- 4 Temmuz 2016
- 2.344
- 4.291
- 133
ben buraya şaşırdım kv yi alıp kp i nasıl almamayı başarıyoreltim asla evine kabul etmiyor onu kayinvalidemi alıyor onu almıyor
Bu yaştan sonra temizliği öğrenemez.Çok haklısın ben de hep böyle düşündüm her şeye katlandim şimdi bebeğim icin korkuyorum sadece yoksa yine katlanirim gelir en fazla iki hafta kalır gider ben bütün evi temizlerim normalde ama şimdi bebek olacak çok kotu oluyorum düşününce inşallah bir mucize olur da düzelir
Odadan hiç mi çıkmayacaksınız zaten lohusa olacaksınız bir de adam var diye kapalı odada durursanız bunalıma girersiniz. Ben de bu sene doğum yaptım lohusalık çok zor bir süreç. Eşinizle konuşun bebeği görsün gitsin çok kalmasın. Virüsü bahane edip ellerini yıkamasını söyleyin. Kv uyarmıyor mu kocasını o devamlı yanında insan rahatsız olurİşte eşim anlasa yok öyle birşey diyor eşim ben hallederim sen odanda olursun kimse gelmez diyor
Kv O pis adamla sevişip çocuk yapmiş ayOdadan hiç mi çıkmayacaksınız zaten lohusa olacaksınız bir de adam var diye kapalı odada durursanız bunalıma girersiniz. Ben de bu sene doğum yaptım lohusalık çok zor bir süreç. Eşinizle konuşun bebeği görsün gitsin çok kalmasın. Virüsü bahane edip ellerini yıkamasını söyleyin. Kv uyarmıyor mu kocasını o devamlı yanında insan rahatsız olur
Aynen öyle dogumdan sonra memeler hep ortadaydi. Zaten yara bere icinde kalmıştı ilk ay uzerine atlet degmesine tahammulum yoktu. Bayağı üstsüz dolaniyordum. Kayinvalidem de bizde kalmıştı. Şimdi düşünüyorum ne özgüven. Hersey ortada gezinmisim. Lohusalik başka :) o dönemde kayinpederin evde olmasi cok saçmaDoğum sonrası süreçte görmek istediğim son insan sanırım kayınpederim olur.
insan sudan çıkmış balığa dönüyor, memeler açık geziyor yeri geliyor.
kayınpederiniz çok iyi bir insan olabilir buna inanıyorum ama pis olması dışında bir de düşüncesiz.
Hadi erkekler düşünemiyor bazen ama kayınvalidenizde mi demiyor. Lohusa kadın rahat edemez sen gelme diye.
Bebeğe dokunması konusunda da virüsü kullanabilirsiniz.
Ben mi başka düşünüyorum anlamadım
Lohusa kadının evinde ne işi var derken adam 40 gün yatıya mı geliyormuş konu sahibi anlamadım aydınlatırsan sevinirim. Pislik konusunu bir kenara bırakırsak babalar torun görmeye gelmiyor mu? Benim Kv kp doğumumdan sonra şehirdışından geldi iki gece kaldı gitti gayet normal değil mi ya torununu görmeye geliyor, ne sanıyosunuz lohusalığı? memeler dışarda tüm gün gezmiyoruz evde, yatak odası var heralde canım yatmak istedi gider yatarım.. Yatıda günlerce kalınmadığı sürece sorun yok. Konu komşuyu anladım da, kp lohusanın evinde ne arıyor demek bir bana mı garip geldi ne ayıp. Babanıza da mı gelme diyeceksiniz.
kimse kimsenin anne babasını o zor süreçte kabul etmek zorunda değil bence. uykusuzsun, yorgunsun, 2 saatte emzirdiğin bir bebeğin var, meme uçların çatlak içinde, belki de ağlayarak bebek emziriyorsun ihtiyacın olan tek şey dinlenmek ama düşünmek zorunda olduğun şey aman kayınpederim memelerimi görmesin. ne gerek var? ben doğuma giderken eşime baştan dedim. benimkiler gelmeyecek, sen de kimseyi çağırma biraz büyüsün gelirler diye. küçücük bebek sevilmekten ne anlar, büyükler iki bebek sevecek diye -ki pandemi zamanında büyük bilinçsizlik- çocuğu ve kendimizi niye riske atalım? üstelik konuda ulu orta burnunu karıştıran bir adamdan bahsediyoruz. uzak olsun12 sayfa boyunca bende aynı şeyi düşündüm. Hamileyim. Allah izin verirse şimdiden hayal ediyorum babamla annemi yanımda. E ben hayal ediyorsam eşim de ister bunu. Benimki baba da onunki iskele babası mı? Yatak odası var, söylerim girmezler. Ben orada emziririm. Müsait değilken odaya kimse dalmaz zaten. Daha hiç doğurmadım ama bir çok kişi memeler dışarıda gezdim demiş. Gerçekten üzerimizdeki sütyen ve tişörtü atıp çıplak mı geziyoruz? Bana abartı geliyor ama yaşamadığım için bilemem tabi. Belki çok yara oluyordur, büyük konuşmayayım.
Ev sobalı olur, tek odada kadın durur, kp baba o zaman gelmesin. Veya 20 gün kalmaya gelmesinler. Ama torun görmeye de gelmeliler bence.
Sadece bınu sizmi düşünüyorsunuz yoksa esınız annesı yada herkes bılıyor mu bu adam böyle olduğunuMerhaba kizlar benim sorunum kayinpederimin pis olması aslında çok iyi bir insan ben de onu seviyorum ama uzaktayken kayınvalidemden kocamdan çok memnunum ama kayinpederim eve gelince yemek bile yiyemiyorum.Ellerini yıkamiyor sürekli burnunu karıştırıyor herşeye dokunmak istiyor evin bütün dolaplarını tek tek inceliyor.Yani heryere dokunuyor bütün evim mahvoluyor. Şimdi hamileyim doğum için gelecekler inşallah bebeğimi sağ salim kucağımıza aliriz ama sevinemiyorum doğum yapicam bebeğime kavuscam diye sürekli dua ediyorum inşallah bir mucize olur düzelir temiz bir insan olur diyorum eltim gibi olabilsem almam evime eltim asla evine kabul etmiyor onu kayinvalidemi alıyor onu almıyor eve ama ben yapamıyorum kıyamıyorum da ne yapmalıyım bilmiyorum o pis elleriyle kıyafetleriyle bebeğe de dokunacak nasıl dayanicam ben
Ben de burayı okuyana kadar kayınpederin lohusa evine torunu görmeye gelmemesi gerektiğini bilmiyordum inanın12 sayfa boyunca bende aynı şeyi düşündüm. Hamileyim. Allah izin verirse şimdiden hayal ediyorum babamla annemi yanımda. E ben hayal ediyorsam eşim de ister bunu. Benimki baba da onunki iskele babası mı? Yatak odası var, söylerim girmezler. Ben orada emziririm. Müsait değilken odaya kimse dalmaz zaten. Daha hiç doğurmadım ama bir çok kişi memeler dışarıda gezdim demiş. Gerçekten üzerimizdeki sütyen ve tişörtü atıp çıplak mı geziyoruz? Bana abartı geliyor ama yaşamadığım için bilemem tabi. Belki çok yara oluyordur, büyük konuşmayayım.
Ev sobalı olur, tek odada kadın durur, kp baba o zaman gelmesin. Veya 20 gün kalmaya gelmesinler. Ama torun görmeye de gelmeliler bence.
kimse kimsenin anne babasını o zor süreçte kabul etmek zorunda değil bence. uykusuzsun, yorgunsun, 2 saatte emzirdiğin bir bebeğin var, meme uçların çatlak içinde, belki de ağlayarak bebek emziriyorsun ihtiyacın olan tek şey dinlenmek ama düşünmek zorunda olduğun şey aman kayınpederim memelerimi görmesin. ne gerek var? ben doğuma giderken eşime baştan dedim. benimkiler gelmeyecek, sen de kimseyi çağırma biraz büyüsün gelirler diye. küçücük bebek sevilmekten ne anlar, büyükler iki bebek sevecek diye -ki pandemi zamanında büyük bilinçsizlik- çocuğu ve kendimizi niye riske atalım? üstelik konuda ulu orta burnunu karıştıran bir adamdan bahsediyoruz. uzak olsun
kp neden memenizi görüyor ki? Yatak odanız yok mu? Ayrıca bebek sevmeye değil görmeye geliyorlar. Siz sırf kp kv gelmesin diye sizinkilere de gelmeyin demişsiniz, sizin taraf gelip diğer taraf gelmiyorsa ortada bir tuhaflık olurdu o zaman. Zor süreç diyorsunuz, doğrudur çoğu kadın fiziksel olarak ihtiyaçlarını karşılayamıyor bu süreçte. Sanırım siz kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşıladınız ya da eşinizle. Yani çoğu lohusadan iyi durumdaydınız. Buna rağmen ebeveylerin torun ziyaretine gelmesine karşı geldiyseniz bir şey diyemiyorum. Yatmak, dinlenmek, emzirmek vs bunlar evde dede varken de gayet yapılıyor arkadaşın dediği gibi tek göz olsa neyse. Bunlar tercih meselesi. Yani bebeği halaya verdiği için sersemlediğini iddia eden bile var, arkamdan böyle söyleneceğini bilsem açıkçası kızım bile doğum yapsa ben torun görmeye gitmem.kimse kimsenin anne babasını o zor süreçte kabul etmek zorunda değil bence. uykusuzsun, yorgunsun, 2 saatte emzirdiğin bir bebeğin var, meme uçların çatlak içinde, belki de ağlayarak bebek emziriyorsun ihtiyacın olan tek şey dinlenmek ama düşünmek zorunda olduğun şey aman kayınpederim memelerimi görmesin. ne gerek var? ben doğuma giderken eşime baştan dedim. benimkiler gelmeyecek, sen de kimseyi çağırma biraz büyüsün gelirler diye. küçücük bebek sevilmekten ne anlar, büyükler iki bebek sevecek diye -ki pandemi zamanında büyük bilinçsizlik- çocuğu ve kendimizi niye riske atalım? üstelik konuda ulu orta burnunu karıştıran bir adamdan bahsediyoruz. uzak olsun
Ben de o kısmı düşünmeden edemedim ayy zaten elini yıkamayan insanı hiç anlamıyorum yapış yapışKv O pis adamla sevişip çocuk yapmiş aykonu sahibine üzülmekten bu kısmı farketmemişim. Iyyy
bu düşünceler kişiye göre değişiyor, ben lohusalık döneminde eşim dışında kimseyi istemedim yanımda, kızan kızsın küsen küssün dedim çünkü çok hassas bir dönemTamam siz adaletli davranmışsınız.
Ama anlamadığım neden kp görsün?
Mesela bir üye dikişlerimle oturamadım kp yanında demiş. Ev tek oda değilse neden kp yanında oturuyor ki? Benim çözemediğim noktalar bu aslında...
Ya da çok konu açılıyor. Lohusa halimle yemek yaptım, hizmet ettim diye. E etme. Niye ediyorsun ki? Niye salonda kp yanında oturuyorsun ki? Oturma.
Zaten benim kastettiğim ilk 1-2 gün hastanede veya evde görsün torununu gitsin. Şimdi ben babamın dört gözle beklediğini görüyorum, rüyalarına bile giriyor torunla parka gitmeler vs. Allah uzun ömür versin ama eşimin babasına da kendi babama da gelme diyemezdim. Yani gelip kırkı çıkana kadar kalanlar var. Evlerden ırak. Ya da sobalı evde tek göz sıcak odaya gelin kp kv kayın görümce takılan kadınlar var. Onlar evlerden ırak cidden. Pandemi harici yazdım bu yazdıklarımı çünkü pandemiden önce de konu hep kp gelmesindi.
neden evde biri var diye odaya çekilmek zorunda olayım ki? çocuk kaçmıyor varsın bir kaç hafta sonra görsünler. sevmek değil dediler görmekse madem fotoğrafı da var bebeğin sonuçta. kimseye vermek istememek de çok normal, herkes öyle olmayabilir ama biri dokunmaya çalışınca bile sinirlenirdim, çok minik, hassas çünkü o.kp neden memenizi görüyor ki? Yatak odanız yok mu? Ayrıca bebek sevmeye değil görmeye geliyorlar. Siz sırf kp kv gelmesin diye sizinkilere de gelmeyin demişsiniz, sizin taraf gelip diğer taraf gelmiyorsa ortada bir tuhaflık olurdu o zaman. Zor süreç diyorsunuz, doğrudur çoğu kadın fiziksel olarak ihtiyaçlarını karşılayamıyor bu süreçte. Sanırım siz kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşıladınız ya da eşinizle. Yani çoğu lohusadan iyi durumdaydınız. Buna rağmen ebeveylerin torun ziyaretine gelmesine karşı geldiyseniz bir şey diyemiyorum. Yatmak, dinlenmek, emzirmek vs bunlar evde dede varken de gayet yapılıyor arkadaşın dediği gibi tek göz olsa neyse. Bunlar tercih meselesi. Yani bebeği halaya verdiği için sersemlediğini iddia eden bile var, arkamdan böyle söyleneceğini bilsem açıkçası kızım bile doğum yapsa ben torun görmeye gitmem.
Yok çok normal bebeğim prematüre doğdu ve kendim yoğun bakım hemsiresiyim ..onu hastaneye yatirmamak için ilk hafta hiç uyumadan 10 dkda bir dahi besledigim biliyorum evet 1 hafta 1 dk bile uyumadım ama çocuğum kurtuldu çok şükür sarılık yüzünden yatmadık ve o bir hafta rüya gibiydi onun aşk dolu yüzüne bakarak geçti ...kucağa gidince minik doğmuş bedeni çabuk yorulup emmeye dermanı kalmıyordu benim bebeğim aylarca aglamadi sadece iğne yapılırken hafif bir sesi çıktı ..açıksa dahi ağlamiyor sadece ihh diye ses çıkarıyor bu yüzden hep alarm kurdum besledim ...ve herkes bana saygılı davrandı aşk dolu çok huzurlu bir lohusalık geçirdim ..hayatımda yaşadığım en mutlu günlerimdi....kocama çok aşık olmama düğünümun harika olmasına rağmen ... bunları diyorum. O lohusalık donemim çok güzeldi sanki bulutların üstünde gibiydim ..kalbim aşktan kaynıyordu ..resmen kalbimin kaynamasini hissediyordum şimdi o aşk yok ama aşırı bir sevgi aldı yerini ...ama o aşk baskaydi işte :)lohusalıkta nirvana.. Haftada bir çok değil mi? Ve sırf halası kucağına aldı diye bebeğiniz halsiz mi düştü, aç mı kaldı, kendine mi gelemedi?? nasıl bir hayal gücünüz varsa, abarta abarta garip bir hâle sokmuşsunuz hikayenizi. Bu kadarı normal değil, lohusaya bile normal değil.
Birileri dediğiniz dede. Ayrıca birkaç saat yatakodanızda olmanızın kimseye hele hele size ve bebeğe hiç bir sakıncası yok. Kimse olmayınca yatakodanıza çekilip dinleniyorsunuz da “birileri” gelince mi yatakodanıza gitmekten rahatsız oluyorsunuz. Bebek görmeyi neden sevmek, dokunmak, mıncıklamak, öpmek olarak algılıyorsunuz hayret birşey. “Ben doğurdum tapusu benim” tavrından başka bir şey değil bu. Evinize torun görmeye gelenleri “birileri” olarak nitelendirmeniz sizin düşünce yapınız, anne babaya gelmeyin demeniz de sizin tercihiniz. Ancak normali bu diyemeyiz.bu düşünceler kişiye göre değişiyor, ben lohusalık döneminde eşim dışında kimseyi istemedim yanımda, kızan kızsın küsen küssün dedim çünkü çok hassas bir dönem
neden evde biri var diye odaya çekilmek zorunda olayım ki? çocuk kaçmıyor varsın bir kaç hafta sonra görsünler. sevmek değil dediler görmekse madem fotoğrafı da var bebeğin sonuçta. kimseye vermek istememek de çok normal, herkes öyle olmayabilir ama biri dokunmaya çalışınca bile sinirlenirdim, çok minik, hassas çünkü o.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?