kayınpederim evden kovdu

Beni evden kovacak kayınpederim 2 hafta daha kalmaz o an ne olursa olsun evi terkederdim..özür bile dilese siz 2 hafta daha kalmışsınız olaydan sonra bu yüzden o demekki yine yapsam yine kalıcak bizim evde diye düşünücektir ve ya düşünmüştür
Kesinlikle eşinize bu konuyu açıp bir daha sizin gitmeyeceğinizi ama onun ailesi istediği zaman istediği kadar ailesiyle kalıp dönebileceğini söylemeniz gerek..

bi gitmeye niye 2.5 ay kalıyorsunuz ben oraya takıldım. mesafe uzaksa 1 hafta kalıp dönün evinize. şimdiye kadar eşinize bu konuda bile birşey dememişsiniz enteresan geldi bana.
kp evden kovduğunda neden çıkıp evinize gelmediniz onu da anlamadım. hayır adam kovmuş kalkıp elini öpmüşsünüz neymiş cenaze çıkarmış evden e sizde normalleştirmiş olmuşsunuz adamın davranışlarını. sizde adamı öyle kabullenmişsiniz. adam sizide dümen suyuna katmış resmen. adamın yüzüne göstermediğiniz tepkiyi pasif agresif olarak gitmemekle göstermek ikiyüzlülük değilde eşinize şu anda bir daha gitmek istemiyorum dememek mi ikiyüzlülük?

Konuyla alakasız belki ama son yıllarda gerçek psikologlar ve psikiyatristlerin çektiği az buz değil
Tıpkı bir zamanlar biz eğitim fakültelilerinin yaşadıklarını yaşıyorlar.
Açıköğretim sosyoloji mezunu olup online şu eğitimi aldım bu eğitimi aldım diye psikoloğum diyenler
Sahte diploma ve belgelerle kitaplar yazıp televizyon programlarına katılanlar
Bir ailede mutluluk isteniyorsa kadın alttan almalıdır benzeri vecizeler yumurtlayanlar
Yok spiritüel danışmanlar bilmem neyler
Gerçek profesyonellerin işi zor

Ya bir şey diyeyim mi zaten sizin aile böyle alttan alıcı ve yok sayıcı olmasaydı eşin ve ailesi bu kadar coşamazdı.
En başta gerekirse bu evlilik bitecek ama kızımız ezilmeyecek hissini vermeliydiler karşı tarafa
Kaba tabirle arada bir dur diyen olacak böyle ailelere

ikisi de iki yüzlülük de KP'me yaptığım iki yüzlülük umurumda değil. Ben eşimle daha önce o kadar uzun kalmak istemediğimi söyledim. Son iki gidişimizde 2hafta kaldık döndük. KV az kalıyoruz diye biraz üzüldü ama öyle yaptık. Bu sefer 6 hafta kalmayı planlamıyorduk ama KP'in hastane tetkikleri vardı. Bu olayın olduğunun tam ertesi gün de bir tetkik için onu hastaneye götürecektik.
Neyse bir daha gitmeyeceğim. KP de ne düşünürse düşünsün umurumda değil ama eşimle açık açık konuşamamak canımı sıkıyor. Neyse konuşsam beni ikna etmeye çalışacak "haklısın, sen gitme, benim babam, ben gitmek zorundayım ama sen haklısın gitmemekte" demeyecek. Nasıl empati yapamıyor benimle anlayamıyorum. Olay ona o kadar normal geliyor ki.

Ben bunu ikiyizlülük olarak düşünmüyorum. Olay çok soğumuş, dönüş yalona çıktığınız anda ya da eve girince söyleseniz olurdu "evim evim güzel evim" cümleleri arasında, şu an konu kapanmışken alakasız bir zamanda açmak gibi olacak sanki, konuya onun adım atması sizin işinizi kolaylaştırır bence

Siz askitotomsu 'ya yazdınız da alıntıladım. Size katılıyorum. Benim ailem yok. Annem babam rahmetli oldular. Yani yalnızım. Hoş ailem olsaydı olay daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alırdı. Bir daha gitmem olur biter.

Valla tam dönüş yolundaydık, ilçe sınırlarına girdik ve eve yaklaştık. Eşim yorulduğu için bir kenara çekip mola verdi. Ben de dışarıya çıktım toprağa öpecektim neredeyse. Bunu eşime söyledim de "o kadar mı yani?" dedi "evet o kadar" dedim. Eşim "e ne yapalım annemiz babamız X şehirinde yaşıyorlar" dedi. Tam dilimin ucuna geldi "ama benimkiler yaşamıyor" diyecektim... tuttum.. tuttum dilimi. Önce bir terapistimle konuşayım dedim... Neyse yine açılır konusu, eşim açar nasılsa.

Alıntıladığım üyenin erkek kardeşinin yorumu üzerine yazdım.
İlla ailesi arkasında veya yanında olmayan kadınlar böyle şeyler yaşayacaklar diye bir şey yok
Ama kayınpederiniz gibi insanlar bunu avantaj görüyorlar maalesef
Zaten merhametli insanlar daha çok korurdu sizi gelin diye bağrına basarlardı.
Şahsen ben böyle düşünüyorum

Allah rahmet eylesin ananıza babanıza mekanları cennet olsun

Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.

Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık.
Bunları yaparak yaptığı hatayı kabullendiğinizi göstermişsiniz zaten herkese. O olayın üstüne terketmeliydiniz o evi,siz iki hafta daha durmuşsunuz ödül gibi.
Eşinizle de açık açık konuşacaksınız, her seferinde bahane bulamayacağınıza göre.

Olayın iç yüzünü bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla terapistinizin tavsiyesini doğru bulmadım.
Eşiniz ailenizden aynı muameleyi görseydi onun tavrı ve sizin tutumunuz ne olurdu?
Eşiniz gibi davranır mıydınız?
Haklı olduğunı bildiğiniz bir konuda yanında mı olurdunuz yoksa idare etti sustu diye sessiz mi kalırdınız?
Bu soruların cevapları nasıl davranmanız gerektiğini gösterir size.
Ve şu hayatta öğrendiğim tek şey içine atılan şeylerin kişinin kendisine zarar verdiği kadar karşı tarafa aynı davranışların devamı için güç verdiğidir. İdare ettiğim hiç bir konuda madalya takılmadı.

Eşin annesi ve babasının senin gerçek annen /baban olduğunu sanıyor gibi davranıyor.Öbür yandan gerçek anne babana söyleyebildiğin şeyleri eşinin ailesi diye de söyleyemiyorsun bu konu nedeniyle eşinle biraz "kötü olmayı" göze alıyor musun? Çünkü sen gitmek istemediğini söylediğinde ihanete uğramış gibi davranacak bence eşin ve genel olarak kaygı düzeyi yüksek bir çift olarak hatırlıyorum sizi..inşallah bu gerilim size zarar vermez.

doğru söylüyorsunuz. Bu yüzden önce terapistimle konuşmak istedim. Ben bir daha gitmem, kararım kesin. Bunun için eşimle kötü olmayı da göze alırım ama bunu kötü olmadan başarmayı isterim.

Çünkü insanlar onların bir gün normalleşeceği hayaliyle yaşıyor, beklentiyi kesemiyorlar maalesef.

Elini öpüp 2 hafta daha evinde kaldığın adamin evine yine gidersin bence. Sorun bir dha gidilmyecek kadar ciddiye alinsaydi zaten 2 hafta daha kalinmazdi
gitmem emin olabilirsiniz. O an çıkıp gitseydim kötü şeyler olurdu. Bir daha gitmedim diye olacaklardan çok daha kötü...

Benim ailem yaşamıyor biraz ağır olurdu belki, uygun cümleleri bulacağınıza eminim ben. Ben diliyle anlatın derdinizi, gözünüzü karartmışsınız zaten her koşulda gitmeyeceksiniz. Ha ben 2 hafta daha kalmayı hata olarak görmedim siz aklı başında insan tavrı göstermişsiniz, yaşlar çok ileri çünkü, ders verseniz almazlar. Böylesi güvenli ve akıllıca olmuş bence

Benzer bir sey yasamis biri olarak yaziyorum.Esiniz tavrinizdan haberdar olmak ve saygi duymak zorunda.Ayrica allahaskina siz evden kovulurken es kisisi sinema izler gibi sizi mi izliyordu.Esiniz bu kadar pasif kalmissa hala esinizi huzursuz etmemeye niye calisiyorsunuz? Siz insan degil misiniz?Siz ana baba evladi degil misiniz?Ben defalarca gerginlik yasadim evde ama esime de neyi yapmadigini ve neye sebep oldugunu defalarca soyledim.Mudahele etmeyen eş gozumde hatalıdir.Benimkiler iki sokak asagida oturuyor.10 aydir gitmedim gitmeyi de düsunmuyorum.Tavsiye ederim.Eş eş derken yerle bir ediliyorsunuz farkina varin.Inanin hicbir konuya yazacak enerjim yoktu.Size yazdim.Kend degerinizin farkina varin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…