kayınpederinize bakar miydiniz?

Kayınpederiniz hasta değil bakmanızı gerektirecek bir durum yok ki bir de 2 bebekle çok zor. İleride sorunlar yaşarsınız. Senede 1 ay 2 ay neyse gelir kalır sonra gider o ayrı ama sürekli kalması sizi sıkıntıya sokar. Bebeklerinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

arkadaşlar işte olduğum için ayrı ayrı cevap yazamadım sizlere. eşimle dün gece uzun uzun konuştum önce her şey yatıyor mantığına sonra bir bakiyorum vazgeciyor ne olacak bakariz diyor. ben dedim eger sen babana gel biz de kal dersen o evini dağıtacak bize gelecek ve en ufak bir memnuniyetsizlikte misal bebeklerin sabaha kadar ağlaması, yemegin olmamasi, evin daginik olmasi gibi bir durumda bize lanet edecek içinde olduğu zorluğu hatirlamayip sizin yuzunuzen evimi dağıttım diyecek. kayınpederim bunu kesin yapar biliyorum. eşim yok öyle bir şey yapamaz diyor. her şeyi bütün yönüyle anlattım saatlerce en sonunda ikna oldu ama ikna olmasini sağlayan tek şey kayinpederimin komsularimiz ile kavga etmesinden korkuyor. dedi bi yüzden çağırmayacam onu huzurevine gönderecem. huzurevi fikri bana çok ağır geldi hayır öyle yapma kira ve faturalarına yardım edelim dedim kabul etmedi babam verdigim paraya güvenir yine eşya alır borç yapar ona guvenemem ve gönderecek maddi durumumuzda yok dedi tek çare onu huzurevine yerlestirecem diyince ben üzüldüm ve onun ailesine bir şart koştum dedim ki bir şartla kabul edebilirim kayınvalidem ile konuşacaksin en az üç yıl bizim eve gelip kalacaksa ancak öyle kabul edebilirim. normalde ikisi boşanmış ama kayınvalidem bize gelirse en azından onlar birbirine bakar ben de yari zamanli çalışarak gelir cocuklarima bakarim. aksi taktirde kayınvalidem kabul etmezse ücretsiz izne ayrilirim ki kocam bunu kabul etmez çünkü benim maaşım olmazsa evin ekonomisi kesinlikle dönmez çünkü eşiminki düğün kredisine gidiyor. dedi tamam annemle konuşacağım eğer kayınvalidem kabul ederse daha büyük bir eve geçeriz ama kayınvalidem eski eşine güvenir de gelir mi bilemiyorum bu benim onlara yapabileceğim tek iyilik başka bir yol dusunemiyorum. ayrıca eşimin sadece bir kız kardeşi var o da geçen yıl mezun oldu ve işsiz hala oyuzden yardım edemez ki ilerde de babasına bakmayacagini açik acik söylüyor. çoğunuz kendi babanı kabul eder miydin demiş evet çaresiz görsem kabul ederdim ama benim babamla aram daha samimi ve babam bana karşı aşırı anlayışlı biri önüne domatez ekmek koysam zevkle yer ama o benim bu durumumu bile bile gelmezdi bana gelse bile aşırı sıkılırdı çünkü çalışmadan üretmeden duramaz. allah yine de kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten onlar acısından da çok zor bir durum. eşim bana henüz bu konuyu açmadan önce rüyamda malum olmuştu kayinpederim biz henüz davet etmeden gelip bize yerleşmişti ben de uzuluyordum ne yapacağım şimdi ne temizligimi ne yemeğimi beğenecek ona nasıl bakacam diyordum. her şeyin hayırlısı olsun. keşke erkeklerin ayakları biraz daha yere basaydi kadın olarak sürekli onlara akıl verip doğruya sevk etmek gerçekten yıpratıcı.

Kabul edemem !! Onun savurganlığının cezasını çekmek zorunda değilim .

Bence maddi olarak yardımcı olmaya çalışın, aynı evde zor olur diye düşünüyorum, siz de genç insanlarsınız sonuçta ,rahat edemezsiniz ki, valla ben akşam eve gelsem de uzanıp tv izlesem diye bekliyorum, bir de bebişler olacak ,sinirleriniz kaldırabilir mi hepsini birden?

Kayınbabanız da neyine güvenip borca giriyor ya, bence herkes yaptıklarının bedeline kendisi katlansın hiç düşünmeyin bile,

Kusura bakmayın sizin adınıza ben sinirlendim.70 uaşında adam kazancı yok, evi barkı yok, sokağa düşecek neredeyse hala temizliğimi yemeğimi beğenmez diyorsunuz.pardon da yemegi bulursanız şükredecek hale geleceksiniz o ikiz bebekle.dogumunuzun ilk haftasından bahsetmeyim bile.çok afedersiniz her an kıyafetlerinize kadar gecebilecek bir kanama ,açık memeler, belki sabaha kadar uyumayacak bebeleriniz olacak.onların uyudugu 5 dkda uyuyup dinlenmek yerine kalkıp kp nize yemek yapacaksinız.belki eşiniz yumurta makarna idare edecek ama adam börek çörek dolma isteyecek.iki bebekle , lohusa depresyonuyla baş etmeye çalısırken bir de kp yüzünden sinirleriniz laçka olacak.

Hayatta iflas olur hastalık olur 10 tane evin olur başına iş gelir de sokakta kalırsın tamam.ama borc yap borc yap.e ödemiyorum oğlum baksın.bence evini dagıtmasın eşinizi ikna edin para yardımı yapmaya.yaşlılık maaşları oluyor bilmem ne oluyor.biraz da eşiniz destek çıksın tamam.

Boşanmış kayınvalidenin geleceğini hiç sanmam.kızı bile bakmam diyor.

Tek bebek olsa hadi neyse bakilir ama sizinki ikiz olacak.ikizler zaten cok zor bide o halde evde bi erkegin olmasi daha zor bence.

Kp yetmiyor bide kayinvalide mi gelecek.sizi cok zor gunler bekliyor

Yapabilcek güç varsa çok yakında tutun.
Aynı apartmanda bile olur ama aynı evde olmaz.

üzüldüm ve onun ailesine bir şart koştum dedim ki bir şartla kabul edebilirim kayınvalidem ile konuşacaksin en az üç yıl bizim eve gelip kalacaksa ancak öyle kabul edebilirim.

çözüm olarak kim bilir ne sebeple boşanmış iki insanı 3 yıl aynı evde tutmayı mı buldunuz?

etmem bir zahmet ayagını yorganına gore uzatsın kendı basının caresıne baksın sonucta elı ayagı tutuyor... yok mecburen benım evıme gelmek zorunda kalırsada benım evım benım kurallarım der ona göre hareket etmem.

kayinvalidem arada bana yardıma gelecegini söylemişti. ikisi düğünümüzde barışmıştı. hatta kayınvalidem ona muglada yemek yapar göturür. evinde yemek yemeğe de ağırlar acıdığı için ama zavallı kadın geçmişi affedemedigi için kayinbabamla evlenmeyi düşünmüyor gerçekten çok çekmiş eşinden. şimdi de acıyor yine de destek oluyor arada. çok iyi bir kadın. bizde onla çok iyi geçiniriz. çocuk ruhlu kafa dengi bir kadın. bundan kaynakli aklıma bu yöntem geldi eğer bunu da red ederlerse benim bir sorumluluğum kalmaz ailecek kendi tercihleri olur bu durum ki benim de başka çarem yok. kayinbabamin huzurevinde olduğunu düşündükçe kendi babam aklıma geliyor daha çok üzülüyorum kimsenin o duruma düşmesini istemem.

kayinvalidem ile konuştum asla izin vermem size gelemez gerekirse huzurevine gitsin bu onun tercihi çünkü hiç bir zaman ayağını yorganına göre uzatmadi. gelirse orda size rahat vermez çocuk sesine de sinir olur ben iki çocuğumu zor buyuttum onun yanında ağladıkları gibi bana bağırırdı sustur şunları uyuyamiyorum diye. biz bile bize gelince rahat değiliz sen iki çocukla asla ilgilenemezsin. ben oraya geldigimde ben de ilgilenemem sabaha kadar sancilarim oluyor onu çekemem bakimi zordur onun dedi. sana yazık seni onlara ezdirmem dedi oğlum salak dedi babası ona kendini acindiriyor ama yine de lüks yaşamından taviz vermiyor gelirse çok çekersiniz dedi. eşime soyledim gerçekten taş kafali hayır buraya getirecem diyor hala. benim elimden anca bu gelebilirdi ama bu da imkansiz görünüyor böyle bir durumda kayinpederimin bize yerleşmesine karşı çıkacağım eğer yine de kafasının dikine giderse ücretsiz izne ayrilacam aç sefil nasıl yaşanıyormuş eşim de gerçekten görmüş akli başına gelmiş olur. kadının bedenini, zamanini, emeğini, kazancini, benligini sömürerek köle gibi kullanamayacigini kafasinin basması gerek. onun gücü üzerine gelecegi yikmamasi gerektigini bilmek zorunda. nasılsa kadın yapar. nasılsa kadın her şeye yetişir her şeye bakar. kendilerini sorumluluk sahibi bir şey sanırlar ama sorumluluk yüklendiği gibi de ortadan yok olurlar ne olacak ki sen yaparsın gibi bir erkek mantığına lanet olsun evlilik ve erkekleri tanımak beni feminist bir insan yaptı artık şuna inaniyorum ki dünyadaki tüm kötülüklerin çıkış noktası erkekler ve onların boş kafaları merhamet,vicdandan yoksun benlikleri...dilerim benim oğullarım dunyadaki erkeklerin çoğunluğuna benzemez onların karakterli olmaları için çabalarım inşallah yerini bulur. tüm cevap veren ve mantigimin sesine inanmam gerektigini soyleyen herkese teşekkür ederim. boş vicdan muhasebesinden kurtulup bana mantigimim sesini duyurduğunuz allah razı olsun.

şikayetlerinizi ona anlatın, karışmassa olabilir, belki çocuklarada faydası olur...

Kesinlikle ucretsiz izine ayrilmayin calisin ikizlerede bakici bulun ama gercekten iki bebek cok zor emin olun bazi gunler yemek yapmayi birakin olan yemegi isitip yiyemiyosunuz sizi dusunmeyen adam izon aldiginizda da aksama kadar evdeydin diye diye herseyi sizden bekleyecek kp de begenmiyosa evinde otursun herseye burnunu sokan erkege gicik oluyorum onune ne konulursa ye iste temizligide begenmiyosan kalk kendin yap bi zahmet sanki biz insan degiliz yorulmuyomusuz gibi muamele yapiliyor bir de siz lohusayken eger kv mudahele etmezse burnunuzdan gelir tavsiyem dogumdan sonra yatak odanizda bebeklerle ilgilenin kimseyi takmayin gercekten onlar uyurken sizde uyuyun kimse sizi dusunmez

Çok mantıklı bir kadın olduğunuzu düşünürken adamı boşandığı karısıyla bir eve tıkma planlarınızı görüp şok oldum. Böyle çözüm mü olur Allah aşkına? Neyse ki kadın zaten olmaz demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…