- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 248
işte, eşim dahil, ailecek onlar bu tuhaflığı göremiyorlar.Olay baştan sona gariplik silsilesi. Siz niye eşinizin ailesinde 2,5 ay kalıyosunuz ki? Eşinizin sizin işiniz gücünüz yok mu nasıl izin falan alıyosunuz? Zaten baştan bunu kabul edip bu kadar istemediğiniz bişeyi eşinize söylememeniz de çok tuhaf. Eşinizin ailesine bu kadar bağlı olup sizle bu konuda konuşmaması ayrı tuhaf. Sizin bu aileyi bildiğiniz ve gitmek istemediğiniz halde el öpmeniz ve hala bişi dememeniz başlı başına tuhaf.
Sizde sakin sakin bir daha gitmek istemiyorum deseydiniz ve hemen evinize dönseydiniz kalmanız olayı unuttunuz gibi anlaşılmıştırevet evdeydi. Ben balkona çıktım, eşim yanıma geldi. "Babam yanlış anladı" diyo sakin sakin.
Bencede adam elinde bayram biletleriyle çıkıp gelse kadına daha büyük şokBence konuşun eşinizle, bu nasıl bı terapist tavsiyesi anlamadim
Siz bensinizBenim kp de benzer sekilde bir adam. Narsist oldugunu dusunuyorum hatta. Ama artik is cigrindan cikti. Haftada bir evine gidiyoruz, yuzumuze bakmiyor, tek kelime etmiyor. Anlayamadigim sacma sacma tavirlar. Son 4-5 senedir esime ve bana psikolojik siddet uyguluyor resmen. Esimin dedigine gore hep boyle bir adammis. Sanirim artik benden de cekinmiyor ki bu yuzunu bana da gostermeye basladi. Esimin hatri icin sabrettim gittim. Ama gecen hafta esime artik adim atmayacagimi sinirimi daha fazla bozup hasta olmal istemedigimi soyledim. Cunku her gidisimiz ve davranislarini kabullenisimiz adama cesaret veriyor.
Bence esinize acik acik soyleyin. Babasini en iyi o tanir. Adil ve mantikli biriyse adamin davranislarini savunacagini sanmiyorum.
Konu sahibiyle aynı terapiste mi gidiyorsunuz acabaTerapistler için bunlar normal galiba. En son terapide benim doktor bana hakaret eden eş ailesinin evine gidip bir şeyleri düzeltmek için adım atmami söyledi. Özür dilemeyen kimsenin evine gitmem deyince de bu EGOdur dedi.
-Egoyla alakası yok, bunlari hosgordukce aynı şeyleri yapıyorlar, evlerine gitsem daha beterini yapacaklar dedim.
-bu ego işte dedi.
-doktor bey ne egosu, bu insanlar yaptılar ettiler, kaç kişi huzursuz şu an onların yüzünden. Ama onlar hiçbir şey olmamış gibi benim malımin üzerinde yaşıyorlar, gitmiyorlar. İstemiyorum dediğim halde hala oradalar. Üstelik bu insanlar yatağımın yorganimin içine bal mumu koymuşlar, eve arapça kağıtlar getirdiler dedim.
-belki eşinle aranızı düzeltmek için yapmışlardir dedi.
Ben artık uzmanlara (!) guvenmiyorum
Şimdi yasak olmasa isim verin yolumuz oraya düşmesin diyeceğim.Terapistler için bunlar normal galiba. En son terapide benim doktor bana hakaret eden eş ailesinin evine gidip bir şeyleri düzeltmek için adım atmami söyledi. Özür dilemeyen kimsenin evine gitmem deyince de bu EGOdur dedi.
-Egoyla alakası yok, bunlari hosgordukce aynı şeyleri yapıyorlar, evlerine gitsem daha beterini yapacaklar dedim.
-bu ego işte dedi.
-doktor bey ne egosu, bu insanlar yaptılar ettiler, kaç kişi huzursuz şu an onların yüzünden. Ama onlar hiçbir şey olmamış gibi benim malımin üzerinde yaşıyorlar, gitmiyorlar. İstemiyorum dediğim halde hala oradalar. Üstelik bu insanlar yatağımın yorganimin içine bal mumu koymuşlar, eve arapça kağıtlar getirdiler dedim.
Aslında eşimle konuşmamak benim kolayıma gelir; "tadımız kaçmasın". Bir daha gidileceği zaman "istemiyorum, gelmeyeceğim sen git" derim sakin sakin. Tabi eşimin tepkisini bilmiyorum o zaman ama neticede gitmek istemiyorsam da zorla götüremez. Ama bu bana iki yüzlülük gibi geliyor.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim kp de narsist ve etrafındakilere bu durumu benimsetmis. Bende çok şey yaşadım ve görüşmüyorum. Ama yaşadıklarımı gördüklerimi eşimle paylasmasaydim görmezdi çünkü normal karşılanıyor yaptiklari. Terapistinizin neden bu fikri verdiğini anlamadım. Olayın sıcaklığıyla eteginizdeki tüm taşları döküp yaşananların ardından alacağınız tutumu eşinizle konuşmalısınız bence. Seneye gitmek istemeyince tekrar açılacak bu mevzu o zaman konuşulacak ama tahminim eşiniz çok basite indirgeyip abartiyosun buyutuyosun diye sizi haksız çıkaracak
kv min sinirlerime horon teptiren davranışları ki ben ruhsal olarak sağlıklı bulmuyorum eşim tarafından normal karşılanıyor.Eşiniz çok garipne çok anam da anam ailem diyen erkek var, aileleri berbat olmasına rağmen
Cok sasirdim.Terapistler için bunlar normal galiba. En son terapide benim doktor bana hakaret eden eş ailesinin evine gidip bir şeyleri düzeltmek için adım atmami söyledi. Özür dilemeyen kimsenin evine gitmem deyince de bu EGOdur dedi.
-bu ego işte dedi.
Online eğitimle mi terapist olmuş?Terapistime sordum. Terapistim de şok oldu bu duruma, ve “bir daha gitme ama eşine de bir şey söyleme, tadınız kaçmasın. Gidileceği zaman sen başka program yaparsın, eşin tek başına gider gelir” dedi.
Sizin babanız esinize aynisini yapsa ama o bizim babamiz demeyecegine adim gibi eminim.Sizi çok iyi anlıyorum. Eşim babasının davranışlarını çok normalleştirmiş. Bana bunu yapan eşime gençliğinde neler yapmıştır. Görümcem pskolojik tedavi gördü. "babamız bize çok baskı yaptı" hatta bir ara "babamın baskısından kurtulmak için evlendim" demişti eşim ona çok kızdı "ne yaptı ki babam?" dedi. Velhassıl bana da "o bizim babamız" diyo (olur öyle şeyler aile arasında) gibisinden. İyi de benim babam değil. Ben kimse kusura bakmasın oraya bir daha gitmem. Eşim gidiyorsa kendi gider.
Malesef mucadelede yalniz kalmişsin. Arkanda birileri yoksa belki duzenini kurarsin, istedigin olur ama çok yipranirsin bedeller odersin. Bizim ailede konuşmayla çozulur. Bir sorun varsa zaten rol yapamiyoruz ve anlatmaliyiz içimizde birsey saklamamaya soz verdik. Bir keresinde kp.im babamin yuzune telefonu kapatmişdi. Ben gunlerce konuşmadim. Goruntulu aramalara cikmadim. Eşim nedenini sordugunda kendimi tutamadim ağladim. Dedim babamin yaninda başim eğik kaldim. Herkesin ayakta karşiladigi babamin yuzune telefon kapanmasi ne demek. Ama babam sirf benim için sen kimsinki boyle yapiyorsun bile drmedi. Kp.im ama benden de babamdan da ozur diledi. Daha sonra ozur dilemek için babamgile geldi. Bir de orda ozur diledi. Yani ben o tavri koymasaydim uzaklaşmasaydim yaparmiydi bilmiyorum. Ve kendime soz vermişdim babamin gonlu alinana kadar asla konuşmayacak, gorusmeyecektimMerhaba sevgili dostlarım,
Detaya girmek istemiyorum, hem deşifre olmamak için hem de anlatması çok zor, hatırladıkça elim ayağım titriyor. Daha önce kayınpederimle ilgili bir konu açmıştım (bu forumdaki ilk konum). Orada bazılarınız kayınpederimle ilgili olarak biraz ağır yorumlarda bulunmuştu. Meğer haklı yorumlarmış. Bu seferki ona benzer bir şey değil.
Kayın ailem bizden kara yolu ile 13 saat uzakta bir ilde yaşıyor. Kp’min Obsesif Kompulsıf Kişilik Bozukluğu var. Hayatı çevresine dar ediyor, ancak gerek eşim, gerek annesi ve tüm ailesi KP’in bu davranışlarını normalize etmiş haldeler. Üstelik eşim babasına hayrandır ve ailesine de çok düşkündür. Daha önce de başka bir konumda anlatmıştım. Evler uzak olunca bir araya gelindiğinde en az bir ay, bazen 2,5 ay bile kalındığı oluyor (genelde biz gidiyoruz) Tüm düzenim altüst oluyor, tam kendime geleceğim tekrar gidiyoruz. Ayrıca KP nedeniyle evde (sanırım sadece benim algıladığım, çünkü herkes alışmış) sürekli bir gerginlik ve mobbing havası var. Ayrıca adam çok asabi.
Hastalandığı için gittik (özetle sanırım covid geçirdi, ama test yaptırmadığı için bilmiyor). 6 hafta kaldık. Biz de covid olduk, atlattık. Sonra bir gün (detaya girmek istemiyorum) benim söylediğim bir şeyi “yanlış anlaması” sonucunda beni iftiralar ve hakaretler eşliğinde evden kovdu. Kendimi zor tuttum. Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.
Ben yarım asırlık hayatımda böyle bir haksızlığa ve rezilliğe maruz kalmadım. Kesinlikle hak etmediğimi düşünüyorum. Affedebileceğim bir şey değil. Sürekli o gerginlik ve mobbing havasını da bir daha solumak istemiyorum. Yani ben bir daha asla kayınpederimin evine gitmek istemiyorum. Telefonda konuşurum, bayramını, babalar gününü vs kutlarım ama bir daha evine gitmem. O da gelemez zaten sadece biz gidersek görebiliyoruz ama ben bir daha onu görmek istemiyorum.
Sorunum şu: Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık. Eşimle de bu konuyu bir daha konuşmadık (evimize dönmeyi bekledim). Terapistime sordum. Terapistim de şok oldu bu duruma, ve “bir daha gitme ama eşine de bir şey söyleme, tadınız kaçmasın. Gidileceği zaman sen başka program yaparsın, eşin tek başına gider gelir” dedi. Eşim benim tüm hayatımı ve programlarımı vb bilir, yani böyle bir bahaneyi yemez, hem biz şimdiye kadar hep beraber gittik onların evine. Şimdi, sessiz kalmak ve eşime hiçbir şey belli etmemek iyi bir fikir mi? Bu bana, eşime karşı, iki yüzlülük gibi geliyor. İçimde olanı biteni bilmeli mi? diye düşünüyorum. Yoksa bu “iki yüzlülüğe” devam mı etmeliyim, yani terapisitimin dediği gibi mi yapmalıyım?
Kp gibi insanlarin yasattigi psikolojik siddete yillarca maruz kalan aile uyeleri, o kisinin kurbanları oldugunun farkinda bile olmuyorlar. Normalleri oluyor yasananlar.Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim kp de narsist ve etrafındakilere bu durumu benimsetmis. Bende çok şey yaşadım ve görüşmüyorum. Ama yaşadıklarımı gördüklerimi eşimle paylasmasaydim görmezdi çünkü normal karşılanıyor yaptiklari. Terapistinizin neden bu fikri verdiğini anlamadım. Olayın sıcaklığıyla eteginizdeki tüm taşları döküp yaşananların ardından alacağınız tutumu eşinizle konuşmalısınız bence. Seneye gitmek istemeyince tekrar açılacak bu mevzu o zaman konuşulacak ama tahminim eşiniz çok basite indirgeyip abartiyosun buyutuyosun diye sizi haksız çıkaracak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?