Kayınaile mevzusu

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar. Görümcemin işle alakalı il dışına gitmesi gerekiyormuş. Çok gerekli değilmiş ama gitse iyi olurmuş. Gideceği şehir ise Türkiye nin bir ucu. Kendisi bekar. Eşime bu durumu söyledi. Eşimde gitmen gerekiyorsa götürürüz gibi birşey dedi. Size sormak istediğim şey eşimin onu götürmesi normal mi? Aslında babası emekli ve evde öyle oturuyor, babası götürebilir. Kızlar kötü kalpli değilim ama ailesi eşimi her işlerine koşturur. Ama kendileri hiçbir şey yapmazlar. Bunun için bu konu rahatsız etti beni. Daha önce ailesine olan düşkünlüğü ve kendini kullandırması yüzünden çok tartıştık. Tekrar böyle tartışmalar istemiyorum. Sizce doğru olan, yapılması gereken nedir?

bence normal.
görümcem evli olmasına rağmen zorunlu hizmete gittiğinde eşimde gitti yerleştirmeye.
2 yılda ihtiyacı oldukça 5-6 kere daha gitti.
babası da emekli, o da gidebilirdi.
hiç böyle bir şeye takılmak aklıma gelmedi.
size ne zararı var ki?

Ben de olsam cok istemezdim açıkçası. Ama kirk yilda bir tolere edilebilir diye düşünüyorum. Siz de gidin birlikte, yeni bir sehir gormus olursunuz eşinizle birlikte gezersiniz. Gorumceniz de isini halleder
Aslında işinin çok ta gerekli olmadığını söyledi ama eşim ısrar etti eğer gitmek istersen gidilir diye. Ben gitmek istemiyorum. Çünkü küçük bebeğimiz var ve yakın bir yer de değil. Çok uzak bir şehir. Bakalım henüz kesin demedi, ben bir düşüneyim dedi. Ama eğer gitmek istediğini söylerse, ben eşime bu durumdan duyduğum rahatsızlığı söylemeyi düşünüyorum. Bir de kayınbabam götürebilir yani. O daha müsait.

Bu biraz iyi niyetin ve samimiyetin kişiye geçmesi ile alakalı. Bana o iyi niyetleri geçmiyor. Hep kullanma odaklilar ve eşimde bundan memnun. Fakat ben eşimi kullanmalarını istemiyorum.

Aslında haklı olabilirsiniz. Ben de düşüncem doğru mu yanlış mı emin olamadığım için size danıştım.

Bana yanlış geldi...siz gorumcenizi sevmeseniz bile o kişi eşinizin kardeşi.
Bende kaynimi fazla sevmem. Cikarci bir kişilik ama abisinin birtanesi. Yani abisi asla benim baktığım gözle bakmıyor kardeşine. Aynisi benim ablam içinde gecerli. Bence cok minnoş bir insan ve istese canimi veririm...objektif degerlendirirsem, kiskanc ve gecimsiz bir insan
Yani size bir zarari olmadığı sürece bence kardeş arasina girmeyen

Ama niye rahatsiz oldunuz?
Birakin götürsün abisi...belki onlarda kardeş kardeşe vakit gecirmek ister.
Rahatsızlık sebebimi de şöyle ifade edeyim. Ben eşimin ailesinin bunun gibi taleplerine hep saygı duyuyorum. Fakat bazen benim geçerli bir sebebim olursa ve aksi bir fikir beyan edersem, eşim ailesi ile birlikte beni haksız bulur. Böyle olduğu için de ailesinin eşimden istediği her şey bana antipatik gelmeye başladı.

Bu biraz iyi niyetin ve samimiyetin kişiye geçmesi ile alakalı. Bana o iyi niyetleri geçmiyor. Hep kullanma odaklilar ve eşimde bundan memnun. Fakat ben eşimi kullanmalarını istemiyorum.

kardeş onlar.
yani aralarında niyet sorgulayacagınız bir durum yok.
eşiniz de kazık kadar herif.
korumanıza ihtiyacı yok.

sizin kullanılmak olarak gördüğünüzü ben aile olmak olarak görüyorum.
kardeşim için böyle bir şey yapabilsem çok mutlu olurdum kendi adıma.
ona faydam oldu diye.
bence eşiniz de böyle düşünüp hareket ediyor.
başka yaşanmışlıklar varsa bilemem ama bu durumda eşinizin yaptığı şey doğal olan.

Son düzenleme:
Haklısınız çok teşekkür ederim. Böyle düşünüp rahatlamak çok daha mantıklı. Ayrıca ilginç gelecek ama görümcemi de severim. Anlaşamadığımız zamanlar olsa da.

Haklısınız. Eşimin yaptığı aslında doğal ve doğru olan. Galiba farkında olmadan kötü kalpli yaklaştım biraz konuya

Haklısınız. Eşimin yaptığı aslında doğal ve doğru olan. Galiba farkında olmadan kötü kalpli yaklaştım biraz konuya

kendinize haksızlık etmeyin.
kötü kalpli yaklaşmadınız, öyle olsa bunu sorgulamaz, bildiğinizi okursunuz.
eşinize de kendinize de sıkıntı verirsiniz.
oluyor öyle anlık gaflet.
insan sevdiği tarafından en çok kendisi el üstünde tutulsun istiyor :) bütün zamanlar onun olsun, enerjisi varsa bana harcasın.
incelik yapacaksa önce bana :)

ama güzeldir kardeşlik.
bırakın hakkını versinler :)

Goturur tabi bunda garip bir durum yok

Kız kardeşim birkaç saatlik bir etkinlik şehir dışına gitmesi gerektiğinde eşim "Ben götüreyim." teklifinde bulunmuştu ki bana çok normal gelmişti. Bir de sizinki kendi kız kardeşi. Belki yaşanmışlıkların etkisiyle kullandığını hissetmiş olabilirsiniz ama buradan bakınca tuhaf bir durum yok.

Kardeşine yardımcı olmak istemesi kadar doğal ne olabilir ki?
Evet babası da götürebilir ama kardeşi götürmek istemiş.
Bu tarz durumlarda eşinizin ailesi ile olan durumunuzu ve anlaşmazlıklarınızı değil, "aynı durum benimle ve ailemle ilgili olsa nasıl davranırdım" diye düşünürseniz daha sakin ve sağlıklı adımlar atarsınız.

Abimde beni hastaneden çıkarmaya çekine çekine geldi bir geliyorum dedi bir gelmiyorum
Yaz sıcağında eve yürüyerek gittim yüksek tansiyon diyaliz hastasıyım
Bunları unutmuyorum çünkü yapılan iyiliği kötülüğü unutmam
Demekki bunlar sizin gibi kişiler yüzünden oluyormuş
Şunu unutmayın onlar bir aile nasıl siz in aileniz varsa onunda bir ailesi var
Kendi kardeşi olsa uçar gelin hnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…