Kayinpederim çok pis

Bu yaştan sonra temizliği öğrenemez.
Ama siz, pandemiyi ve bebeğin çok küçük olduğunu söyleyerek, sık sık ellerini yıkamasını söyleyebilirsiniz. Hatta her bebeğe yada bebeğin eşyalarına dokunmak istediğinde, ellerini yıkamasını söyleyin. Kırılmasından endişe ediyorsanız, sadece kayınpedere değil herkese söyleyin ki bu zaten en doğrusu olur.

İşte eşim anlasa yok öyle birşey diyor eşim ben hallederim sen odanda olursun kimse gelmez diyor
Odadan hiç mi çıkmayacaksınız zaten lohusa olacaksınız bir de adam var diye kapalı odada durursanız bunalıma girersiniz. Ben de bu sene doğum yaptım lohusalık çok zor bir süreç. Eşinizle konuşun bebeği görsün gitsin çok kalmasın. Virüsü bahane edip ellerini yıkamasını söyleyin. Kv uyarmıyor mu kocasını o devamlı yanında insan rahatsız olur

Kv O pis adamla sevişip çocuk yapmiş ay konu sahibine üzülmekten bu kısmı farketmemişim. Iyyy

Aynen öyle dogumdan sonra memeler hep ortadaydi. Zaten yara bere icinde kalmıştı ilk ay uzerine atlet degmesine tahammulum yoktu. Bayağı üstsüz dolaniyordum. Kayinvalidem de bizde kalmıştı. Şimdi düşünüyorum ne özgüven. Hersey ortada gezinmisim. Lohusalik başka :) o dönemde kayinpederin evde olmasi cok saçma

12 sayfa boyunca bende aynı şeyi düşündüm. Hamileyim. Allah izin verirse şimdiden hayal ediyorum babamla annemi yanımda. E ben hayal ediyorsam eşim de ister bunu. Benimki baba da onunki iskele babası mı? Yatak odası var, söylerim girmezler. Ben orada emziririm. Müsait değilken odaya kimse dalmaz zaten. Daha hiç doğurmadım ama bir çok kişi memeler dışarıda gezdim demiş. Gerçekten üzerimizdeki sütyen ve tişörtü atıp çıplak mı geziyoruz? Bana abartı geliyor ama yaşamadığım için bilemem tabi. Belki çok yara oluyordur, büyük konuşmayayım.

Ev sobalı olur, tek odada kadın durur, kp baba o zaman gelmesin. Veya 20 gün kalmaya gelmesinler. Ama torun görmeye de gelmeliler bence.

Lohusayken kayınpeder niye geliyor ki? bir kere bu saçma, önce bunu bir düşünün bence. Temizlik konusunda da açık açık söyleyin derim. burnunu karıştırmandan rahatsız oluyorum hoş değil vs. gibi uygun bir dille söylemelisiniz bence.

kimse kimsenin anne babasını o zor süreçte kabul etmek zorunda değil bence. uykusuzsun, yorgunsun, 2 saatte emzirdiğin bir bebeğin var, meme uçların çatlak içinde, belki de ağlayarak bebek emziriyorsun ihtiyacın olan tek şey dinlenmek ama düşünmek zorunda olduğun şey aman kayınpederim memelerimi görmesin. ne gerek var? ben doğuma giderken eşime baştan dedim. benimkiler gelmeyecek, sen de kimseyi çağırma biraz büyüsün gelirler diye. küçücük bebek sevilmekten ne anlar, büyükler iki bebek sevecek diye -ki pandemi zamanında büyük bilinçsizlik- çocuğu ve kendimizi niye riske atalım? üstelik konuda ulu orta burnunu karıştıran bir adamdan bahsediyoruz. uzak olsun

Sadece bınu sizmi düşünüyorsunuz yoksa esınız annesı yada herkes bılıyor mu bu adam böyle olduğunu

Buna benzer konu benım basıma geldı annemlerde kalıyordum kardesımın hanımı var onlar aılemle yaşıyordu o zman bende esım askerî personel görev gıtmişti o yüzden doğuma kadar orda kaldım. Tam yemek geçerdik ıkımıDe hamıleydık burnunu çekmeye ve elıne sökmeye basladrıçoğu kez yemek yemeden kalkardım annem babam kardesım bekar olan onlarda farkındalar ama bırsey söylemezlerdı. Bır gün ablamın kızı geldı dedım ona rahatsız oluyorum teyzem sofraya oturunca burnunu Çek bende senı uyarayım tam dedı. Koz yapınca öyle bır patladım kı yeter zaten bulantı var yıyemıyprum bu ne böyle peçete al nıllet ıcınde dedım bıer kaç bırsey daha sonra gelın unuttu o alışkanlığı ama hıc güzel bırsey defılAllah sabır versın bırde oynuyor bılmem ne

Bebek zaten yatak odasında yataginda durur. Gormeye gelenlere siz kucaginizda gösterirsiniz. Kp geldiğinde ve kucağına almak istediğinde ellerine dezenfektan sıkıp öyle verirsiniz bebeği. Malum virüs var , hastaneden geldik, sizden değil ama bizden size bulaşmasın dersiniz. Ne kpnin gönlü kırılır ne sizin iciniz huzursuz olur. Üzmeyin kendinizi saglikla kucaginiza alin bebeginizi

Ben de burayı okuyana kadar kayınpederin lohusa evine torunu görmeye gelmemesi gerektiğini bilmiyordum inanın Dediğiniz gibi babam geliyor amma kp gelmesin var mı böyle bir dünya gerçekten? Adam 40 gün torun yüzü görmeyecek mi? Dediğim gibi iki gece kaldı kayınpederim hiç de rahatsız olmadım, odamda emzirdim, odamda yattım dinlendim. Yemek işini annem halletti. Memeler açık gezmedim:) lohusa sütyeni taktım, göğsüm yara oldu kapak taktım, sütyen onu tuttu hatta. Neden bu kadar abartıldı anlamadım. Sanki bakkal Rüstem efendi beni ziyarete geliyor, dede yahu dede. Onlar gelmesinler desem en önce annem babam ne diyosun kızım sen derler. Bir iki hafta yatılı kalmaları evet olmaz ama iki gece ya da aynı şehirdelerse günübirlik birkaç saatin kime ne zararı var, bu kadar mı tahammülsüz olduk bilemedim.
Hayırlı olsun bu arada, sağlıcakla kucaklarsınız umarım

Bence de gelebılır ko ama günü bırlık belkı hamılelıgım çok zor gectı arkadaşın o yüzden komseyı istemıyordur.biz annemlerden doğumdan 10 gün sonra geldık. Kp Kv o zman geldıler evınıze keşke gelmeselerdi zaten çok çok kötü hamılelık ve erken dıgum yaşadım bırde onlar yüzünden dıkıslerım açılacaktı.anlatıssız kendını bılmezle Allah kımseyı terbıye etmesın belkı bu yüzden de konu sahıbı tereddütlü olabılır böyle de düşünmek lazım nacızane fıkrım

Tamam siz adaletli davranmışsınız.
Ama anlamadığım neden kp görsün?
Mesela bir üye dikişlerimle oturamadım kp yanında demiş. Ev tek oda değilse neden kp yanında oturuyor ki? Benim çözemediğim noktalar bu aslında...
Ya da çok konu açılıyor. Lohusa halimle yemek yaptım, hizmet ettim diye. E etme. Niye ediyorsun ki? Niye salonda kp yanında oturuyorsun ki? Oturma.
Zaten benim kastettiğim ilk 1-2 gün hastanede veya evde görsün torununu gitsin. Şimdi ben babamın dört gözle beklediğini görüyorum, rüyalarına bile giriyor torunla parka gitmeler vs. Allah uzun ömür versin ama eşimin babasına da kendi babama da gelme diyemezdim. Yani gelip kırkı çıkana kadar kalanlar var. Evlerden ırak. Ya da sobalı evde tek göz sıcak odaya gelin kp kv kayın görümce takılan kadınlar var. Onlar evlerden ırak cidden. Pandemi harici yazdım bu yazdıklarımı çünkü pandemiden önce de konu hep kp gelmesindi.

kp neden memenizi görüyor ki? Yatak odanız yok mu? Ayrıca bebek sevmeye değil görmeye geliyorlar. Siz sırf kp kv gelmesin diye sizinkilere de gelmeyin demişsiniz, sizin taraf gelip diğer taraf gelmiyorsa ortada bir tuhaflık olurdu o zaman. Zor süreç diyorsunuz, doğrudur çoğu kadın fiziksel olarak ihtiyaçlarını karşılayamıyor bu süreçte. Sanırım siz kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşıladınız ya da eşinizle. Yani çoğu lohusadan iyi durumdaydınız. Buna rağmen ebeveylerin torun ziyaretine gelmesine karşı geldiyseniz bir şey diyemiyorum. Yatmak, dinlenmek, emzirmek vs bunlar evde dede varken de gayet yapılıyor arkadaşın dediği gibi tek göz olsa neyse. Bunlar tercih meselesi. Yani bebeği halaya verdiği için sersemlediğini iddia eden bile var, arkamdan böyle söyleneceğini bilsem açıkçası kızım bile doğum yapsa ben torun görmeye gitmem.

zor bir durum ama korktuğun gibi geçmicek çünkü kayınpederini görecek gözün olmuyor canım. Doğum sonrası ilk kez anne olucaksın tecrübesizlik bebeğe alışma emzirmeye çalışma oldu olmadı derken odandan bile çıkamıyosun. Bebeği günde bi kere kucağına alır belki. O kadar strese girme kendine zehir etme en güzel zamanları.

bu düşünceler kişiye göre değişiyor, ben lohusalık döneminde eşim dışında kimseyi istemedim yanımda, kızan kızsın küsen küssün dedim çünkü çok hassas bir dönem
neden evde biri var diye odaya çekilmek zorunda olayım ki? çocuk kaçmıyor varsın bir kaç hafta sonra görsünler. sevmek değil dediler görmekse madem fotoğrafı da var bebeğin sonuçta. kimseye vermek istememek de çok normal, herkes öyle olmayabilir ama biri dokunmaya çalışınca bile sinirlenirdim, çok minik, hassas çünkü o.

Yok çok normal bebeğim prematüre doğdu ve kendim yoğun bakım hemsiresiyim ..onu hastaneye yatirmamak için ilk hafta hiç uyumadan 10 dkda bir dahi besledigim biliyorum evet 1 hafta 1 dk bile uyumadım ama çocuğum kurtuldu çok şükür sarılık yüzünden yatmadık ve o bir hafta rüya gibiydi onun aşk dolu yüzüne bakarak geçti ...kucağa gidince minik doğmuş bedeni çabuk yorulup emmeye dermanı kalmıyordu benim bebeğim aylarca aglamadi sadece iğne yapılırken hafif bir sesi çıktı ..açıksa dahi ağlamiyor sadece ihh diye ses çıkarıyor bu yüzden hep alarm kurdum besledim ...ve herkes bana saygılı davrandı aşk dolu çok huzurlu bir lohusalık geçirdim ..hayatımda yaşadığım en mutlu günlerimdi....kocama çok aşık olmama düğünümun harika olmasına rağmen ... bunları diyorum. O lohusalık donemim çok güzeldi sanki bulutların üstünde gibiydim ..kalbim aşktan kaynıyordu ..resmen kalbimin kaynamasini hissediyordum şimdi o aşk yok ama aşırı bir sevgi aldı yerini ...ama o aşk baskaydi işte :)

Birileri dediğiniz dede. Ayrıca birkaç saat yatakodanızda olmanızın kimseye hele hele size ve bebeğe hiç bir sakıncası yok. Kimse olmayınca yatakodanıza çekilip dinleniyorsunuz da “birileri” gelince mi yatakodanıza gitmekten rahatsız oluyorsunuz. Bebek görmeyi neden sevmek, dokunmak, mıncıklamak, öpmek olarak algılıyorsunuz hayret birşey. “Ben doğurdum tapusu benim” tavrından başka bir şey değil bu. Evinize torun görmeye gelenleri “birileri” olarak nitelendirmeniz sizin düşünce yapınız, anne babaya gelmeyin demeniz de sizin tercihiniz. Ancak normali bu diyemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…