Kayınpederimle yine tartıştık

Sabrın sonu selamettır cnm
annende yuvandan soguma dıye oyle dıyordur
sabret ne kalmıs
efendımızn cektıgı sıkıntılardan daha mı beter bu
sukur beterın beterı var

allah yar ve yardımcın olsun

saol canım farkındayım efendimizi taşlamışlarda yinede vazgeçmemiş .... yine yeniden gitmiş ayaklarına...dinimizi anlatmak için...

herzaman şükrediyorum sağlığım için gözlerim gördüğü için ellerim tuttuğu için...

aç kalmadığım için kızım için eşim için hamile olduğum için bana bu annelik duygusunu yeniden yaşattığı için...

başımı sokacak bi ev olduğu için daha neler neler....

malesef hem çok ayıp hemde çok günah....

kayınvalidem dolduruyor biliyor gaza geldiğini ben kayınvalidemle konuşmazsam böyle şeyler yapıyor

kendi susuyor onu dolduruyor sonra ben bir şey yapmadım oluyor seni kul haklı bilse ne olur allah görmüyor mu ???

yazık yazık ne hale geldik nasıl küçük hesaplar bunlar.... başkasının üzüntüsüne sevinir ooldular.. allah islah etsin böyle insanları

herşeye karışıyor du bir de diyor ben yeri gelir bağırırım vururum ne olur sanki bundan diyor altan alsa konuşmasa... diyor eşime

tövbe yarabbi sabır versin bana nefsime bırakmasın beni...

siz iyice yüzgöz olmussunuz bu saatten sonra o ınsanlar sıze karsı degısmezler ılk basta mesafelı davranıp ve tavrını kesın koysaydın belkı bukadarına cesaret edemezlerdı kin tutmadıgınızı kolay affetmenızıde kullanıyorlar bence nasıl olsa bu bızı affeder deyıp demedıklerını bırakmıyorlar sızın adınıza cok uzuldum en cokta kızınıza nasıl bıryerde yetısıyor boyle inş esınız tez zamanda gelır.

saol canım bende en çok üzüldüğüm kızım biz eşimle çok iyi bir enne babayız....

kızımızı çok düşünürüz tartışmayız yanında gerçi pekde tartışan insanlar değiliz mesela 6 aydır bir ağız dalaşımız bile olmamıştır zaten sorumsuz olsak ikinci bebeği istemezdik ...

sadece ailesiyle problemler oluyor ki inşallah zaten ayrı şehirde olacağız o zman anca kurtulucaz eşimde diyor yılda bir iki yılda bir gideriz o kadar diyor...

ben de senin gibi düşündüm mesafeli olsaydım bunlar olmazdı ...

şimdi ben babasıyla hiç konuşmamyı bayramdada elini öpmemeyi bayramlaşmamyı düşünüyorum...

eşimde diyor ki büyüktür 3 günden fazla küs kalınmaz dedi... günah dedi...

bende günahsa bana günah sakın karışma kararıma saygı duy daha ne istiyorsun burda kalıyorum

hala ennenle konuşuyorum giitim alttan aldım barıştım dedim sustu ama küs olmamı istemiyor...

kayınpederın cok ahlaksız kısılıksız saygısız ve hodukmus afedersın ama ne olursa olsun ınsan oz olmasa bıle evladına ole dermı hele torununa hıc o sekılde hıtap edermı ALLAH yardımcın olsun sen kocanla aranı bozma sakın canım bunlara uyup ve bu yuzdende sakın tartısma esınle esın de bıkmıstır bu durumlardn genclıgınde bellı adamın huyu sanırım .

evet canım gençliğinde bundan az daha iyimiş... diyor kayınvalidem herkes diyor bana o şeker hastası yaşlı nerdeyse

tamamen suçlu olduğuma inandıracaklar ya sabır....

yok canım bozmam eşim benim yanımda bakalım....

bencede asla esınle tartısma esınle aranı ıyı tutkı en buyuk destekcı hayat arkdasını kaybetme ama hayat arkdasını kaybetmemek ıcınde o kadar boyun egme ısın cok zor valla allah yardım etsın size.

bencede asla esınle tartısma esınle aranı ıyı tutkı en buyuk destekcı hayat arkdasını kaybetme ama hayat arkdasını kaybetmemek ıcınde o kadar boyun egme ısın cok zor valla allah yardım etsın size.

saol canım eşime öyle çok allattan almıyorum saolsun kırmaz tartışmayı sevmez bana problem çıkarmaz ben haksız olsamda

uzatmaz bu nedenlerden dolayı iyi anlaşıyoruz...

saol canım bende en çok üzüldüğüm kızım biz eşimle çok iyi bir enne babayız....

eşimde diyor ki büyüktür 3 günden fazla küs kalınmaz dedi... günah dedi...

Tamam büyüklere saygısızlık günah da. Bir adamın gelinine küfür etmesi, hakaret etmesi ne kadar doğru.
Evinde kalana zulmetmek ne kadar doğru. Beddua etmek??
Bunlar daha büyük günahlardan. En büyüğü de dediğim gibi misafirine zulmetmek. Onu ağlatmak. Eşiniz arayı bulacağım die iyiniyetli ama gerçekler ortada.
Sizin babanız eşinize bu kelimeleri söyleseydi yine de günah olmasın diye gider elini öper miydi?
Hiç zannetmiyorum

Küfür Ebru yaa. Hergün yüzyüze baktığın, aynı sofrada yemek yediğin, bayramda seyranda baba diye elini öptüğün adam senin annene babana sana küfrediyor. Büyük konuşmamayım ama bu kadar da saygılı olunmaz. Ben buna saygı demem.

Kızcağız saygı saygı diye sesini cıkarmıyor, adam da ses cıkaran yok diye işi azıya alıyor.

Yazık vallahi...

Çok ama çok zor bi durum hakikaten. Şimdi bu adamın yüzüne her baktığında o küfürler gelmeyecek mi gözüne. Çok ağır, yenilir yutulur şeyler edğil.
Gerçekten çok sabırlı. Ben o durumda olsam ilk aklıma gelen derhal o evi terketmek olurdu.
Ne olrusa olsun orada bir saniye bile kalamazdım.
Eşi de çok iyi biri olabilir ama bu sözleri sindirmemeliydi.
Ailesine de kızgınım. Evlerinde yatıracak bir tek yatakları da mı yok. O kızı orda bırakmak acımasızlık.

Tartışma unutulabilir belki ama küfür asla. Senin dediğin gibi sürekli aklına gelir insanın. Eşinin de hakikaten maşallahı var. Bu kadar da geniş olunmaz ki canım. Adam küfretmiş, bi de 3 gün dargın kalınmaz diyo. Böyle alttan almaya devam ettikçe üc ayda ne fırtınalar kopar.

Ben de düşündüm dün, eğer böyle bir durum olsaydı napardım diye. Annem mutfağa yatak yapar beni yine de orda bırakmazdı herhalde. Baba evinde ne kadar kavga gürültü olursa olsun kimse sana küfretmez. Tartşsan bile unutursun...

İçinde bulunduğu durum zor değil aslında ne yapması gerektiğini o da biliyor ama saygı saygı diye dizini kırıp oturuyor maalesef.

konu sahibesi kusura bakma ama konu küfür..

eşine de çok şey düşüyor bu noktada...sana 3 günden fazla küs kalınmaz diyor ki eşim bana bunu dese o zaman babanın küfürleri sana gelsin derdim..

hele suçun büyüğü asıl sende ama sen yolunu çoktan tutmuşsun birşey diyemem..

düşünüyorum da bana böyle dese üstüne saldırırdım herhalde adamın..bir mahalleyi toplardım başlarına rezil rusva ederdim..ve birdaha da asla adım atmazdım o eve..

benim babam eşime böyle birşey dese eşime asla telkin verip sus demem...ömür boyu görüşmek istemese de haklı bulurum asla zorlamam..eşimin arkasında oldugumu herdaim gösterirdim kendi aileme bile...

lütfen bunun adı saygı degil..haksızlık karsısında susan dilsiz şeytandır bilirsin..saygı böyle gösterilmez, saygı hakedene verilir ve karşılıklıdır çoğu zaman..

saygı küfüre karşı gelmektir.

Bu üç ayda neler yaşanmış. Önce torununa öyle beddua etmiş ki. Öfke, tahammülsüzlük ya da hiçbirşey geber lafını telafi edemez. Hiçbir öfke bunu yaptıramaz. Üstelik sonrasında öfke öyle büyüyor ki ağza alınmayacak, namusa dil uzatacak kadar büyük küfür edilebiliyor. Korkarım bu adam bu kadının üzerine bile yürüyebilir. Çünkü kendini kontrol edemeyen biri. Mutlaka önlem alınmalıydı. Ama susulmuş, sindirilmiş.

adam hepten cozutmus ya! annen nası sıgamayız dıyo buna cok takıldım, mutfakta yatarsın gene sıgarsın sıgmak ıstedıkten sonra.. ortalıgı bırbırıne katardım wala, esım duycak bısey demıycek oyle mı baslarım oyle babaya da saygıya da! saygı hakedılır we karsılıklıdır!adam azına gelenı saysın sen alttan al yok ya!!
bı de senın kocan askerı personel degıl mı, gıt bı orduewınde kal ne kadar tutar yanı, ay tutsa nolur ayrıca borc al bırınden ama orda durma!! bu kadar sey oluyo sen esımle aramı bozmıyım dıyosun, esın bunları gorup senı hala orda bırakabılıyosa ıdare edın dıyebılıyosa boz aranı bıraz da esın alttan alsın!! ayrıca sana daha once de o... demısler boyle oldugunu dusunup de senı ewlerıne alıolarsa buna razı oluosa o adam da peze...gın alasıdır!!! terbıyesızler ya

Canım kendi ailene gitsen ya bu nasıl iştir yaa
Bi de annene küfür ediyor terbiyesiz adam
Ne yap et ayrıl o evden maddi durumumuz yok diyorsun da huzurundan daha mı önemli
Yazık sana da çocuklarına da yaa

babam öyle bir küfür etse eşim yine giderdi... elini öperdi adım gibi eminim ...

ve hiç bir şey söylemezdi... bende tabi ki babama kızardım görüşmesede saygı duyardım ama eşim diyor

günah büyük diyor sadece onun dilinde diyor vs.. vs... ben zaten konuşmuyorum bayramda elini bile öpmem bayramlaşmam

bundan sonra hayatımdan çıkardım onu... eimin hatrı için giderim ama o adamla asla tokalaşmam...

annemler taşınıncada onlara gitmek istiyorum.... bakalım cumartesi abim gelecek ne olacak....

canım içimi bilemezsin babasının yüzünü görmek bile istemiyorum cumartesi abim gelecek belki onla gidicem abim gel bizde kal diyor annemi boşver diyor olurmu öyle şey diyor...

eşim küs kalmamı istemiyor saygı duy diyorum hala üstüme gelip bin bir türlü kelimeler kurup bunun yanlış olduğunu anlatıyor...

babamı değiştiremem dilinde diyor... içim bi tuhaf oldu yine

aklımı kaçırıcam babası diyor ki ne var bunda geber demişimde ... yeri gelir vururumda ben dedesiyim...

diyor babasının evindenmi getirdi diyor... tüm bu yaşanılanlar normal gibi geliyor burdakilere tek bana anormal...

ne yapıyım ya bende şaşırdım eşimde küs kalınmaz diye beni sıkıştırıyor... elini öpmesem bana dargın olacak biliyorum ama

artık onu bile gözden çıkarmaya başladım....ayrılsak bir sevinir babası zaten diyor git oğlum dilekçe ver boşan allah nasıl biliyorsa öyle yapsın 60

küsür yaşında abdesli namazlı okumuş güya bilgili biri ama boşşşş biri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…