Kayınpederin et meraki

Aileme gelmemelerini söyledim etide aldik dağıttık kayinbabada tek başına yakar artık Mangali

Yorumlar için çok teşekkür ederim Hanımlar eti aldik ve yeniden dağıttık mangali iptal ettik gerisi herkesin vicdanına kalmış bir konu ama param olunca yine kesecegim içime sinmedi
Kendinizi üzmeyin ameller niyete göredir ve sizin niyetiniz çok açık. Doğru olanı yaptınız gerisini Allah'a havale edin. Ailenizle mutluluklar.

Yorumlar için çok teşekkür ederim Hanımlar eti aldik ve yeniden dağıttık mangali iptal ettik gerisi herkesin vicdanına kalmış bir konu ama param olunca yine kesecegim içime sinmedi
Ooh iyi yapmışsın,kesebilirsen kesersin yine,öyle bir korkudan kurtulmak neyle ölçülebilirki

ben din kulturu ogretmeniyim.bunu soylememin sebebi kafamdan soylemiyorum diye bilin istedim.adak kurbanini sadece adak eden kisi yiyemez diger herkes yiyebilir.mesela siz adak etmissiniz sizin disinizda herkes yiyebilir.
Usulu ve füruu yiyemez,ana baba,dede nine ve bakmakla yükümlü olduğu ailesi

Adak adayan kişi, çocukları, anne babası adaktan yiyemezler.
ama kayın peder ve kayın valide adaktan yiyebilir.
Yani kısacası bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler adağınızdan yiyemezler.
onun dışındaki herkes adağı yiyebilir. Allah kabul etsin.

Adak dagıtılır ev halkı yiyemez. Mangallık olmuş sizin adak. Ben dini boyutunu tam bilmiyorum fetva gibi olmasın ama ben olsam şöyle yapardım. Simdi durum bu Allah biliyo görüyo. Durumunuz da yok. Biraz para biriktirirdim ufak ufak sonra müsait olunca kimseye söylemeden kesip dagıtırdım. Kayınpederiniz çok ahlaksızmış. Bence yine de diyanet fetva hattını arayın

Bu tür durumlarda bir fakiri doyurmak, giydirmek, bir hayrata katkıda bulunmak gibi adaklar adayabilirsiniz
Hem kayınpederiniz gibi aç gözlü insanlarla muhatap olmazsınız hem de sevindiğiniz şey için bir hayvan ölmüş olmaz

Biz et yiyoruz zaten kasaptaki etler tarlada yetişmiyor hayvanları çok severim ama insanlarin et yemesi normal bi şey yumurta süt ve süt ürünleri de yiyemeyiz yoksa ve beslenmemiz tek taraflı kalır

Ayy bn bile sinir oldum :[

Bir benzerini esimin babaannesi yapti. Esim adak adamış zamaninda biz evliyken durumumuz müsait oldu kestik tutturdu benim kizimada verceksiniz diye kizininda dort tane evi var iki arabasi var cocuklarini ozel okulda okutuyor falan durumu cok cok iyi yani. Kendi kurban kesince annesine bir lokma bile getirmez. Kadin bize zorla verdirdi eti. Esime de dedim senin adagin boyle sayilmaz haberin olsun diye. Yani insanlar artik o kadar gorgusuzlesti ki inanamiyorum bazen. Kayinbabaniz bizim babaaannenin bir ust leveli... allah akil fikir versin umarim gercek ihtiyac sahiplerine ulasmistir adaginiz. Allah kabul etsin

adak kurbaninin etini kisi, kisinin anne babasi, ve cocuklari yiyemez. eger kayinpederinizi razi edemezseniz en azindan siz yemeyin. Allah kabul etsin..

Dün görsen üstüne konmak ne ki resmen koyduğu tepsinin önüne geçti almayalım diye biz gidene kadar mutfaktan çıkmadı gider alırız diye ahh ahh nasıl insanların içine düştüm
ben tahmin ediyorum durumu bizde de kv bacağı kucaklayıp kaçmıştı yaşamasam aynısını abartıyorsun derim ama çok iyi anlıyorum seni şu an. daha fazla uzatıp da yerin dibi seviyesine inmek istemiyor insan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…