Kayınaile mevzusu

Ben de götürsün istemezdim ama kardeşi yani
Müdahale de etmezdim

Aynı durum benim basıma gelse bekar olsam belki erkek kardeşim de ben seni götürürüm derdi

Arkadaşım sana ne. Her seyden de nem kapmayin ya. Senin böyle bir durumun olsa kocam götürsun dersin ama. Eşinin kardeşi de gelin abimi kullanıyor sömürüyor ama o hiç bir şeye elini sürmez en ufak bir desteği yok dese ne yanı. Bir de merak ediyorum çalışıyor musunuz? Böyle kocamı kullanıyorlar diyenler genelde evde oturup koca parası yiyenlerden çıkıyor.

konu sahibi evli olduğu için doğal değil mi kocam götürsün demesi? ben bekar olsam evde oturan emekli bir babam ve evli bir abim olsa babam götürsün derim ha babamın yorulmasını istemiyorsam şehir dışına çıkacak bir işte de çalışıyorsam kimseye gerek yok ben kendim giderim derim sonuçta türkiyenin bir çok yerine uçak var değil mi?
hayatta herkes okuyamayabiliyor bunları koca parası yiyenler olarak sınıflandırmak ne kadar doğru? bende evlendiğim ilk sene iş bulamamıştım ve sizin zihniyetinizde ki kayınpederim çalışmaya niyetin yok senin herhalde demişti, şimdi kızının çalıştığı şirket battı kızı gayette evde oturuyor.
bir de konu sahibi çocuğunun küçük olduğunu söylemiş, küçük çocukla çalışması da biraz zor değil mi? sonra buraya sayfa sayfa konu açanda biziz çocuğa da ben bakıyorum ev işleri de bende üstüne bir de çalışıyorum diye..

Çok geçmiş olsun ama abin düzgün biri olsaydı eşinin lafına sözüne bakıp hasta kızkardeşini zor durumda bırakmazdı. Yanlış kişiye kızıyorsun.

Gitsin ne olacak ki böyle şeylere tepki verip eşinizn gözüne batmayn bence kp emekliyms ama belli bi yaştadır oğluda uzak bı yerse kız kardeşini götürebilir sizin abinizde size aynı şeyi yapar yengniz müdahale bulunursa hoşunuza gitmedi eminim aklınıza o şekilde getirmeyi her işlerine koşturuyolar gibi onlarda ailesi çünkü sizi ihmal etmeye başladığı noktada tepkinizi verin.

Ben üniyi kazanınca abim beni yerleştirmeye geldi.. Babam daha müsaitti ama hastalığı vs abim kendisi geldi.. Acaba yengem de böyle düşünmüş müdür

Esiniz gitse ne oluyor. En fazla 2-3 gun ayri kalirsiniz

Çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor ama bi yere gidecekse abiyle gitmek bana mantıksız geliyor benim abim böyle söylese ben tek başıma giderim kimseye ihtiyacım yok derdim. İlled gidecekse tabiki baba gitmeli sağlık durumu yaşı vs el veriyorsa ama bana ikisininde gitmesi mantıklı gelmiyor. Türkiye'nin neresi olursa olsun ben tek giderdim

kardesligin verdigi sorumlulugu hissediyor demekki esin. severim sorumluluk sahibi insanlari. helal olsun. gidecek tabi bos dusuncelere kapilip durmayin kiskanclik yapicaz diye. basimiza Allah korusun bi is geldiginde veya biseye ihtiyacimiz oldugunda kardeslerimizi yanimizda goremiiceksek kimi gorecez?

Şu kardeşlerden ne istiyorsunuz hiç anlamadım. Evlendiniz diye ailesiyle hiç vakit geçirmesin, yardım etmesin hatta silsin onlari istiyorsunuz. Herkes çocuğuna ileride birbirlerine destek olsunlar diye kardeş yapıyor. Kardeşlik kavramı da öyle birinden biri evlendi diye içi boşaltılacak bir kavram değil.Kendi aileniz için de acaba böyle mi düşünüyorsunuz? Onları yardımcı olduğunuzda veya birlikte vakit geçirdiğinizde kullanılmış gibi mi hissediyorsunuz? Eğer böyle davranıyorsanız aileden anlamıyorsunuz demektir.

doğru olan karışmaman...ne güzel işte hayırlı evlat...empati yap...

Bari kız gitmeye karar vermeden eşine söylede eşine güvenip gidicem diye karar vermesin bende gondermezdim eşimi ama başta söylemek daha iyi sonradan kötü siz olursunuz. Kaç yaşındaki bu kız kendi uçakla filan gitsin ay ben olsam abimle gitmem tek gitmek varken

Bu biraz iyi niyetin ve samimiyetin kişiye geçmesi ile alakalı. Bana o iyi niyetleri geçmiyor. Hep kullanma odaklilar ve eşimde bundan memnun. Fakat ben eşimi kullanmalarını istemiyorum.
Ben sizi anlamakla birlikte bu bakış açısını doğru bulmuyorum.
Eşiniz yetişkin biri,siz de onun velisi değilsiniz.
Böyle konulara karışıp,olumsuz yorum yaparsanız elinize geçecek tek şey eşinizin ailesine daha da düşkünleşmesi olur.
Ayrıca ben severim, sevmem, onaylarım,onaylamam orası ayrı konu,
hiç bir şekilde eşimin ailesiyle olan ilişkisine karışma hakkım olmadığını düşünüyorum,
tıpkı onun da benim ailemle olan ilişkime karışma hakkı olmadığı gibi.
Eş olmak,eşi ondan daha fazla düşünüp, ailesinden bile koruyup kollamayı gerektirmiyor.
En azından benim gözümde.

Kardeşi ya o,canı.Anlamıyorum bu alınganlığı.Tabiki götürecek,abisi,kardeşi olan beni anlar.Evlenince kardeşlikten istifa etmiyor.Evli olsa da gayet gidebilir

Tipik bi erkek ailesi sorunu:)
Hayır desen de götürecek,bosa huzurunu bozma derim.

1 kereden bir sey olmaz. Onemli olan karsilikli anlayış.
Eger bana ve çocuğuma ayiracagi vakitten çalmayacaksa istedikleri yere gitsinler.
Bizde de soyle bir durum oluyor.Kv ozel islerinde ogluna şoförlük yaptırıyor mesai saati icinde .Esimin patronu da izin veriyor .Sonra çocuğu hastaneye götürecek oluyoruz izin alamiyor.Niye çünkü o hakkini baskalarina kullandi .

Ben bazen anlamıyorum.. bu adamlarla evlendik diye tapulu mallarimiz olmadi.
Kardeşi sizden önce vardı bu hayatta.. canı , kanı o. Ben bu halimle kardeşimin peşine dünyanın ucuna giderim kocamda karışamaz.

Bırakın 2 kardeş kendi aralarında halletsinler.. kullanıyor mu? O da eşinizin problemi olsun..
Bence sizin bu olaya karışmanız hiç doğru değil
Sizin evlatlarınız ileride bir birine destek olsa ve eşleri buna müsade etmese hoşunuza gider mi?
Ne bileyim ya bana bu tarz şeyler çok saçma geliyor.. söz konusu bile olmamali.
Evet siz eşisiniz, yol arkadaşısınız ama o da kardeşi canı parçası.
Bence herkes yerini bilmeli

Götürebilir aslında ama neden kendisi gitmiyor. Çalışan bir kadın,seminer, fuar filan mı? Yetişkin yani, kendi de gidebilir pekala.

Bana götürürüz demesi çokkkk garip geldi

Yüzlerce kez şehir dışına gittim iş için eşim bana hiç seni götüreyim demedi

Dese herhalde hayatımın en büyük şokunu yaşardım

İş için gidiliyorsa kendisi gider herkes Nasıl gidiyorsa o da gider

Bir de eşin çalışmıyor mu

Şahsen çalışanım kız kardeşim iş için X şehirine gidecek ben de onu götürmek için izin istiyorum derse bir durup düşünürüm

Görümce rahatsız ise yardımcı olunur bebeği vs varsa iş için gitse de bebeğe bakışacaksa vs yüne araba ile gidilir de işi gücü olan kadının başında bekçi gibi neden gidilsin ki

Yıllar önce arkadaş Suriye sınırına iş için gittiğinde evlilik teklifi almıştı gel bana götüreyim diyenler araba ile önünde duranlar vs

3 abisi vardı sonraki seferde şehir dışına giderken yine kendisi gitti

Bence bu durumun dogrusu yanlisi soyle boyle diye bir sey yok. Esiniz goturmek isterse goturebilir,gorumce yalniz da gidebilir,babasiyla da gidebilir. Eger esiniz goturmek istiyorsa karismayin,siz aileniz icin bir seyler yapmadiniz mi hic?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…