Konuyla alakasız belki ama son yıllarda gerçek psikologlar ve psikiyatristlerin çektiği az buz değilOnline eğitimle mi terapist olmuş?
Kırmızı odadaki kadın gibi 'ah Vah ne cekmissin' diyen tayfadan mi da danisani karsisinda şok oluyor ya? Ne saçma bir şey,zaten mağdur olmus bir insan var onu hepten kurban psikolojisine sokmuş şok olarak. Danışan isterse aile üyesinden maruz kaldığı cinsel şiddeti anlatsın, terapistin şok olup bunu belli etme lüksü yok bence. Siz o terapisti değiştirin.
Ayrıca benim de terapistim var, olayların üstünü kapatmak, onu bunu hoş etmek için kaçınmak falan.
Bunlar sağlıklı davranış olmadığı gibi bir terapist asla böyle bir öneride bulunmaz. Tam tersi sen üstünü kapat,o altında ne var öğrenmek için sorular sorar.
Kesinlikle çok saçma.
Konuya gelince , sen iftiraya ugrayip o evden kovuldugunda eşin kör müydu,goremedi olayı..bunca olayın üstüne seni sakınmak yerine 'ne olacak gidelim' diyorsa o eşle ilişkini gözden geçir
Ya bir şey diyeyim mi zaten sizin aile böyle alttan alıcı ve yok sayıcı olmasaydı eşin ve ailesi bu kadar coşamazdı.Özür dile demiyor, eş (!) benim anneme gidip esprili bir hal hatir soracakmis, ben de onun ailesine gidecekmisim. Problemin temeli cozulecekmis.
Ben şunu anlatamıyorum bu uzmanlara(!). Ben bu insanlara bir şey yapmadım, gayet alltan alarak son derece sabır göstererek yıllarca tahammül ettim. Yine de hakaret işittim, malım mulkum hala gasp ediliyor. Ben niye evlerine gideyim gönül alayım?
Geçen hafta erkek kardeşim geldi şehir disindan. Birkaç gün kalıp döndü. Eş kisisi, kapıya kadar gelen kardeşime, gel içeri bir çay iç bile demedi. Buna rağmen kardeşim de diyor ki sen git oraya gönül al.
Niye dedim.
Sen sadece kocanla konusmaliydin, "bu bahçe bizim" dememeliydin onlara, dedi.
Ben zaten defalarca konuştum kocamla, beni es yerine koysaydi sürekli onlarla karar alıp arkamdan iş cevirmezdi dedim.
ikisi de iki yüzlülük de KP'me yaptığım iki yüzlülük umurumda değil. Ben eşimle daha önce o kadar uzun kalmak istemediğimi söyledim. Son iki gidişimizde 2hafta kaldık döndük. KV az kalıyoruz diye biraz üzüldü ama öyle yaptık. Bu sefer 6 hafta kalmayı planlamıyorduk ama KP'in hastane tetkikleri vardı. Bu olayın olduğunun tam ertesi gün de bir tetkik için onu hastaneye götürecektik.bi gitmeye niye 2.5 ay kalıyorsunuz ben oraya takıldım. mesafe uzaksa 1 hafta kalıp dönün evinize. şimdiye kadar eşinize bu konuda bile birşey dememişsiniz enteresan geldi bana.
kp evden kovduğunda neden çıkıp evinize gelmediniz onu da anlamadım. hayır adam kovmuş kalkıp elini öpmüşsünüz neymiş cenaze çıkarmış evden e sizde normalleştirmiş olmuşsunuz adamın davranışlarını. sizde adamı öyle kabullenmişsiniz. adam sizide dümen suyuna katmış resmen. adamın yüzüne göstermediğiniz tepkiyi pasif agresif olarak gitmemekle göstermek ikiyüzlülük değilde eşinize şu anda bir daha gitmek istemiyorum dememek mi ikiyüzlülük?
Ben bunu ikiyizlülük olarak düşünmüyorum. Olay çok soğumuş, dönüş yalona çıktığınız anda ya da eve girince söyleseniz olurdu "evim evim güzel evim" cümleleri arasında, şu an konu kapanmışken alakasız bir zamanda açmak gibi olacak sanki, konuya onun adım atması sizin işinizi kolaylaştırır bencegitmeyeceğim. Sadece eşime karşı ikiyüzlülük yapmaya devam etmek hoşuma gitmiyor. Evet eşim babasını o kadar normalleştirmiş ki benim de bunu kendisi gibi benimsememi bekliyor, hatta "babamız" filan diyor. Benim bu olaydaki tepkimin gerçek tepkim olmadığını anlamadı desem yeridir.
Siz askitotomsu 'ya yazdınız da alıntıladım. Size katılıyorum. Benim ailem yok. Annem babam rahmetli oldular. Yani yalnızım. Hoş ailem olsaydı olay daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alırdı. Bir daha gitmem olur biter.Ya bir şey diyeyim mi zaten sizin aile böyle alttan alıcı ve yok sayıcı olmasaydı eşin ve ailesi bu kadar coşamazdı.
En başta gerekirse bu evlilik bitecek ama kızımız ezilmeyecek hissini vermeliydiler karşı tarafa
Kaba tabirle arada bir dur diyen olacak böyle ailelere
Valla tam dönüş yolundaydık, ilçe sınırlarına girdik ve eve yaklaştık. Eşim yorulduğu için bir kenara çekip mola verdi. Ben de dışarıya çıktım toprağa öpecektim neredeyse. Bunu eşime söyledim de "o kadar mı yani?" dedi "evet o kadar" dedim. Eşim "e ne yapalım annemiz babamız X şehirinde yaşıyorlar" dedi. Tam dilimin ucuna geldi "ama benimkiler yaşamıyor" diyecektim... tuttum.. tuttum dilimi. Önce bir terapistimle konuşayım dedim... Neyse yine açılır konusu, eşim açar nasılsa.Ben bunu ikiyizlülük olarak düşünmüyorum. Olay çok soğumuş, dönüş yalona çıktığınız anda ya da eve girince söyleseniz olurdu "evim evim güzel evim" cümleleri arasında, şu an konu kapanmışken alakasız bir zamanda açmak gibi olacak sanki, konuya onun adım atması sizin işinizi kolaylaştırır bence
Alıntıladığım üyenin erkek kardeşinin yorumu üzerine yazdım.Siz askitotomsu 'ya yazdınız da alıntıladım. Size katılıyorum. Benim ailem yok. Annem babam rahmetli oldular. Yani yalnızım. Hoş ailem olsaydı olay daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alırdı. Bir daha gitmem olur biter.
Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.
Bunları yaparak yaptığı hatayı kabullendiğinizi göstermişsiniz zaten herkese. O olayın üstüne terketmeliydiniz o evi,siz iki hafta daha durmuşsunuz ödül gibi.Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık.
Eşin annesi ve babasının senin gerçek annen /baban olduğunu sanıyor gibi davranıyor.Öbür yandan gerçek anne babana söyleyebildiğin şeyleri eşinin ailesi diye de söyleyemiyorsunValla tam dönüş yolundaydık, ilçe sınırlarına girdik ve eve yaklaştık. Eşim yorulduğu için bir kenara çekip mola verdi. Ben de dışarıya çıktım toprağa öpecektim neredeyse. Bunu eşime söyledim de "o kadar mı yani?" dedi "evet o kadar" dedim. Eşim "e ne yapalım annemiz babamız X şehirinde yaşıyorlar" dedi. Tam dilimin ucuna geldi "ama benimkiler yaşamıyor" diyecektim... tuttum.. tuttum dilimi. Önce bir terapistimle konuşayım dedim... Neyse yine açılır konusu, eşim açar nasılsa.
doğru söylüyorsunuz. Bu yüzden önce terapistimle konuşmak istedim. Ben bir daha gitmem, kararım kesin. Bunun için eşimle kötü olmayı da göze alırım ama bunu kötü olmadan başarmayı isterim.Eşin annesi ve babasının senin gerçek annen /baban olduğunu sanıyor gibi davranıyor.Öbür yandan gerçek anne babana söyleyebildiğin şeyleri eşinin ailesi diye de söyleyemiyorsunbu konu nedeniyle eşinle biraz "kötü olmayı" göze alıyor musun? Çünkü sen gitmek istemediğini söylediğinde ihanete uğramış gibi davranacak bence eşin ve genel olarak kaygı düzeyi yüksek bir çift olarak hatırlıyorum sizi..inşallah bu gerilim size zarar vermez.
Çünkü insanlar onların bir gün normalleşeceği hayaliyle yaşıyor, beklentiyi kesemiyorlar maalesef.Berbat ebeveyne sahip insanların yetişkin olunca ebeveynine çok düşkün olması tuhaf değil aslında. Çünkü en kritik yıllarda görmediği sevgi, ilgi, özen eksikliği o kadar derin ki... Ebeveyni bu eksikliği kapatsin diye hep onlara köle olamaya çalışıyorlar. Yeter ki beni sev, yeter ki sev. İki Gr ilgi için kendimi de feda ederim, çekirdek ailemi de... Mantiklari bu bence
gitmem emin olabilirsiniz. O an çıkıp gitseydim kötü şeyler olurdu. Bir daha gitmedim diye olacaklardan çok daha kötü...Elini öpüp 2 hafta daha evinde kaldığın adamin evine yine gidersin bence. Sorun bir dha gidilmyecek kadar ciddiye alinsaydi zaten 2 hafta daha kalinmazdi
Benim ailem yaşamıyor biraz ağır olurdu belki, uygun cümleleri bulacağınıza eminim ben. Ben diliyle anlatın derdinizi, gözünüzü karartmışsınız zaten her koşulda gitmeyeceksiniz. Ha ben 2 hafta daha kalmayı hata olarak görmedim siz aklı başında insan tavrı göstermişsiniz, yaşlar çok ileri çünkü, ders verseniz almazlar. Böylesi güvenli ve akıllıca olmuş benceValla tam dönüş yolundaydık, ilçe sınırlarına girdik ve eve yaklaştık. Eşim yorulduğu için bir kenara çekip mola verdi. Ben de dışarıya çıktım toprağa öpecektim neredeyse. Bunu eşime söyledim de "o kadar mı yani?" dedi "evet o kadar" dedim. Eşim "e ne yapalım annemiz babamız X şehirinde yaşıyorlar" dedi. Tam dilimin ucuna geldi "ama benimkiler yaşamıyor" diyecektim... tuttum.. tuttum dilimi. Önce bir terapistimle konuşayım dedim... Neyse yine açılır konusu, eşim açar nasılsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?