- 21 Şubat 2018
- 49
- 38
- 3
- Konu Sahibi BeautyBlackCat
-
. Ben çocuğumdan Kısıcam bez hesabı yapıcam, o babasına kahvehane parası yedircek. O adamı döverim. Hiçde öyle sakin kalamam.
Hah iste cozumu buldun acima acinacak hale gelirsin.oncelik kendi evinin rizki yiyecegi cocugun bezi esinin ihtiyaci vs.baba muhtac olsa yardim etsin dicem ama keyfi harciyor.buna sizin bir dur demeniz gerekir.sonucta esiniz bez niye bitti dolabi niye bos demez size babamda cok oldu diyecek.C
Çalışıyor bi estetik cerrahi merkezinde saç ekim bölümünde çalışıyor. Gelirimiz düşük değil aslında, ama 1 maaşla hep babasını beslemeye hem bizi beslemeye çalıştığı için yetmiyor. Bende cidden salak gibi harcama kısmaya çalışıyorum. Ama yapmayacağım artık. Kendimize eziyet ediyorum bu yaptigimla. Ne gerekiyorsa o, hem böylece yetmeyince oda vermeyi bırakır belki.. canıma tak etti
Kpederin derhal bir işe girsin eli ekmek tutsun.
sizde en kısa zamanda oradan taşının.
kısa ve net tavrınızı koyun. küserlerse de küssünler daha iyi olurdu.
Eşiniz ne düşünüyor ?
yoksa bu evliliğin sonu hayra alamet değil. Allah yardımcınız olsun
Anahtarı niye veriyorsun ki bunca şeyin üstüne. Ve saydığınız yokluklar ciddi şeyler ne demek ekmek alamamak ne demek dolap boş. Bu durumda kocan olacak adam hala başkalarına mı para yediriyor ?Kızlar Merhaba. Benim kayinvalidem yok, biz evlendigimizde felcliydi allah gani gani rahmet eylesin 6 ay önce vefat etti. Çok iyi bir kadındı. Benim derdim kayinpederim! Ben kayinpederimden ilk 1 yıl çok çektim. Biz evlendik evimize geçtik daha o gün başladı, 3 ay boyunca 1 gun ara vermeden her akşam saat 8de gelir 12ye kadar oturur cayini corbasini içer dizisini izler lafları sokar sokar giderdi. Koltuklarimdan televizyonuma yemeklerimden cayima kadar her şeye laf ederdi. Önüne bi dolma bile koysam catalla o dolmayi parça parça eder pirincleri catalla havaya kaldırıp tabağa döker ağzını bukerek ben bunu yemem bilmem ne bir sürü şey derdi. Çay getiririm bardağı beğenmez, esofman gitmişim beğenmez başka bişi yok mu der. Ama aklınıza ne gelirse. En sonunda eşime isyan ettim ve artık yettigini gelmesini istemedigimi buranin kahve olmadığını söyledim. Sağolsun halletti bi şekilde gelmeleri azaldı. Bir de benim esim bu güne kadar evde hep tek çalışan olmuş. Başka kimse evde calismiyordu. Babasının devletten aldığı maaş annesine verilen maaş ve eşimin maaşı. 3 tane 20li yaşlarda yeğeni, babası annesi ve eşim yaşıyordu.
Biz evlendikten sonra kayinpederim her gün gelip bizden harclik istemeye başladı. Aksama kadar kahvede oturur paralı pisti oynar, akşam eve gelirken bize uğrar ekmegim yok para verirmisiniz derdi eşime. Oda hiç sormaz kahvede parasız nasıl çay için nasıl kumar oynadin diye her gün çıkarır verirdi. Benim aldigim bir bluz bile gözüne batardi ama. En sonunda kayinpederimin yan dairemize tasinmasiyla iyice olan oldu ve biz artik beraber yasiyor gibiydik. Afedersiniz gecenin bir yarisi esimle biraz cilvelesmek istiyorum, gecenin 12si 1i demeden kapim calinir. Her gun en azin 20 kez kapim calinirdi gece gündüz demeden hic abartmiyorum. Her neyse çokta sıkmak istemiyorum ben bir şekilde kayinpederimle görüşmeyi kestim. Şu an kayinpederimin evinde gorumcem, kocası, çocukları falan hep birlikte yaşıyorlar. Gorumcem bir tl faturalara bile yardım etmiyor. Eşi çalışıyor getirip gorumceme veriyor oda kendine elbise çerez içki bilmem ne alıp bütün parayi yiyor bedavadan o evde yaşıyorlar. Ama gorusmememe ramen kayinpederim hala bizden birseyler bekliyor inatla. Evinde kızını kocasını besliyor, akşam arayip bizden bi yere gitmem lazım para sigaram yok para açım para diyip duruyo. Zoruma giden şu, büyüktür her şeyini veririm elbet. Ama gorumcemle damat yani kocasi o evde bedavadan yaşarken sadece bizim böyle destek olmamız zoruma gidiyor. Zamanında bizi dolandirmaya bile kalktı keyinpederim ustelik. Ve hep biz onlara destek olduk. Ve su an bebegim de olduğu için gerçekten durumumuz iyi degil yeri geliyor bezi idareli kullanayim diye cocugun altini seyrek degistirmeye calisiyorum. Yeri geliyor kendi ozel ihtiyaclarimi hice sayiyorum. Ben cocuguma yatak bile kendim alamadim komsumuz oglunun artik buyudugu i in kullanmadigi yatagini verdi onu aldim. Bazen benim dolabim bos oluyor bir yemekligim olmuyor, esim gidip kayinpederime yemeklik getiriyor. Evde dolabimiz bos, birak onun yemekligini de kizi alsin damadi alsin bedavadan yasayacagina. Daha dun ekmegimiz yoktu babasindan istedi varsa yarim ekmek yollayin diye. Gitti onun 1 tlsini verdi ekmek aldik onlardan diye. Ama ben 2 gun memlekete gittim anahtari onlara verdim bi geldim evde ne cay kalmis ne makarna ne yağ ne yemeklik bisi, yani tuzu karabiberi bile alip goturmus o derece bos eve geldik. Sizce şu an nasıl davranmaliyim? Çok mu abartiyorum durumu yoksa normal mi kızıyor olmam. Çok uzun oldu hakkınızı helal edin kızlar.
Bunları kocana da söyledin mi ?Eşim "yani biliyorum haklısın ama babamdir haktir destek olurum" demekten başka bir şey yapmıyor sağolsun. Tabi ki babası haktir ama gorumcem koca gün içki içip çerez yerken neden ben bu parasizlikla hala tek başıma destek oluyorum bana da günah değil mi
Sen tutumlu oluyorsun kalanı ona veriyor. Neye yarıyor ki? Olmazsa neyi verecek. Masraf çıkar çaktırmadan, belli etme tutumlu olmadığını gerekli gibi davran. Elinde bir şey olmazsa veremez. Zora girsin onlar da sırt çevirir aklı başına gelir, umarım. En azından sen saf gibi kendi rızkını onlara yedirmezsin.İse yarar mı diyorsun.. sonuçta parası bize yetim bittiğinde yani sıkıya geldiğinde verecek parası gelmez gözüne dokunur belki o zaman. Teşekkür ederim kardeşim bunu deneyeceğim. Yeter bu kadar alttan aldigim
Kayınpederinizden midem bulandı.
Eşinizle konuşun, sesini çıkarsın biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?