Ne yazık ki eşim babasının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve bir kişilik bozukluğuna sahip olduğunu göremiyor. Böyle bir babayı yüceltip yaptığı her şeyi normalleştirmesi de çok sağlıksız bir durum onun adına. Ama bunu ben değiştiremem. Değiştirsem elime ne geçecek? Kv çok çekmiş bu adamdan, neden boşanmamış onu anlayamadım ama 50 yılı aşkın bir süre dayanmış o da ve dayanmaya da devam ediyor, o da normalleştirmiş. Şimdi ben ne yapayım bu aile dinamiklerine? Eşimin de tedavi görmesi lazım ama yaş gelmiş 47, babası 77. Ne olacak yani bundan sonra? Sadece böyle bir aile dinamiğine benim de dahil olmam söz konusu olamaz. İnanın eşim babasından hep hayranlıkla söz eder. Ben de vakti zamanında sevmeye çalıştım onu. İyi yanlarını görmeye çalıştım, benimsemeye çalıştım ama maalesef kişilik bozukluğu var, bu mümkün değil ve maruz kaldığım şeylere daha fazla katlanmak istemiyorum haliyle, bu dünyaya bir kere geliyoruz ve ömür yitip gidiyor. Ben de o ailede büyüseydim belki ben de başa çıkmak için normalleştirecektim bir çare, ama öyle değil bu durum.Online eğitimle mi terapist olmuş?
Kırmızı odadaki kadın gibi 'ah Vah ne cekmissin' diyen tayfadan mi da danisani karsisinda şok oluyor ya? Ne saçma bir şey,zaten mağdur olmus bir insan var onu hepten kurban psikolojisine sokmuş şok olarak. Danışan isterse aile üyesinden maruz kaldığı cinsel şiddeti anlatsın, terapistin şok olup bunu belli etme lüksü yok bence. Siz o terapisti değiştirin.
Ayrıca benim de terapistim var, olayların üstünü kapatmak, onu bunu hoş etmek için kaçınmak falan.
Bunlar sağlıklı davranış olmadığı gibi bir terapist asla böyle bir öneride bulunmaz. Tam tersi sen üstünü kapat,o altında ne var öğrenmek için sorular sorar.
Kesinlikle çok saçma.
Konuya gelince , sen iftiraya ugrayip o evden kovuldugunda eşin kör müydu,goremedi olayı..bunca olayın üstüne seni sakınmak yerine 'ne olacak gidelim' diyorsa o eşle ilişkini gözden geçir
Esinize aynen bunlari soylemelisiniz.Ne yazık ki eşim babasının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve bir kişilik bozukluğuna sahip olduğunu göremiyor. Böyle bir babayı yüceltip yaptığı her şeyi normalleştirmesi de çok sağlıksız bir durum onun adına. Ama bunu ben değiştiremem. Değiştirsem elime ne geçecek? Kv çok çekmiş bu adamdan, neden boşanmamış onu anlayamadım ama 50 yılı aşkın bir süre dayanmış o da ve dayanmaya da devam ediyor, o da normalleştirmiş. Şimdi ben ne yapayım bu aile dinamiklerine? Eşimin de tedavi görmesi lazım ama yaş gelmiş 47, babası 77. Ne olacak yani bundan sonra? Sadece böyle bir aile dinamiğine benim de dahil olmam söz konusu olamaz. İnanın eşim babasından hep hayranlıkla söz eder. Ben de vakti zamanında sevmeye çalıştım onu. İyi yanlarını görmeye çalıştım, benimsemeye çalıştım ama maalesef kişilik bozukluğu var, bu mümkün değil ve maruz kaldığım şeylere daha fazla katlanmak istemiyorum haliyle, bu dünyaya bir kere geliyoruz ve ömür yitip gidiyor. Ben de o ailede büyüseydim belki ben de başa çıkmak için normalleştirecektim bir çare, ama öyle değil bu durum.
Eşiniz de biliyor adamın hareketlerinin kabul edilemez olduğunu ama olur öyle aile arasında, o bizim babamız falan diyerek sizin gözünüzde de normalleştirmeye bir nevi yutturmaya çalışıyor. O öyle dedi diye sanki siz de diyeceksiniz ki “Hee tamam o zaman, babamızsa ayrı tabii. Olur napalım.”Sizi çok iyi anlıyorum. Eşim babasının davranışlarını çok normalleştirmiş. Bana bunu yapan eşime gençliğinde neler yapmıştır. Görümcem pskolojik tedavi gördü. "babamız bize çok baskı yaptı" hatta bir ara "babamın baskısından kurtulmak için evlendim" demişti eşim ona çok kızdı "ne yaptı ki babam?" dedi. Velhassıl bana da "o bizim babamız" diyo (olur öyle şeyler aile arasında) gibisinden. İyi de benim babam değil. Ben kimse kusura bakmasın oraya bir daha gitmem. Eşim gidiyorsa kendi gider.
Ben orada doğru davrandığımı düşünüyorum. Olayın büyümemesi, yaşlı ve hassas olan kayınvalidemin üzülmemesi, olayın büyümemesi adına vs. Çünkü zaten o andan itibaren zaten kararımı verdim bir daha o adamın evine gelmeyeceğim de yüzünü de görmeyeceğim. Elini öpmekle ve alttan almakla iki yüzlülük ettim ve öylesi gerekiyordu. O anlamda bir sorun yok. Eşimle konuşmak içinse eve dönmeyi bekledim. Dönünce de terapistimle randevum vardı. Eşimle nasıl konuşacağımı bilmiyordum ama konuşacaktım. Terapistimin söyledikleri beni tatmin etmedi o yüzden konu açtım.Anlamadığım madem hiçbir şekilde iletişimde olmak istemiyorsunuz neden gidip elini öptünüz? O da özür dilemiş halletmişsiniz görünürde. Böyle bir niyetiniz vardıysa tepkiniz de ona göre olsaydı keşke. Ayrıca ne kadar uzakta olursa olsun birinin evinde iki buçuk ay, bir ay kalmak için çok uzun bir süre. En normal insanla bile kalsanız o kadar süre aynı evde sorun yaşanmaması mümkün değil.
Bazı durumlarımız benziyor sizinle. Eşimin babasının da karakter açısından sıkıntıları var. Kötü biri diyemem ama iyi biri de asla değil. Ne konuştuğunu bilmez hiç. Ve hayranlık meselesi, ailenin kabullenişi vs. tıpkı sizinki gibi. Her muhatap oluşumda illa sinir uçlarıma dokunduğu için ben fazla görüşmemeyi tercih ediyorum. Aynı şehirdeyiz, bazen ayda bir 3-4 saatliğine giderim evlerine. Onlar bana teklifsiz gelemez. Çok nadir evimde ağırlarım, saygıda kusur etmem. Aramızda böyle sizinki gibi olumsuz bir şey yaşanmadı bile ama eşim ailesiyle ilgili tüm düşüncelerimi bilir. Bazen şansını zorlar gidip gelme konusunda. Ama ben yok diyorsam yoktur. Bu sınırı çizebilmeniz lazım.Ne yazık ki eşim babasının akıl sağlığının yerinde olmadığını ve bir kişilik bozukluğuna sahip olduğunu göremiyor. Böyle bir babayı yüceltip yaptığı her şeyi normalleştirmesi de çok sağlıksız bir durum onun adına. Ama bunu ben değiştiremem. Değiştirsem elime ne geçecek? Kv çok çekmiş bu adamdan, neden boşanmamış onu anlayamadım ama 50 yılı aşkın bir süre dayanmış o da ve dayanmaya da devam ediyor, o da normalleştirmiş. Şimdi ben ne yapayım bu aile dinamiklerine? Eşimin de tedavi görmesi lazım ama yaş gelmiş 47, babası 77. Ne olacak yani bundan sonra? Sadece böyle bir aile dinamiğine benim de dahil olmam söz konusu olamaz. İnanın eşim babasından hep hayranlıkla söz eder. Ben de vakti zamanında sevmeye çalıştım onu. İyi yanlarını görmeye çalıştım, benimsemeye çalıştım ama maalesef kişilik bozukluğu var, bu mümkün değil ve maruz kaldığım şeylere daha fazla katlanmak istemiyorum haliyle, bu dünyaya bir kere geliyoruz ve ömür yitip gidiyor. Ben de o ailede büyüseydim belki ben de başa çıkmak için normalleştirecektim bir çare, ama öyle değil bu durum.
gitmeyeceğim. Zaten bir daha yüzünü görmeyeceğim için olay çıkmasın diye 2 hafta iki yüzlülük yaptım döndüm evime, bir daha gitmeyeceğim. Bir daha yüzünü görmeyeceğim bir insana iki yüzlülük etsem ne olur etmesem ne olur? Orada olayın daha da büyümesini ve büyüyen olayla uğraşmak istemedim. Hem ben orada gerçekten içimden geçenleri söyleseydim muhtemelen o evden bir cenaze çıkardı.2 hafta kaldıysanız hatta el optuyseniz şu anda gitmek istemiyorum demeniz gerçekten tadınızi kaçırır
Ya bu sorun çözülmeden gerekirse evliliğinizi bozma yoluna gideceksiniz yada eskisi gibi gidip geleceksiniz bence ortası yok
gitmeyeceğim. Zaten bir daha yüzünü görmeyeceğim için olay çıkmasın diye 2 hafta iki yüzlülük yaptım döndüm evime, bir daha gitmeyeceğim. Bir daha yüzünü görmeyeceğim bir insana iki yüzlülük etsem ne olur etmesem ne olur? Orada olayın daha da büyümesini ve büyüyen olayla uğraşmak istemedim. Hem ben orada gerçekten içimden geçenleri söyleseydim muhtemelen o evden bir cenaze çıkardı.
Ancak bir daha gitmeyeceğim. Gitmiyorum diye de evliliğim bozulacaksa bozulsun o zaman, eşim bilir.
Konu sahibiyle aynı terapiste mi gidiyorsunuz acaba
gitmeyeceğim. Sadece eşime karşı ikiyüzlülük yapmaya devam etmek hoşuma gitmiyor. Evet eşim babasını o kadar normalleştirmiş ki benim de bunu kendisi gibi benimsememi bekliyor, hatta "babamız" filan diyor. Benim bu olaydaki tepkimin gerçek tepkim olmadığını anlamadı desem yeridir.Kovulduktan sonra o evde oturmaya devam edersen daha çok gidersin o eve cunku sonraki ziyarette o beni kovdu gitmek istemiyorum diyemezsin. Herkes kendi delisini çeksin abi. Yok kocamin babasi yok karimin anasi diye diye her turlu deliyi çekiyorsunuz. Birazda siz deli olun, bana kimse boyle konusamaz diye basin yaygarayi. Sizin tavriniz çekilsin birazda. Bence bir daha gitme eşinlede acik acik konuş. Degmez boyle insanlari çekmeye.
Bu tarz aileler çocuklarını , kendilerine bağımlı yetiştiriyorlar. Konu sahibinin eşi açısından konusmuyorum. Onu bilemem ama etrafımda var böyle insanlar anam da babam diyip ne yapılsa yine de hayranlık duyanlarEşiniz çok garipne çok anam da anam ailem diyen erkek var, aileleri berbat olmasına rağmen
Abla aynı şeyi başkaları da yazmıştır mutlaka ama ben de söyleyeyim. Konu açılmadan durduk yere söyleme. "..... Tarihinde gideriz" gibi bir mevzu döndüğünde söyle, başka planım var falan demene gerek yok bence doğrudan "senin baban olduğu için her hakaretini normal karşılıyor olabilirsin ama ben yabancıyım ve senin kadar tolere edemiyorum artık. Gitmek istemiyorum" demen gerektiğini düşünüyorum. Siz de 50lerinde insanlarsınız huzurlu bir hayat hakkına sahipsiniz. Kendi ruh sağlığınızı da düşünmek zorundasınız.Merhaba sevgili dostlarım,
Detaya girmek istemiyorum, hem deşifre olmamak için hem de anlatması çok zor, hatırladıkça elim ayağım titriyor. Daha önce kayınpederimle ilgili bir konu açmıştım (bu forumdaki ilk konum). Orada bazılarınız kayınpederimle ilgili olarak biraz ağır yorumlarda bulunmuştu. Meğer haklı yorumlarmış. Bu seferki ona benzer bir şey değil.
Kayın ailem bizden kara yolu ile 13 saat uzakta bir ilde yaşıyor. Kp’min Obsesif Kompulsıf Kişilik Bozukluğu var. Hayatı çevresine dar ediyor, ancak gerek eşim, gerek annesi ve tüm ailesi KP’in bu davranışlarını normalize etmiş haldeler. Üstelik eşim babasına hayrandır ve ailesine de çok düşkündür. Daha önce de başka bir konumda anlatmıştım. Evler uzak olunca bir araya gelindiğinde en az bir ay, bazen 2,5 ay bile kalındığı oluyor (genelde biz gidiyoruz) Tüm düzenim altüst oluyor, tam kendime geleceğim tekrar gidiyoruz. Ayrıca KP nedeniyle evde (sanırım sadece benim algıladığım, çünkü herkes alışmış) sürekli bir gerginlik ve mobbing havası var. Ayrıca adam çok asabi.
Hastalandığı için gittik (özetle sanırım covid geçirdi, ama test yaptırmadığı için bilmiyor). 6 hafta kaldık. Biz de covid olduk, atlattık. Sonra bir gün (detaya girmek istemiyorum) benim söylediğim bir şeyi “yanlış anlaması” sonucunda beni iftiralar ve hakaretler eşliğinde evden kovdu. Kendimi zor tuttum. Neticede Kv ona yanlış anladığını anlattı, tüm haksızlığına rağmen elini öptüm o da “özür diledi” ama hala kendini haklı görüyor.
Ben yarım asırlık hayatımda böyle bir haksızlığa ve rezilliğe maruz kalmadım. Kesinlikle hak etmediğimi düşünüyorum. Affedebileceğim bir şey değil. Sürekli o gerginlik ve mobbing havasını da bir daha solumak istemiyorum. Yani ben bir daha asla kayınpederimin evine gitmek istemiyorum. Telefonda konuşurum, bayramını, babalar gününü vs kutlarım ama bir daha evine gitmem. O da gelemez zaten sadece biz gidersek görebiliyoruz ama ben bir daha onu görmek istemiyorum.
Sorunum şu: Şu anda (bu olaydan 2hafta sonra kendi evimize döndük) sanki hiçbir şey olmamış gibi ortalık. Eşimle de bu konuyu bir daha konuşmadık (evimize dönmeyi bekledim). Terapistime sordum. Terapistim de şok oldu bu duruma, ve “bir daha gitme ama eşine de bir şey söyleme, tadınız kaçmasın. Gidileceği zaman sen başka program yaparsın, eşin tek başına gider gelir” dedi. Eşim benim tüm hayatımı ve programlarımı vb bilir, yani böyle bir bahaneyi yemez, hem biz şimdiye kadar hep beraber gittik onların evine. Şimdi, sessiz kalmak ve eşime hiçbir şey belli etmemek iyi bir fikir mi? Bu bana, eşime karşı, iki yüzlülük gibi geliyor. İçimde olanı biteni bilmeli mi? diye düşünüyorum. Yoksa bu “iki yüzlülüğe” devam mı etmeliyim, yani terapisitimin dediği gibi mi yapmalıyım?
Berbat ebeveyne sahip insanların yetişkin olunca ebeveynine çok düşkün olması tuhaf değil aslında. Çünkü en kritik yıllarda görmediği sevgi, ilgi, özen eksikliği o kadar derin ki... Ebeveyni bu eksikliği kapatsin diye hep onlara köle olamaya çalışıyorlar. Yeter ki beni sev, yeter ki sev. İki Gr ilgi için kendimi de feda ederim, çekirdek ailemi de... Mantiklari bu benceEşiniz çok garipne çok anam da anam ailem diyen erkek var, aileleri berbat olmasına rağmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?