Kayınpederin et meraki

Görende o güne kadar et tatmamış sanır

Her sevindiğimiz şey için keşke hayvan kesebilsek de , normal zamanda kilosu 60-70 Lira olan eti yiyemeyen fakir ailelere dağıtsak.
Yedikten sonra Allah Razı olsun deseler, sevabını alıp hayra girsek keşke. Buna hayvan ölümü olarak değil de, et yiyemeyen fakir ailelerin et yiyebilmesi için vesile olmuş bir sebep olarak bakabilirsiniz umarım.
Dini olarak bakmıyorsanız da , iyilik yapmak olarak adlandıralım

Bu konuda oldukça derine giden bir dini eğitimim var ama konuya bu açıdan bu yorum yapmadım, hayır yapmanın da alternetifleri var dedim sadece, yardımlaşma sadece et dağıtmakla olmuyor değil mi ? Konu sahibesine bir seçenek sundum sadece öyle bakalım olur mu konuyu dağıtmadan

Asla konuyu dağıtmak yada düşüncenize karşı çıkmak gibi bir amacım yok,Görmediğim sadece yazıştığım kimsenin de kalbini kırmak istemem. :)
Ben sadece kendi düşüncemi ve sizin yorumunuzu okuyanlara da fikir olarak yazdım.

Bildiğim kadarıyla adaktan siz sorumlusunuz. Eti zorla alsaydınız veya cıngar çıkarsaydınız. Yapmak zorunda değilsiniz tabii ama bu durumda bildiğim kadarıyla adak olmamış oldu. Siz yine de bir din görevlisinden bilgi alın.

Son düzenleme:
Niye eti kayınpederin evine getirdiniz ki anlamadım ben hiç eve sokmadan bir yerle anlaşırdınız kurbanlığı da kestirip huzurevi olur çocuk esirgeme olur oraya bağışlardınız direkt yani öyle olur.

Niye eti kayınpederin evine getirdiniz ki anlamadım ben hiç eve sokmadan bir yerle anlaşırdınız kurbanlığı da kestirip huzurevi olur çocuk esirgeme olur oraya bağışlardınız direkt yani öyle olur.

Aç gözlü bir kayınpederiniz var .
Ben olsam başta vermezdim tartışırsa tartişsin. Adak adanması iyi birşey değil adanirsada bunu yerine doğru düzgün getirmek gerekiyor.

bizimkide kurbanda kesilen etten biz hariç herkese dağıtılmasını istemişti

tamam tabiki de dağıtıcam ama hiç mi kimse kurbanda kendine et ayırmıyor

bu kayınpederler her işe karışıyor ya sinir oluyorum

kurban ile adak kurbani farklidir. adak kurbanindan adak sahibi ve onun anne babasi ve cocuklari yiyemez. isterseniz arastirabilirsinzi

Din konularımda iyi olmasamda adak asla yenmez onu biliyorum en azından eşin bişey diyemedi kv den demi demedi olmaz yiyemeyiz diye

Keşke baba ben sana kasaptan et alayım onu pişir ye adak bu yenmez deseydiniz.
Tabi o an aklınıza nasıl gelecek sinirle.
Normal kurban eti değil ki bu yensin.
Allah'ın daha neler göreceğiz.
Sinir olmakta çok haklısınız.
Adak kabul olmadı yediğin için yenisini sen alacaksın deyin bakalım ne tepki verecek.

Aslinda kötü bir istek degil. Siz kestiyseniz sizi ilgilendirir pay almakta hakkiniz tabi ama biz kurbandan kendimize pay almiyoruz eşimle.

Aslinda kötü bir istek degil. Siz kestiyseniz sizi ilgilendirir pay almakta hakkiniz tabi ama biz kurbandan kendimize pay almiyoruz eşimle.

Kolay kolay alinti yapmam isinize karismak ta haddim degil ama bende kurban bir lokmada olsa yenmeli diye biliyorum..
Allah herkesin niyetini kabul eylesin bende kurbani cogunlukla dagitirim ama 1/3 e kdr ayrilabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…