- 27 Eylül 2016
- 2.336
- 2.708
- 63
- Konu Sahibi Minikkuala
-
Hic dagitmasaydiniz işte. Zaten kabul degil adagin, adaktan yenmez helede etini mangal tapip kemigini dagitarak hic olmaz. Yani dagitmasanda olurdu.
Benim evime kemik, ayak getirse biri, bunu hakaret sayarim. Allah aratmasin, muhtac etmesin kemiğe ama biseyi yapiyorsaniz tam yapin. Ayiptir, karsidaki hayvan degil insan kemik goturmek olur mu?
2 Adak kurbanı kestirdim gözüm bile görmedi o derece, hepsini dagittirdik.
Eşinin babası ile konuşması lazımdı, büyük hata.
Evet doğru olanı bu. Bende böyle biliyorum. Adak kestiren yiyemez. Koskoca adam hicmi duymamis. Allah kabul etsin canimAdak kurbanını kesen 7 kapıya dağıtır, kendi asla yemez. Kayınbabanızı alın hocaya birlikte gidin duysun. Hay boğazında kalasıca. Ne sevimsiz insanlar var.
Bu arada sizin adağınız kabul olur bence üzülmeyin. Allah görüyor çaresiz kalışınızı.
Kpden geri alsin esiniz zaten sizinde durumunuz yokken yapmişsiniz. Bu kadar pasif olmasin. Insallah alir.çok üzüldüm ya
Kpden geri alsin esiniz zaten sizinde durumunuz yokken yapmişsiniz. Bu kadar pasif olmasin. Insallah alir.
Sanırım adaginiz bu durumda sayilmiyor olabilir.
Yine de bir soruşturun derim.
Mantikli olanı bu.Gidip alicak şimdi tekrar dagiticaz
Mantikli olanı bu.
Densiz adam bilmiyor mu adak kurbanindan yiyemeyecegini.
Bence işine öyle gelmiştir mangala niye para döksün ama değil mi ?
Evet bence de keske yagi kemigi dagitmasaydiniz ciddi anlamda ayip verirken de buyrun bizim adagimiz mi dediniz
Dagitacagina al yagi kemigi de senin olsun deseydin kayinbabana
Belki anlardi (?)
Eğer vermezse kendi ailenden kimse gitmesin mangala.
O adaktan et kaçırıp, iki parça et tıkınacak diye bunu kendine kâr görmüş adam ya.
Sana ne. Sen neden karışıyorsun insanların adagina?
Hadsiz ve ac gözlü biri kayınpederin.
Eşin ve senin bu kadar pasif kalmanıza da şaşırdım. "Baba biz buna niyet ettik, kestik. Bu işin kuralı budur. Başka kesip dağıtacak gücümüz de yok" diyip elinden alamadınız mi etleri?
Valla büyük konuşmayayım ama benim kestigim adaga karışacak kayinpederim bi de oturup yiyecek onun boğazından çekip alırım o etleri.
Insallah adaginiz kabul olmustur ve borçlu kalmazsınız.
Allah islah etsin... boyle adak kurbanlarinizda kizilay veya losevi tavsiye ederim. ben 2 defa kizilaya kestirdim. vekaleti sizden aliyorlar isterSeniz video bile atiyorlar. Ankarada iseniz ertesi gun asevinde dagitiliyor yoksa kavurma yapilip ihtiyaci olanlara dagitiliyor. temiz guvenli. ben evime kurban eti sokmuyorum. normal kurban bayraminda da artik orada kestirmeyi dusunuyorum. polemige girmiyorsun. benim de bir adagim vardi kayinvalidem istemisti esim de kizmisti. ondan sonra arastirarak buna karar verdik.
O zaman madem herşeyi yaptın. Rabbine dua et o bilir içinizi. Kabul eder inşallah.Bunlar kan edip altından çıkar bi tanisan anlarsın pasif değilim ama benimle bildiğin kavga etti yinede vermedi gerisini sen düşün
Allah kabul etsin..siz haklısınız.. ama niye herkese söylüyorsunuz.. kurbanı eşinizle kesin, dağıtın ondan sonra söyleyin... kurban kestik diye.. ne gerek var bu kadar insana..eşimin çıktığı gün ailemin hepsi kardeşlerim annem falan bizde ydi kayın Peder
O zaman madem herşeyi yaptın. Rabbine dua et o bilir içinizi. Kabul eder inşallah.
Kp in de kendi rezilliği ile başbaşa kalsın. Ailene söyle acil işimiz cıktı gelemiyoruz mangala desinler. Gelip de yememek daha cok gerer ortamı.
Eşin ve sen de gitseniz de asla yemeyin. Hatta yanında yiyecek sandiviç falan götür. O adam aç kaldınız diye de sizi sinir eder. Kapayın çenesini.
Allah kabul etsin insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?