- 22 Şubat 2018
- 131
- 145
- 33
- 40
- Konu Sahibi simurg211603
-
Kabul edemem !! Onun savurganlığının cezasını çekmek zorunda değilim .kızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?
Kayınbabanız da neyine güvenip borca giriyor ya, bence herkes yaptıklarının bedeline kendisi katlansın hiç düşünmeyin bile,arkadaşlar işte olduğum için ayrı ayrı cevap yazamadım sizlere. eşimle dün gece uzun uzun konuştum önce her şey yatıyor mantığına sonra bir bakiyorum vazgeciyor ne olacak bakariz diyor. ben dedim eger sen babana gel biz de kal dersen o evini dağıtacak bize gelecek ve en ufak bir memnuniyetsizlikte misal bebeklerin sabaha kadar ağlaması, yemegin olmamasi, evin daginik olmasi gibi bir durumda bize lanet edecek içinde olduğu zorluğu hatirlamayip sizin yuzunuzen evimi dağıttım diyecek. kayınpederim bunu kesin yapar biliyorum. eşim yok öyle bir şey yapamaz diyor. her şeyi bütün yönüyle anlattım saatlerce en sonunda ikna oldu ama ikna olmasini sağlayan tek şey kayinpederimin komsularimiz ile kavga etmesinden korkuyor. dedi bi yüzden çağırmayacam onu huzurevine gönderecem. huzurevi fikri bana çok ağır geldi hayır öyle yapma kira ve faturalarına yardım edelim dedim kabul etmedi babam verdigim paraya güvenir yine eşya alır borç yapar ona guvenemem ve gönderecek maddi durumumuzda yok dedi tek çare onu huzurevine yerlestirecem diyince ben üzüldüm ve onun ailesine bir şart koştum dedim ki bir şartla kabul edebilirim kayınvalidem ile konuşacaksin en az üç yıl bizim eve gelip kalacaksa ancak öyle kabul edebilirim. normalde ikisi boşanmış ama kayınvalidem bize gelirse en azından onlar birbirine bakar ben de yari zamanli çalışarak gelir cocuklarima bakarim. aksi taktirde kayınvalidem kabul etmezse ücretsiz izne ayrilirim ki kocam bunu kabul etmez çünkü benim maaşım olmazsa evin ekonomisi kesinlikle dönmez çünkü eşiminki düğün kredisine gidiyor. dedi tamam annemle konuşacağım eğer kayınvalidem kabul ederse daha büyük bir eve geçeriz ama kayınvalidem eski eşine güvenir de gelir mi bilemiyorum bu benim onlara yapabileceğim tek iyilik başka bir yol dusunemiyorum. ayrıca eşimin sadece bir kız kardeşi var o da geçen yıl mezun oldu ve işsiz hala oyuzden yardım edemez ki ilerde de babasına bakmayacagini açik acik söylüyor. çoğunuz kendi babanı kabul eder miydin demiş evet çaresiz görsem kabul ederdim ama benim babamla aram daha samimi ve babam bana karşı aşırı anlayışlı biri önüne domatez ekmek koysam zevkle yer ama o benim bu durumumu bile bile gelmezdi bana gelse bile aşırı sıkılırdı çünkü çalışmadan üretmeden duramaz. allah yine de kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten onlar acısından da çok zor bir durum. eşim bana henüz bu konuyu açmadan önce rüyamda malum olmuştu kayinpederim biz henüz davet etmeden gelip bize yerleşmişti ben de uzuluyordum ne yapacağım şimdi ne temizligimi ne yemeğimi beğenecek ona nasıl bakacam diyordum. her şeyin hayırlısı olsun. keşke erkeklerin ayakları biraz daha yere basaydi kadın olarak sürekli onlara akıl verip doğruya sevk etmek gerçekten yıpratıcı.
Kp yetmiyor bide kayinvalide mi gelecek.sizi cok zor gunler bekliyorarkadaşlar işte olduğum için ayrı ayrı cevap yazamadım sizlere. eşimle dün gece uzun uzun konuştum önce her şey yatıyor mantığına sonra bir bakiyorum vazgeciyor ne olacak bakariz diyor. ben dedim eger sen babana gel biz de kal dersen o evini dağıtacak bize gelecek ve en ufak bir memnuniyetsizlikte misal bebeklerin sabaha kadar ağlaması, yemegin olmamasi, evin daginik olmasi gibi bir durumda bize lanet edecek içinde olduğu zorluğu hatirlamayip sizin yuzunuzen evimi dağıttım diyecek. kayınpederim bunu kesin yapar biliyorum. eşim yok öyle bir şey yapamaz diyor. her şeyi bütün yönüyle anlattım saatlerce en sonunda ikna oldu ama ikna olmasini sağlayan tek şey kayinpederimin komsularimiz ile kavga etmesinden korkuyor. dedi bi yüzden çağırmayacam onu huzurevine gönderecem. huzurevi fikri bana çok ağır geldi hayır öyle yapma kira ve faturalarına yardım edelim dedim kabul etmedi babam verdigim paraya güvenir yine eşya alır borç yapar ona guvenemem ve gönderecek maddi durumumuzda yok dedi tek çare onu huzurevine yerlestirecem diyince ben üzüldüm ve onun ailesine bir şart koştum dedim ki bir şartla kabul edebilirim kayınvalidem ile konuşacaksin en az üç yıl bizim eve gelip kalacaksa ancak öyle kabul edebilirim. normalde ikisi boşanmış ama kayınvalidem bize gelirse en azından onlar birbirine bakar ben de yari zamanli çalışarak gelir cocuklarima bakarim. aksi taktirde kayınvalidem kabul etmezse ücretsiz izne ayrilirim ki kocam bunu kabul etmez çünkü benim maaşım olmazsa evin ekonomisi kesinlikle dönmez çünkü eşiminki düğün kredisine gidiyor. dedi tamam annemle konuşacağım eğer kayınvalidem kabul ederse daha büyük bir eve geçeriz ama kayınvalidem eski eşine güvenir de gelir mi bilemiyorum bu benim onlara yapabileceğim tek iyilik başka bir yol dusunemiyorum. ayrıca eşimin sadece bir kız kardeşi var o da geçen yıl mezun oldu ve işsiz hala oyuzden yardım edemez ki ilerde de babasına bakmayacagini açik acik söylüyor. çoğunuz kendi babanı kabul eder miydin demiş evet çaresiz görsem kabul ederdim ama benim babamla aram daha samimi ve babam bana karşı aşırı anlayışlı biri önüne domatez ekmek koysam zevkle yer ama o benim bu durumumu bile bile gelmezdi bana gelse bile aşırı sıkılırdı çünkü çalışmadan üretmeden duramaz. allah yine de kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten onlar acısından da çok zor bir durum. eşim bana henüz bu konuyu açmadan önce rüyamda malum olmuştu kayinpederim biz henüz davet etmeden gelip bize yerleşmişti ben de uzuluyordum ne yapacağım şimdi ne temizligimi ne yemeğimi beğenecek ona nasıl bakacam diyordum. her şeyin hayırlısı olsun. keşke erkeklerin ayakları biraz daha yere basaydi kadın olarak sürekli onlara akıl verip doğruya sevk etmek gerçekten yıpratıcı.
üzüldüm ve onun ailesine bir şart koştum dedim ki bir şartla kabul edebilirim kayınvalidem ile konuşacaksin en az üç yıl bizim eve gelip kalacaksa ancak öyle kabul edebilirim.
etmem bir zahmet ayagını yorganına gore uzatsın kendı basının caresıne baksın sonucta elı ayagı tutuyor... yok mecburen benım evıme gelmek zorunda kalırsada benım evım benım kurallarım der ona göre hareket etmem.kızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?
şikayetlerinizi ona anlatın, karışmassa olabilir, belki çocuklarada faydası olur...kızlar eşim ve ben memuruz allah nasip ederse ocak gibi ikizlerimiz olacak inşallah. evliliğimizin ikinci yılına girdik geçen ay. biz evlendikten 1 ay sonra kayınpederim bize geldi 4 ay bizde kaldı sonrasında muglaya gidip orda kendine ev kurdu. biz ona bakmaya hazirdik ama çeşitli nedenlerden ötürü kendine ev açınca biz de bir şey demedik. ama ekononominin kötüye gitmesi kayinbabamida etkiledi faturalarini ve kirasini ödeyemiyor bunda savurgan olup sürekli kredi çekmesinin etki büyük eşim babasını yanımıza almak istiyor ama ben korkuyorum ikizler ile bir arada bakabilir miyim ayrıca işe de gitmem gerek. kayın pederim çok titiz ve boğazına düşkün biridir geçen yıl bizimleyken her şeyi yetiştirmeye çalışırdım elimden geldiğince ılımlı biri olduğum için birbirimize karşı uyumluyduk ama mukemmeliyetci oldugu icin genel olarak memnun kalmazdı. temizlik ve yemekte bir çok şeye müdahale eder ben de tabi olur der onun istediği gibi yapardim ama artık bunları yapamam çünkü bebekler var siz olsanız yine de kabul eder miydiniz ?
Çok mantıklı bir kadın olduğunuzu düşünürken adamı boşandığı karısıyla bir eve tıkma planlarınızı görüp şok oldum. Böyle çözüm mü olur Allah aşkına? Neyse ki kadın zaten olmaz demiş[/QUOT
kayınvalidem ara ara yardım etmeye bize gelecekti zaten eger kayinpederim eve gelmek istiyorsa kayinvalidemin önce onu evde gormeyi kabuletmesi lâzımdı o istemedikten sonra kayın babam gelseydi kendisi gelmezdi tutacagim bakıcı da kayınpederimin olduğu bir evde tek başına bulunmak istemezdi heleki bulundugum ilçede bunu yapacak kimse bulamam. son care kayinvalidem kabullenirse ben de kabulllenebilirim diye düşündüm çünkü yarim günlük işteiken cocuklarimin yanında güvendiğim biri olmali 3 yıl şartı koydum çünkü cocuklar 3 yaşında kreşe başlarlarsa diğer sorumluluklarin üstesinden gelirim diye düşündüm. onlar dagilmista olsa bir aile kayınvalidem hala kocasini seviyor çünkü sadık biri
.istese çoktan başka biriyle evlenebilirdi ki havada kaparlardı onun gibi birini ama o kendini cocuklarina adadi. keşke kayinpederim onu gerçekten hak eden biri olsaydi. ben aralarindaki ilişkiyi bildigimden ve bir evde bulunacaklarsa önce onların kabullenmesi gerektiğinden bu şartı koydum yoksa asla onların kötülüğünü istedigimden değil çaresizlik insana her şeyi düşündürüyor düşündüm ve olmadi. mantıklı veya mantıksız sadece çürüyen bir hipotez işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?