kayınpederim !

Kayınpeder gelmedi diye olmadı mu Doğum günü ? Ne kadar abartmışsın. Tercih meselesi adam belli sevmiyor katılmayı. Torunu diye istemediği bir ortama girmek zorunda değil. İnsanlar eşi işin bile istemediği ortama gitmeyebiliyor . Bence sen ön yargıdan dolayı abartmışsın. Hazır saygılısın öyle devam et. Aksi durumda eşinle sıkımtı yaşayabilirsin

saygımı bozmam zaten cirkeflesecek bir insan değilim sadece biraz modum dustugu icin durgun sessiz olurum ya da ustemsizce suratim asilir o kadar. istemedigi icin degil tavir olarak yapti bunu dedigim gibi herkes farkli bir sey icin gelmedigini soyluyor bir de bu duruma digerleri de bozulmus gibiydi o gun.

Peki onlarda "keske gelin bizi sasirtsada kapansa" dese mesela? "Etrafta görüyorum gelinleri, ne güzel hizmet ediyorlar, örtünüyorlar,.. " dese hosuna gidermiydi?

Niye seni sasirtmak zorunda kaliyorlar? Adamlar gelmis kaç yasina, bu dünyaya seni sasirtmaya gelmediler. Karakterleri böyle. Kimse, kimse ile kiyaslanmamali. Etrafindaki begendigin kayin ailelerde, farkli sorunlari vardir bilmedigin.

Neticede hayat görüsleri farkli, karakterler farkli. Bunu kabul etmen gerekir. Seni kimse darlamadikça, huzurnu bozmadikça, umursamaman gerekir.

Benimde kayin aile ile hayat gorüslerimiz zit. Ancak ayda bir iki defa giderim ve saygimdan kusur etmem. Özel günlerde yada birsey oldugunda ararim. Beklentim hiç yok. Kayin babam muhtemelen kizimin dogum gününe gelemeyecek, çaliscak diye. Ki çalismazsa bile yine gelmez, onluk bir ortam degil.

Buna kirilmam, niye kirilayim? Adamin yaptigi birsey yok. Hayatima karismaz, huzurumu bozmaz. Kendi halinde bir adam.

Sende kendine atraksiyonlar arama. Bu sekilde onlar degil, sen aslinda kendi huzurunu bozuyorsun. Bozma nedenlerini ariyorsun.

bu arada ben yobaz insanlar dediysem biz cok rahat acik insanlar degiliz normaliz yani sadece esimin ailesi fazla muhafazakar baslarda ilerde bu ortunme konusu cikacaksa da karsima evlenmeyelim dedim esime bu konuda o arkamdaydi zaten iclerinden diyorlardir belki ama ortunmem haric genel olarak uyumlu bir insanim nerde nasil davranmam gerektigini bilirim dikkat ederim ortunmem konusunu kafalarina taktiklarini pek dusunmuyorum artık o konuyu astık gibi huzurumu icimde bozuyorum kimseye de yansitmamaya calisiyorum esime hic lafini etmedim niye kiriliyorum sadece kirilma degil kiziyorum icten ice bu da elimde olan bir sey degil insan bu kadar dusuncesiz olunmasını kaldiramaz kizar icten ice kim olsa ayni olur yerimde

Gelip surat asmasindansa gelmesin daha iyi
Sizin için önemli bir gün tabii oğlunuzun ilk yaş günü, ama o ilerde ilk doğum günümde dedem niye yoktu demeyecek. Önemli olan anne ve babası yanındamıydı, gerisi boş bence.
Zatende çok göüşmüyormusunuz, böylesi daha iyi

Son düzenleme:
En son sinirleneceginiz kisi. Kp dusuncesine saygi duyun. Benim kp de dogum gunlerine karşıdır.oyuzden ona soylemem.kv de oyle...aman cokta tin. Ama torunslerini sever.harclikta veriri hediyede alir. Zaten kp buraz uzak dururlar cokta samimi olmazlar.gec bacim guzel gununu icini yiyip yeba etme.
Sağlık la buyusun bebisin darisi benim ogluma.
Haftaya buyuk oglanin dogum gunu var.onlari tabi cagirmicam disarida yemek yer .marasimin yaşar pastanesinde oastamizi keser geliriz.ohhh mis.

5 yaşından önce çocuğun hiçbir şey anlamadığı ve hissetmediği organizasyonlara bu kadar anlam yüklenilmese keşke. Her şey instagramla başladı :kahve:

organizasyona anlam yüklemedim o günü bir sekilde pasif olarak da sabote etmesine kızdim yoksa bir anlam yüklemedim 5 yaşından önce siz çocuğunuza yapmazsınız tercih meselesi olabilir hatirlamayabilir cocugum.siz bebeklik fotogtaflariniza baktiginizda cogunu hatirliyor musunuz ? ama resimlerde gormek onemsendiginizi bilmek hosunuza gitmez mi ? oyle cok masrafli bir organizasyon da degil merak etmeyin kendi capimda bir sey yaptim belki o hatirlamayacak ama ben hatirlayacagim guzel de fotograflar var ani olarak bana da ona da kalıcak

En son sinirleneceginiz kisi. Kp dusuncesine saygi duyun. Benim kp de dogum gunlerine karşıdır.oyuzden ona soylemem.kv de oyle...aman cokta tin. Ama torunslerini sever.harclikta veriri hediyede alir. Zaten kp buraz uzak dururlar cokta samimi olmazlar.gec bacim guzel gununu icini yiyip yeba etme.
Sağlık la buyusun bebisin darisi benim ogluma.
Haftaya buyuk oglanin dogum gunu var.onlari tabi cagirmicam disarida yemek yer .marasimin yaşar pastanesinde oastamizi keser geliriz.ohhh mis.
sağlıklı mutlu güzel ömrü olsun inşallah ❤

InşâAllâh dindarliğindan ötürü yobaz dememişsinizdir. Allah'tan korkan kimse zaten doğum günü kutlamaz, buna saygı duymanız gerek. Bende doğum günü kutlamam, kimsenin doğum günü partilerine de katılmam...

dindarligindan oturu degil dindarlık adı altinda bence yanlış olan bazı düşüncelere sahip olmasından yoksa herkes dindar herkesin dindarliğı farklı orandadir kendine hastir kimseyi de ilgilendirmez ben o sizin düşünceniz saygı duyarım dedigim gibi ama bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum buna gelene kadar neler var günah kimsenin umurunda degil. bu kadar ayrintiya girerseni dogum gunune katilmayan insanlar dugunlere de gitmez dugun ve kinalara gidiliyor ne gibi bir fark var o zaman ?

bu arada ben yobaz insanlar dediysem biz cok rahat acik insanlar degiliz normaliz yani sadece esimin ailesi fazla muhafazakar baslarda ilerde bu ortunme konusu cikacaksa da karsima evlenmeyelim dedim esime bu konuda o arkamdaydi zaten iclerinden diyorlardir belki ama ortunmem haric genel olarak uyumlu bir insanim nerde nasil davranmam gerektigini bilirim dikkat ederim ortunmem konusunu kafalarina taktiklarini pek dusunmuyorum artık o konuyu astık gibi huzurumu icimde bozuyorum kimseye de yansitmamaya calisiyorum esime hic lafini etmedim niye kiriliyorum sadece kirilma degil kiziyorum icten ice bu da elimde olan bir sey degil insan bu kadar dusuncesiz olunmasını kaldiramaz kizar icten ice kim olsa ayni olur yerimde

Burda hepimiz diyoruz, umursamayiz diye. Ve halen diretiyorsun magduriyetinde. Ki ortada magduriyet yok. Kizilcak bir durum yok.

Ve basörtü örnegi sirf empati yap diye söyledim. Ki insanlarin öyle bir istekte bulunmalari elbette dogru degil. Ancak madem muhafazakar dedin, ordan örnek verdim.

Uyumlu bir insanim diyorsunda bence degil. Baska nasil yumusak denilir bilmiyorum fakat geçinmesi zor bir insansin. "Baskalarina yansitmiyorum" dedigin bile dogru degil. En basit görümcene hemen "baban nerde, niye gelmedi,.." darlamalarindan bile belli oluyor taktigini.

Ki bu takman tamamen kendinden kaynaklaniyor. Senin konrolün disinda birseylerin olmasi hosuna gitmiyor. Hersey hep senin istedigin gibi olmali. Uzun vadede artik esin cidden bikabilir ve kayin ailen haksizda olsa, onlari tutmaya baslayabilir. Her küçük seyi bu kadar büyüteceksen, sonuç böyle olur.

Bu kontrol huyun ve kayin aile nefretin bana normal gelmiyor. Bunlar için bir psikologa basvurabilirsin. Bence bu huy, hayatin baska alanlarindada önünce çikiyordur çünkü.

beni baslarda istemeyen hamileyken bir kere bile arayip sormayan evime hirsiz girip arabamizi caldiginda da hic bir seye ihtiyaciniz var mi diye sormayip babamin emanet verdigi arabayla karakol karakol gezerken beni suraya dugune goturun diyen adam icin ne diyebilirim sizce bir de o zamanlar hamileyim
Siz geçmişte bu tarz olaylar yaşadığınız için her yapılanı size inat yapılıyor diye düşünüyorsunuz bence. Yaşlı adam. Belki gereksiz gördü belki çok abartılı gördü yada kafası kaldirmadi ne fark eder ki? Başka insanları bu kadar önemsemeyin. Ve inkar da etmeyin önemsemiyorum diye, konu açacak kadar onemsemissiniz.

dindarligindan oturu degil dindarlık adı altinda bence yanlış olan bazı düşüncelere sahip olmasından yoksa herkes dindar herkesin dindarliğı farklı orandadir kendine hastir kimseyi de ilgilendirmez ben o sizin düşünceniz saygı duyarım dedigim gibi ama bununla alakalı olduğunu düşünmüyorum buna gelene kadar neler var günah kimsenin umurunda degil. bu kadar ayrintiya girerseni dogum gunune katilmayan insanlar dugunlere de gitmez dugun ve kinalara gidiliyor ne gibi bir fark var o zaman ?
Herkes dindar değil bu yanlış bir genelleme. Kayinpederiniz haram şekilde yapılan düğün, kına vs programlarına katılıyorsa bunun günahı kendisine yazılır ancak bir masiyete düştü diye baska bir masiyete de dusecek anlamina gelmez, suçlamak yanlış. En azında bazı şeylerden koruyor kendini. İnşâAllâh buna dikkat ettiği gibi diğerine de dikkat eder. Elimizden geldigi kadar korumaliyiz kendimizi.. Allah çocuğunuza sağlık sıhhat versin.

merhaba kızlar dün oğlumun ilk doğum gününü kutladık 1 haftadır koşturuyorum ozel mekan vesaire baya uğraştım. Doğum gününe kayınpederim katılmadı o kadar uzüldüm ve sinirlendim ki anlatamam şimdi görmek bile istemiyorum kendisini zaten sehir dışında oturuyoruz yakiniz haftasonlari gidiyoruz genelde ama ben pek yakinlaşamıyorum onlara en basindan beri acik oldugum icin kabullenmekte biraz zorlandilar beni ve genel anlamda kaba yobaz ve dusuncesiz insanlar olduklari icin.. benim ailem de aksine her seye kosturan her ihtiyacimizda yanimizda olan insanlar. cocuk olduktan sonra torun kiymete bindi ama oyle bos kiymet ben de torun da aileme biraz daha yakin oldugu icin de icten ice icerlenip kizdigini biliyorum (egosuna yediremiyor erkek tarafi ya ondan bir kac kez konusmalarindan anladim) ama elimizde olan bir sey degil aile yapisi farkliligindan 1 haftadir kendi ailemin yanindayim kosturmaktan ugramadim yanlarina nasil olsa haftasonu gorusuruz diye de dogum gunune de gelmeyince bende sarteller atti belli etmiyorum ama icten ice kinleniyorum doluyorum nasil davranacagimi ne yapacagimi bilmiyorum kaynanam o kadar sikintili degil gorumcemi seviyorum onlari da uzmek istemiyorum ama nasil davranmaliyim bilemiyorum.
Aaay çokta tın kaynatam gelmese ben mutlu bile olurum dua bile ederim o günde hiçbirini görmek istemem ama sanırım bu pek mümkün olmaz...

Siz geçmişte bu tarz olaylar yaşadığınız için her yapılanı size inat yapılıyor diye düşünüyorsunuz bence. Yaşlı adam. Belki gereksiz gördü belki çok abartılı gördü yada kafası kaldirmadi ne fark eder ki? Başka insanları bu kadar önemsemeyin. Ve inkar da etmeyin önemsemiyorum diye, konu açacak kadar onemsemissiniz.

insanı önemsemiyorum yapilan hareketi onemsiyorum konu acmamin sebebi de nasıl davranmaliyim diye fikir almak cunku icimden bir ses tavir yapmami gitmememi soyluyor bir sure ama sinirle ortaligi daha da bulandirabilecegimi biliyorum gecmiste yasadim cunku biraz sakinlesmek fikir almak icin actım konuyu diyelim

Ya bu doğum günü olaylarından bende çok çekiyorum ya arkadaşımda 1 yaş doğum gününü katılmadığım için bana küsmüştü yani herkez katılmak zorunda mı üstelik 1 yaş ya çocuk orada ne olduğunu bile algılamıyor.

Herkes dindar değil bu yanlış bir genelleme. Kayinpederiniz haram şekilde yapılan düğün, kına vs programlarına katılıyorsa bunun günahı kendisine yazılır ancak bir masiyete düştü diye baska bir masiyete de dusecek anlamina gelmez, suçlamak yanlış. En azında bazı şeylerden koruyor kendini. İnşâAllâh buna dikkat ettiği gibi diğerine de dikkat eder. Elimizden geldigi kadar korumaliyiz kendimizi.. Allah çocuğunuza sağlık sıhhat versin.

inançsız olanlardan bahsetmiyorum inançlılardan bahsediyorum kimsi aşırıdır kimisi azdır zaten dindarlık kelimesi de tuhaf geliyor bana neyse bu konular beni aşar çok yorum yapamam dediginiz dogrudur birini yapti diye digerini yapacak degil ama oyle degil iste ben biliyorum bunun altinda bize tavir oldugunu o yuzden bu kadar takildım sizin dediginiz gibi olsa gercekten bilir ve takilmazdim bu kadar.amin hepimizin cocuklarina Allah sağlik sıhhat versin.

Ya bu doğum günü olaylarından bende çok çekiyorum ya arkadaşımda 1 yaş doğum gününü katılmadığım için bana küsmüştü yani herkez katılmak zorunda mı üstelik 1 yaş ya çocuk orada ne olduğunu bile algılamıyor.

kimseye küsmem de algilamiyor diye de hic bir sey yapmamak bana tuhaf geliyor esimin dogru durust bebeklik fotograflari yok ve arada cok iclenir bu duruma imkan varsa yapilmali bence hem aile icin hem cocuk icin de ileri de guzel bir ani hatirlamasina gerek yok onemsendigini bilmek guzel insan bazen dun ne yedigini hatirlamiyor.

Gelip surat asmasindansa gelmesin daha iyi
Sizin için önemli bir gün tabii oğlunuzun ilk yaş günü, ama o ilerde ilk doğum günümde dedem niye yoktu demeyecek. Önemli olan anne ve babası yanındamıydı, gerisi boş bence.
Zatende çok göüşmüyormusunuz, böylesi daha iyi

oyle tabi de yine de birarada olmak güzel bence

Back
X