Kayınpederin et meraki

Benim bircok tanidigim bir lokma kurban getiri duruyordu kurbanda bu sene onuda kestiler bizde biraz aciga cikmistik kendimiz kestik bize azicik bir sey kaldi hep dagittik oyle sey mi olur her dagitma posetine koydugumuzda anne naasil getiriyorlardi hatirl8uor musun x kisi vs dedik :) boyle yapmasa daha hos olurmus sanki...

Terbiyesiz vallah acayip sinirlendim insallah kabul olur. Esiniz o etleri alsin kp den ve dağıtın. ya nasil nefret ederim bu karaktere sahip olan insanlardan

ac kurt hayatinda hic mi mangal yememis.

Aynı fikirdeyim.
Hayır o bacağı kuyruğu v.s. nasıl ne diye dağıttınız.
Hiç bir şey yapamıyorsanız madem, o kuyruğu ayağı da ver "al baba bunlarda sende kalsın" deseydiniz.

Allah kabul etsin, bir daha böyle acı günler yasatmasin inşallah

Bence de geri alıp dağıtın, adak kesmemiş olsaydınız aç mı kalacaktı, yok. Tatlı geldi herhalde bütün hayvan.

Ama keşke o bacakları, yağları ve kuyrukları vermeseydiniz. Onları da insan yiyecek

Adağı bırak kurban bayramında kesilen kurbanları bile yarım kilo eve sokmayı sevmiyorum ya millet gerçekten aç gözlü,Allah inşallah kabul eder günahı da kayinbabana inşallah.bıraksın da hiç et yiyemeyenler faydalansın tövbe est.Allah gözünü doyursun

ne sinir bozucu insanlar var yaa.. sen niye karışıyorsun be adam, adak gelininle oğlunun.. çok meraklıysan et yemeye git al 2 kilo et otur ye, töbe Allahım..

Ohaaaa demek istiyorum nasıl pintilik bu böyle hadi sen el kızısın ama oğlunun eşisin Allah boyle cimrilerden uzak tutsun yani ne diyeyim din iman bilmiyor lar canınızı sıkmayın siz yemeyin etten mangal yapılsa da gelenler yesin yine ayağınızı yapmışsiniz Allah rızası için Allah kabul eder diye düşünün sıkmayın canınızı

Sizin asıl sorun şu an başka, adak yerine getirilmemiş, ve bir şekilde durumu düzeltmeniz gerekiyor.

Eh, adak kurbanindan yememesi gerektigini bilmesine ragmen yemis adama daha da birsey denmez. Siz mecburen yeniden kurban keseceksiniz artik

O yedikleri ona hastalık yapar görgüsüz adam. Boğazına sahip olamayan hicbir şeyine sahip olamaz. Üzülmeyin siz allah görüyor.

ben din kulturu ogretmeniyim.bunu soylememin sebebi kafamdan soylemiyorum diye bilin istedim.adak kurbanini sadece adak eden kisi yiyemez diger herkes yiyebilir.mesela siz adak etmissiniz sizin disinizda herkes yiyebilir.

Niye bu kadar pasif kaldınız yahu? Onu geçtim hadi adama verdiniz de o yağları, ayakları falan nasıl dağıtabildiniz insanlara vicdanen? Yani ben adak kabul oldu mu olmadı mı bilmem İslam alimi değilim ama vicdanen o dağıttığınız insanlardan özür dileyip bari kasaptan falan bir kg et mi alırsınız kıyma mı bir şey verin yani böyle adağın felsefesine de ters bir durum olmuş.

ben din kulturu ogretmeniyim.bunu soylememin sebebi kafamdan soylemiyorum diye bilin istedim.adak kurbanini sadece adak eden kisi yiyemez diger herkes yiyebilir.mesela siz adak etmissiniz sizin disinizda herkes yiyebilir.
Kurbanin amaci fakirleri doyurmak ise herkes yiyemez.Kayinpederi fakir degil dolabi kurban etleri ile doluymus..Konu sahibinin ailesi de fakir degil..Sirf mangal icin zevk icin kurban adanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…