- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.010
- 278
- Konu Sahibi umutluyum_2706
-
Bana da evin içinde içilmesi tuhaf geliyor. Biz çocukken babam ve gelen misafirler evde içerdi. Sonra çok şükür kapalı alanlarda içme yasağı ile insanlar dışarıda balkonda içmeye başladı. Ben evde sigara içen hiç görmüyorum, herkes balkonda içiyor.
Bence genel bir temizlik yapın perdeleri falan yıkayın, bundan sonra evde içilmeyecek diyin. Siz içiyor mudunuz? Rahatsız olmuyor musunuz?
Adam ben evde oldumdaa da içmiyordu zaten konuyu okumayıp sadece biyerden yorum yapmanız da saçma koltuğa lafını da yapmadım sesimi bile çıkarmadım adamaSiz de cinssiniz ama. Yani “astım hastası olduğumu bile bile evin içinde içmiş” diye duyar kasıyorsunuz ama “adamın sigara içtiğini bile bile” evdeki tek balkona ulaşımı kapatmışsınız. Altı üstü koltuk yani, mala bu kadar fazla değer vermeyin. Hele ki hataya siz meydan vermişken.
Sizin değil aslında eşinizin suç bilmesi gerekirdi borç var mı yok mu diye. Ben eşimin ailesinin bilemem ama kendi ailemin durumunu bilirim. Eşinizde kabahat bu kadar yüklü borç nasıl çıkmış, ayrıca siz evlerini geçindiriyorsunuz nasıl geri ödeyecekler bunları eşinizin bilmesi gerekirdi. Eşiniz de masum değil.Borçları varmış harcadilar mi bilmiyorum yalvar yakar istediler evlendimiz sabahı olayı idrak edemeyip verdim ikincisini de balayında rahat bırakın artık deyip malligima verdim
Benim çevremde sigara içilen ev yok. Herkes çıkar balkonda ya da dışarda içer. Ne kadar havalandırılırsa havalandırılsın sigara kokusu perdelere, koltuklara falan sinmiyor mu? En başından eşinize evde içmemesini söyleseydiniz, gelen misafirleri de o yönlendirirdi. Rahatsız olduğunuz varsayımı ile söylüyorum bunu tabi.
Asıl evde içmeleri tuhaf değil mi?
Ben arkadaş çevremizde falan hiç görmedim evinde sigara içen, pencerede içen bile görmedim, yaz kış balkonda.
Bebeği olmayanlar da öyle.
20 yıl önce dedem evde içerdi(kendi evinde), sonra sonra o da dışarda içmeye başladı.
90 yaşında bile çıktı balkonda tüttürdü.
Eşiniz ve kayınpederiniz düşünebilmeli evde içilmemesi gerektiğini.
Mümkün mü eşyaya sinmemesi?
Ne kadar mantıklı bir yorumHerkes ne kadar da yumuşak tepki vermiş. Ben yokum diye evde sigara içecek ben astım hastasıyken üstüne koltuğu yakacak, üstüne kv eşyalarımı karıştırıyor üstüne kpin kişisel kendi borçları benim altınlarımla ödenmiş, kendi ailemin taktığı iki bileziğe bile göz koyacak yapıda biri, ben eşek gibi çalışıp onlara bakayım (eşim tek maaşla bakamayacakken) dar ederim bu olayda o kp’e dünyayı. Masrafını ben karşılayayım, eşek gibi çalışayım astım iken, sen gel izin vermediğimi bile bile saygısız saygısız evimde sigara iç. Kv de evi karıştır.
Geçimini sağlıyorum, İnsanda bi minnet duygusu, geline saygı sevgi olur. Valla anlamadım ne kadar ponçik, tatlı yorumlar gelmiş.
Biliyorlar simdi bi suru masraf evi temizletcez herseyo yika utule koltuk tamiri falan filan ugras dur olan yine bana olduSiz evdeyken evinizde oturup sigara içmeyen adam,yokluğunuzu fırsat bilip oturup içmiş birde yetmemiş koltuğunuzu yakmış.
Koltuğa olmasa bile,astım hastası olsam ve evde içmeyin diye söylememe rağmen içseler,kesinlikle sert çıkardım. Tamam koltuk yanlışlıkla yanmıştır ama sizin arkanızdan iş çevirmeseydi zaten olmayacaktı böyle birşey. Söyleyin açık açık,koku siniyor ben rahatsız oluyorum,evde içmeyin diye,koltuğu yakan adam utanırda içmez belki bir daha.
kaç yaşındasınız? bu kadar sizi sömürmelerine , sindirmelerine rağmen hala nasıl onlarla görüşebiliyorsuz?Biliyorlar simdi bi suru masraf evi temizletcez herseyo yika utule koltuk tamiri falan filan ugras dur olan yine bana oldu
30 yaşındayım ben gitmiyorum onlar yüzsüz arayıp geliyorlar evime gelene de gelme diyemiyorum eşime olan saygımdan onlara da katlaniyorumkaç yaşındasınız? bu kadar sizi sömürmelerine , sindirmelerine rağmen hala nasıl onlarla görüşebiliyorsuz?
Tepki gösteremedim zaten ama zaten evde sigara içmiyordu biz varken biliyordu ben yokken rahatlığına geldi anlamaz dedi büyük ihtimal içti yaktiBen olsam tepki göstermezdim. Giden gitsin kalplerini kırma bencebilerek yaptığını düşünmüyprum. Eşin tatlı dille evde sigara içmemesi gerektiğini söylesin yeter. Ki bence artık içmez de
2,5 aydır evli değil misin? Ne bu sürekli gelip gidiyorlar? Yani 2,5 ayda insan kaç kere misafirliğe gider.30 yaşındayım ben gitmiyorum onlar yüzsüz arayıp geliyorlar evime gelene de gelme diyemiyorum eşime olan saygımdan onlara da katlaniyorum
Ben 6 yıl boyunca sigara kullanmış biri olarak söyledim. O koku eve siner bir kere, duman perdeleri ve duvarları sarartır. Biraz temiz olan kimse içmez.Herkes yazmış da merak ettim kusura bakmayın neden evde sigara içimiyorsunuz ? Astım hastası olmak, bebek sahibi olmak dışında sebep ne? Bunu nasıl oturttunuz evde merak ettim? Benim eşim ve kp içiyor mesela git balkonda iç demek tuhaf geliyor.
Bir iki sayfa okudum ama bu msj da bu msj benim yazicagimla ayni olmus ondan alintiladim.Bence tepki göstermeyin olgunlukla karşılayın Zaten bilerek yapmamıştır ve o da çok üzülmüştür emin olun.Tepki gösterip kalp kırmaya değmez eşiniz hatrına ses çıkarmayın derim.Cana geleceğine Mala gelsin..
tabi sizi de anlıyorum illaki üzülmüşsüzündür ama olacağı varmış olmuş
Bu 6 yada 7. Gelişleri ozluyorlarmis oğullarını güya. Ben annemle aramda 2 bina oldu halde annem bana 2 kere geldi çalışıyorsun yorgunsunuz diye2,5 aydır evli değil misin? Ne bu sürekli gelip gidiyorlar? Yani 2,5 ayda insan kaç kere misafirliğe gider.
Yapım gereği istesemde bağırıp çağırmam içimde yaşarım herşeyi hiçbişi diyemedim zaten ztn koltukla ilgili çünkü eşimin anne babasıBir iki sayfa okudum ama bu msj da bu msj benim yazicagimla ayni olmus ondan alintiladim.
Haddini bildir diyenlerede inanamiyorum. Bu kisi esinin babasi ve nazikce birdaha evde icmezseniz cok iyi olur ben geldigimde hala kokuyu alip rahatsiz oluyorum diyebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?