arada kalmiyor, annesine laf edemediği icin anlayisi sizden bekliyor, sorumluluğu size yüklüyor
Yoksa anne ben evliyim diyip sınır çizebilirdi

Dediğim gübi ilk maaşım gelene kadar sabır. Çünkü evde yiyecek yemek yapacak bişey yok.sonra eve alışveriş yapacam. Çağırısa eve alışveriş yaptım yemeğim var . Bundan sonra ben kendi evimde yiyip içececem gelemem diyecem
Esinizin maasi yok mu?
Tek gelir sizin maaşınız mi?
Es kisisi ne ise yariyor?
Yaaa kusura bakmayin da bosansaniz tek basiniza gayet huzurla yasarsiniz

Eşin evin mutfak alışverişini yapamıyor mu? Senin maaşına mı kaldı iş?

Eşiniz maaşını annesine mi veriyor yoksa, onun maaşı nerede?

Canım kardeşim evimizde gıda malzemesi yok. Yeni işe girdim. İlk maaşım gelince eve alışveriş yapacağız. Yine kaynanam ararsa rve alışveriş yaptım yemeğim var bundan sonra kendi evimizde yiyip içeceğiz diyecem. Evlendiğim güne kadar evim ayrı diye biliyordum hep öyle söylediler. Yeme içme bir olacak demediler. Üstelik yakın değiliz o kadar kaynanamla .

Back
X