kayınpederim evden kovdu

Olay baştan sona gariplik silsilesi. Siz niye eşinizin ailesinde 2,5 ay kalıyosunuz ki? Eşinizin sizin işiniz gücünüz yok mu nasıl izin falan alıyosunuz? Zaten baştan bunu kabul edip bu kadar istemediğiniz bişeyi eşinize söylememeniz de çok tuhaf. Eşinizin ailesine bu kadar bağlı olup sizle bu konuda konuşmaması ayrı tuhaf. Sizin bu aileyi bildiğiniz ve gitmek istemediğiniz halde el öpmeniz ve hala bişi dememeniz başlı başına tuhaf.

işte, eşim dahil, ailecek onlar bu tuhaflığı göremiyorlar.

keşke bu kadar normalleştirmelerine izin vermeseydiniz bu durum kayinbabaniza size surekli bunu yapabilme özgürlügunu verdi sanki.
kayinbabanizin rahatsizliginin ve ailesinin ona tanidigi rahatlıgı siz ona tanimak zorunda degilsiniz bu onların problemi.
bizler eş ailelerine evlendik diye kimseye teslim veya ait olmadığımızı hatirlatmadikca sinirlarimizi cizip tepki koymadikca ayni sekilde devam ediyorlar.
gorumcemde kayinbabaniz gibi ben hem tepki olarak hemde kendi ruh sagligimi korumak amacli ziyaretlerimizi sadece bayramlarla sınırladim sizinkiler sizede gelemiyorlarmi bundan sonra esiniz kalmak istiyorsa buyursun 2 ay kalsin.
ama siz gidecekseniz kendi kalmak istediginiz kadar kalip donun yada gitmeyin.
herkes agzindan cikana dikkat etmeyi ögrensin yetersiz kalirsa bu tepkiniz o zaman daha sert tepkiler verirsiniz.

evet evdeydi. Ben balkona çıktım, eşim yanıma geldi. "Babam yanlış anladı" diyo sakin sakin.
Sizde sakin sakin bir daha gitmek istemiyorum deseydiniz ve hemen evinize dönseydiniz kalmanız olayı unuttunuz gibi anlaşılmıştır

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim kp de narsist ve etrafındakilere bu durumu benimsetmis. Bende çok şey yaşadım ve görüşmüyorum. Ama yaşadıklarımı gördüklerimi eşimle paylasmasaydim görmezdi çünkü normal karşılanıyor yaptiklari. Terapistinizin neden bu fikri verdiğini anlamadım. Olayın sıcaklığıyla eteginizdeki tüm taşları döküp yaşananların ardından alacağınız tutumu eşinizle konuşmalısınız bence. Seneye gitmek istemeyince tekrar açılacak bu mevzu o zaman konuşulacak ama tahminim eşiniz çok basite indirgeyip abartiyosun buyutuyosun diye sizi haksız çıkaracak

Bence konuşun eşinizle, bu nasıl bı terapist tavsiyesi anlamadim
Bencede adam elinde bayram biletleriyle çıkıp gelse kadına daha büyük şok
Üstü örtülecek mesele değil
Sen gidip gelebilirsin ama ben babanın yüzünü görmek istemiyorum kovulduğum yere daha gitmem diyebilir.
Zaten bunu diyemiyorsa o evlilikte çok daha büyük problemler vardır.

Ben eş ailesiyle iki buçuk ay kalmayı anlamadım .

Evden kovduktsn sonra eşinizle bu konuyu konuşmamanizi bir tepki vermenizi anlamadım .

Eşinizle evde bu konuyu tekrar konuşmamanizi hiç anlamadım

Hala gidip gitmeme konusunun konuşulmamasini da anlamadım .

Terapist "Aman ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey " tadında biriymiş o gerçekten terapist mi onu da anlamadım .

Kusura bakmayın sanırım aramızda 24 yaş var ben bu suskunluğu anlayamadım ve çok üzüldüm benim iki katim yaşamış artık belirli bir yaşa gelmiş bir hem cinsimin yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm

Siz bensiniz

Konu sahibiyle aynı terapiste mi gidiyorsunuz acaba

Şimdi yasak olmasa isim verin yolumuz oraya düşmesin diyeceğim.
Yani bu ne saçma sapan bir yaklaşım?
Belki bu aralar ortaya çıkan sahte psikologlardan, psikiyatristlerden biridir.
Aslında gitmeden önce iyice bir araştırmak lazım

Aslında eşimle konuşmamak benim kolayıma gelir; "tadımız kaçmasın". Bir daha gidileceği zaman "istemiyorum, gelmeyeceğim sen git" derim sakin sakin. Tabi eşimin tepkisini bilmiyorum o zaman ama neticede gitmek istemiyorsam da zorla götüremez. Ama bu bana iki yüzlülük gibi geliyor.

Eşiniz çok garip ne çok anam da anam ailem diyen erkek var, aileleri berbat olmasına rağmen
kv min sinirlerime horon teptiren davranışları ki ben ruhsal olarak sağlıklı bulmuyorum eşim tarafından normal karşılanıyor.
Benzer işler.
Hem kp e hem eşime terapi alması gerektiğini söyledim ama oralı olmadılar. Ne zaman patlak verecek diye bekliyorum

Cok sasirdim.
Hasta insanlari siz tedavi edecek degilsiniz ya.
Belli ki problemliler. Gidipte neyi cozeceksiniz bu insanlarla. Ancak yeni mevzular cikar daha da huzursuz olursunuz.

Online eğitimle mi terapist olmuş?
Kırmızı odadaki kadın gibi 'ah Vah ne cekmissin' diyen tayfadan mi da danisani karsisinda şok oluyor ya? Ne saçma bir şey,zaten mağdur olmus bir insan var onu hepten kurban psikolojisine sokmuş şok olarak. Danışan isterse aile üyesinden maruz kaldığı cinsel şiddeti anlatsın, terapistin şok olup bunu belli etme lüksü yok bence. Siz o terapisti değiştirin.
Ayrıca benim de terapistim var, olayların üstünü kapatmak, onu bunu hoş etmek için kaçınmak falan.
Bunlar sağlıklı davranış olmadığı gibi bir terapist asla böyle bir öneride bulunmaz. Tam tersi sen üstünü kapat,o altında ne var öğrenmek için sorular sorar.
Kesinlikle çok saçma.
Konuya gelince , sen iftiraya ugrayip o evden kovuldugunda eşin kör müydu,goremedi olayı..bunca olayın üstüne seni sakınmak yerine 'ne olacak gidelim' diyorsa o eşle ilişkini gözden geçir

Sizin babanız esinize aynisini yapsa ama o bizim babamiz demeyecegine adim gibi eminim.
Onlar yillar icinde bu davranislari normalize ettiler diye bunlar normal degil. Bence esinizin uzman destegi alip bu yasananlari, dusuncelerini sorgulamasi gerek.

Bilmiyorum ama bazı konuları terapiste sormadan çözmeli sanki
Verdiği fikirler saçma ötesi çünkü
Herşeyi terapiste sormak neden? Bi sorunun olur gider tedavi görür bırakırsınız. Hayatınızın her alanında olacakmı sonsuza kadar?
Yerinizde olsam beni kovduğu an çıkar giderdim
Bilmem yanlış anladı bilmem o bizim babamız falan dinlemezdim
Benim babam değil ya banane, ben gidiyorum sen ister kal ister gel derdim eşime. Üzerine 2 hafta orda kalıp, sessizliğinizi bozmadıysanız birdaha gitmekte sizin için çok zor olmaz. Çünkü eşiniz derki taa ozamanda kaldı, şimdi niye bahane ariyorsun. Ben olsam derim yani
Birde anlamadığım nekadar boş vaktiniz var öyle bi gitmeye 2,5 ay kalıyorsunuz iş güç yokmu?
Zaten sorunlu aile belli, neyapiyorsunuzki orda ruhunuz daralmiyormu?

Malesef mucadelede yalniz kalmişsin. Arkanda birileri yoksa belki duzenini kurarsin, istedigin olur ama çok yipranirsin bedeller odersin. Bizim ailede konuşmayla çozulur. Bir sorun varsa zaten rol yapamiyoruz ve anlatmaliyiz içimizde birsey saklamamaya soz verdik. Bir keresinde kp.im babamin yuzune telefonu kapatmişdi. Ben gunlerce konuşmadim. Goruntulu aramalara cikmadim. Eşim nedenini sordugunda kendimi tutamadim ağladim. Dedim babamin yaninda başim eğik kaldim. Herkesin ayakta karşiladigi babamin yuzune telefon kapanmasi ne demek. Ama babam sirf benim için sen kimsinki boyle yapiyorsun bile drmedi. Kp.im ama benden de babamdan da ozur diledi. Daha sonra ozur dilemek için babamgile geldi. Bir de orda ozur diledi. Yani ben o tavri koymasaydim uzaklaşmasaydim yaparmiydi bilmiyorum. Ve kendime soz vermişdim babamin gonlu alinana kadar asla konuşmayacak, gorusmeyecektim
Şimdi sizin durumunuzda ilk once size saygisizlik varsa bunu kabul etmeniz sineye çekmeniz çok yalniş. Evden kovma ne demek ya. Eşiniz iskele babasi gibi dikiliyordu her halde. Ondan hiç bahsetmeyeyim. Ikinci sorun ailenizin size karşi davranişlarindan haberleri varsa neden susuyorlar. Susuyorlarsa onlar hakkinda da konuşmayayim. Eşden aileden destek gormeden yaşli, despot hele hele sorunlari olan bir adamla mucadele etmeniz çok zor. Mesafeyi koyun. Telefonda arada konuşun olsun bitsin

Kp gibi insanlarin yasattigi psikolojik siddete yillarca maruz kalan aile uyeleri, o kisinin kurbanları oldugunun farkinda bile olmuyorlar. Normalleri oluyor yasananlar.
Biz esimle babasinin yasattiklarini konuştuğumuz zaman esim soylemisti bunu. Daha baskasini yasamadiklari icin bilemiyorlar. Hatta boyle toksik ve narsist ailelerin kurbanlari sucu hep kendilerinde ariyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…